Η ΑΠΟΜΥΘΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Η λέξη καρκίνος στις μέρες μας έχει αποκτήσει τεράστια δύναμη. Μόνο το άκουσμά της αρκεί για να σπείρει τον τρόμο και τον πανικό.

Φανταστείτε αν ο γιατρός σας μετά από κάποια εξέταση, σάς ανακοίνωνε, ότι έχετε καρκίνο. Στην κυριολεξία θα άνοιγε η γη να σάς καταπιεί, θα παραλύατε από τον φόβο σας και θα πιστεύατε, ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πεθαίνατε.

Θα δεχόσασταν ό,τι θα σάς έλεγαν οι «ειδικοί», νοιώθοντας αδαής και άσχετος για την ίδια σας την ασθένεια. Δεν θα είχατε καμμία άποψη για την πορεία και την εξέλιξη τής ασθένειάς σας, καμμία επιλογή για το τι αγωγή θα λαμβάνατε, για το αν θα κάνατε χημειοθεραπεία ή όχι, για το αν θα σάς χειρουργούσαν, αν θα ακρωτηρίαζαν κάποιο πάσχον μέλος σας. Όλα αυτά θα τα αποφάσιζαν οι γιατροί σας ακολουθώντας το «πρωτόκολλο τού καρκίνου» χωρίς να σας ρωτήσουν, απλά θα σάς τα ανακοίνωναν!

Θα ξυπνάγατε απ΄ το χειρουργείο και θα σάς έλειπε το στήθος σας, το νεφρό σας, ο μισός πνεύμονάς σας, ή κάποιο άλλο όργανό σας και δεν θα μπορούσατε παρά να συναινέσετε με την αφαίρεση αυτή. Θα ακολουθούσαν ατελείωτες χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες, επειδή «έτσι θα έπρεπε». Θα έπεφταν οι τρίχες τού σώματός σας, τα νύχια σας και θα είχατε τεράστιες επιπλοκές και παρενέργειες. Εσείς, απλά θα δείχνατε την απόλυτη εμπιστοσύνη στις γνώσεις και στις μεθοδολογίες τής συμβατικής Ιατρικής σιωπηλά και στωικά χωρίς άποψη και δυνατότητα επιλογής, αφού σας έχουν ήδη πείσει μέσω τής πληροφόρησης, που έχετε λάβει από τα Μ.Μ.Ε. και τους γιατρούς σας, ότι αυτοί και μόνον αυτοί μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον καρκίνο…

Είναι όμως αυτή η πραγματικότητα;

Ένα αφιέρωμα της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ, σε τρία μέρη.

ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ: ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ: Η ΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΛΑΣΙΚΗ ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ

1 σχόλιο:

ΖΩΓΡΑΦΟΠΟΥΛΟΣ είπε...

Στο ενδιαφέρον θέμα που επέλεξες να αναπτύξεις θα ήθελα να προσθέσω άλλη μια πηγή που είναι αρκετά ρηξικέλευθη και δεν αναγνωρίζει καν την ασθένεια.
Ίσως τούτη η οπτική να αποτελεί την μελλοντική καθολική θεώρηση των πραγμάτων που σήμερα τα διαχειρίζεται μια περιοριστική λογική με στόχο το κέρδος στα πάντα και από τους πάντες.
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2012/01/blog-post_21.html

Είναι λίγο μεγάλο το άρθρο, όμως αν το διαβάσουμε σίγουρα θα κάνουμε μια τομή στην υπάρχουσα αντίληψη που έχουμε για την ασθένεια και ειδικά για τον καρκίνο.
Θα ήθελα να σημειώσω πως παρακολουθώ με ενδιαφέρον την οπτική σου πάνω σε ζητήματα προβληματισμού και τούτο με δύο λέξεις αποτυπώνεται στην έκφραση "Άξιος blogger".