Η Σαμαροβενιζελική απατεωνο-παρανομία του ΕΝΦΙΑ και μία πιθανή λύση αντίδρασης

Μεταφέρω σχόλιο ενός σχολιογράφου από θεματική συζήτηση στο capital.gr.

"Για παράδειγμα, το έκτρωμα του ΕΝΦΙΑ δεν θα υπήρχε αν οι Γερμανοί δεν "έκριναν" ότι οι Έλληνες έχουν "περισσότερα" από τους ίδιους. Άντε τώρα να τους εξηγήσεις κι άντε να καταλάβουν".
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

κ. Μαυρίδη,
έστω και εκτός θέματος, να πω κάτι κι' εγώ για τον ΕΝΦΙΑ,
που κάθε άλλο παρά έκτρωμα τον θεωρώ.
Και προφανώς, οι "κάθε" Γερμανοί ουδόλως γνωρίζουν ή ασχολούνται, επί της ουσίας, με τον ΕΝΦΙΑ.
Οι δικοί μας οι αλήτες τον εφηύραν-τον προμελέτησαν (βλ. χαράτσι ΔΕΗ)-τον εξέθρεψαν και τον ...τερατούργησαν.

Ακούστε κ. Μαυρίδη,

επειδή όπου σταθώ και όπου βρεθώ το τελευταίο εξάμηνο,
ακούω τη συνθηματική λέξη «Ελάτε Να Φάτε (Ι)ημέτερα Αρχίδ…α», ας τελειώνουμε πια με αυτόν τον ΕΝΦΙΑ.

Παιδιά χωνέψτε το: ή θα πληρώσετε αυτό το χαράτσι (όπως οι ραγιάδες στους Τούρκους), χωρίς διαμαρτυρίες και άσκοπη παραφιλολογία, ή θ’ αμυνθείτε … επιτιθέμενοι στους αλήτες, που έχουν καταφέρει, σε πρώτη φάση, ν’ αφανίσουν τις αξίες των ακινήτων σας (με το χαράτσι του αλητήριου του χοντρού) και τώρα επιχειρούν, με το νέο κόλπο, ν’ αποτελειώσουν την ακίνητη περιουσία του πόπολου (δηλαδή, της πλειοψηφίας όλων ημών).

Μερικές παρατηρήσεις, για να καταλάβετε το μέγεθος της κρατικής αλητείας:

1. Για να ξυπνάμε από τον ύπνο του δικαίου, μάθετε, ότι κάθε άλλο παρά ανόητοι ή ηλίθιοι είναι όλοι αυτοί στο ΥΠΟΙΚ, με τις αλλεπάλληλες επί του θέματος παλινωδίες. Τα έχουν όλα προγραμματισμένα και δοκιμάζουν τα όρια και τις αντοχές μας …, και κάθε φορά που ζορίζουν πολύ τα πράγματα, επανασχεδιάζουν την επικοινωνιακή τους πολιτική-τακτική, … κάνουν ένα βηματάκι πίσω και επανέρχονται δριμύτεροι, απλά, εναλλασσόμενοι στο ρόλο του καλού και του κακού. Είδατε, σήμερα ανέθεσαν στο χοντρό, ν’ αναλάβει το ρόλο του πυροσβέστη και να το παίξει καλός, για να φανεί το "κοινωνικό πρόσωπο" του ΠΑΣΟΚ, πριν σβήσει τελείως ως κόμμα.

2. Ο ΕΝΦΙΑ είναι πολλαπλά παράνομος φόρος, απλά αναφέρω δύο λόγους: α) όσον αφορά το δεύτερο τμήμα του, δηλαδή το συμπληρωματικό φόρο, που εφαρμόζεται σε αξίες ακίνητης περιουσίας άνω των 300.000 €, όπως γνωρίζουμε όλοι, ο υπολογισμός του γίνεται με αστρονομικές-φανταστικές αντικειμενικές αξίες, πολλαπλάσιες της πραγματικής-εμπορικής αξίας της πλειονότητας των ακινήτων. Προσωπικά, έχω δύο διαμερισματάκια, ένα υπόγειο στο Παγκράτι, 65 τ.μ. και ένα 3-άρι στην Κυψέλη, των οποίων η αντικειμενική αξία ανέρχεται σε 55.000 € και 73.000 € αντίστοιχα, τη στιγμή που εγώ, εδώ και 3 χρόνια κοιτάζω, «πειραματικά», να τα πουλήσω σε τιμές της τάξης των 15.000 € και 32.000 € αντίστοιχα, και δεν εμφανίζεται ούτε ευνουχισμένος βάτραχος, για να εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον, β) η όλη φιλοσοφία-διαδικασία, του να σου αναρτήσουν στο internet ένα συνοπτικό εκκαθαριστικό (που μόνο οι πολύ προχωρημένοι μπορούν να ελέγξουν, συντάσσοντας τα αναλυτικά φύλλα υπολογισμού των επιμέρους αξιών-φόρων) είναι παράνομη, με άλλα λόγια, η ανάρτηση του εκκαθαριστικού στο internet, χωρίς την «έγχαρτη» ενημέρωση του φορολογούμενου, είναι καθόλα παράνομη, τουτέστιν, δεν συνιστά νόμιμη κοινοποίηση προς αυτόν της φορολογικής του υποχρέωσης (επ’ αυτού διαβάστε το link που παραθέτω παρακάτω).

3. Για ν’ αντιληφθείτε το μέγεθος της αλητείας τους, ο «νομοθέτης» φρόντισε ν’ απαλλάξει από τον ΕΝΦΙΑ τη μεγάλη ακίνητη περιουσία της εκκλησίας (των μονών, των μοναστηριών ακόμα και του Αγίου Όρους) και φυσικά των διαφόρων ιδρυμάτων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (π.χ. Μέγαρο Μουσικής), που χρόνια τώρα βρίσκονται σε προνομιακό φορολογικό καθεστώς. Εκτός όμως από όλους αυτούς τους γνωστούς και μονίμως εξαιρούμενους από φόρους, φρόντισε να συμπεριλάβει και επιχειρηματικούς ομίλους (νομικά πρόσωπα), για να μην παρεμποδιστεί η … ανάπτυξη της χώρας (!!!) (βλ. και http://www.badiera.gr/?p=17763).

4. Βέβαια, θα πρέπει ν’ αναγνωρίσουμε, ότι ενίοτε η παράνοια ξεπερνάει τα όρια της ανθρώπινης βλακείας. Διευκρινίζω, για να μην θεωρηθώ δογματικός: το νέο σλόγκαν του οικονομικού επιτελείου σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ είναι το … «θα διορθώσουμε όλες τις αδικίες, χωρίς όμως να θίγονται τα προϋπολογιζόμενα έσοδα» (!!!!) από το εν λόγω colpo-grosso. Ρε παιδιά, μπορεί ο Einstein και η θεωρία της σχετικότητας να συνετέλεσαν καθοριστικά στην εξέλιξη της τεχνολογίας, όμως εδώ στο ΥΠΟΙΚ έχουμε μάγους «επιστήμονες» και εξωγήϊνους, που μας λένε, ότι θα δημιουργήσουν ενέργεια εκ του μηδενός, δηλαδή θα παράξουν χρήμα και οικονομικούς πόρους ..... από αέρα κοπανιστό. Δηλαδή, μιλάμε για πραγματικούς σωτήρες της ανθρωπότητας και του πλανήτη ...!

ΡE θλιβεροί ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, εφόσον όπως ισχυρίζεστε, θα επανορθώσετε τις αδικίες, αυτό σημαίνει μονοσήμαντα, ότι αρκετός κόσμος θα κληθεί να καταβάλει σημαντικά χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, σε σχέση με τον προϋπολογισθέντα. Σωστό ή λάθος? Αν λοιπόν κάποιοι (λίγοι ή πολλοί, άνευ σημασίας αυτό) πληρώσουν σαφώς λιγότερα από αυτά που τους ανακοινώσατε προχθές (με τα ραβασάκια της συμφοράς), πως θα διατηρηθούν τα έσοδά σας στα ίδια επίπεδα ? !!!!
Ρε μπας κι’ έχω πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου και δεν αντιλαμβάνομαι … το πώς η «μείωση των εισπράξεων θ’ αφήσει ανεπηρέαστα τα έσοδα» ??? Εκτός και αν έχουν κατά νουν, το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί από την "αποκατάσταση των αδικιών" να το πληρώσουν ο Σταϊκούρας και τα λοιπά ξεφτέρια εκεί μέσα, ... από την τσέπη τους!

5. Για να καταλάβετε καλύτερα, το τι παίζεται,
ο ΕΝΦΙΑ παγιώνει την υπερ-φορολόγηση της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, αφού οι φόροι που θα εισπράττονται εφεξής από τα ακίνητα θα είναι 7,5 φορές μεγαλύτεροι από τα προ κρίσης επίπεδα, και μάλιστα με εξωπραγματικές αντικειμενικές αξίες του 2007.

Κοιτάξτε, και θα καταλάβετε το μέγεθος της αλητείας, όσον αφορά τις εισπράξεις του κρατικού προϋπολογισμού από φόρους στην περιουσία:

2009 - 526 εκ. €
2010 - 487 εκ. €
2011 - 1.172 εκ. € (με το προσωρινό ! … υποτίθεται ΕΕΤΗΔΕ = χαράτσι ΔΕΗ)
2012 - 2.857 εκ. € (με το προσωρινό ! … υποτίθεται ΕΕΤΗΔΕ = χαράτσι ΔΕΗ)
2013 - 2.784 εκ. € (με το προσωρινό ! … υποτίθεται ΕΕΤΑ = χαράτσι ΔΕΗ)
2014 - 3.937 εκ. € (με τον όχι ... τόσο προσωρινό ΕΝΦΙΑ)

Βέβαια, το colpo-grosso ξεκίνησε με το χαράτσι της ΔΕΗ του αλητήριου του χοντρού. Βλέπετε, τότε φωνάζαμε ... «μην πληρώνετε χαράτσι, μόνο τη νόμιμη προς τη ΔΕΗ οφειλή», είχαμε δώσει και αναλυτικές οδηγίες, πως γινόταν ηλεκτρονικά αυτό (για να μη δοθεί έρεισμα στη ΔΕΗ να διακόψει την παροχή του ηλεκτρικού), αλλά δυστυχώς, ... στου κουφού ραγιά την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα.

Λοιπόν, ακούστε παιδιά, για να είμαστε πρακτικοί-λογικοί και ξεκάθαροι.
ΔΥΟ ΛΥΣΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ:
ή πληρώνετε «κατενθουσιασμένοι» τον ΕΝΦΙΑ και αποδέχεστε την κρατική αλητεία (που σημειωτέον, … είναι ατέρμονη), αποδεχόμενοι τη συνέχιση της απαξίωσης της όποιας ακίνητης μικρο-περιουσίας διαθέτετε ή, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ (που σίγουρα κάποιοι έχουν ξυπνήσει), … τους γράφετε στα παπάρια σας και δεν πληρώνετε δεκάρα τσακιστή (και ας βάλουν 1.000 δόσεις, με την πρώτη εκ των οποίων να ξεκινάει το 2099).

Και για να μη θεωρηθώ φαφλατάς ή μπουρδατζής ή λέτε, ότι σας αφήνω ακάλυπτους, επειδή ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟΝ ΕΝΦΙΑ, σας καθοδηγώ περαιτέρω:

i) Χθες σήκωσα από την τράπεζα όλα μου τα (υπόλοιπα) χρήματα (πολλά εκ των οποίων είχα πάρει από πέρυσι), με στόχο, να μην βρουν δεκάρα τσακιστή να υφαρπάξουν, σε περίπτωση που προχωρήσουν σε μονομερείς δεσμεύσεις του λογαριασμού μου. Τα χρήματα που χρειάζομαι για να κινηθώ εφεξής, τα μετέφερα σε λογαριασμό συγγενικού μου προσώπου (με συνδικαιούχο εμένα), το οποίο θα πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ (είναι ασήμαντο το ποσόν).

Για να σας διασκεδάσω και λιγάκι, χθες που πήγα στην τράπεζα, για να πάρω τα χρήματα (τα είχα παραγγείλει εγκαίρως μάλιστα, σε συγκεκριμένο χαρτονόμισμα), ανταλλάξαμε την παρακάτω στιχομυθία με τον υπάλληλο:

- Τραπεζικός: γιατί τα παίρνετε?
- Εγώ: γιατί δεν θα πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ και δεν θέλω να βρουν δεκάρα τσακιστή στο λογαριασμό μου.
- Τραπεζικός: εγώ τον πλήρωσα χθες τον ΕΝΦΙΑ, όλο το ποσόν.
- Εγώ: μα η πρώτη δόση λήγει τέλος του μήνα, γιατί βιάστηκες?
- Τραπεζικός: για να είμαι εντάξει με το … νόμο.
- Εγώ: μπράβο, άριστα έπραξες, έτσι πρέπει, … υπακοή και συμμόρφωση στους νόμους.
- Τραπεζικός: ξέρετε όμως, με όλο το θάρρος αυτό που κάνετε, δεν είναι σωστό …
- Εγώ: ποιό δεν είναι το σωστό, το ότι δεν θα πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ?
- Τραπεζικός: συγγνώμη, όχι αυτό, αλλά το γεγονός, ότι παίρνετε τα λεφτά σας από την τράπεζα. Αν το κάνουν και άλλοι αυτό, τι θα γίνει η τράπεζα, που θα βρει λεφτά, θα καταρρεύσουμε και θα χάσω και τη δουλειά μου ….
- Εγώ: τώρα τα λες σωστά ! Βέβαια, σε κόβει, το να μην χάσει η τράπεζα τα λεφτά μου (μας) και χάσεις κι’ εσύ τη δουλειά σου, το γεγονός όμως ότι εσύ, πληρώνοντας τον ΕΝΦΙΑ, αφενός «εκθέτεις» εμένα, που δεν θα τον πληρώσω και το κυριότερο, … άμεσα και έμμεσα είσαι συμμέτοχος και συνένοχος στον αφανισμό της αξίας της ακίνητης περιουσίας μου, το αγνοείς, ή σωστότερα, αδιαφορείς παντελώς! Σωστό ή λάθος?
- Τραπεζικός: ξέρετε, εγώ δεν έχω ακίνητη περιουσία, απλά την ψιλή κυριότητα σ’ ένα διαμερισματάκι, γι’ αυτό και τον πλήρωσα. Και τώρα, πότε θα ξαναφέρετε τα χρήματά σας, τουλάχιστον, είναι δυνατόν να τα φέρετε τέλος του χρόνου, για να επιτευχθούν οι στόχοι μας?
- Εγώ: θα στα ξαναφέρω τα χρήματα, να είσαι σίγουρος γι’ αυτό! Απλά, αυτό θα γίνει, … όταν αποκτήσεις κι’ εσύ με κόπο κάποια ακίνητη περιουσία και τότε αποφασίσεις, να μην πληρώσεις κανέναν ΕΝΦΙΑ (αν υφίσταται μέχρι τότε ο εν λόγω φόρος-απάτη) !!!

Είδατε λοιπόν, πως σκέφτεται ο νέο-έλληνας? Το τομαράκι του, την πάρτη του και στα παπάρια του, οτιδήποτε αφορά τις αγωνίες του δίπλα του. Ελα μου όμως, που όλα είναι συγκοινωνούντα δοχεία, κρίκοι σε αλυσίδα, που με κατάλληλους χειρισμούς, μπορείς να την σπάσεις και να τους κάνεις τους αλήτες να ψάχνονται, χωρίς καν ν’ αντιληφτούν, το «από πού τους ήρθε»!

ii) Οσοι αποφασίσετε να μην πληρώσετε τον ΕΝΦΙΑ, ρίξτε μια ματιά ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK, λέει πολλά και καθοδηγεί πλήρως, σχετικά με τις νομικές διαδικασίες που ξεκινούν κατά της εν λόγω φορο-απάτης (μην κολλήσετε σε κομματικές ταυτότητες, τα αναφερόμενα είναι ανοιχτά για τον οιονδήποτε).
http://www.forologoumenoi.gr/permalink/3075.html

Πάντως, όσοι πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ... για το «καλό της πατρίδας», να είναι σίγουροι, ότι προσφέρουν μεγάλες υπηρεσίες στο μέλλον της χώρας και στον … αφανισμό της όποιας ακίνητης μικρο-περιουσίας προτίθενται ν’ αφήσουν στα παιδιά τους. Και προφανώς, αν κάποια στιγμή θελήσουν να πουλήσουν ένα ακίνητό τους, για το οποίο φορολογήθηκαν μέσω του ΕΝΦΙΑ, ως κατέχοντες αξία 10 €, ενώ το ακίνητό τους δεν πιάνει στην αγορά ούτε 2 €, να μην απορήσουν, για το ποιός έφταιξε και το πως συμβαίνει αυτό. Να ξέρουν πάντως, ότι τα λεφτά που θα δώσουν, θα πιάσουν τόπο! (ενδεικτικά π.χ., ... για ένα Λαμπράκη και ένα μέγαρο Μουσικής ρε γαμώτο, τι διάολο, πάλι τσιγκουνιές στους φόρους θα κάνουμε, πλήρωνε εσύ μαλάκα ελληναράκο τον ΕΝΦΙΑ, για να βγει η χώρα από την κρίση των τσογλαναράδων και μη βγάζεις άχνα:
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/skandalo_sto_megaro_tha_plhrwsoyme_ta_xreh_ap...)


Υ.Γ.
κυνηγήστε τους, θέλουν να σας φάνε τα σπίτια,
ιδού και οι αρχικές νομικές ενέργειες ενάντια στους απατεώνες του κοινού ποινικού δικαίου,
ΣΤΕΙΛΤΕ τους καταρχήν ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ, άκοπα και ανέξοδα:
http://www.forologoumenoi.gr/permalink/3076.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: