Πρόγραμμα Συνάντησης Γράμμος 2011 - Program Spotkania Grammos 2011


Παρασκευή 1/07/2011
  • Άφιξη στο Νεστόριο Καστοριάς και τακτοποίηση στα καταλύματα που  έχουμε ήδη κλείσει προ πολλού. Υπάρχει  και δυνατότητα κατασκήνωσης στο  δωρεάν κάμπινγκ του Δήμου δίπλα στο ποτάμι, με τουαλέτες, ντους κ.λπ.
  • Ελεύθερος χρόνος για πρώτη γνωριμία με τον τόπο, αλλά και ευκαιρία για ψάρεμα και μπάνιο  στις όχθες  του Αλιάκμονα. 
  • 19:30 Μαζευόμαστε όλοι  στο χορό του River Party
  • 20:00Δείπνο στην ταβέρνα – ελεύθερη συζήτηση και ό,τι άλλο   προκύψει, πάντα στα πλαίσια της καθωσπρέπει συμπεριφοράς. Μερικοί από μας έχουμε να βρεθούμε πάνω από είκοσι χρόνια, άρα σχόλια του τύπου «έκανες κοιλιά, πάχυνες, πού πήγαν  τα μαλλιά σου; Έγινες παππούς;» κ.λπ. δε χωράνε σ’ αυτά τα πλαίσια. Μετά το δείπνο, μεταφερόμαστε στο χώρο εκδηλώσεων, όπου ακολουθούν:
  • 21:30Μικρή εισαγωγή και παρουσίαση της ιδέας της συνάντησης και ενημέρωση για τους ΜΕΤΑ.  
  • 21:40Κήρυξη έναρξης της Συνάντησης «Γράμμος 2011» από το Δήμαρχο   Νεστορίου  κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο
  • 22:00Καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Το πρόγραμμα ξεκινάει με την KATHERINA που ταξίδεψε από την Πολωνία για να τραγουδήσει ειδικά για εμάς – είναι Πολωνέζα, δηλώνει λάτρης της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού και θέλει να την αποκαλούν Κατερίνα. Θα τραγουδήσει έργα των: Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Κουγιουμτζή και Λοΐζου, σε ενορχήστρωση του φίλου μας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Το πρόγραμμα συνεχίζει με το συγκρότημα GRAVITY, από την Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα παίξει blues και rock, της γενιάς μας .
Ακολουθούν οι «δικοί μας»
  • Γιώργος Σκόλιας, που και εκείνος ταξίδεψε ειδικά για εμάς από την Πολωνία, όπου έχει μια μακρόχρονη και επιτυχημένη καλλιτεχνική σταδιοδρομία – θα ερμηνεύσει κομμάτια blues jazz και fusion
  • Άνθιμος Αποστόλης- ΤΡΙΟ– έχει σταδιοδρομήσει καλλιτεχνικά στην Ελλάδα και  στην Πολωνία– ήρθε ειδικά για να λάβει μέρος στην εκδήλωση μας – θα ερμηνεύσει κομμάτια rock και  jazz
Οι δυο τους (Γιώργος Σκόλιας, Άνθιμος Αποστόλης- ΤΡΙΟ)  θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους με κοινή εμφάνιση, ένα είδος jam session
Η βραδιά θα τελειώσει με γλέντι μέχρι πρωίας  με μουσική από dj
Σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς στο χώρο θα λειτουργεί κιόσκι με λουκάνικα, σουβλάκια και άφθονη μπύρα.
Σάββατο 2/07/2011
  • 10:00 Συγκέντρωση στο χώρο του RiverPartyαπ’ όπου θα ξεκινήσει η «ανάβαση» στο Γράμμο μέχρι τη θέση «Χάρος» στο χωριό Κοτύλη και όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου, στη μνήμη των πεσόντων του Εμφυλίου Πολέμου. Η μετάβαση θα γίνει με πούλμαν που εξασφαλίσαμε  για το σκοπό αυτό. Εάν κάποιος προτιμά το δικό του ΙΧ δε θα έχουμε αντίρρηση, έτσι κι αλλιώς στο πούλμαν δε χωράμε όλοι.Στο Γράμμο,   όπως και πέρυσι , θα μας ξεναγήσει ο καθηγητής Γιάννης Μότσιος,  μεγάλος λάτρης και γνωστής του βουνού. Κανένας δεν θα μπορούσε να το κάνει  καλύτερα άλλωστε 
  •  Η διαδρομή  Νεστόριο – Κοτύλη  είναι άνετη και η απόσταση που θα διανύσουμε είναι   20 χιλ περίπου (15 άσφαλτος και 5 χιλ . χωματόδρομος ), θα μας επιτρέψει ξεκούραστα να θαυμάσουμε τις ομορφιές της περιοχής,  θα είναι όμως και μια ευκαιρία για μνήμη και περισυλλογή. Εδώ ξεκουραζόμαστε λίγο και παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για το Νεστόριο και το  χώρο του RiverParty και πάλι, όπου θα απολαύσουμε  το πικνίκ που θα  ετοιμάσουν για εμάς οι Νεστοριανοί φίλοι μας. Θα κάνουμε μπάνιο στο ποτάμι και ότι άλλο μας αρέσει . 
Για τους κουρασμένους θα υπάρχει χρόνος για έναν μεσημεριανό υπνάκο, όσοι αντέχουν συνεχίζουν μέχρι το βράδυ
  • 19:30Συγκεντρωνόμαστε και πάλι  στο χώρο του River Party
  • 20:00Δείπνο στη  ταβέρνα, γιατί η ύπαιθρος μας άνοιξε την όρεξη. Συνέχεια της ελεύθερης συζήτησης .
  • 21:30Καλλιτεχνικό πρόγραμμα με καλλιτέχνες του χώρου μας με ελληνικές μπαλάντες , έντεχνο και λαϊκό πρόγραμμα αφιερωμένο στη μνήμη του αγαπητού μας φίλου και εξαιρετικού καλλιτέχνη Γρηγόρη Οικονόμου, που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας.
     Θα τραγουδήσουν για εμάς οι :
Ηλίας Βράζας, Γιώργος Μότσιος  , Β & Χαράλαμπος Παπάς, Λίλα Οικονόμου συνοδευόμενοι από τους μουσικούς και φίλους του Γρηγόρη ( Θεοδωρίδη Γ., Καμήλα Δ., Καραδημήτρη Π. Βασίλη) και ο  Χρήστος Μητρέντζης με την παρέα του
Η βραδιά θα κλείσει και πάλι με τρικούβερτο γλέντι μέχρις ότου αντέξουμε και αφού μας έχει ανοίξει η όρεξη, η μπύρα, τα λουκάνικα και τα σουβλάκια πάντα στη διάθεση του κάθε διψασμένου και πεινασμένου. 
Πλησιάζει η ανατολή του ηλίου – κουρασμένοι βέβαια αλλά με χαρά και αίσθημα  ικανοποίησης  κατευθυνόμαστε σιγά-σιγά προς τα κρεβάτια μας.
Κυριακή  3/07/2010
  • Αφού ξυπνήσουμε και πιούμε το καφεδάκι μας, θα βρεθούμε ξανά στο χώρο του River Party για να πούμε αντίο και  να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για του χρόνου , στο αποχαιρετιστήριο πικνίκ, με λουκάνικα – προσφορά της Αλλαντοποιίας  PRIMA A.E. και με μπίρα - προσφορά του Αριστείδη Ποράβα. . Πολλοί από μας βέβαια, ενθουσιασμένοι με την ομορφιά του τόπου και με την φιλοξενία των κατοίκων, ίσως αποφασίσουμε να μείνουμε μερικές μέρες ακόμα, μιας και είναι εποχή διακοπών.

                                                                 ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Πηγή: Μετα νέα και ο φίλος Νίκος

2 σχόλια:

nikos είπε...

Στο Νεστόριο Καστοριάς, από σήμερα μέχρι την Κυριακή, έχουν προετοιμάσει πολιτιστικό πρόγραμμα, με καλλιτέχνες, έλληνες και μη, από την Πολωνία, όπως η Κατερίνα, που ταξίδεψε από εκεί για να τραγουδήσει ειδικά στην εκδήλωση, καθώς δηλώνει λάτρης της Ελλάδας και του ελληνικού πολιτισμού. Η πολωνή καλλιτέχνης θα τραγουδήσει έργα των Θεοδωράκη, Χατζηδάκη, Κουγιουμτζή και Λοΐζου, σε ενορχήστρωση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. Θα εμφανιστούν, επίσης, το συγκρότημα «Gravity», από την Αλεξανδρούπολη, το οποίο θα παίξει παλιά μπλουζ και ροκ κομμάτια, ο Γιώργος Σκόλιας, που έχει μια μακρόχρονη και επιτυχημένη καλλιτεχνική σταδιοδρομία στην Πολωνία, ο Άνθιμος Αποστόλης «ΤΡΙΟ», που βρήκε το δικό του δρόμο στην Ελλάδα, κ.ά

nikos είπε...

Αύριο το πρωί θα ξεκινήσει η «ανάβαση» στο Γράμμο μέχρι τη θέση «Χάρος», στο χωριό Κοτύλη, που χρωστά το όνομα του στην ηρωική απόφαση μιας ομάδας ανταρτών να θέσουν τέρμα στη ζωή τους, πηδώντας στο γκρεμό αντί να παραδοθούν, κατά την διάρκεια του Εμφύλιου Πολέμου. Στο μνημείο που υπάρχει προς τιμήν τους θα γίνει κατάθεση στεφάνου. Την περιήγηση στο Γράμμο, όπως και πέρυσι , θα κάνει ο καθηγητής Γιάννης Μότσιος, μεγάλος λάτρης και γνωστής του βουνού.