Ρέκβιεμ για ένα όνειρο...ή αποθέωση της υποκρισίας και της προπαγάνδας


Το antinews, ποτέ δεν το ενδιέφερε η ΝΔ και το έχει δηλώσει ουκ ολίγες φορές.
Η αναφορά της λοιπόν στην ανάρτηση, έξι φορές, δείχνει αλλαγή στρατηγικής;

Το antinews, ήταν πάντα "στρατευμένο" στο πλευρό του Σαμαρά.
Η αναφορά του λοιπόν για πρώτη φορά ως "αρχηγού της", δείχνει αλλαγή στρατηγικής;

Στο μόνο που μένουν σταθεροί, είναι στην κινδυνολογία, που δικαιολογούσε θεσπέσια μέχρι σήμερα, τις όποιες "υποχωρήσεις στρατηγικής" του "αρχηγού της".

Η επαναλαμβανόμενη αναφορά στην λαϊκή-πατριωτική-κοινωνική δεξιά, περισσότερο απευθύνεται στους αναγνώστες-σχολιαστές οπαδούς και πελάτες, παρά στους ελάχιστους, σκεπτόμενους, σχολιαστές που εκφράζουν, νηφάλια αλλά και με απογοήτευση, την ατέρμονη περιστροφή επί του καθέτου άξονος.
Και αυτοί, μέχρι του σημείου που το σχόλιό τους γίνεται ιδιαίτερα επικριτικό, είτε λαμβάνουν απαξιωτική απάντηση είτε παίρνουν την άγουσα για τα "αποδυτήρια".

Το πόσο τρόμαξε η διαπλοκή από τον αντιμνημονιακό λαϊκό κίνημα μέχρι τον Νοέμβριο του 2011, το "νοιώσαμε", άμα την δεσμευτική υπογραφή του στην συναίνεση προς αποφυγή του "αναπόφευκτου".
Τώρα λοιπόν που καίγεται ο τόπος, κάνετε και εσείς την ανάγκη φιλοτιμία.
Άρα, "το νέο που έρχεται καλπάζοντας", μπορεί να περιμένει.

Εάν ο Σαμαράς θεωρεί απαραίτητη, την Ντόρα και όλους τους υπόλοιπους γυρολόγους, για την επίτευξη της πρωτιάς, και εάν ευοδώσει η απόπειρα, τότε παραδέχεται την μεγάλη ευθύνη της ανεπάρκειάς του, ενώ ταυτόχρονα θα έχει βάλει και την υπογραφή του, που θα δεσμεύει και το κόμμα, σε άλλο ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο που θα της οφείλει.
Εάν δεν την θεωρεί απαραίτητη αλλά αναγκαστική, προς τι η νεκρανάσταση;
Μήπως οι "άδολες" σχέσεις με την εκ Γερμανίας πολυεθνική, την οποίαν βεβαίως βεβαίως "πολέμησε" το "αντί", εμπεριέχουν, πέραν της "αθώωσης" με τον πρόσφατο διακομματικό συμβιβασμό, επιπλέον, αναγκαστική, πολιτική στήριξη και υποκρύπτουν το μη αδιάφθορον του ανδρός και της γυναικός;

Και επειδή την υπογραφή σου και... πρέπει να προσέχεις που τα βάζεις, ας μας διαφωτίσουν, οι ποιούντες την ανάγκη φιλοτιμίαν, τι προβλέπει το εγχειρίδιο για την περίπτωση άρνησης, εκ μέρους του Πρωσικού "γίγαντα", αποδοχής της μόνης Εθνικά σωστής πλήρους επαναδιαπραγμάτευσης του πλαισίου όπου διαμορφώθηκε το Μνημόνιο αλλά και των όρων της δανειακής σύμβασης, ως μέτρα προς διασφάλιση των δανειστών;
Τι μέλλει γενέσθαι από τον Σαμαρά;
Διότι, για το μόνο που είχε δεσμευθεί μέχρι σήμερα είναι, ότι θα "προσπαθήσει".

Η εκ νέου δε παρουσίαση, του πολλάκις επικαιροποιημένου προγράμματος, ΕΒΕΑ I, ενώ απευθύνεται σε μη σκεπτόμενους και πληγέντες πολίτες, αλλά σε αιθεροβάμονες και ευελπιστούντες παρουσιάζεται από το antinews, ως Εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση.
Και το χαρακτηρίζω έτσι διότι:
Δεν αναφέρει, αυτήν την φορά, τις πηγές χρηματοδότησης, αφού υπολογιστεί το τρέχον έλλειμμα δηλαδή τα περίφημα ισοδύναμα. Τα περί ΕΣΠΑ και αδιάθετων κονδυλίων τα ακούμε τρία χρόνια τώρα.
Βρίθει ασαφών προτάσεων όπως:
-Αποκατάσταση αδικιών που ο ίδιος έχει ψηφίσει και δεσμευθεί με υπογραφή
-Αυτοαπασχολούμενους ή καταστηματάρχες που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και δεν δικαιούνται σήμερα κανένα βοήθημα, εφ’ όσον βέβαια βρίσκονται κάτω από ένα εισοδηματικό όριο (θαυμάστε αντίφαση)
-Επέκταση επιδόματος ανεργίας έστω και με την μορφή προγραμμάτων εκπαίδευσης
-Μόλις σταθεροποιηθεί η κατάσταση των εσόδων
-Να μην πέσουν άλλο οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα

Επιπλέον προγραμματίζει την ροή του εισοδήματος των πληγέντων, σε ποσοστό 25% προς τις φορολογικές επιβαρύνσεις και 30% προς τα δάνεια των τραπεζών, το δε υπόλοιπο 45% το αφήνει στην ελεύθερη ροή προς τις υπόλοιπες αμελητέες ανάγκες της οικογένειας.

Τα περί αποδέσμευσης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, καθώς και περί προώθησης αποφασιστικών αποκρατικοποιήσεων, εμπεριέχουν το πιο θολό και χρονοβόρο νομικό τοπίο που τα διέπει και που συνεπακόλουθα προοιωνίζει πλήρη χρονική ασάφεια εκμετάλλευσης και ύποπτες αξιολογήσεις περί Εθνικής σπουδαιότητας.

Τα περί αποκατάστασης αισθήματος ασφάλειας από το πρόβλημα των λαθρομεταναστών, δεν περιέχουν ούτε ένα χρονοδιάγραμμα και σαφέστατα καμία αναλυτική μεθοδολογία, που να πείθει ότι είναι εφικτή εάν η Ευρώπη για άλλη μία φορά μας πουλήσει.

Και μπορεί κάποιος "πατριώτης", να μιλάει για Εθνική Άμυνα και ανακήρυξη ΑΟΖ, όταν εξαγόρασε 21 μήνες από την θητεία του στο Π.Ν, ακολουθώντας την ίδια "πατριωτική" τακτική Βενιζέλου και Τσίπρα;
Μόνον αυτός που περιέθαλψε, την Ντόρα του υπερήφανου Ναι στο σχέδιο Ανάν και της αμυντικής ομπρέλας του ΝΑΤΟ και εναπόθεσε τον Αβραμόπουλο στην παράνομη κυβέρνηση Παπαδήμου, για να μην θυμηθούμε την σπέκουλα του 1993.

Επιπλέον, ας μας ενημερώσει και εμάς τους αδαείς, βάσει ποιας νομοθετικής πράξης, νομιμοποιήθηκε η εκταμίευση των 18 δις στις 4 τράπεζες και με τι ανταλλάγματα για το κράτος;
Γιατί "βιάσθηκε" να υπογράψει τα μέτρα του Ιουνίου, από την στιγμή που διαφαινόταν το πολιτικό αδιέξοδο των εκλογών της 6ης Μαΐου; Εκτός εάν δεν το αντιλήφθηκε το "επιτελείο".

Εμπρός δε, στην διαφαινόμενη, καθίζηση των ποσοστών της ΝΔ, μέσα από δημοσκοπήσεις που απέχουν της "παραγγελίας", ξεκινά ένα νέο πείραμα μέτρησης αντιδράσεων, περί "ιστορικών συμβιβασμών" μετά από καταιγισμό αρνητικών, σωστών σε γενικές γραμμές, αναρτήσεων για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το κερασάκι στην τούρτα δε, παραμένει ο διαμελισμός και όχι η τιμωρία, του εγκληματικού για την χώρα, ΠΑΣΟΚ και των προέδρων του, για να μην ξεχνιόμαστε.

Εμπρός στο αγαπημένο άθλημα των πολιτικών που είναι η κυβίσθησις, τα μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης αντιτάσσουν την υποκρισία, την κινδυνολογία και την προπαγάνδα.

Εμπρός στην απελπισία των οπαδών σε ξεπερασμένες ιδεολογίες, η "Εκκλησία του Δήμου" απαντά με ρήτορες επί παραγγελία.
Εμπρός στην ηλίθια εμμονή των δεξιόστροφων, τροφοδοτεί με αναρτήσεις το ασίγαστο μίσος τους, αλλά και την αρρωστημένη νοοτροπία της "καθαρής και πατριωτικής δεξιάς".
Ανίκανοι να σταθούν στις ανάγκες του σήμερα, ανασύρουν τακτικές του χθες.

Και ενώ έχουν "ξεσκίσει" την έννοια της στρατηγικής προσαρμογής, εισέτι, ουκ εστί σταθερά γραμμή     πέραν της οποίας η προσαρμογή δεν θα ονομάζεται υποταγή.
Υποταγή, είτε στα κελεύσματα των "αρχόντων" είτε στην μωροφιλόδοξη καλοκαιρινή ουτοπία της Πρωθυπουργίας.

Αυτό που κάνει ο Σαμαράς στην ΝΔ, ως διαχειριστής στο κόμμα, το κάνει ο διαχειριστής στο antinews, ως ιδιοκτήτης.
Βίοι παράλληλοι, ή αλλιώς καθείς εφ' ώ ετάχθη.

Όσοι κοιμούνται ήσυχοι και ήρεμοι, τις νύχτες που ζούμε, μάλλον δεν έχουν καθόλου συνείδηση.
Όσοι αντίθετα βλέπουν εφιάλτες στον ξύπνιο τους, θα είναι πάντα ανήσυχοι, επικριτικοί και παρά πόδα.

1 σχόλιο:

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Από ξετσίπωτους φίλε μου
τι περιμένεις ;
Να έχεις υγεία ΣΚΕΠΤΙΚΕ
πάνω απ'όλα !