Και εγένετο "Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης..."

Πόσο λογικό και εθνικά θεμιτό είναι ακόμα και για μία Ελλάδα σε «γενική υποχώρηση» να δέχεται η κυβέρνηση την εν ψυχρώ παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάνης εντός των ελληνικών συνόρων για τμήματα του πληθυσμού της και να μην αντιδρά;

Όταν η αυτοαποκαλούμενη «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» μίσθαρνο όργανο του τουρκικού προξενείου, ανοίγει γραφεία στις Βρυξέλλες και site (https://www.abttf.org/html/index.php?l=gr) προώθησης των στόχων τους, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, πως πρέπει να αντιδράσει η συντεταγμένη ελληνική Πολιτεία;

Ενώπιον λοιπόν μιας καθαρής παραβίασης της Συνθήκης της Λωζάνης η οποία προσδιορίζει με σαφήνεια ότι ΔΕΝ υπάρχε τουρκική μειονότητα στην Δυτική Θράκη, παρά μόνον μουσουλμανική, βρίσκεται η Ελλάδα. Και δεν φτάνει μόνο αυτό. Στο απίστευτο καταστατικό τους που εγκρίθηκε από γερμανικό δικαστήριο αναφέρεται και η ύπαρξη και άλλων μειονοτήτων στην Ελλάδα, όπως η ... αρβανίτικη, η βλάχικη, η μακεδονική και η εβραϊκή! Ας δούμε τι γράφουν οι ίδιοι οι πράκτορες της Άγκυρας σε εξτρεμιστικό μειονοτικό έντυπο:

"Στις 1 Δεκεμβρίου 2010 άνοιξε στις Βρυξέλλες το γραφείο εκπροσώπησης της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ABTTF). Έτσι πλέον η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης θα έχει τη δυνατότητα να ακούγεται ανεμπόδιστα η φωνή της στις Βρυξέλλες.

Το Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης είχε αποφασίσει στις 19 Ιουνίου να ανοίξει στις Βρυξέλλες ένα γραφείο εκπροσώπησης, με στόχο την ενδυνάμωση του αγώνα που δίνει η Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης για τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. (...) Μετά την ολοκλήρωση των ετοιμασιών, στις 1 Δεκεμβρίου το γραφείο εκπροσώπησης της ABTTF στις Βρυξέλλες τέθηκε σε λειτουργία.Το γραφείο εκπροσώπησης της ABTTF βρίσκεται μόνο 400 μέτρα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. (...)

Έτσι η ABTTF θα έχει την δυνατότητα άνετα να συναντάται με ευρωβουλευτές και αρμόδιους του Ευρωκοινοβουλίου και να παρέχει λεπτομερείς ενημερώσεις στο επίπεδο δραστηριοτήτων λόμπι. Αυτός ο οποίος θα εργαστεί στην εκπροσώπηση της ABTTF στις Βρυξέλλες είναι ο πολύ γνωστός στους διαδρόμους του ευρωκοινοβουλίου και των Βρυξελλών Τζαν Ιζμπούλ… Από το 2001 και εντεύθεν έχει εργαστεί ως ανταποκριτής του TRT και αργότερα του Habertürk στις Βρυξέλλες, και πλέον θα εργαστεί ως διευθυντής του γραφείου εκπροσώπησης της ABTTF στις Βρυξέλλες (σ.σ. πρόκειται για έναν από τους επκοινωνιακούς «κρίκους» που χρησιμοποιεί η ΜΙΤ).

Σχετικά με το θέμα ο πρόεδρος της ABTTF Χαλίτ Χαμπιμπογλου δήλωσε : Μια νέα σελίδα άνοιξε για την ιστορία της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στις 1 Δεκεμβρίου 2010. 22 χρόνια μετά την ίδρυση της ABTTF, τα προβλήματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης θα μεταφερθούνε μέσω του γραφείου εκπροσώπησης, πάλι από την ABTTF, στις Βρυξέλλες. Έτσι η φωνή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης θα αρχίσει να ακούγεται απευθείας στις Βρυξέλλες. Αισθάνομαι μεγάλη υπερηφάνεια να ανακοινώνω αυτήν την είδηση σε όλη την Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης. Από τώρα και πέρα θα είμαστε πιο ισχυροί, και η φωνή μας θα ακούγεται πιο δυνατά.

Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Δημιούργησαν και τετράγλωσσο site όπου αναφέρεται στο καταστατικό τους:

"Το όνομα της Ομοσπονδίας είναι «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» και τα αρχικά της είναι «ΕΟΤΔΘ».

• Η Ομοσπονδία είναι καταγραμμένη στο Πρωτόκολλο (Μητρώο) των Συλλόγων του Ειρηνοδικείου Γκίσσεν της Γερμανίας.

• Η Έδρα της Ομοσπονδίας είναι το Γκίσσεν της Γερμανίας.

