Λένε: Με την συμφωνία, η Ελλάδα αλλάζει σελίδα. Λέμε: Είστε στον κόσμο σας.

Η μόνη διαπραγμάτευση που έγινε έξι μήνες τώρα, ήταν αυτή που θα εξασφάλιζε τις καλύτερες δυνατές προοπτικές της διατήρησης αυτής της κυβέρνησης, για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διάρκεια, προκειμένου να επιτελέσει το έργο που ανέλαβε να ολοκληρώσει παίρνοντας την σκυτάλη με τις εκλογές.
Και αυτή, αρχικά μέσα από συνεχείς αδιαπραγμάτευτες αποδοχές μέτρων, που θα κρατάνε γονατιστή την μεγαλύτερη μερίδα του εργαζόμενου και επιχειρηματικού κόσμου, και στο τέλος μέσα από εκστρατεία παραπλάνησης για το τελικό αποτέλεσμα.

Η ξεδιάντροπα αναληθής βάση του "πλεονάσματος" της "κυβέρνησης" σε συνδυασμό με, τον οικονομικά αιματηρό αλλά πρόσκαιρο τρόπο επίτευξής του, την επιτηδευμένη πολιτική παρουσία "νέων" σχημάτων και "διαγραφή" νεότερων, όπως και η απέλπιδα προσπάθεια χειραγώγησης της μετακίνησης ικανού αριθμού "προβάτων" που διέμεναν στις στάνες παλαιών κομμάτων, σε εμένα προσωπικά δείχνει ξεκάθαρα ότι:
Οι έξι μήνες που, και καλά, διήρκεσε αυτή η διαπραγμάτευση, δεν ήταν ως χρόνος τίποτα περισσότερο από πολιτική απατεωνιά.
Την ώρα που "έβγαινε" προς τα έξω η "σύγκρουση" των δύο μερών, που στην ουσία είναι ένα, από μέσα ετοιμαζόταν όλο το περιβάλλον (πολιτικό, δικαστικό, οικονομικό, κοινωνικό) που θα οδηγούσε στο αποτέλεσμα που είδαμε εχθές.
Η χρονική συγκυρία αποφάσεων της Δικαιοσύνης, σε θέματα οικονομικών διεκδικήσεων και πολιτικών συγκρούσεων, είναι απόλυτα συγχρονισμένη.
Η Δικαιοσύνη είναι τυφλή.
Η χρονική συγκυρία εμφάνισης και εξαφάνισης "νέων" πολιτικών σχηματισμών, είναι απόλυτα συγχρονισμένη.
Δικαίωμα στην δημοκρατία.
Η χρονική συγκυρία επιλεγμένων διαρροών περί διανομής του "πλεονάσματος", χαϊδεύει κάποιες μεμονωμένες κοινωνικές τάξεις, αλλά προέρχεται από την στέρηση της επιβίωσης από πολύ περισσότερες και καθόλου από το μέρος που έχει προκαλέσει στον μεγαλύτερο βαθμό το έλλειμμα.
Τζάμπα μάγκες.
Η χρονική συγκυρία έντασης των διεθνών (αν)ισορροπιών μας βρίσκει στην προεδρία της Ε.Ε.
Ο Βασιλιάς είναι γυμνός, χοντρός και διοπτροφόρος.

Δεν γνωρίζω εάν το μνημόνιο αυτό ήταν το τελευταίο, ή εάν θα μας επιβληθεί νέο.
Μου είναι εντελώς αδιάφορο, διότι τα μέτρα που έφερε είναι μόνιμα και οι συνέπειές των θα είναι διαχρονικές.
Ξεκάθαρος στόχος λοιπόν, η ψήφος στις επικείμενες εκλογές ως μέσο αποδοχής και συνέχισης της πιο καταστροφικής διακυβέρνησης της χώρας από τον Νοέμβριο του 2009 (ποιος είπε ότι δεν έχει συνέχεια η πολιτική στην Ελλάδα).

Ο Stavento, τα έχει πει και τραγουδιστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: