Τι δεν καταλαβαίνω...


 

Με το ξεκίνημα της κρίσης, μας είπαν ότι αυτή προέρχεται κυρίως από τις «άστοχες επιλογές» των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, που δημιούργησαν φούσκες σε ακίνητα, παράγωγα και άλλες συναφείς αγαθές υπηρεσίες.
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, έκλεισαν ονομαστά ιδρύματα ανά τον κόσμο, αλλά στην Ελλάδα μας, κρατήθηκαν.

Στην συνέχεια μας είπαν, ότι τα δικά μας ιδρύματα, είναι καλά στην υγεία τους, αφού πέρασαν και διάφορες ασκήσεις θάρρους και αντοχής, αλλά θα χρειασθούν και κάποιες ενέσεις ρευστότητας.
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, τους κάνανε κάτι εμβόλια να, με το συμπάθειο, τα οποία τα χρηματοδοτήσαμε εμείς, «το κράτος» δηλαδή, καθ’ ότι μαζί τα φάγαμε.

Στην συνέχεια μας είπαν, ότι οι ενέσεις δεν έφεραν το ποθητό αποτέλεσμα, και χρειάζονταν επιπλέον τρυπήματα.
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, δανειστήκαμε και εγγυηθήκαμε για την αγορά νέων πιο εξελιγμένων εμβολίων.

Στην πορεία μας είπαν, ότι τα ιδρύματα που έχουμε είναι πολλά και θα πρέπει λιγοστέψουν αφού είμαστε μικρή χώρα και δεν είναι πρέπον και ασφαλές, να έχουμε μοιρασμένες τις καταθέσεις μας σε τόσο διάσπαρτα μέρη.
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, άλλα ιδρύματα χωρίστηκαν στον καλό και στον κακό τους τον καιρό και συγχωνεύθηκαν με πιο υγιή ιδρύματα, και άλλα εξαγοράστηκαν αφού αυτοί που τα κατείχαν έκριναν ότι η κατάσταση της υγείας τους και το περιβάλλον που ζούσαν ήταν «μολυσμένα».
Οι όλες διαδικασίες, έγιναν με «απόλυτα διαφανή» τρόπο, αφού κανείς από τους τραπεζίτες, αγοραστές και πωλητές, δεν διαμαρτυρήθηκε.

Στην πορεία μας είπαν, ότι καλό θα ήταν για όλους μας, να λιγοστέψουμε, έτι περισσότερο, τα ιδρύματα, διότι μέσω αυτών των συνεργειών, θα διασφαλίσουμε και θα θωρακίσουμε, έτι περισσότερο, την βιωσιμότητα του τραπεζικού συστήματος.
Ο ίδιος ο «Πρωθυπουργός μας», το πήρε πάνω του το θέμα.
Προς επίρρωσιν των ανωτέρω, μας παρουσίασαν και ένα πείραμα που απεδείκνυε το αληθές των ισχυρισμών τους.
Το ότι το πείραμα διεξήχθη στην Κύπρο, δεν μας ανησύχησε, διότι ήταν «μακρυά».

Και εκεί που όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν, ξάφνου μας λένε ότι έκαναν λάθος υπολογισμούς, και ότι τελικά είναι προς το συμφέρον όλων μας, να αυξήσουν πάλι τον αριθμό των ιδρυμάτων, έτσι ώστε να φανεί ότι δεν είναι αρκετά τα δις που φάγανε και ευγενώς εμείς τα χρεωθήκαμε, να αποδειχθεί ότι είναι ανεπαρκή να λειτουργούν αυτόνομα, να περάσουν σε ένα άλλο ίδρυμα που θα «τακτοποιήσει» τα προβλήματά τους, και τέλος να τα δώσουν εκεί, που από την αρχή, ήθελαν.

Όλο αυτό το διάστημα, βέβαια, διά στόματος των πλέον «υπευθύνων» και αρμόδιων προσώπων, μας διαβεβαίωναν, και μας διαβεβαιώνουν ακόμα και σήμερα, ότι οι καταθέσεις μας είναι ασφαλείς, και ότι το τραπεζικό μας σύστημα είναι επαρκώς θωρακισμένο.

Επειδή λοιπόν εγώ νοιώθω λίγο ηλίθιος που δεν καταλαβαίνω τα ανωτέρω, κάθησα και σκέφθηκα όλη αυτήν την αλληλουχία των δηλώσεων και πράξεων, και αποφάσισα ότι καλό θα είναι, εάν είχα πάνω από 200€ στις τράπεζες, να τα αποσύρω.
Μα, μου λένε, θα γίνω στόχος κλεφτών που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή προκειμένου να βάλουν χέρι στην τσέπη μου, και δολοφόνων που δεν υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή προκειμένου να ζήσουν αυτοί.
Ενώ τώρα;

Κατέληξα λοιπόν, ότι αυτές οι ενέργειες είναι προϊόντα «ανθρώπων» με ψυχικές ασθένειες και διαταραγμένες προσωπικότητες.
Προς επίρρωσιν του ανωτέρω, εχθές το βράδυ, είδα μία αξιόλογη εκπομπή στην τηλεόραση, όπου ένας έγκριτος και με μακρά πορεία στην μάχιμη δημοσιογραφία, δημοσιογράφος, ο οποίος καθημερινά μας λέει από το ραδιόφωνο πόσο μαλάκες είμαστε προκειμένου να το χωνέψουμε, αποκάλυψε μέσω των καλεσμένων του την αιτία που συμβαίνουν όλα αυτά, καθώς και τον τρόπο αποφυγής παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον.

Αφού τους άφησε να ξεδιπλώσουν τις αρετές του λόγου τους και των επιχειρημάτων τους, έδωσε και τον λόγο σε έναν από αυτούς, αυτόν που με την "αξία" του μπήκε στην Βουλή, όπου σε μία πρωτόγνωρη αναλαμπή αυτογνωσίας, δήλωσε ότι δεν πρέπει να αναπαράγονται, και μάλλον με νόμο, άνθρωποι με ψυχικές ασθένειες, καθ’ ότι η κληρονομικότητα είναι βέβαιον ότι θα παράξει ανθρώπους με τα ίδια νοσήματα και τις συνέπειές των.
Το γεγονός ότι οι συνδαιτυμόνες του, σε μία σπάνια στιγμή αυτογνωσίας και αυτοί, επικρότησαν την διαπίστωση, ο δε έγκριτος δημοσιογράφος το έχει καταχωρήσεις και στο περιοδικό του, αποκαλύπτει περίτρανα ότι:
Αφού μας κυβερνούν ψυχικά άρρωστοι, η πολιτική σκηνή αποτελείται σε μεγάλο βαθμό από επίσης ψυχικά άρρωστους, και ο «λαός» σε μεγάλο βαθμό ψηφίζει ή σκέπτεται να ψηφίσει κάποιους από αυτούς, αποδεικνύεται ότι το μόνο σωστό πράγμα που είπε στην ζωή του ο Κ. Καραμανλής ήταν η γνωστή του ρήση

«Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο».


Δεν υπάρχουν σχόλια: