Μπαλτάκος, Κασιδιάρης και ξερό ψωμί... (Μία άλλη άποψη)




Του Γιώργου Κράλογλου

Οι «κοτζαμπάσηδες» της εφορίας, του ΟΑΕΕ και των άλλων κρατικών Ταμείων ενώνουν, μέσα στο καλοκαίρι, τα «φιρμάνια» προς τους «γραικούς» που χρωστάνε στο ελληνικό Σουλτανάτο και θα χώνουν στο «μπουντρούμι» όσους δεν πληρώσουν έστω και 5.000 ευρώ. Και οι «γραικοί» ρουφάνε τους ναργιλέδες τους, τρώνε ξερό ψωμί και για «προσφάι» Μπαλτάκο, Κασιδιάρη, ακροδεξιούς θύλακες και άλλους μπρατσωμένους.

Μέσα στο καλοκαίρι η Τρόικα θα μας ρωτήσει τι έχουμε κάνει για να εισπράξουμε τα 63 δισ. ευρώ ληξιπρόθεσμα χρέη προς τα κρατικά Ταμεία.

Η δε απάντηση δεν θα είναι προφορική σε καμιά περίπτωση.

Θα ζητήσει να της δείξουμε υπουργικές αποφάσεις, διοικητικές πράξεις και εγκυκλίους, σε εφαρμογή, που θα ορίζουν ότι τα χρέη προς το κράτος δεν είναι ξεχωριστά είτε πρόκειται για φόρους, είτε για εισφορές, είτε για πρόστιμα, είτε για ΦΠΑ.

Όλα τα χρέη θα θεωρούνται κρατικά και για την πληρωμή τους θα ισχύουν αυτά που ξέρουμε για τους φόρους.

Δηλαδή έτσι και περάσει το χρονικό διάστημα που έχει ορισθεί για χρωστούμενα από 5.000 ευρώ και επάνω σε μαζεύουνε με διαδικασίες αυτόφωρου και σε χώνουνε φυλακή μέχρι να πληρώσεις.

Αυτός θα είναι ο τρόπος που θα σε μαζεύουν (από το καλοκαίρι και μετά) ακόμη και αν έχεις ξεχάσει να βάλεις τα ένσημα στους εργάτες της οικοδομής.

Αν τους δώσεις το σπίτι σου, γιατί δεν έχεις τα 5.000 ευρώ , θα το πάρουνε αλλά δεν πρόκειται να βγεις από την φυλακή γιατί ακόμη δεν ξέρουν αν θα τους αφήσει η Τρόικα να το συμψηφίσουνε.

Αλλά και αν τους αφήσει δεν πρόκειται να σου δώσουν ρέστα… για το σπίτι που θα σου πάρουν για 5-10.000 ευρώ χρέη.

Μέχρι το καλοκαίρι λοιπόν που οι «κοτζαμπάσηδες» θα ενώσουν τα χρέη (για την «δεκάτη» και για την συντήρηση του Σουλτανάτου) και μέχρι η «Μεγάλη Πύλη» της Ευρώπης να παραδώσει τα «φιρμάνια» για φόρους και συλλήψεις οι «γραικοί» θα κάθονται μπροστά στην τηλεόραση και θα βλέπουν από την μια τους Χρυσαυγίτες και από τους άλλη τις «προοδευτικές δυνάμεις» του τόπου να ανακαλύπτουν ξαφνικά ο ένας τον άλλο και να πέφτουν από τα σύννεφα…

Γιατί μόλις τώρα πήρε χαμπάρι ο κ. Σαμαράς το περιβάλλον του…

Τώρα ανακάλυψε ο κ. Βενιζέλος τους ακροδεξιούς θύλακες…

Τώρα ανησύχησε και ο κ. Τσίπρας και θέλει συζήτηση στην Βουλή… και ο κ. Καμένος να ρίξει την κυβέρνηση…

Όταν την έριχναν (με δημοσκοπήσεις) οι Χρυσαυγίτες, στις δόξες τους με τα «εγέρθητους» … τους είχαν ξεχάσει …. γιατί βολευόντουσαν.

Το βρήκαμε λοιπόν το θέαμα για να μην θυμόμαστε το πολυνομοσχέδιο και τα «απόκρυφά» του που θα μας τα ρίχνουν ένα-ένα αμέσως μετά τις εκλογές.

Και αντί να βγούμε στους δρόμους και να απαιτήσουμε να μάθουμε τι σημαίνουν στην πράξη όλα αυτά που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο και τι ακριβώς θα είναι τα προαπαιτούμενα για να πάρουμε την δόση μας …έστω και σε δόσεις… γραπώσαμε από χθες το ξερό ψωμί και περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τον Μπαλτάκο, τον Κασιδιάρη, τους μπρατσωμένους της Βουλής και το κωλόσπιτο του Τσαοχατζόπουλου όπως θα έλεγε ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος.

Ευτυχώς που μετά το Πάσχα θα κατεβούν οι διακόπτες τους ρεύματος και θα γλυτώσουμε από την τηλεόραση… Γιατί τότε θα έχουμε την συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση της «μικρής ΔΕΗ» και οι «αγωνιστές του λαού» ΓΕΝΟΠ και «Σπάρτακος» με «συμμάχους» τους «καπεταναίους» υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες (που βεβαίως θα τους ξεχάσουν μετά τις εκλογές) θα αγωνιστούν… για να κρατηθεί στο βάθος του (ύψος δεν είχε ποτέ) το κρατικό μονοπώλιο ρεύματος με κέρδη μόνο για τις συντεχνίες του…

Αυτή είναι η Ελλάδα μας αξίζει;

Γι αυτήν την Ελλάδα, αυτά τα κόμματα και αυτήν την Βουλή έφθασαν οι μισθοί στα 510 ευρώ σε κάθε ένα που δουλεύει να θρέψει μια οικογένεια με πέντε στόματα;

Μπορεί να λέγεται Βουλή των Ελλήνων αυτό το κατάντημα με περαστικούς και κάποιους Τσοχατζόπουλους, Τομπούλογλου, και άλλους «ήρωες» που κάνουν το σκατό τους παξιμάδι… για να τα δικά μας συμφέροντα;

Τι μπορεί να περιμένει κανείς από αυτήν την Ελλάδα που κρατάει σοβαρότητα μόνο για 48ώρες , μέχρι να φύγουν οι δανειστές από το Ζάππειο , και αμέσως μετά βγάζει τα σκουπίδια που είχε κρύψει πρόχειρα κάτω από το κόκκινο χαλί που τους έστρωσε ; Τι να περιμένουν οι άνεργοι και εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες, τεχνίτες και εργάτες έλληνες που μετανάστευσαν μετά το 2009 για να μπορέσουν να ζήσουν και να γυρίσουν στον τόπο τους όταν έλθουν καλύτερες ημέρες;


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: