Μήνυμα αντίστασης στο τουρκικό προξενείο από την Χαρά Νικοπούλου.

Η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου προσκαλεί όλους όσους θέλουν να δώσουν ένα μήνυμα αντίστασης στο τουρκικό προξενείο να παραβρεθούν στην γιορτή που θα κάνει το σχολείο για τη λήξη της σχολικής χρονιάς. Σχετική αναφορά μπορεί να βρεθεί μέσω της σελίδας στο facebook όπου η Χ.Νικοπούλου αναφέρει χαρακτηριστικά «Σας περιμένω στην εορτή λήξης του σχολείου μας στις 15 Ιουνίου στις 11 το πρωί για να γνωρίσετε τα ηρωικά Ελληνόπουλα των Πομάκων. Ο Θεός μαζί σας».

H δασκάλα Χαρά Νικοπούλου διδάσκει στο χωριό Μεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου. Βρέθηκε στο στόχαστρο των παραγόντων του τουρκικού προξενείου όταν προσπάθησε να εφαρμόσει στο σχολείο του χωριού το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ελληνικού υπουργείου Παιδείας όπως εφαρμόζεται και στα υπόλοιπα σχολεία της χώρας.

Προσπάθησε να δώσει στα παιδιά αυτά την ευκαιρία να ασχοληθούν δημιουργικά με δραστηριότητες που μέχρι τότε τους ήταν άγνωστες, όπως χωρωδίες, θεατρικές παραστάσεις κτλ.

Παράλληλα αξιοποιώντας τις δυνατότητες που τις παρείχαν πολιτιστικοί σύλλογοι και τοπικοί επιχειρηματίες προσπάθησε να διευρύνει τους ορίζοντες της γνώσης των παιδιών αυτών διοργανώνοντας εκπαιδευτικά ταξίδια στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Επισημαίνεται ότι τα περισσότερα παιδιά του σχολείου δεν είχαν φύγει ποτέ από το χωριό τους και δεν είχαν δει ποτέ πώς είναι η θάλασσα, αν και ζουν μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από αυτήν.

Αποτέλεσμα αυτών των ενεργειών της Χαράς Νικοπούλου, ήταν η υπονόμευση του έργου της από τους τούρκους πράκτορες του προξενείου με αποκορύφωση την επίθεση που δέχθηκε η δασκάλα από τον πατέρα ενός μαθητή της ο οποίος την χτύπησε και την τραυμάτισε στο χέρι.

Η τρομοκρατία του τουρκικού προξενείου όμως δεν περιορίζεται μόνο στην Χαρά Νικοπούλου, αλλά στοχεύει και τους απλούς κατοίκους του χωριού, αξιοποιώντας ακόμα και τον τοπικό ιμάμη, απειλώντας τους μουσουλμάνους κατοίκους του χωριού ότι δεν θα ταφούν (!) όταν πεθάνουν αν δεν πράξουν αυτά που προστάζει «η αυτού εξοχότης», το προξενείο της Κομοτηνής.

Όλα αυτά και ακόμα περισσότερα όπως εκβιασμοί, δωροδοκίες, απειλές για την ζωή, υπάρχουν καταγεγραμμένα σε επίσημα έγγραφα και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Και είναι άξιο ενδιαφέροντος ότι όλα κατευθύνονται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Έτσι, παρατηρείται το εξής παράδοξο, οι καθοδηγούμενοι από το προξενείο να διατυμπανίζουν στην Ελλάδα, στην Τουρκία αλλά και στην Ευρώπη την καταπίεση που δέχεται η μουσουλμανική («τουρκική» για αυτούς) μειονότητα στην Θράκη οι μόνοι αληθινοί τρομοκράτες, και με αποδείξεις, είναι αυτοί οι ίδιοι.

Δεν είναι το ελληνικό κράτος που τρομοκρατεί τους Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες της Θράκης, αλλά το τουρκικό κράτος, το οποίο εφαρμόζει την γνωστή του πολιτική που εφάρμοσε το 1925, 1927 και το 1930 στους κουρδικούς πληθυσμούς της Τουρκίας, το 1938 στους Άραβες της Αλεξανδρέττας, το 1942, 1955, 1964 στους ελληνικούς πληθυσμούς της Κωνσταντινούπολης, καθώς και στους ελληνικούς πληθυσμούς των αυτόνομων νήσων Ίμβρου και Τενέδου.

Η πρόσφατη συνέντευξη της Χαράς Νικοπούλου στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του κ. Κ. Χαρδαβέλα, και τα αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία που αυτή προσκόμισε αποτελούν, την κατάλληλη απάντηση σε όλους αυτούς τους Έλληνες και ξένους «συνηγόρους» της τουρκικής ιμπεριαλιστικής και ρατσιστικής πολιτικής.

Δυστυχώς, αρκετοί Έλληνες με «προοδευτικές» και «δημοκρατικές» ιδέες έχουν πέσει θύματα ή ηθελημένα αποδέχονται την τουρκική προπαγάνδα με αποτέλεσμα να γίνονται συνεργάτες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και παρακρατικών οργανώσεων που επιδιώκουν την πλήρη εξαφάνιση της ταυτότητας των Πομάκων και των Ρομά της περιοχής και την μετατροπή της μειονότητας από θρησκευτική σε εθνική δίνοντας έτσι στην Τουρκία την δυνατότητα να διεκδικήσει την προστασία Ελλήνων πολιτών μουσουλμανικού θρησκεύματος μέσα στην ίδια την Ελλάδα.

Εάν αυτός δεν είναι ο ορισμός της προδοσίας, άραγε τι είναι;

Μπορείτε να συζητήσετε το παραπάνω άρθρο στο σχετικό θέμα στο φόρουμ του defencenet.gr εδώ.

Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

6 σχόλια:

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Ηρωίδα...

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καημέρα αγαπητή.
Εγώ θα έλεγα απλά, Ελληνίδα.

t είπε...

αυτοκτόνησε σημερα αλλος ένας άνθρωπος

ενας φίλος ενός εξαιρετικου σχολιαστη

του xrhxa65

για χρεη αφησε μωρα

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΟΥ ΛΕΩ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΙ>ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ ΣΟΥ.ΤΑ ΘΛΙΒΕΡΑ ΜΟΓΓΟΛΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΘΑ ΛΟΥΦΑΞΟΥΝ.ΑΣΤΟΥΣ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ,ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ.

Ο νοών...νοείτω είπε...

@αλλενάκι,
Τραγικά ξεκίνησε η εβδομάδα.
Τα θερμά μου συλληπητήρια στην οικογένειά του.
Όταν μιλάει ο θάνατος, τα λόγια περιττεύουν.
Είναι πολύ δύσκολο να εκφέρεις άποψη σε τέτοιες καταστάσεις.

Ο νοών...νοείτω είπε...

@Ανώνυμος,
Ο Εφιάλτης του παρελθόντος για τος Έλληνες, ας γίνει ο εφιάλτης του παρόντος και του μέλλοντος για τους βαρβάρους.