Άρθρο 2
Η Ιδιότητα, οι Σκοποί και οι Κύκλοι Εργασίας της Ομοσπονδίας

________________________________________

• Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης είναι:

α. Είναι μια πλουραλιστική, φιλελεύθερη και δημοκρατική οργάνωση μέσα στα νομικά πλαίσια της χώρας.

β. Διατελεί της εργασίες της σύμφωνα με τους γερμανικούς νόμους.

γ. Δουλεύει αδέσμευτη από τις πολιτικές παρατάξεις, κρατικές υπηρεσίες και κυβερνήσεις.

• Οι Στόχοι της ΕΟΤΔΘ:

α. Κάθε βοήθεια ως προς την αποτελεσματική λύση των προβλημάτων των μελών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και διατελέσεις εκδηλώσεων ως προς την προστασία των δικαιωμάτων των μελών της Ομοσπονδίας.

β. Αναζωπύρωση της οικονομικής και ηθικής αλληλεγγύης με τα μέλη της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ζούνε στην Γερμανία (π.χ. Ταμείο Κηδειών κτλ.). Προστασία του πολιτιστικού και θρησκευτικού χαρακτήρα της Μειονότητας και την διαφήμιση της σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο με διάφορα μέσα όπως συνδιασκέψεις, συνέδρια, εκθέσεις και διάφορες επιστημονικές έρευνες πάνω σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα.

γ. Την πολλαπλή πληροφόρηση των μελών της Ομοσπονδίας περί των δραστηριοτήτων της Ομοσπονδίας και αύξηση των πολιτισμικών τους γνώσεων μέσου διαφόρων σεμιναρίων και συνεδρίων.

δ. Την αύξηση της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών συλλόγων και των μελών της Ομοσπονδίας.

ε. Συνεισφορά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και συνεργασία με τις άλλες οργανώσεις και σωματεία.

ζ. Εργασίες περί της προστασίας και ανάπτυξης της πολιτισμικής ταυτότητας της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης στην Ευρώπη.

η. Η συνεισφορά στην επίλυση των κοινωνικών, οικονομικών, νομικών, πολιτικών προβλημάτων των μελών της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σε ευρωπαϊκό και ελλαδικό χώρο.

• Η ΕΟΤΔΘ για την επίτευξη των στόχων της:

α. Μπορεί να δημιουργήσει οποιαδήποτε θυγατρικό σωματείο, ταμείο, βακούφι, συνεταιρισμό, ινστιτούτο, βιβλιοθήκη και παρόμοια οργάνωση.

β. Τα σωματεία και τα νομικά πρόσωπα που έχει οργανώσει, μπορεί να τους διατάξει υπό την εποπτεία και διατάξεις της Διοικητικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας.

γ. Μπορεί να εργαστεί μαζί με άλλους τουρκικές και ευρωπαϊκές οργανώσεις, διάφορους φορείς, με μειονοτικές οργανώσεις, με δημοκρατικές μη κυβερνητικές οργανώσεις, με ΜΜΕ, με πανεπιστήμια, με πολιτικά κόμματα, συνδικάτα και θρησκευτικές οργανώσεις σε γερμανικό και ευρωπαϊκό επίπεδο".

Και το «κερασάκι»: Οι «Τούρκοι» δεν είναι μόνοι τους ως μειονότητα, υποστηρίζουν. Έχουν και άλλες μειονότητες για παρέα στην Ελλάδα: Αρβανίτικη, Μακεδονική, Βλάχικη, Εβραϊκη! Τώρα, εδώ που τα λέμε, έχουν ξεχάσει τους Πακιστανούς, τους Αφγανούς, τους Μπαγκλαντεσιανούς, τους Νιγηριανούς και λοιπούς, οι οποίοι είναι όντως υπαρκτές μειονότητες που φτάνουν το 10% του πληθυσμού της χώρας (δεν πριλαμβάνονται Αλβανοί και λοιποί Ευρωπαίοι).

Αυτά από τους Τούρκους (προξενείο, ΜΙΤ, κλπ). Από τους Έλληνες (ΥΠΕΞ, υπουργείο Εσωτερικών, κλπ) υπάρχει κάποια αντίδραση ή θα αποδεχθούμε τν παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης και σε αυτό το κρίσιμο κομμάτι; Και βέβαια ένα ζητούμενο είναι το κατά πόσον υπήρξε παρέμβαση στο γερμανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σε ότι αφορά την απόφαση του Πρωτοδικείου του Γκέσεν να αναγνωρίσει αυτό το εξάμβλωμα που ακούσει στο όνομα «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης».

Μπορεί να είμαστε ρομαντικοί, αλλά περιμένουμε απαντήσεις. Εκτός και αν έχουν αποφασιστεί κάποια πράγματα στον «48ο γύρο διερευνητικών επαφών Ελλάδας και Τουρκίας» και δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα...


Βουλγαρία, όπως Ελλάδα!

Αντιφωνητής 1-12-2010
Συχνά νομίζουμε ότι τα προβλήματα που έχουμε με την Τουρκία (δια της μειονοτικής ηγεσίας) στη Θράκη είναι μοναδική περίπτωση. Κι όμως, τα γεγονότα τις τελευταίες μέρες στη γειτονική Βουλγαρία παρουσιάζουν αξιοσημείωτες ομοιότητες!

Μαθαίνουμε λοιπόν ότι προ ημερών ο λεγόμενος (κι εκεί!) «εκλεγμένος» μουφτής Βουλγαρίας Μουσταφά Αλίς Χατζή βρέθηκε στην Προύσσα και από εκεί δήλωσε πως οι μουσουλμάνοι της χώρας αυτής τον εξέλεξαν στη θέση αυτή, αλλά πως οι Βουλγαρικές Αρχές αυτό δεν το δέχονται. Ο Χατζή είπε πως βάσει συμφωνίας που είχε γίνει πριν χρόνια, ο αρχιμουφτής της Βουλγαρίας εκλέγεται. Ο Χατζή ανέφερε πως άσκησε τα καθήκοντα του Μουφτή από το 1997 έως το 2000, το 2005 επανεξελέγη και το 2008 μετά από μήνυση που έγινε, η εκλογή ακυρώθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βουλγαρίας. Ο Χατζή αναφέροντας πως επανεξελέγη σε συνέδριο που έγινε πέρσι μίλησε ως εξής: «Οι μουσουλμάνοι μας επέλεξαν, αλλά το κράτος δεν μας αναγνωρίζει. Καθώς το δικαστήριο δεν επικύρωσε το συνέδριο, δεν τέθηκαν και σε εφαρμογή οι αποφάσεις του. Αυτή τη στιγμή στην Βουλγαρία δεν υπάρχει νόμιμος Αρχιμουφτής. Βρισκόμαστε στο κτίριο της αρχιμουφτείας και οι μουσουλμάνοι εμάς αναγνωρίζουν. Συνεχίζουμε την άσκηση των καθηκόντων μας. Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας ως Βούλγαροι πολίτες. Ένα άτομο που εξελέγη σε συνέδριο που έγινε το 1996, πιστεύει πως είναι αρχιμουφτής. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τους μουσουλμάνους που μας επέλεξαν».

Ο Χατζή ανέφερε όχι μόνο τους αριθμούς για την τουρκική μειονότητα στη Βουλγαρία αλλά και διεκδίκησε τα 12 οθωμανικά τζαμιά τα οποία δεν έχει στην δικαιοδοσία του. Διαμαρτυρήθηκε για την μη έκδοση αδειών για ανέγερση νέων τζαμιών και δήλωσε ότι υπάρχει και πρόβλημα με το εζάν που απαγορεύεται μεν σε κάποιες βουλγαρικές πόλεις αλλά συνεχίζει να ακούγεται από τους μιναρέδες.

Ε, δεν πέρασαν δυό μέρες από τις δηλώσεις αυτές και το πρωί του Σαββάτου (28/11) ο κρατικός αρμόδιος (του Ανωτάτου Συμβουλίου) με την δικαστική επιμελήτρια Μαριάν Πέτκοφ μπήκε ετσιθελικά στο κτίριο της αρχιμουφτείας. Επικαλούμενοι το χρέος της αρχιμουφτείας για φόρους και κινητά τηλέφωνα ύψους 300.000 ευρώ, μπήκαν με την βοήθεια της αστυνομίας στο κτίριο της οδού Bratya Miladinovi 27, για να διαπιστώσουν την περιουσιακή κατάσταση. Πέταξαν έξω όποιον διαμαρτυρήθηκε και λέγεται ότι …προσέφεραν εναλλακτική στους διαμαρτυρόμενους την μετοίκηση σε άλλη χώρα! Σε λίγο εκατοντάδες μουσουλμάνοι κύκλωσαν το κτίριο της αρχιμουφτείας αλλά τα ΜΑΤ και η αστυνομία εμπόδισαν την είσοδό τους στο κτίριο. Δεν έγινε δεκτή ούτε η «βοήθεια» που πήγαν να προσφέρουν οι Τούρκοι βουλευτές του κόμματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών (HÖH) Ονάλ Λουτφί, Κασίμ Νταλ και Τσετίν Καζάκ. Κινητοποίηση έγινε και σε άλλα σημεία της χώρας.

Τελικά ο εισαγγελέας της Σόφιας Νικολάϊ Κοκίνοφ επενέβη και το κτίριο εκκενώθηκε και σφραγίστηκε ώς τη Δευτέρα. Θα υπάρξει συνέχεια, είναι σίγουρο και μας ενδιαφέρει Α-Μ-Ε-Σ-Α!


Πηγή: http://logioshermes.blogspot.com/2010/12/blog-post_2375.html#ixzz17bWfCcWW

Δεν υπάρχουν σχόλια: