ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ, ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΑΚΥΡΟΙ


Οι περισσότεροι άνθρωποι δε θέλουν στ' αλήθεια την ελευθερία, γιατί η ελευθερία συνεπάγεται υπευθυνότητα και οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται τις ευθύνες (Φρόιντ Σίγκμουντ).

Τελικά ο "λαός" ψήφισε "σοφά", όχι τόσο για τις επιλογές του, αλλά περισσότερο για το αποτέλεσμα που επέφερε η κατακερματισμένη ψήφος του.

Ουδείς από τους αποτυχόντες ανέλαβε την οιαδήποτε ευθύνη, για την αποτυχία του.
Εμπρός στο προσωπικό αλλά και κομματικό συμφέρον, συνεχίζουν να παπαγαλίζουν τον φόβο.
Ουδείς από τους επιτυχόντες ανέλαβε την οιαδήποτε ευθύνη, που προκύπτει από την επιτυχία του.
Εμπρός στο προσωπικό αλλά και κομματικό συμφέρον, συνεχίζουν να αναδεικνύουν την αυθεντία τους.
Πίσω όμως από την συμπεριφορά τους, κρύβεται η σκοπιμότητα της ανυπαρξία τους.
Η συντονισμένη προσπάθεια μετάθεσης της ευθύνης, σε επόμενες εκλογές, στον "λαό" ξεμπροστιάζει την ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρείχαν τόσα χρόνια.
Δίχως αυτοδυναμία και εν λευκώ επιταγές, η εξουσία καίει.
Είναι ανεύθυνοι.

Ο πλούτος της ελληνικής γλώσσας, καμιά φορά λειτουργεί αρνητικά, ιδιαίτερα όταν τον χειρίζονται πολιτικοί.
Όλοι, προσπαθώντας να αποφύγουν να πάρουν ξεκάθαρη θέση απέναντι στο μνημόνιο των εταίρων, χρησιμοποιούν τις λέξεις κατά το δοκούν.
Κάποιοι αλλάζουν, συχνά, τις λέξεις προκειμένου να προσδιορίσουν ποιο μέτωπο χρειαζόμαστε, ενώ ο "λαός" κατά βάση ζήτησε απλά να είναι καθαρό.
Τα παραγγέλματα, είναι αποτέλεσμα της, "Δημοκρατίας" που έχουμε, και που ενώ οδηγεί στην ανάδειξη ακροτήτων, δεν αρνείται, ακόμα, στον κάθε απελπισμένο και κυνηγημένο, να επιλέγει τα άκρα νομίζοντας ότι θα τον κεντράρουν.
Είναι επικίνδυνοι.

Την Δευτέρα θα παιχθεί η τελευταία πράξη της απραξίας τους.
Όλοι μαζί (;) θα συγκεντρωθούν για να επιβεβαιώσουν ότι, δεν προέβλεψαν να πριμοδοτήσουν με 100 έδρες τον πρώτο, ότι προέβλεψαν να επιλέξουν αυτοί τους βουλευτές που θα επιλέξει το εκλογικό σώμα και τέλος ότι σε καμία περίπτωση, η ψήφος του εκλογικού σώματος, δεν θα αντιπροσωπεύεται στη νέα Βο(υ)λή τους.
Είναι άκυροι.

Είναι άσχημο να σε κυβερνά ο χειρότερος (Δημόκριτος)

1 σχόλιο:

nikos είπε...

αύριο θα δούμε και τον "αγωνιστή" και "σοσιαλιστή" Παπουλια να Νομιμοποιεί το αποτέλεσμα τον εκλογών στο Μαξίμου δλδ. την Χρυσή Αυγή..