Τι διακυβεύεται αλήθεια, σε αυτές τις εκλογές;

Ψήφος είναι το μέσο με το οποίο κάποιος δηλώνει την προτίμησή του σε μία ψηφοφορία.
Για παράδειγμα, στο δημοψήφισμα της 13ης Ιουλίου, επί των εγκύρων ψηφοδελτίων, το 61,3% (3.558.000 πολίτες) επέλεξε την μη υιοθέτηση και εφαρμογή ενός ακόμα άθλιου μνημονίου, και το 38,7% (2.245.000 πολίτες) επέλεξε την ....παραμονή στην Ευρώπη και στο ευρώ πάση θυσία.

Εκλογική ψήφος, είναι το μέσο με το οποίο κάποιος δηλώνει την προτίμησή του στο ποιος θεωρεί ότι θα κυβερνήσει καλύτερα την χώρα του, προς όφελος της ιδίας και των πολιτών της.
Πόσοι, αναλογικά, από όσους ψηφίσουν κάποιο κόμμα, θα ψηφίσουν με το ανωτέρω κριτήριο;
Ελάχιστοι.
Πόσοι από αυτούς που θα επιλέξουν κάποιο από τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, έχουν διαβάσει αυτό που δεν διάβασαν ούτε αυτοί που το ψήφισαν;
Κανένας.
Πόσοι έχουν συνειδητοποιήσει, ότι επιλέγοντας ένα από τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, εγκρίνουν με την ψήφο τους την επιμήκυνση και επιβάρυνση των αλυσίδων της οικονομίας και της κοινωνίας;
Κανένας.
Πόσοι αναγνωρίζουν στα πρόσωπα αυτών που θα στείλουν στην Βουλή, ψηφίζοντας ένα από τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, τους ψεύτες, τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους τυχοδιώκτες και τους αριβίστες;
Κανένας.
Πόσοι από αυτούς που θα επιλέξουν κάποιο από τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, θα ψάχνουν μέχρι τελευταία στιγμή ένα άλλοθι για να μην χτυπάνε την επαύριο το κεφάλι τους.
Αρκετοί, διότι πάντα θα υπάρχει ένα ποσοστό που ψηφίζουν, "έντιμα" μεν όσον αφορά το συμφέρον τους, άτιμα δε όσον αφορά το γενικό όφελος.
Πόσοι από αυτούς που θα απέχουν, ή θα ψηφίσουν λευκό και άκυρο, αγνοούν την δύναμή τους;
Οι περισσότεροι.
Το πιο άχρηστο, ανίκανο και ιδιοτελές πολιτικό προσωπικό, από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους, ζητάει την ψήφο σας.

Σε ποιον κυρίαρχο λαό ακριβώς, αναφέρεται το αφήγημα των εκλογών;

Κυριακή κοντή γιορτή λοιπόν, και σας βεβαιώ ότι οι μόνοι που θα γιορτάσουν, είναι το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο που διοικεί την χώρα και οι τοπικοί εκπρόσωποί τους, που ο "κυρίαρχος" λαός θα ψηφίσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: