"Α- ΛΗΘΗ"


Συγγραφέας:
"νήπιος γέρων"

TO WHOM IT MAY CONCERN.

Η επιβολή από τα όργανα του Δυτικού κεφαλαίου, την ΕΟΚ, το ΔΝΤ, τις Δυτικές τράπεζες μιας άγριας οικονομικής πολιτικής ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗΣ του λαϊκού εισοδήματος, μιας βάναυσης επίθεσης ενάντια στο βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, η επιβολή σκληρών όρων για την παροχή του ΔANEIOY, οι συνεχείς αποστολές Δυτικών ΕΛΕΓΚΤΩΝ για την άμεση παρακολούθηση της πορείας του προγράμματος λιτότητας, η ενδεχόμενη επιβολή ΝΕΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ σε περίπτωση απόκλισης, ισοδυναμούν με ουσιαστική ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ της χώρας, με σύγχρονο Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο τύπου 1897, προσαρμοσμένο στις σημερινές, συνθήκες.

Όπως και τότε, ολόκληρη η σημερινή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ της κυβέρνησης, από τα έσοδα, τους φόρους (μονοπώλια τότε, νέες φορολογίες σήμερα και διαιώνιση του φορολογικού συστήματος της ΑΠΑΤΗΣ και της συστηματικής ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ), τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, μέχρι τις δαπάνες, την εισοδηματική πολιτική, τις κοινωνικές ασφαλίσεις και τις συντάξεις, τις επενδύσεις στους κλάδους και με τη μορφή που αποδέχεται το Δυτικό κεφάλαιο, αποφασίζονται ΟΧΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ κέντρα, α λ λ ά από όργανα του Δυτικού κεφαλαίου. Αυτό συνιστά το ΤΕΛΟΣ της έ σ τ ω περιορισμένης οικονομικής ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ της χώρας.

Οι πραγματικοί στόχοι αυτού του προγράμματος ΔΕΝ είναι ο περιορισμός των ελλειμμάτων, η σταθεροποίηση κι ακόμη λιγότερο η ανάπτυξη. Πίσω απ' τις ταμιακές ανάγκες, την αποκρατικοποίηση και την αναζήτηση εσόδων από τις πωλήσεις επιχειρήσεων του Δημοσίου κρύβεται ο πραγματικός στόχος. Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ μιας πορείας πούχει αρχίσει τα τελευταία χρόνια και συνίσταται στην τελειωτική διάλυση των σημαντικότερων μονάδων και κλάδων της ελληνικής βιομηχανίας και το ξεπούλημα τους σε τιμές χαριστικές, απ' τους παλιούς απατεώνες ιδιοκτήτες και το κράτος σε ομίλους του Δυτικού κεφαλαίου ...

Μοχλός για την επιβολή αυτής της πολιτικής είναι το εξωτερικό ΧΡΕΟΣ ύψους περίπου 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνδυασμό με το ΕΛΛΕΙΜΜΑ του εξωτερικού ισοζυγίου και την αναγκαιότητα ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ.

Ταυτόχρονα ΟΜΩΣ η χώρα μας διεκδικεί ΝΟΜΙΜΑ απ' το σημερινό Δ' ΡΆΙΧ Γερμανικό κράτος, ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ που σύμφωνα με τον καθηγητή Αγγελόπουλο ανέρχονται σε σημερινά 31 δισεκατομμύρια δολάρια, και την επιστροφή του αναγκαστικού «ΔΑΝΕΙΟΥ» ΤΩΝ ΝΑΖΙ ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ας σημειώσουμε ότι το δίκαιο αυτό αίτημα δεν μπαίνει σε μια περίοδο όπου η γερμανική οικονομία είναι καταστραμμένη, όπως συνέβαινε με τις Γαλλικές επανορθώσεις της συνθήκης των Βερσαλλιών ή με τις σημερινές βάρβαρες απαιτήσεις των Δυτικών απ' το ολοκληρωτικά καταστραμμένο απ' αυτούς Ιράκ. ΑΛΛΑ σε μια ΠΛΟΥΣΙΑ υπεραναπτυγμένη Γερμανία πούναι σήμερα μαζί με την Ιαπωνία, οι ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου, με συνεχή συσσωρευμένα εξωτερικά πλεονάσματα. Που χρηματοδότησε πρόσφατα τον πόλεμο-γενοκτονία του ΙΡΑΚ με 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια, που χορηγεί δωρεάν βοήθεια 1,5 δισεκατομμύρια μάρκα στη δημοκρατική ΤΟΥΡΚΙΑ, που «χορηγεί βοήθειες» δεκάδων δισεκατομμυρίων μάρκων και εξαγοράζει επιχειρήσεις στην Ανατολική Ευρώπη και σε άλλες χώρες.

Δεν είναι ΛΟΙΠΟΝ για λόγους αντικειμενικής αδυναμίας που η Γερμανία αρνείται να καταβάλει τις επανορθώσεις.

Είναι ολοκάθαρο στον καθένα ότι ΑΝ το Γερμανικό κράτος πλήρωνε ΕΣΤΩ και το ένα τέταρτο των ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ και του «ΔΑΝΕΙΟΥ» η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με το εξωτερικό χρέος και το εξωτερικό ισοζύγιο θα άλλαζε ΡΙΖΙΚΑ, παρ' ότι σε σχέση με τα διαρθρωτικά προβλήματα της δεν θάλλαζε άμεσα. Η χώρα ΔΕΝ θάχε άμεση ανάγκη του κοινοτικού δανείου και δεν θα πνίγονταν για έσοδα και συνεπώς τα όργανα του Δυτικού κεφαλαίου ΔΕΝ θα μπορούσαν να ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ την πολιτική τους ...

Η καταβολή ΣΗΜΕΡΑ των επανορθώσεων καταστρέφει ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ το όργανο υποδούλωσης της ελληνικής οικονομίας πούναι το εξωτερικό ΧΡΕΟΣ και ΓΙ' ΑΥΤΟ μέχρι το οριστικό ξεπούλημα της και την πλήρη μετατροπή της σε άμεσα ελεγχόμενη απ' τη Δύση ο ι κ ο ν ο μ ί α υ π η ρ ε σ ι ώ ν, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ να καταβληθούν στην καλύτερη περίπτωση παρά μόνο πενταροδεκάρες σε μια χρονική περίοδο που θα κλιμακώνεται σε δεκαετία, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΚΑΜΙΑ ουσιαστική ανακούφιση του ισοζυγίου.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ κατάσταση βαθιάς παρακμής της χώρας παρουσιάζει μεγάλες ομοιότητες —τηρουμένων των αναλογιών— με την κατάσταση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ στην περίοδο της Ρωμαιοκρατίας. Όπως και τότε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ήταν γράμμα κενό αφού η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία ΔΕΝ υπήρχαν ουσιαστικά, έτσι και ΣΗΜΕΡΑ ο κοινοβουλευτισμός είναι θέατρο αφού η οικονομική πολιτική της χώρας αποφασίζεται απ' την ΕΟΚ, το ΔΝΤ, τις Δυτικές τράπεζες ΚΑΙ ΟΧΙ από τον ελληνικό λαό. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ μέσα από μια ψευτοανεξαρτησία οι Ρωμαίοι καθόριζαν τους προστατευόμενους «πελάτες», τους ντόπιους τοποτηρητές τους, τους πολιτικούς, τους δικαστές, τους ανωτέρους αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ οι συγγραφείς λιβάνιζαν και θεοποιούσαν τους Ρωμαίους ΣΦΑΓΕΙΣ και ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ, το ίδιο κάνει σήμερα ο ΤΥΠΟΣ και (: η συντριπτική) μερίδα των ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΩΝ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ τους κατασκεύαζαν αγάλματα και ανδριάντες, το ίδιο και σήμερα.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ οι Αθηναίοι κατά τρόπο εξευτελιστικό καθιέρωσαν γιορτές, τα «Σύλλεια», προς τιμήν του σφαγέα τους Σύλλα, ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ οι γραικύλοι νεοδημοκράτες βραβεύουν τον Γκένσερ και κυρίως οργανώνουν φιέστες στην Κρήτη προς τιμή των συνεχιστών του σφαγέα του ελληνικού λαού Γ' Ράιχ, αφού ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ τέλος μόνο τα λαϊκά στρώματα στη ρωμαιοκρατία και τους λαομίσητους ντόπιους συνεργάτες τους, έτσι και ΣΗΜΕΡΑ μόνο ο λαός στη βάση κι έξω απ' τα εξωνημένα πολιτικά κόμματα και συνδικάτα αντιστέκεται και αγωνίζεται με κάθε μέσο ενάντια στο εξευτελιστικό ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της χώρας και την τριτοκοσμοποίησή της, στη μετατροπή της σε χώρο υπό μ ό ν ι μ ο ΔΟΕ. Λογική συνέπεια του ΔΟΕ είναι το τεράστιο και παρατεταμένο κύμα ακρίβειας και τα πιεστικά προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει η μεγάλη μάζα των εργαζομένων, όπως και η διόγκωση της ανεργίας.

Κι ενώ η ΛΑΪΚΗ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ και ΟΡΓΗ ενάντια σ' αυτή την πολιτική και η διάθεση για ΑΓΩΝΑ πραγματικό, για την ανατροπή αυτής της κυβέρνησης των γραικύλων κι όχι για απεργίες-στάχτη στα μάτια βρίσκεται στο ζενίθ, τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο Συνασπισμός (ΚΚΕ-ΕΑΡ) έχουν ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ ολοκληρωτικά τους εργαζομένους, ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ σ' αυτή την επίθεση, μην τολμώντας να σηκώσουν κεφάλι στους πάτρωνες τους, τους ιθύνοντες του Δυτικού κεφαλαίου και του ΔΟΕ, αναμασώντας τα εκ του πονηρού γελοία παραμύθια τους περί σταθεροποίησης και ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ.

ΕΟ 17Ν
... Η λεκτική καταδίκη των εγκλημάτων των Ναζί απ' τους σημερινούς ηγέτες της Γερμανίας ΔΕΝ έχει καμιά απολύτως αξία ΟΣΟ ΔΕΝ συνοδεύεται από την έμπρακτη καταδίκη, τη ΔΙΚΑΙΗ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΗ της χώρας μας που υπέστη τεράστιες καταστροφές απ' τις ναζιστικές θηριωδίες. Η ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΟΣΕΩΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ η σημερινή Γερμανία αποκομίζει οικονομικό όφελος απ' τη μη καταβολή,

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ υποδουλώνει οικονομικά τη χώρα, εξαγοράζοντας εργοστάσια, γη, σπίτια ξενοδοχεία ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΟΥΝ.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ μ' αυτό τον τρόπο ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ θάμαστε στη χώρα μας μισθωτοί ΓΕΡΜΑΝΩΝ αφεντικών.

ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ το σημερινό Τέταρτο Ράιχ συνεχίζει τη στρατηγική υποδούλωση των λαών και έχει τους ΙΔΙΟΥΣ στόχους με το Γ' Ράιχ αλλά με διαφορετικά μέσα. θα συνεχίσουμε λοιπόν να χτυπάμε τις γερμανικές επιχειρήσεις, τα μέσα της οικονομικής υποδούλωσης της χώρας μας μέχρι την καταβολή των ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΩΝ και των «ΔΑΝΕΙΩΝ» ...
Αθήνα 4-6-91 (: !!!)

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΣΣ: Προς αποφυγή παρεξήγησης, για όσους δεν με ξέρουν, δεν είμαι μαρξιστής- κομμουνιστής- σοσιαλιστής κλπ , αλλά, ...απλώς, Έλλην-ας στο φρόνημα και ερασιτέχνης ερευνητής της Ελληνικής Ιστορίας, (776 πΧ - 2010 μΧ), και Προϊστορίας, (ΧΑΟΣ ή ...13.400.000.000 πΧ - 776 πΧ) .

ΙΣΤΟΡΙΑ = ΓΝΩΣΙΣ, δηλαδή, και "ΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ"...

ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επομένως, ως Έλλην ερευνητής,που σίγουρα οι γνώσεις σας υπερβαίνουν κατά πολύ εκείνες του μέσου πολίτη, ποιές θα ήταν οι προτάσεις σας, ποιά στάση να κρατήσουν οι Έλληνες ώστε με τις λιγότερες δυνατόν απώλειες, να αντιμετωπίσουν τις κρίσιμες καταστάσεις; Αρκεί άραγε η ενημέρωση όσο άψογα κι αν μας την προσφέρεται;
@greenlion

"νήπιος γέρων" είπε...

@greenlion: ΑΥΤΟ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ είναι η μόνη, ΠΛΕΟΝ, λύση. Έχω και μια ιδέα πώς μπορεί να γίνει αυτό...

Πιστεύω, πως πρέπει να δημιουργηθεί ένα σάιτ με ΣΚΟΠΟ να προσελκύσει και συν-σπειρώσει όλους όσους δεν καλύπτωνται από τα νυν ιδεολογικά σχήματα και, ταυτόχρονα, αγαπούν την Ελλάδα. Πόλος έλξης και συσπείρωσης να είναι το -φαινομενικά ουδέτερο, αλλά, πραγματικά, τόσο καταλυτικό- "Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΗ". Όπου "Αισθητική" είναι όχι μόνο η εικαστική άποψη και το "lay out", αλλά και η εκφορά του Λόγου, η Γλώσσα. Όπως, επίσης, η ευγενής συμπεριφορά, η ΜΗ λογοκρισία σχολίων που δεν είναι υβριστικά και η διακριτική επιλογή των ειδήσεων και άρθρων προς "συν- ζήτηση".

Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα αυτής της e- Κοινότητας θα πρέπει να είναι, πιστεύω, το "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ". Όσοι μετέχουν αυτής της Κοινότητας, θα πρέπει να τους είναι άχρηστη έως και εχθρική η κουλτούρα/καλλιέργεια και η ενημέρωση που προσφέρει η τηλεόραση. Αυτόματα, αυτή η αποχή από τον "γυάλινο μπερντέ", εκτός από την αποφυγή της μολυσματικής Συστημικής προπαγάνδας, παρέχει το πολυτιμότερο ΑΓΑΘΟ των ημερών μας: ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ! Χρόνο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί δημιουργικά. Διότι, τι θα κάνεις, e- φίλε/η, άμα κλείσεις την τηλεόραση; Ή θα διαβάσεις, ή θα συν-ζητήσεις, ή θα φτιάξεις κάτι με τα χεράκια σου και το μυαλό σου, ή θα φροντίσεις τον εαυτό σου (: γυμναστικούλα, περπάτημα, μπάνιο, καλλοπισμός κλπ).

Αυτή η e- Κοινότητα ΔΕΝ θα παραμείνει, απλώς, ηλεκτρονική. Θα υπάρχουν συναντήσεις σε πάρκα, αλσύλια και λοιπά δυναμικά μέρη, όπου τα μέλη θα γνωρίζονται μεταξύ τους και θα δημιουργούν ομάδες, σύμφωνα με τα ιδιαίτερα επί μέρους ενδιαφέροντά τους, ή τις ξεχωριστές ανάγκες τους. Με ΣΤΟΧΟ να αλληλοεπιδρούν αναμεταξύ τους και να αυτο- βοηθούνται, ανταλλάσσοντας προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες. Για παράδειγμα: ένας που είναι μπογιατζής κι έχει παιδιά στο σχολείο, θα μπορεί να βάφει το σπίτι ενός που είναι καθηγητής- δάσκαλος, κι αυτός θα αναλαμβάνει να κάνει φροντιστήριο στα παιδιά. Μία που ράβει, θα φτιάχνει ένα ταγιέρ και θα παίρνει έναν τενεκέ λάδι, από την φίλη της που το παράγει, κλπ, κλπ. Έτσι, σιγά σιγά, e- φίλε, θα επέρχεται το "δέσιμο" και η σύσφιξη των ανθρωπίνων ΣΧΕΣΕΩΝ της Ομάδας.

Κεντρικό θέμα ΣΥΝ- ΖΗΤΗΣΗΣ σε αυτό το site, (: ή "τόπο" συγκέντρωσης της "e- ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ του ΔΗΜΟΥ", ή "e- ΑΓΟΡΑΣ" του ελλ. Διαδικτύου), θα είναι: "ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝ-ΑΣ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ;". Διότι, απ' ό,τι φαίνεται, ο κάθε νυν Έλληνας έχει και ...μια άποψη επί του θέματος. Αν, όμως, δεν υπάρχει επιστημονική άποψη για το τι σημαίνει "Έλλην-ας", ΠΏΣ, ρε, παιδί μου, να υπάρξει ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;

Το 776 πΧ, οι τότε Έλληνες αυτοπροσδιορίστηκαν: "ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ". Όποιος ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ελληνικά είναι βάρβαρος. Γιατί; Μα επειδή χωρίς ελληνικά ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να έχεις ελληνική παιδεία. Τον 4ο πΧ αι. αλλάζει ο προσδιορισμός και αποδεσμεύεται από την φυλετική καταγωγή, -όπως και ο ίδιος ο Ισοκράτης διαμαρτυρόταν: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ". Το 144 πΧ οι Έλληνες σκλαβώνονται. Το 1821 επαναστατούν, ιδρύουν το Νέο Ελληνικό κράτος και δηλώνουν: "ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΝ ΠΙΣΤΕΎΟΝΤΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ". Ακόμα ο ίδιος αντιεπιστημονικός, αυθαίρετος και παραπλανητικός προσδιορισμός ισχύει!

Κι εδώ αρχίζει η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ: Έλλην και Χριστιανός/Μωαμεθανός/Ιουδαίος είναι έννοιες ΑΣΥΜΒΑΤΕΣ, ΑΛΛΗΛΟ-ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ, ΑΝΤΙ-ΘΕΤΙΚΕΣ. Για να λυθεί αυτό το ζήτημα, απαιτείται χρόνος. Τον υπολόγιζα στα 30 χρόνια, -έτσι, από ένστικτο και διαίσθηση-, όταν άρχησα να ασχολούμαι με το θέμα, το 2005- 6. "Έπαθα την πλάκα μου", το 2008, όταν ανακάλυψα ότι και ο ...Κοραής είχε την ίδια άποψη!!! Παραθέτω εδώ το σχετικό (και πρώτο πρώτο ποστ μου!) στο ελλ. Διαδίκτυο, που στο "ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ" του απαντά και στην αρχική σου ερώτηση, greenlion, για το τι κάνουμε, ΤΩΡΑ:

"νήπιος γέρων" είπε...

Ο/Η "Το μώλυ" είπε...

Όταν οι ΦΙΛΙΚΟΙ (Μασόνοι- πυθαγόρειοι, για να μην ξεχνιόμαστε, επειδή: "εθνικό το αληθινό") είπαν στον Κοραή ότι αποφασίστηκε η έναρξη της Επανάστασης, αυτός ΔΙΑΦΩΝΗΣΕ έντονα. Πίστευε ότι ο λαός ήταν τόσο ΑΜΟΡΦΩΤΟΣ, που και νικηφόρα να ήταν η έκβαση του Αγώνα, δεν υπήρχαν τα εχέγγυα για να πάρει την τύχη του στα χέρια του, ή, αλλιώς, να ασκήσει ΠΟΛΙΤΙΚΗ που να κατοχυρώνει τα συμφέροντά του. Τους δήλωσε, ξεκάθαρα, ότι απαιτούνται τουλάχιστον άλλα 30 ΧΡΟΝΙΑ διαφωτισμού- εκπαίδευσης του λαού, για να μην γίνει έρμαιο των ...ενδιαφερομένων "για το καλό του".

Οι Φιλικοί του αντέτειναν ότι οι γεωπολιτικές συνθήκες δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερες και ότι κανένας δεν ήταν δυνατόν να εγγυηθεί πως θα είναι ξανά ίδιες στο αβέβαιο μέλλον. Ο Κοραής πείστηκε από το επιχείρημα, μεν, και συμμετείχε ένθερμα στον Αγώνα, ΑΛΛΑ αποδείχτηκε πως είχε δίκιο.

Σήμερα, αυτό το κενό οφείλουμε να το καλύψουμε. Όλοι, από την ..."μακαριστή" 17Ν μέχρι την "Χρυσή Αυγή", καλοπιάνουν, χαϊδεύουν και, εν τέλει, γλείφουν τον λαό. Ο ελληνικός λαός μπορεί "κληρονομικώ δικαίω" να είναι "πολεμικός" και να έδρεψε δάφνες στα πεδία των μαχών ("Οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες", φέρεται να είπε ο Τσώρτσιλ), αλλά, αυτό είναι ενστικτώδης δράση. Όχι έν-λογη, αλλά επίκτητη.

Έν- λογη δράση είναι η «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», αφού ο «Λόγος» είναι η ειδοποιός διαφορά ανθρώπου – ζώου (ενστίκτου- ψυχής- anima[l]). Γι’ αυτό είπε κι ο ...Αρίστος: «ΠΟΛΙΤΙΚΟΝ ο άνθρωπος ζώον».

Την ΕΥΘΥΝΗ για την λειτουργία του ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ την έχουν οι ΠΟΛΙΤΕΣ, όχι οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Διότι, απλούστατα, δεν υφίστανται πολιτικοί άνευ πολιτών. ΕΜΕΙΣ είμαστε ανίκανοι, γι' αυτό κάνουν πάρτυ στην πλάτη μας οι ...ενδιαφερόμενοι "για το καλό μας", - που 'λεγε και κείνη η ψυχή ο Μηλιώκας. ΕΜΕΙΣ "τα γράψαμε στον 'κόκορα'", ΕΜΕΙΣ, οι "παραλίες" όλοι, αναρτήσαμε ταμπελάκι "κλειστόν λόγω διακοπών" και φύγαμε "για γούστα". ΕΜΕΙΣ, μέγιστε, οι της ημιμάθειας θεράποντες, "δώσαμε θάρρος στον χωριάτη και ανέβηκε στο κρεββάτι" μας. ΕΜΕΙΣ, αδερφέ, οι "μαλλί, γυαλί και παντελόνι Lee", αφήσαμε χώρο στα "φαινόμενα Νεοφασισμού", που κατήγγειλε κι ο Ζαχό, -ΓΡΑΠΤΩΣ και με υπογραφή το αίμα του.

ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ, ΤΩΡΑ; Τα μαζεύουμε και γυρίζουμε σπίτι. Στο σπίτι μας. Ευτυχώς, έστω κι υποθηκευμένο, είναι ακόμα δικό μας! Θέλει πολλή δουλειά, αλλά μπορεί να γίνει κουκλί. Ξανά! ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ! Είναι κρίμα και crime, το καλλίτερο ...οικόπεδο του πλανήτη Γη, να έχει ένα τόσο βρώμικο και ξεχαρβαλωμένο σπίτι.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

"30 χρόνια οικτρής εκπαίδευσης στην ελληνική Γραμματεία και Ιστορία". Κι όλα είναι εφικτά, κατόπιν. Μέχρι τότε, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΥΤΟ- ΟΡΓΑΝΩΣΗ "των κοινής Πολιτικής Παιδείας μετεχόντων" και απόσυρση από τον τρόπο φέρεσθαι του Homo Teleopticus.

(Eναλλακτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας)

Σύζευξη αρχαίας και νέας Ελλάδος,
-στο "π" + "φ" και με το "νι" και με το "σίγμα"-,
μέσω της ΙΣΤΟΡΙΑΣ (= ΓΝΩΣΗΣ)

e- ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΝΩΘΕΙΤΕ!

Η e- ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΦΙΚΤΗ!..

1 Φεβρουάριος 2008 1:08 μμ, (στο press-gr)


ΥΓ. Συγνώμην, για τα ορθογραφικά, δεν έχω το προγγραμμάτακι εύχερο.

ΥΓ. Πιο πολλά περί των παραπάνω υπάρχουν στα κείμενα του "νήπιου γέροντα", που βρίσκονται σε λινκ στην δεξιά μπάρα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ τον φιλόξενο ..."τοπο-δεσπότη" μας, "ο νοών...νοείτω"!

ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ σε όλους!

"νήπιος γέρων" είπε...

Διόρθωση: καλλΩπισμός.

Επίσης, ξέχασα το κειμενάκι για τον Κοραή:

“Την ανάστασιν των Ελλήνων προείδε και προείπε διαρρήδην ο Κοραής από του 1800, αλλ’ ότε εξερράγη ο αγών επρέσβευεν ότι ώφειλε να συμβή τω 1850 και ουχί τω 1821, ότι εγένετο άωρος, πριν ή το έθνος αποκτήση παιδείαν ικανήν να οργανώση και διατάξη την νέαν ΠΟΛΙΤΕΙΑΝ”, “Ελευθερουδάκης”, λ. “Κοραής”.

Αυτό το έλλειμμα είναι που μας κατατρώει. Η Εκπαίδευση ΟΦΕΙΛΕΙ να γίνει «Η» Εθνική μας πολιτική, τα τριάντα επόμενα χρόνια, -παίδες. Είχαμε να ανοίξουμε βιβλίο, -μη ξεχνάτε-, 2000 χρόνια…

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ θερμά με καλύψατε απόλυτα! Την άποψη του Κοραή την γνώριζα από το 1976,είθε αυτή τη φορά να επικρατήσει, ώστε οι θερμόαιμοι να μην μας παρασύρουν σε νέους...ηρωισμούς...για άλλων τα συμφέροντα!
@greenlion

Πολίτης της Μπανανίας είπε...

Το τέλος του Κοραή αποδεικνύει όχι μόνο οτι είχε δίκιο, αλλά και οτι αν προσπαθήσει κάποιος να κάνει κάτι καλό γι αυτή την χώρα, τον τρώνε ζωντανό...

Δεν καλύπτεται αυτό το κενό τώρα, έχει κυλήσει πάρα πολύς βούρκος στο αυλάκι, και ακόμα και αν υπήρχε τρόπος να καλυφθεί, δεν υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να το κάνει ή και αν μπορούσε να τον άφηναν.

Το λεω συνέχεια και θα συνεχίσω να το λέω. Έπαψα να μπερδεύω την πραγματικότητα με το τι ΘΑ ήθελα.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλή εβδομάδα και καλό μήνα σε όλες/ους.

ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ είπε...

Απολαμβάνω να σας διαβάζω - άσχετα αν συχνά δεν σχολιάζω !
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ !

ΑΙΟΛΟΣ είπε...

Χτες έβλεπα τον Λαζόπουλο που είπε ότι: "Στην Κατοχή οι κατακτητές πήραν αναγκαστικό δάνειο 50 δις ..... το σημερινό χρέος είναι 380 δις ΠΟΣΕΣ ΚΑΤΟΧΕΣ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ;"

Ο νοών...νοείτω είπε...

@ΣΚΟΡΠΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ,
Τα στιχάκια σου αρκούν. :)

@ΑΙΟΛΟΣ,
Καλημέρα.
Βρισκόμαστε διαρκώς κάτω από πολιτική και οικονομική κατοχή.