Φωνή=Ελευθερία, Σιωπή=Θάνατος

Όπως σε κάθε συνταρακτικό γεγονός, ποτέ δεν σπεύδω να πάρω θέση άμεσα.
Στην προκειμένη περίπτωση, με την δολοφονική επιδρομή του Ισραηλινού κράτους, κακώς δεν το έκανα.
Γράφτηκαν πολλά, ακουστήκαν περισσότερα.
Ελάχιστοι όμως έμειναν στην ουσία.
Και η ουσία δεν βρίσκεται στα γεωπολιτικά παίγνια των μεγάλων.
Αυτά πάντα είχαν ρίζες από πολύ παλιά, και ραίνονταν συνεχώς με φυτοφάρμακα άγνωστα στους πολλούς.
Οι αναλύσεις είναι για τους λίγους που μπορούν να ιδούν τι περιέχουν τα "δοχεία", και μπορούν να "διαβάσουν" αυτούς που τα κουβαλούν.
Ακόμα πιο λίγοι όμως, τους εκθέτουν στα μάτια των αδαών, όπως εγώ, στεγνά, χωρίς αντηλιακό, ασχέτως εάν οι κουβαλητές δεν καίγονται διότι κυκλοφορούν πάντα την νύχτα.
Μένει να βρεθούν αυτοί που θα τους αναγκάσουν να βγουν στον φως του ήλιου.
Και τότε, να είστε σίγουροι, θα βρωμίσει ο τόπος από καμένη σάρκα.

Η ουσία είναι, ότι αυτό το αιμοβόρικο κράτος, και όχι οι πολίτες του, πάντα έγραφε στα παλιά του τα παπούτσια την νομιμότητα.
Σκότωνε αδιακρίτως, ξεκλήριζε οικογένειες και υποθήκευε την ζωή και την υγεία όποιων δεν μπορούσε να σκοτώσει.
Παράπλευρες απώλειες λέει το ταμπελάκι που κουβαλάνε στον τάφο τους.
Η ουσία είναι, ότι με την τελευταία δολοφονική του ενέργεια, άνοιξε τους ασκούς του μίσους διάπλατα.
Η ουσία είναι, ότι πέταξε και το τελευταίο προσωπείο που εμφάνιζε, προκειμένου να συγκρατήσει ή να ελέγξει, την παγκόσμια κατακραυγή, αυτό της άμυνας.
Η ουσία είναι ότι ποτέ δεν το ενδιέφερε η άμυνα αλλά η αιμοσταγής επίθεση, με σκοπό την κεκαλυμμένη σκοτεινή οντότητά του.
Η ουσία είναι, ότι πέθαναν άνθρωποι, επειδή το κράτος του Ισραήλ, και ίσως μία μειοψηφία των πολιτών του, θέλει να γονατίσει όποιον ζητά τα πανανθρώπινα δικαιώματα της ελευθερίας και της ζωής.
Η ουσία είναι, ότι εάν δεν υπάρξει παγκόσμια καταδίκη θα το ξανακάνουν.
Η ουσία είναι ότι δίνει το δικαίωμα στους έτερους διαχρονικά δολοφόνους και δυνάστες, να τολμούν να ομιλούν για διεθνές δίκαιο
Η ουσία είναι, ότι ο λαός της Παλαιστίνης είναι μακυά, όπως και όλοι οι λαοί που υποφέρουν χρόνια τώρα από ανάλογους δυνάστες.
Η ουσία είναι, ότι εάν δεν φωνάξουμε για αυτούς και για αυτά που πρέπει, χωρίς να περιμένουμε να φωνάξουν πρώτα οι άλλοι για εμάς, σε λίγο καιρό δεν θα έχουμε φωνή ούτε για να "ξεψυχήσουμε".
Διότι θα έχουμε απομακρυνθεί από αυτά και αυτούς που μας έφθασαν ως εδώ.

17 σχόλια:

ακτιβιστής ισλαμολάτρης είπε...

Είναι πως το βλέπεις και για ποιόν θες να κλάψεις. Διαβάζω την περιγραφή σου: Αιμοβόρικο κράτος που αγνοεί την νομιμότητα, σκοτωνει αδιακρίτως, ξεκληρίζει ΕΘΝΗ, ΛΑΟΥΣ, (άσε οικογένειες), αδιαφορεί παράπλευρες απώλειες (κατά λάθος του πέθαναν οι περιπατητές στα τάγματα εργασίας), και τώρα παριστάνει τον ειρηνοποιό και τον ...ακτιβιστή, και υπάρχουν ανεγκέφαλοι που κλαίνε μαζί του αλαχού ακμπάρ, με λεφτά που μυρίζουν ισλαμιστική τρομοκρατία και Τουρκική ΜΙΤ.

Και στα Ιμια, ειρηνικοί δημοσιογράφοι ήταν. Και στην Θράκη για τον πολιτισμό ενδιαφέρονται. Τα λυπάμαι τα πάσης φύσεως θύματα, και πρώτα από όλα αυτά με τα οποία έχω δεσμούς αίματος. Όχι μόνο με το Ισραήλ, αλλά με τον διαβολο τον ίδιο θα συμμαχούσα για να ξεφορτωθώ τους Τούρκους. Και όποιος έχει άλλη άποψη, Διαμαντοπούλου, Δραγώνα, επαναστάτες γιαλαντζή, σοσιαλιστές ερζάτς, φρουτόμυαλοι και νεοαδερφές, κατ εθισμόν και παραγγελία κλάψες, να πάνε να προσκυνήσουν τον πισινό του Οσμανλή Νταβούτογλου.

Όχι ότι θα βγάλω άκρη, αγαπητέ, ούτε θα μας σώσει το ...Ισραήλ, αλλά όχι και να κλαίω για τους ...αδικημένους. Οι Αιγύπτιοι, οι Σύριοι, οι Σαουδάραβες και οι Ιορδανοί τους έχους __σμένους εδώ και χρόνια τους Παλιστήνιους και περιμένουν εμένα, εσένα, και δυο τρείς ανέραστες γριές από την Αμερική να τους σώσουν.

Ζάχαρη είπε...

Νομιζω πως για να μιλησει καποιος για αυτα τα θεματα πρεπει να εχει γνωσεις γιατι πολλοι παραγοντες παιζουν ρολο και υπαρχουν σημεια που δεν γινονται γνωστα (οπως και η ταυτοτητα των Τουρκων ακτιβιστων και οι σκοπιμοτητες τους).
Βεβαια η επιθεση σε διεθνη υδατα δεν αφηνει περιθωρια αμφιβολιων για το λαθος των Εβραιων.
Μην ξεχναμε πως το κρατος του Ισραηλ εχει δημιουργηθει απο την γενια που μεγαλωσε στα στρατοπεδα συγκεντρωσης και μετα στην Μοσαντ.Ειναι τυφλωμενοι απο το μισος που γεννα το μισος που εισεπραξαν.Δεν εχουν ελεος ουτε για τον εαυτο τους,πια.

t είπε...

Συμφωνώ σε όλα με τη donaE.
Το serial θα έχει και sequell πάντως.

Όμως από τη στιγμή που βλέπω τουρκικη σημαια στην αποστολή επιφυλάσσομαι για τους σκοπούς των "ανθρωπιστών" τουρκων.
Οι Έλληνες ακτιβιστές δεν πρέπει να σύρονται σε ενέργειες καπελωμένες από την Τουρκία.
Αυτό είναι λάθος.
Αντιλαμβάνομαι το διεθνισμό τους, αλλά δε θα το μάθουμε τώρα το Ισραήλ, το ξέρουμε.

Artanis είπε...

Εγώ δεν έγραψα τίποτα στο μπλογκ, έγραψα και γράφω αλλού...Αλλά τελικά δεν νομίζω οτι δίνουνε και πολλοί σημασία...Είδες τι έγινε με τον Χριστόφια, τον οποίο προσπαθώ να ψυχολογήσω για την άρνησή του...Να δούμε και τί θα γίνει με τα άλλα 2 πλοία που πάνε προς τα ΄κει...

Ο νοών...νοείτω είπε...

@ακτιβιστής ισλαμολάτρης,

Κατ’ αρχάς δεν «κλαίω» για τα συγκεκριμένα θύματα, αλλά για τη ρημάδα την νομιμότητα και την Δικαιοσύνη που αποδεδειγμένα, χρόνια τώρα, την έχει ξεσκίσει το Ισραήλ, η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Γερμανία και ένα σωρό άλλα κράτη.
Των θυμάτων, που εν γνώσει τους βαίνουν προς τον θάνατο αναλαμβάνοντας την ευθύνη των επιλογών τους, ο επικήδειος που θα γραφεί θα εξαρτάται από τα κίνητρα που είχαν. Όλοι κρίνονται και εν ζωή και μετά θάνατον.
Ο ακτιβισμός έχει καταντήσει, όπως ένα σωρό άλλες δραστηριότητες, ένα αμφιλεγόμενο κίνημα που ενυπάρχουν σε αυτό, όπως και γύρω μας, ιδεαλιστές, αγνοί άνθρωποι, πονηροί, ιδιοτελείς, και πληρωμένοι.
Είναι γεγονός, ότι τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο και αμόλυντο από όσα συμμετέχει ο άνθρωπος.
Αρνούμαι να μπω στην διαδικασία να κρίνω το κάθε κίνημα, χωρίς πρώτα να γνωρίζω βασικά συστατικά του στοιχεία.

Προφανώς δεν έχεις διαβάσει την άποψή μου για τους όμοιούς τους της Χαμάς, ούτε εν γένει για τους Ισλαμο-εξτρεμιστές, απανταχού της Ανατολής.
Σαφέστατα και συμφωνώ ότι «εχθρός» μας είναι η Τουρκία, και οι απειλές που υφιστάμεθα εκ μέρους της είναι πολλαπλάσιες και ορατές ακόμα και σε τυφλό.
Αλλά δεν πρόκειται να αποθέσω την δικιά μας ευθύνη και καθήκον αντιμετώπισης του προβλήματος, στα χέρια κάποιων που αποδεδειγμένα δεν σέβονται την ζωή και την Ελευθερία.
Όποτε το κάναμε, είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω ραγιαδισμού, πάλι από κάτω βρεθήκαμε.
Και όπως εγώ είμαι αφελής, επειδή θεωρώ ότι τέτοιου είδους προβλήματα μόνο Διεθνείς οργανισμοί που είναι ταγμένοι στην νομιμότητα (χαχα) μπορούν να δώσουν λύση, και όχι το αλληλοσκότωμα μέχρι να μην μείνει κανένας, έτσι και εσύ αφελώς υποστηρίζεις ότι μπορεί το Ισραήλ να μας κάνει την χάρη και να διαλύσει την Τουρκία.
Ο λαός της Παλαιστίνης είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα σε ένα εχθρικό κράτος, και σε μία οργάνωση που με δικαιολογία την μη ύπαρξη άλλου υπερασπιστή, τροφοδότη, και ζωοδότη, γίνεται θύμα στα παιχνίδια και των δύο.
Για τα αθώα θύματα της Ιστορίας, κλαίνε μόνο οι δικοί τους άνθρωποι.

Στην προκειμένη περίπτωση, εάν το Ισραήλ ή η Χαμάς η Φατάχ και το κακό συναπάντημα, ήθελαν έστω και συμβιβαστική λύση θα είχαν συναινέσει.
Αλλά κατάλαβέ το, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ.
Μία δεν δίνουν για τους πολίτες τους που σκοτώνονται.

Όχι, δεν θα βγάλουμε άκρη σίγουρα, ούτε θα σώσουμε κανέναν.
Δεν γνωρίζω, εάν είχε προβοκάτορες Τούρκους η αποστολή, μπορεί και να είχε.
Δεν δικαιούσαι όμως σε διεθνή ύδατα, να επιδιώκεις εμπλοκή τύπου φαρ-ουέστ.
Φέρτους στα νερά σου, κάνε τον έλεγχό σου, και αν τους βρεις, μπαγλάρωσέ τους.
Φωνάζω λοιπόν κατά του αυθαίρετου δικαιώματος του κάθε χασάπη να επιλέγει ποιο κομμάτι της ανθρωπότητας κάθε φορά θα κόβει.
Τέλος και εγώ όπως και ο κάθε ένας που παίρνει θέση κρίνεται.

Ο νοών...νοείτω είπε...

@Ζάχαρη,

Αγαπητή, δεν μπορώ να χάψω τόσο εύκολα, ότι μία από τις ικανότερες μυστικές υπηρεσίες, με δορυφόρους, και άλλα τέτοια τεχνολογικά καλούδια, και ένας συνεχώς μάχιμος στρατός πήγε σαν πρόβατο επί σφαγή.
Δεν γουστάρουνε την νομιμότητα στην περιοχή τους.
Τελεία και παύλα.

Ο νοών...νοείτω είπε...

@αλλενάκι,
Αγαπητή θα συμφωνήσω μαζί σου για την προσοχή που πρέπει να υπάρχει, ώστε να μην συνυφαστούμε με τους Τούρκους σε οποιαδήποτε ανάμιξή τους εναντίον των Ισραηλινών.
Και οι δύο τα ίδια γεράκια είναι.

Ο νοών...νοείτω είπε...

@Artanis,

Αγαπητή από ΝΖ, σε γνωστό ιστολόγιο κατατέθηκαν πάνω από 800 σχόλια για το θέμα.
Για κανένα θέμα δικό μας δεν είδα τέτοια ανταπόκριση.
Είμαστε εξωστρεφής λαός.

Μήπως απλά τον είχαν ενημερώσει τι επρόκειτο να συμβεί;
Θα το επαναλάβω, οι Ισραηλινοί δεν κάνουν τίποτα χωρίς σχεδιασμό.
Ασχέτως εάν στην πράξη, πολλές φορές την έχουν πατήσει.
Τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης ενέργειας, θα τα δούμε πολύ σύντομα.
Όλα πλέον γίνονται πολύ γοργά.
Και επειδή το τέλος, ούτε καν οι ίδιοι δεν το ξέρουν πότε και ποιο θα είναι, φωνάζω όχι γιατί θα κάνω την διαφορά, αλλά για να έχω φωνή ακόμα και όταν θα ξεψυχάω.
Διαφορετικά, με την μούγκα, μπορεί όταν συμβεί αυτό, να μην το πάρει χαμπάρι κανένας.

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Ο φασισμός παραμένει φασισμός.
Όλα τα δυνατά και αδύνατα επιχειρήματα επιστρατεύτηκαν για να υπερασπιστούν το αιματοβαμμένο κρατίδιο των πολυεθνικών πετρελαίου, που το βλέπουν οι τραπεζίτες - γεννήτορες του σιωνισμού και γελάνε κάτω από τα μουστάκια τους.
Μέχρι και "τουρκόσπορους" μας αποκάλεσαν.
Στην ουσία έπεσαν οι μάσκες πολλών, άλλοι έδειξαν την ανεπάρκειά τους να μπορούν να κρίνουν.
Όποιος ξέρει τι θέλει, υπάρχει και κάποια περίπτωση προσωρινά να ηττηθεί. Να χάσει όμως ποτέ.
Ραντεβού λοιπόν στα γουναράδικα.

Ο νοών...νοείτω είπε...

@Μποτίλια στο πέλαγος,

Αδελφέ, χίλιες ήττες ας υποστώ.
Την νίκη όμως, εγώ θα την χορέψω.

ακτιβιστής ισλαμολάτρης είπε...

Θα άξιζε να χάζευες καμιά ιστοριούλα για το Περλ Χαρμπορ, ή για τις επιθέσεις εκπλήξεις με υποβρύχια, ή για τον Κανάρη και τα μπουρλότα του. Σήμερα μια φλοτίλα, αύριο 4, μεθάυριο 24. Waste the mother fuckers και υπογράφω και εγώ τις τορπίλες, κι όπως θέλει ας ξαναπάει. Μία για κάθε Έλληνα που πέθανε στην Μικρά Ασία και στην Κύπρο. Το να ζητάς αναγνώριση δεν μετράει. Μετράει η δυνατότητά σου να αμύνεσαι του εδάφους σου, κάτι που οι νεοέλληνες, αποχαυνωμένοι από τον πολύ πνευματικό αυνανισμό έχουν ξεχάσει.

Δεν είναι δικός μου ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή, ούτε είμαι ταγμένος έτσι ή αλλιώς. Αν η Χεζμπολα ή η Χαμας κρίνουν ότι επιθέσεις αυτοκτονίας είναι δόκιμες, δεν με αφορά. Αν οι Ισραηλινοί κάνουν ότι κάνουν επίσης δεν με αφορά. Οι γιαλαντζή επαναστάτες φασίστες της δεκάρας, να πάνε να κάνουν κατάληψη στο Βέλγιο για την συμπεριφορά του στο Κογκό, ή στην Άγκυρα για την Πόλη, την δεκαετία του 50 και 60 (να μην μπω τίποτα για το Βερολίνο)

Το ότι κατόρθωσε εξωτερική πολιτική ισλαμοφασιστών (ΙΗΗ - δες http://infognomonpolitics.blogspot.com/ για τον ρόλο τους στα Σκόπια) να βγάλει σκοταδιστικές αντιεβραϊκές κραυγές για μέρες τώρα, απλά λέει για λασκαρισμένες βίδες παλαβών ή μεσαιωνικής υφή φασισμό ("Ευρώπη" το λένε το μέρος εξ άλλου, και ο εθνικοσοσιαλισμός είναι η θρησκεία όλων των φοβισμένων κομπλεξικών, και οι Ναζί ήταν πάντα φίλοι των Τούρκων).

Ο νοών...νοείτω είπε...

@ακτιβιστής ισλαμολάτρης,

Χαλάρωσε λιγάκι και σταμάτα να προσπαθείς να αποδείξεις ότι είμαι ελέφαντας.
Αυτά που αναφέρεις στην αρχή, είναι όλες ενέργειες που έγιναν εν καιρώ πολέμου.
Και σε ένα πόλεμο δεν υπάρχει ηθική.
Εάν εσύ προτιμάς να βλέπεις πολεμικές ταινίες και από αυτές και μόνον να κρίνεις δικαίωμά σου.
Η προσέγγισή σου ότι όλα είναι άσπρα ή μαύρα δεν μου αφήνει περιθώρια να σου δείξω το απέραντο γκρίζο.
Σιγά μην πήγαν να καταλάβουν και την Ιερουσαλήμ.
Πόσο αφελής πρέπει να είσαι για να πιστεύεις ότι και προβοκάτσια να ήταν, δικαιολογείται η ενέργεια;
Τέτοιες αφορμές - προβοκάτσιες υπήρξαν εκατοντάδες στην ιστορία που οδήγησαν σε πολέμους.
Ας κάτσουμε όλοι λοιπόν στην μούγκα για να μην να μας έβρει το κακό.
Ας φυλάξουμε απλά τον κ_λο μας, και όταν θα μας έρθει η μπόρα να δω ποιοι θα κρατήσουν τις ομπρέλες.
Όσο δίνεις συγχωροχάρτια, και δέχεσαι το δίκαιο του δυνατότερου, τόσο θα μας πηδάνε όσοι μας κάνουν τους καλούς και μας υποδεικνύουν το συμφέρον μας.

Αυτό βέβαια δεν έχει να κάνει με την μόνη σωστή κουβέντα που είπες περί δυνατότητας υπεράσπισης του εδάφους μας με τις δικές μας δυνάμεις.

Την διάβασα την ανάρτηση και δεν με παραξένεψε διόλου, για αυτό και ανέφερα και την πιθανότητα προβοκάτσιας.
Αλλά είναι σαν να μου λες, να πιάσουμε ο κάθε ένας από μία καραμπίνα και αν μας μιλήσει κανένας που υποψιαζόμαστε, να τον καθαρίσουμε στο λεπτό.
Και πάλι φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις, ότι ήδη έχουμε γίνει αμερικανάκια στην σκέψη και την αντίδραση.
Άλλο υπεράσπιση της πατρίδας μου, και άλλο γ_μάω και δέρνω όποιον γουστάρω.

Ειρήνη εάν είναι δυνατόν, Δικαιοσύνη με κάθε τρόπο.

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Κανείς δεν θέλει να ακούει για νεκρούς !
Ας αψηφήσουμε τους κουτο-πονηρούς !
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΦΙΛΕ

ακτιβιστής ισλαμολάτρης είπε...

αν σε είχα για ελέφαντα, δεν θα πληκτρολογούσα. Το Περλ Χαρμπορ δεν έγινε εν καιρώ πολέμου για την Αμερική (λένε τα κλασσικά εικονογραφημένα που χαζέυω), και το Ισραήλ είναι σε περισσότερο εμπόλεμη κατάσταση τώρα, από ότι η Αμερική τότε (που είχε σοβαρό φιλογερμανικό λόμπυ, isolationists τους έλεγαν)

Υπάρχουν 2 θέματα εδώ. 1) το θέμα ουσίας και 2) το θέμα της ελληνικής αντίδρασης

Όπως σου έγραψε και άλλος σχολιαστής, εγώ όταν βλέπω τουρκική σημαία, όχι δεν συμπλέω, αλλά πάω από την άλλη μεριά και πετάω πέτρες. Ή κάθομαι στο πλάϊ και μυρίζω την κατάσταση.

Αν όοολο το θέμα είναι ένας μέγας αντιπερισπασμός από την μεριά των Τούρκων (για να μην βλέπουμε πχ τι γίνεται στο Κουρδιστάν, ή στο Ιράν) -- κάθομαι στο πλάϊ και παρατηρώ. Και αυτό, νομίζω, είναι το θέμα ουσίας: Το Κουρδιστάν και το Ιράν.

Αν ήταν μόνο μια δημοσχεσίτικη προβοκάτσια των γκρίζων λύκων με προβιά ισλαμιστή (και δεν τους έχω για τόσο χαζούς τους Τούρκους), πετάω πέτρες και χλευάζω όποιον κλαίει για την Γάζα.

Αν ήταν προβοκάτσια, φτηνά την έβγαλαν οι χαζοί. Αν ήταν αντιπερισπασμός, την πάτησαν οι Ισραηλινοί (κατά την δικιά μου πάντα ερμηνεία)

Υπάρχουμε σαν χώρα, σε πείσμα της ηλιθιότητάς μας, επειδή μας ήθελαν έτσι οι Μεγάλες Δυνάμεις. Απο το 1989 και μετά έχουν αλλάξει πολλά, και ΟΛΑ μας τα σύνορα έχουν ζεσταθεί. Κάθε τριβή της γείτονος είναι σημαντική. Οι βόλτες Τούρκων στην Ραφήνα και την Ανδρο και οι παραβιάσεις τους είναι η υπεροπτική συμπεριφορά τους προς εμάς τους ειρηνιστές. Τα πλοιάρια αγάπης και ειρήνης είναι οι βολιδοσκοπήσεις σε μέρος που κάνει τζιζ. hέστηκαν οι Τούρκοι για την Γάζα.

Σε καιρό πολέμου, οι ειρηνιστές, να ξέρεις, χάνονται.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ ακτιβιστή,
Η Αμερική αφορμή ζητούσε για να μπει στον πόλεμο.
Από την μία υπήρχε το φιλογερμανικό λόμπυ και από την άλλη το λόμπυ των «διορατικών» της γεωπολιτικής και οικονομικής ανάπτυξης μέσω του πολέμου.
Δεν συζητάω καν για αυτούς που θεωρούσαν χρέος τους να βοηθήσουν τους συμμάχους.
Για αυτό μιλάω για αφορμές και αιτίες.

Και ποιος σου είπε ότι εγώ συμπλέω και δεν θα πέταγα κοτρώνες στους Τούρκους
(σε αυτό το σημείο σου αναφέρω το παχύδερμο).
Δεν μπορούμε να ξέρουμε ούτε εάν ήταν αντιπερισπασμός, ούτε εάν ήταν προβοκάτσια, και τα δύο παίζουν.
Προς το παρόν μόνοι κερδισμένοι είναι οι Τούρκοι που εμφανίζονται και καλά μπροστάρηδες της ελευθερίας των Παλαιστινίων ενώ δεν δίνουν δεκάρα.
Αυτοί που σε όλη την ιστορία τους υπήρξαν σφαγείς.
Και για αυτό υπόλογοι είναι οι Ισραηλινοί, είτε λόγω βλακείας είτε λόγω αποθημένων και πολεμοχαρών ενστίκτων.
Άβυσσος η ψυχή του βιασμένου.

Στην τελευταία παράγραφο όχι μόνον θα συμφωνήσω αλλά θα σου πω και το ότι με εξοργίζει όλη αυτή η απάθεια των πολιτικών ταγών μας.
Βόλτες στην θάλασσα και στον αέρα μας αυτοί, και εμείς από την ξηρά κουνάμε τα μαντήλια υπό την μορφή διαβημάτων.

Άλλο όμως πολεμικά σκάφη στον χώρο μας, και άλλο, έστω και προβοκάτορες ακτιβιστές, σε διεθνή ύδατα.

Θα το επαναλάβω, ειρήνη ΕΑΝ είναι δυνατό, Δικαιοσύνη με κάθε τρόπο.

Αλλιώς θα καταλήξουμε, σε μία απέραντη ζούγκλα που βασιλιάς μπορεί να αναδειχθεί ο λαγός, επειδή θα κρατάει ένα κουτάκι με ένα κουμπί κόκκινο.

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς, βασιλιάς είναι ο λαγός με το κόκκινο κουμπάκι, που όμως δεν διστάζει να το πατήσει, πριν προλάβει ο άλλος, έχοντας αρκετά βαθειά τρύπα ο ίδιος

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ ανώνυμε,
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Επειδή όμως, εμείς δεν έχουμε μάθει να ζούμε σε λαγούμια, ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον να "γεμίσουμε" τα δικά τους, έτσι ώστε να είμαστε όλοι ενώπιος ενωπίω.