Τρόποι αντίδρασης.


Αφορμή για αυτή την σύντομη ανάρτηση στάθηκε η συζήτηση που αναπτύχθηκε, σε φιλικά ιστολόγια, γύρω από το θέμα που ανέκυψε με την διαμαρτυρία των συμβασιούχων εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού, που μόνον κατ’ όνομα υπάρχει.
Η αλήθεια είναι ότι βρέθηκα αντιμέτωπος με τις απόψεις μου με γνωστούς και μη σχολιαστές και ιστολόγους, όσον αφορά τον τρόπο διαμαρτυρίας.
Ευτυχώς, το διαδίκτυο ευνοεί την παράθεση όλων των απόψεων, και βοηθά στην σύνθεση, μέσω της αντίθεσης, προτάσεων που μπορούν, ίσως, να βοηθήσουν να ξεφύγουμε από τα τετριμμένα.
Μετά από παραίνεση λοιπόν μίας αξιόλογου και δυναμικής, ιστολόγου καταθέτω μία πρόταση, έχοντας πλήρη επίγνωση της πορείας της.

Οι μέχρι τώρα τρόποι αντίδρασης των διαφόρων επαγγελματικών ομάδων, έχουν αποδειχθεί εντελώς άκαρποι, αν και χρησιμοποίησαν διάφορα μέσα.
Αλλά ακόμα και εκείνες οι προτάσεις που ξεπήδησαν μέσα από το διαδίκτυο, και που πραγματικά ήταν πρωτότυπες και χρηστικές, δεν βρήκαν την ανταπόκριση που τους έπρεπε.
Αυτό συνέβη, ίσως, διότι απευθυνόταν σε μία όσον το δυνατόν μαζικότερη συγκέντρωση.
Και όπως έχει ήδη διαπιστωθεί, τα κυρίαρχα συναισθήματα που επικρατούν αυτήν την στιγμή στον απλό κόσμο, είναι η ανασφάλεια και ο φόβος.

Αυτό που έχω εγώ να προτείνω, είναι απλό, ασφαλές και δεν χρειάζεται πολύ κόσμο.
Χρειάζεται μία ελάχιστη οργάνωση, και μερικούς αποφασισμένους να διαθέσουν λίγο χρόνο, χωρίς ταυτόχρονα να έχουν αντίρρηση να εκτεθούν σε δημόσια θέα.
Προτείνω λοιπόν, σε καθημερινή βάση και σε συγκεκριμένο ωράριο, την ανάρτηση πανό, ή/και ακόμα απλών χαρτονένιων επιγραφών, έξω από το σπίτι όπου κατοικοεδρεύουν οι υπάλληλοι του ΔΝΤ, αλλά και για να μην ξεχνιόμαστε αυτοί που ταυτόχρονα επιτηρούν την υπόδουλη κυβέρνηση, με δύο τρία το πολύ, απλά συνθήματα όπως:
-ΕΞΩ ΤΟ ΔΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
-ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ.
-ΔΩΣΑΜΕ! ΔΩΣΑΜΕ!
Σε αυτόν τον τομέα, οι προτάσεις καλοδεχούμενες.

Η πρώτη παρουσία, θα γίνεται κάθε πρωί, που θα ξεκινάνε για την δουλεία τους.
Η δεύτερη, την ώρα που θα επιστρέφουν από την δουλεία τους.
Δεν χρειάζεται να είναι πολλά τα άτομα, και δεν χρειάζεται να φωνάζουν.
Απλά θα στέκονται στο σημείο, όπου θα είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα που θα αντικρίζουν τα «καλόπαιδα» στην διάρκεια της ημέρα τους.

Την ψυχολογία δεν μας έχουν τσακίσει;
Ας κάνουμε και εμείς κάτι ανάλογο.
Πολλοί θα πουν, και μετά...ξύπνησα.
Δεν πειράζει, τουλάχιστον,από τη στιγμή που έστω και ένα άτομο, θεωρεί καλή την ιδέα, του χρωστώ να την κοινοποιήσω.

Δεν υπάρχουν σχόλια: