ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΛΕΕΙ ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ. ΤΥΧΑΙΟ;;;;;

Σχόλιο δικό μου.
Επ' αφορμή της αφής Ολυμπιακής φλόγας δεν μπορώ παρά να αντιπαραβάλλω δύο διαφορετικές θεάσεις, μεταλαμπάδευσης, του φωτός.
Στην Ολυμπία, ιερός χώρος, έξω στην φύση, με επίκληση που ακούγεται, η πρωθιέρεια φορώντας έναν λιτό χιτώνα και ανατάσσοντας τα γυμνά χέρια, καλεί την φύση, τον Απόλλωνα, Θεό του Ήλιου, την φιλοξενία και την ειρήνη.
Είναι η αναπαράσταση της κλοπής της φωτιάς (γνώσης) από τον Δία για να την προσφέρει στον άνθρωπο.
Ο  Ήλιος συν-κεντρώνεται στο κάτοπτρο και ανακλά το καθαρό φως του σε δάδα, που θα ταξιδέψει και θα φωτίζει.
Μεγάλο πράγμα η φύση της καθαρότητας του φωτός.

Στα Ιεροσόλυμα, "ιερός" χώρος, μέσα στον Πανάγιο Τάφο και αφού έχει ελεγχθεί και σφραγιστεί, ένας ιερέας φορώντας ένα λιτό ράσο, αφού "γδυθεί" από όλα τα "περιττά" που κουβαλάει εκτός σπηλιάς, κλείνεται προκειμένου να δεηθεί κρυφά στο Θεό του, να του ανάψει το κεράκι με "υπερφυσικό" τρόπο, που θα εντυπωσιάσει τους πιστούς που θα δεχθούν με αλαλαγμούς μέσα στον ασφυκτικά γεμάτο ναό, το επαναλαμβανόμενο θαύμα σε μεταβλητές ημερομηνίες κάθε χρόνο.
Είναι η αναγγελία της ανάστασης του "Θεανθρώπου"
Ο Θεός στέλνει το υπερκόσμιο φως, χωρίς διαμεσολάβηση, απ' ευθείας στο κεράκι του δούλου του Πατριάρχη, που θα το μοιράσει σε άλλους ποιμενάρχες και διά αυτών σε όλο το ποίμνιο.
"Μεγάλο πράγμα η πίστη".

Ακολουθεί η ανάρτηση από το ιστολόγιο secret real truth.

"Χριστιανοί", Εβραίοι, Μουσουλμάνοι, Βουδιστές, Ινδουιστές, Ζοροαστριστές (!!!), όλοι μαζί...! Όταν η ‘πολιτική ορθότητα’ συναντά το ‘οικουμενιστικό πνεύμα’, έχουμε ένα ‘ουδέτερο’ θρησκευτικό σήμα για τους θρησκευτικούς λειτουργούς που θα παρευρεθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αν και η επίσημη δικαιολογία για την απαγόρευση κάθε θρησκευτικού συμβόλου είναι ο «σεβασμός για τους διαφορετικούς θρησκευόμενους λαούς».
Η Telegraph αναφέρει ότι τα θρησκευτικά σύμβολα θα απαγορευτούν από τα σήματα που έχουν σχεδιαστεί να φορούν οι εφημέριοι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Ο βασικός λόγος, είναι να μην «προσβάλλουν τους ανθρώπους που επιθυμούν να φορούν μόνο το δικό τους σύμβολο πίστης». Η καρφίτσα πέτου, η οποία έχει ως στόχο να

london2012 

αναδείξει το ρόλο που θα έχουν οι θρησκευτικοί ηγέτες στους Αγώνες του 2012, έχει γίνει το κέντρο μιας διαμάχης καθώς τα θρησκευτικά σύμβολα απορρίφθηκαν από το σχεδιασμό.
olympics-zion 

Η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου (LOCOG) ρώτησε μια συμβουλευτική επιτροπή από εκπροσώπους διαφόρων θρησκειών για να δώσουν ιδέες για την εμφάνιση που θα έχει το σήμα. Ενώ φέρεται ότι υπήρχαν σχέδια που περιλάμβαναν σύμβολα και από τις εννέα από τις θρησκείες που ήταν παρούσες στην επιτροπή των αντιπροσώπων, ο σχεδιασμός απορρίφθηκε. Η κεντρική ιδέα ήταν ότι όλα τα άτομα που θα φορούν το σήμα δεν θα αισθάνονται άνετα με τα αθλητικά σύμβολα άλλων θρησκειών. Η Telegraph συνεχίζει: Το τελικό σήμα – που παρουσιάστηκε στον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρυ και σε οκτώ άλλους θρησκευτικούς ηγέτες που βρέθηκαν στο Ολυμπιακό Πάρκο - διαθέτει απλά τη λέξη «πίστη» και μια υδρόγειο, παράλληλα με τα λογότυπα των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων. [...]

Το σήμα θα φορεθεί από τους 193 θρησκευτικούς λειτουργούς - που θα ασχολούνται με αθλητές, υπαλλήλους, το προσωπικό και τα μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Αν και υπήρχε πρόταση για ένα σήμα που θα φέρει τα εννέα σύμβολα – ανάμεσά τους το σταυρό και την ημισέληνο - οι διοργανωτές λένε ότι θα είχε «περιορισμένη» "απήχηση" στους θρησκευόμενους αθλητές και θεατές.

Η επιτροπή απέρριψε και άλλες προτάσεις για το σχεδιασμό, συμπεριλαμβανομένης μιας εικόνας με χέρια σε στάση προσευχής και μίας με ένα αναμμένο κερί. «Συζητήσαμε πολλές ιδέες - είναι πάντα δύσκολο να έχουμε ένα σύμβολο με το οποίο θα νιώθουν άνετα όλοι», δήλωσε ο αιδεσιμότατος Duncan Green, ο οποίος υπηρτεί ως Αγγλικανός ιερέας και είναι ο επικεφαλής των πολύ-θρησκευτικών λειτουργιών των Ολυμπιακών Αγώνων. «Θέλαμε κάτι που οι άνθρωποι όλων των θρησκειών θα μπορούσαν να φορέσουν και να αισθάνονται άνετα και που θα έδειχνε ότι οι θρησκείες του κόσμο προχωράνε μαζί. Αν θέλουμε κάτι που να απευθύνεται σε όλες τις θρησκείες πρέπει να είναι ουδέτερο. Ε όχι και ουδέτερο ρε παιδιά. Για δείτε τι λέιε στην πραγματικότητα. Πλάκα μας κάνετε ή μας περνάτε όλους για γκοίμ;
" Μόνο που οι κύριοι ξεχνούν ότι η δημιουργία ενός θρησκευτικού συμβόλου προυποθέτει και τη δημιουργία θρησκείας. Μήπως στο μέλλον θα δούμε τους αθλητές και υπό κοινή σημαία για να μην προσβάλλονται μεταξύ τους και δούμε τις σημαίες να παίρνουν την άγουσα για τις αποθήκες; Αλλωστε για να γίνει μια παγκόσμια κυβέρνηση χρειάζονται τρία πράγματα. Παγκόσμιοι φόροι (βλ. "πράσινοι" φόροι για το "φαινόμενο του θερμοκηπίου"), κοινή πίστη (βλ. ουδέτερο σύμβολο πίστεως), και κοινή σημαία (βλ. ΟΗΕ;).

To σύμβολο που δήθεν λέει 2012 στην πράξη λεει ΖΙΟΝ (ΣΙΩΝ) .ΤΥΧΑΊΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ

Τα σχόλια δικά σας

1 σχόλιο:

ΠΛΗΘΩΝ είπε...

Η μεγαλύτερη προσβολή του Ελληνικού πολιτισμού που έχω δει τα τελευταία χρόνια !!
Ξεχνούν ποιοι δημιούργησαν τους Ολυμπιακούς , σε ποιους πίστευαν αυτοί που τους δημιούργησαν , που γίνονταν , και βέβαια δεν ξεχνούν το κάνουν επιδεικτικά !!!!
Απλά κοιμόμαστε , στις λειτουργίες της εκκλησίας μας λένε συνέχεια για την Σιών , αλλά εμείς που να ξυπνήσουμε και να καταλάβουμε αυτά που ακούμε τι είναι , απλά προσκυνούμε !!
Ευτυχώς Πλήθων δεν ζεις να δεις την κατάντια των Ελλήνων !!!
Το σχόλιο μου είναι μία καθαρά προσωπική και ερασιτεχνική άποψη και δεν φέρει καμία δημοσιογραφική ή επιστημονική τεκμηρίωση ,
αν σας κινήσουν το ενδιαφέρον αυτά που γράφω μη τα δεχτείτε χωρίς να τα ψάξετε μόνοι σας , μπορεί να είναι όλα λανθασμένα .
Φιλοσοφω
http://filosofv.blogspot.com/