Για άλλη μία φορά, μας πτώχευσαν και μας πούλησαν;;;

Από σχόλιο που είδα εδώ

Σενάριο 1
.
Είτε μας δουλεύουν και δίνουν ένα show και ΟΛΑ έχουν υπογραφεί και όλα έχουν τελειώσει και δεν εννοώ μόνο το Psi ,αλλά ΟΛΑ δηλαδή και η ΣΥΜΒΑΣΗ .!
Το show αυτό όμως μπορεί να εξυπηρετεί π.χ κερδοσκοπικά παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλες πολιτικοοικονομικές σκοπιμότητες είτε για να επιτευχτεί η δημοσιονομική ένωση(πολίτικη την ονομάζουν) είτε ως μηχανισμός προπαγάνδας δηλαδή π.χ από την μια να πειστούν οι μάζες ότι οι πολιτικοί κείθεν - δώθεν ιδρώνουν και αγωνίζονται για την «Σωτηρία της χώρας» ή των χωρών τους και από την άλλη για να πειστούν οι ποιο ευφυείς αναλυτές /δημοσιογράφοι/ επιχειρηματίες / καθηγητές κλπ όργανα της άμουσης ορχήστρας ότι όντως όλα έχουν τελειώσει και όντως είναι ένα show για τον Ανοο και άλογο όχλο για να μπορούν να εξακολουθούν να το παίζουν «μορφωμένοι» στους παλαβούς και έτσι να καταπολεμιέται και η ανεργία αφού θα έχουμε διατήρηση θέσεων εργασίας στο μέγιστο επιτρεπτό του «εικονικού» (χρηματοοικονομικού) τομέα της οικονομίας ( Το ΑΝΟΟ το λέγω εγώ γιατί αυτοί μόνο το ΑΛΟΓΟ λένε)

Σενάριο 2

Όλα είναι ένα show (επίδειξη) τόσο για τον ΑΝΟΟ και ΑΛΟΓΟ όχλο όσο και για τα εκπαιδευμένα στα διάφορα λεγόμενα Κολλέγια φανερά ή κρυφά έλλογα μεν , ΑΔΑΗ δε και ΑΝΝΟΑ ολοφάνερα όργανα τους.
Όργανα = Δημοσιογράφους/ψιττακούς/ οικονομολόγους/ αναλυτές πάσης φύσεως/ πολιτικάντηδες ( αυτοπροσδιοριζονται πολιτικοί) / κλπ

Εγώ θα σας περιγράψω με τρεις διαφορετικούς τρόπους αυτό που νομίζω ως ήδη γινόμενο δηλαδή ως « ήδη ΓΕΓΟΝΟΣ» δηλαδή το υποτιθέμενο «σενάριο 2.»

1. Ιστορία υπό τύπου αστείου ……………………….( την έχω ξαναγράψει πρόσφατα αν και την «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΑ» ).

Κάποτε δυο έβαλαν στοίχημα . Ο ένας είπε στο άλλο βάζω στοίχημα ότι είναι αδύνατον να είσαι όρθιος με το ένα πόδι ( επιλεκτική χρεοκοπία) μέχρι να μετρήσω τρία .( τρεις μήνες μας λένε εδώ περίπου ότι θα κρατήσει η επιλεκτική ) Ο άλλος σίγουρος ότι μπορεί βάζει το στοίχημα ( βασικά βάζει το σπίτι του, τα παιδιά του και την γυναικά του , τόσο σίγουρος ήταν ότι μπορεί να τα καταφέρει ).

Έτσι σηκώνει το ένα πόδι στον αέρα ( κατοχύρωση επιλεκτικής χρεωκοπίας ) και τότε ο άλλος αρχίζει το μέτρημα 1……..2 ………και μετά σηκώνεται και φεύγει λέγοντας του ότι θα ξαναπεράσει σε μια εβδομάδα πάλι για να συνεχίσει το μέτρημα .!!! ( ακόμα περιμένει να ξαναβγεί στις αγορές και να αναβαθμιστεί κατά 8 ολόκληρες διαβαθμίσεις και να γίνει από γουρούνι (PIGS) σε αυτά που τρώει ένα γουρούνι δηλαδή ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ( Junks) και μάλιστα στην τελευταία κατηγορία τους τα λεγόμενα ΑΠΟΒΛΗΤΑ , ως σίγουρα « κερδισμένος» !.) Φαντάζομαι ότι αυτό δεν σας το είπαν ΟΥΤΕ θα σας το ΠΟΥΝ γιατί αν σας το έλεγαν θα αισθανόσαστε λίγο διαφορετικά από αυτό που σας προσφέρει η μεγαλόπρεπη λέξη «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ» δηλαδή θα αισθανόσαστε ως Σκουπιδότοπος ή ακόμα και ως ΒΟΘΡΟΣ )

Μη επενδυτικά ομόλογα (junk - σκουπίδια) Ba1 BB+ BB+
Ba2 BB BB
Ba3 BB- BB-

Ιστορία 2.

Ανάλυση της Εξελικτικής πορείας των διαβαθμισμένων σταδίων της Παγκόσμιας Απομόχλευσης ως αποτέλεσμα της ΤΕΛΕΙΩΤΙΚΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΓΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ .( Ρε γαμοτο τι θα γίνει με το ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥΡΩΜΕΝΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ όπου δεν θα το δει να ολοκληρώνεται γιατί θα παραμείνει ΚΟΚΚΙΝΟ μα πολύ ΚΟΚΚΙΝΟ και θα μου πάθει κανένα «άψυχο» ταράκουλο ………και να θυμάστε ότι εδώ ΔΕΝ είναι Balcan , αλλά είναι άλλο πράγμα !!!!)

1999-2001 ΚΟΚΚΙΝΟΙ Χρηματιστηριακοί Κωδικοί όπου κλείνουν ένα σωρό χρηματιστηριακές και το παιχνίδι τελειώνει με κατάρρευση μικρών τραπεζών (κυρίως στις ΗΠΑ)

2008 - 2009 ΚΟΚΚΙΝΕΣ Τράπεζες. Ξεκινάμε με την περιβόητη Λεχμαν και το παιχνίδι τελειώνει με κατάρρευση ενός μικρού κράτους, της ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ.

2010 -2012 ΚΟΚΚΙΝΑ Κράτη . Ξεκινάμε με την «GREECE» και το παιχνίδι αναγκαστικά συνεχίζεται με κατάρρευση μιας πλειάδας μικρών κρατών και μεγαλοτραπεζών και τελειώνει με την κατάρρευση μια ΕΝΩΣΕΩΣ . ( ποια να είναι τούτη η Ένωση ; Βρείτε το.) Για να ολοκληρωθεί όμως τούτη η Διάλυση θα χρειαστεί «ένα γεγονός» ΤΥΠΟΥ « δίδυμων πύργων» ( όπως έγινε στην πρώτη φάση) αλλά σε απείρως μεγαλύτερη κλίμακα. Βλέπετε είναι αναγκασμένοι να ακολουθούν την πεπατημένη.

20… - 20.. Καληνύχτα !! ΤΕΛΟΣ-ΑΡΧΗ

Ιστορία 3.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ Νεοελληνική Ιστορία δηλαδή ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Αύγουστος του 1914 . Ξεκίνημα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου. Η Τουρκία έχει σαφώς πάρει θέση έστω και ανεπίσημα υπέρ των Γερμανών. Λίγο πριν έχει αξιώσει από την ελληνική κυβέρνηση την «επιστροφή» των Σάμου, Χίου , Λέσβου και Λήμνου. Η ελληνική αντιπροσωπεία (τύπου ελληνοπρεπή Καρατζαφέρη) σταλμένη από μια ελληνοπρεπή κυβέρνηση ( τύπου Νέα δημοκρατία) εκπορευόμενη από μια ελληνική κυβέρνηση (τύπου Πασοκ) αγωνιζόμενη όπως Αριστερή αντιπολίτευση για ΕΘΝΙΚΑ θέματα ( τύπου ΚΚΕ) μέσα σε λίγες μέρες (αν ενθυμούμαι σωστά εντός 48 ωρών) κατάφερε μετά από « αγωνιώδεις» - ( γεμάτες ιδρώτα ) προσπάθειες να προτείνει Επίσημα στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ το αλησμόνητο σε σύγχρονη ορολογία το «leasing without bαck».

Δηλαδή πρότεινε η “Greece” να ΝΟΙΚΙΑΖΕΙ από την ΤΟΥΡΚΙΑ τα δικά της (κατοχυρωμένα - ελληνικότατα ) ΝΗΣΙΑ ( δηλαδή να έχει την επικαρπία στα ΔΙΚΑ ΤΗΣ νησιά) και την ψιλή κυριότητα να την παραχωρήσει ( από την πίσω πόρτα στην ουσία παραδώσει ατουφέκιστα τα νησιά ) στους ΤΟΥΡΚΟΥΣ .

Δηλαδή για όποιον δεν κατάλαβε οι τότε «Ελληναράδες» ( Βρείτε ποιοι ήταν τότε οι κυβερνώντες ) πρότειναν να παραχωρήσουμε στους Τούρκους τα ΝΗΣΙΑ και να πληρώνουμε ΚΡΥΦΑ ενοίκιο στους Τούρκους για να ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι έχουν ελληνική διοίκηση και να ΦΑΙΝΕΤΑΙ ότι ανήκουν στο κράτος «Greece».

Οι Τούρκοι μετά των συμμάχων τους αφού έπαθαν ένα μικρό ταράκουλο ( σοκ έπαθαν οι άνθρωποι από την ελληνική ψυχή που διακατεχόταν οι αρχαιοκάπηλοι νεοέλληνες ) από την «ευγενική ελληνική χειρονομία» τους ( ο dallara σήμερα μας το είπε « Οι Έλληνες αξιωματούχοι διαπραγματεύονται με καλή πίστη»)
αρνήθηκαν να τα πάρουν δικαιολογώντας την στάση τους ότι επιμένουν στην παράδοση άνευ ενοικίου δηλαδή στην απόλυτη παράδοση.!!! Αύθις (αμέσως) αναχώρησαν μήπως και η ελληνική αντιπροσωπεία θελήσει να τους τα δώσει όλα τα νησιά χωρίς καν ενοίκιο και μαζί μάλιστα με κανένα bonus (πιθανόν και την Αίγινα) και άντε μετά να μπορέσουν να αρνηθούν την δελεαστική προσφορά. Στην ουσία φοβηθήκαν μήπως τους χαλάσουν την μανέστρα και δεν υπήρχε το πρόσχημα των διαφορών με την Τουρκία και δεν μπορούσαν να εξελιχτούν τα σχεδιαζόμενα στον σχεδιαζόμενο χρόνο που εκείνο τον καιρό έφεραν τον Α’ παγκόσμιο πόλεμο.

Έτσι λοιπόν κατά αναλόγια λέγω ότι σήμερα και γονυπετής οι 298 +1 γραικύλοι μαζί με άλλους τόσους παρατρεχάμενους να δώσουν αβλεπτεί την υπογραφή τους για παράδοση όλης της Ελλάδος ( δημόσιας, ιδιωτικής) στους Γερμανούς τότε είτε οι ίδιοι Γερμανοί ( για λόγους που δεν θα αναλυθούν) είτε τα ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους ( ως τσιράκια εμφανίζονται για τους πολλούς ) είτε οι αδικοχαμένοι Λεπτονιοι ισκαροτραπεζίτες είτε όλοι μαζί είτε σε συνδυασμό θα αναγκάσουν τους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ( ή θα αυτοαναγκαστούν οι γερμανοί ) προστάτες μας να μας εγκαταλείψουν στην «ησυχία» μας αλλά εκτός Ευρώ.!!! Βέβαια η «ησυχία» δεν θα είναι ακριβώς «ησυχία» αλλά τέλος πάντων
Δηλαδή «εμείς» πιθανόν θα παρακαλάμε να τους δώσουμε και τα παιδιά των παιδιών μας και ότι θέλουν και αυτοί δεν θα τα παίρνουν Σαμποτάροντας τις συμφωνίες με ποικίλους Εβροπαικούς τρόπους .
Το πιθανότερο όμως είναι όπως και τότε το γεγονός της «προτάσεως του ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ » ουδέποτε θα φτάσει στα αυτιά μας όπως ουδέποτε έφτασε και τότε στα αυτιά των τότε ανθρώπων ασχέτως αν βγήκε στο φως μετά πενήντα χρόνια από τον ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ Έλληνα Ιωάννη ΠΑΣΣΑ . (τεκμηριωμένο με έγγραφα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: