Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός (2)

ΧΑΒΟΥΖΑ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Κάνοντας ανάλυση τον συνημμένων...
μπορείς να μου απαντήσεις,
αν μας παίζουν σε γήπεδο
με τέρμα την χαράδρα;

Νίκος


Tο γνωρίζουμε, ή έστω υποπτευόμαστε όλοι, όσοι διαθέτουμε έστω κάποια κουκούτσια προσγείωσης σε αυτά που συμβαίνουν, η πολλαπλή χρεωκοπία που μας κάτσανε, έγινε με πολλαπλού τύπου χουνέρια.
Μια από αυτές, που αποτελούν την τεράστια χαβούζα, που μας παρουσιάζουν ως "ανάπτυξη" είναι το ξεπούλημα του κάθε τι μέχρι το κόκαλο. Ανθρώποι και περιβάλλον στενάζουν μέσα στο βουρκόνερο. Ξεφτιλίσανε τη ζωή, έτσι που θα θα την περιφρονούσανε και οι άγριοι, που ζουν σε καλύβες. Το φυσικό περιβάλλον που ζουν οι άγριοι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με την χαβούζα που στήσανε οι επιστάτες των ξένων και ο συρφετός που τους ακολουθεί.

Ένας από αυτούς τους τρόπους, είναι το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου με φοβερές συνέπειες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Όμως ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ.
Για να το καταλάβεις αυτό, σου στέλνω μια ανταπόκριση με βίντεα για την εξόρυξη του χρυσού.

1. Δες λοιπόν, πως τα λέει το "μεγάλο αφεντικό" της "Ελληνικός Χρυσός" Δ. Κούτρας. Ψεύτικο περιτύλιγμα της βρόμικης πραμάτειας.



Όμως υπάρχουν ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Μπροστάρηδες στις τοπικές κοινωνίες, που δεν είναι τσιράκια της εξουσίας και τα λένε με το όνομά τους. Η τοπικές κοινωνίες πρέπει να αναπτύξουν δύναμη, ενάντια στους Κουίσλιγκς της Πλατείας Συντάγματος.
Άκου τον Τόλη Παπαγεωργίου από την Ιερισσό. Ο Κούτρας διάβαζε αυτά που του γράψανε. Ο Τόλης Παπαγεωργίου τα λέει. Μυαλό και καρδιά. Ναι φίλε μου, υπάρχουν ακόμη αυτά. Κι αυτά είναι η λύση. Δείχνουν τον δρόμο.



Δες και την Νίνα Στεφανίδου, μεταλειλόγο μηχανικό. Δεν ακολουθούν όλοι οι άνθρωποι πάντοτε τους αφεντάδες που το παίζουν δήθεν ψωμοδότες.

"- Οι τοπικές κοινωνίες αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς.
- Με εμπρησμούς των σπιτιών των μελών της πρωτοβουλίας μας επιχειρούν να μας ανακόψουν."




Άκου και τους απλούς ανθρώπους επιτόπου. Μιλούν για τον πόνο τους. Ποιος θα οργανώσει την οργή τους; Ή θέλεις να καταντήσει αυτή απόγνωση;

"- Θέλουν να μας κάνουν κλέφτες, αφού χάσαμε τους πατεράδες μας".
Πολυζογόπουλος: Η προδοσία των ψεύτικων συνδικάτων
Πάχτας: Οι άνθρωποι της απάνθρωπης φεουδαρχίας
Με μέσο πίεσης τις θέσεις εργασίας
Η εξόρυξη χρυσού μια εξόφθαλμα παράλογη και επικίνδυνη διαδικασία.
Για ένα τόνο χρυσού απαιτούνται 6.500.000 τόνοι μεταλλεύματος. Η υπόγεια εξόρυξη χρυσού έχει πλέον εγκαταλειφθεί, γιατί θα προϋποθέτει μεγάλες επενδύσεις σε δημιουργία υπόγειων κατασκευών. Έτσι έχει αντικατασταθεί από την επιφανειακή εξόρυξη με την δημιουργία τεράστιων κρατήρων στην επιφάνεια.
Τεράστιες ποσότητες νερού και χρήση επικίνδυνων χημικών δίπλα σε κατοικημένες περιοχές. Κυρίως χρησιμοποιείται κυάνιο, το δηλητήριο που χρησιμοποίησαν οι Ναζί για την εξόντωση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων στα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.



Βιβλική καταστροφή στο Στρατώνι.
"Έσπασε ο λάκκος..."




Νίκος και Συνεργαζόμενοι


Πηγή: Μποτίλια στο πέλαγος

7 σχόλια:

Ο νοών...νοείτω είπε...

Κάποιοι σύνδεσμοι, συμπληρωματικοί επί του θέματος:

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και για τα Μεταλλεία Κασσάνδρας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=259484&ct=19&dt=15/03/2009#ixzz0wlX0SFRi

Κοιτάσματα χρυσού 10 δισ. στα σπλάχνα της Χαλκιδικής

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=19&artId=345281&dt=25/07/2010#ixzz0wlXCwgtE

nikos είπε...

Πρόσφατα δλδ.πριν μια εβδομάδα στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής σε δημόσια εκδήλωση κορυφαίος ελληνικός οικονομικός οίκος αξιολόγησης εκτίμησε την "επένδυση" σε 22 δις Ευρώ .. ούτε ..καν 3 πυρηνική αντιδραστήρες Ισχύς 3000 MW να ήταν χιχχι

botilastopelagos είπε...

Αγαπητέ φίλε "νοών...νοείτω",
σε ευχαριστώ και γω μαζί με τον Νίκο για την αναδημοσίευση.

nikos είπε...

αυτή την "ιδιωτικοποίηση" ολόκληρης περιοχής δεν την λέμε ...."πολιτική διαπλοκή"

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητοί φίλοι "πελαγοφίαλε" και "nikos", να είστε πάντα καλά.

nikos είπε...

η παραπάνω περίπτωση στην σημερινή ωρολόγια ονομάζετε κοινωνική διαπλοκή η ιδιωτηκοποιησει του κράτους ... στα θεωρητικά οικονομικά έχει περιγραφεί πολύ εύστοχα και αναλυτικά από τον Mikolaj Kopernik μεγάλο πολωνό διανοούμενο... και στην οικονομία "περί παραγωγής κακού(άρρωστου) χρήματος"... αξίζει μια μελέτη

nikos είπε...

άρχισαν να μου μυρίζουν .. εκλογές .. είπαμε αδιέξοδα δεν υπάρχουν