Οι μάσκες όλων έπεσαν....

Η Ελλάδα "οδηγείται" σιδηροδέσμια.

Επιτέλους! Ώρα να γκρεμίσουμε τις δουλείες. Όλοι ξέρουμε πως!
Ίσως τώρα είναι H ώρα.
Δεν θα έχουμε ξανά άλλη τέτοια ευκαιρία να ανασυνθέσουμε με πραγματικούς όρους την κοινωνική συνοχή, να κοιταχτούμε στα μάτια με την αλληλεγγύη του χαμένου, να αποτινάξουμε δουλείες και να προτάξουμε δυναμικά αξίες που είχαν βρει καταφύγιο στα βαθιά μας φυλλοκάρδια, στο έσω της συνείδησης.
Αξίες που έβρισκαν δίοδο και διοχετεύονταν σε μοναχικές διαδρομές, σε ατέρμονες σκέψεις, σε σκόρπιες επιμέρους αλλά συνειδητές πράξεις και κινήσεις, αξίες που ξέρω πολύ καλά ότι διατηρήσαμε ανέπαφες για όσο χρειάστηκε με πολύ φροντίδα και επιμέλεια, όχι σε ψυγείο, αλλά σε ένα “προστατευμένο με χίλιες προφυλάξεις μυστικό κήπο της Εθνικής ψυχικής μας ακεραιότητας“.

Η γνώμη μου είναι ότι έχουμε μια μοναδική ευκαιρία στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία να κάνουμε πράξη εκείνη την Εθνική Παλιγγενεσία και εκείνη την Εθνική Αντίσταση που δεν τελεσφόρησαν τότε, τότε που έπρεπε και όπως έπρεπε και για τους όποιους λόγους.

Ξέρω επίσης πολύ καλά ότι όλοι μας σχεδόν, γνωρίζουμε με ποιο τρόπο και πως πρέπει πορευτούμε από τώρα και στο εξής για να ανακτήσουμε την ταπεινωμένη Εθνική μας αξιοπρέπεια και την de facto τρωθείσα Εθνική μας κυριαρχία.
Οι μάσκες έπεσαν. Επιτέλους!

αλλενάκι


Σχολιάζει ο Αμμοδύτης.
Ελλάδα, ιδού οι “εταίροι” σου.
Τη στιγμή της κρίσης φαίνεται η αντοχή του οικοδομήματος· εν προκειμένω, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εγχειρήματος μείζονος ιστορικής σημασίας.
Τη στιγμή της κρίσης εκλείπουν η πολιτική βούληση, η αίσθηση των ιστορικών μεγεθών, η πρόνοια για συνοχή – δηλαδή, ακριβώς τα θεμέλια επί των οποίων οικοδομήθηκε η ενωμένη Ευρώπη μετά το πέρας του ολέθριου Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου.
Πενήντα τρία χρόνια από την ιδρυτική Συνθήκη της Ρώμης, οι οραματιστές ευρωπαϊστές πολιτικοί εξέλιπαν.
Δεν υπάρχουν Ντε Γκωλ, Αντενάουερ, Βίλυ Μπραντ, Μιτεράν, Σμιντ, Ντελόρ.
Τη θέση τους έχουν πάρει αδύναμοι ή καιροσκόποι πολιτικοί, ασήμαντοι διαχειριστές, τραπεζίτες, τεχνοκράτες.
Η οικονομική κρίση των πιο αδύναμων χωρών-μελών, των PIGS, από την Ιρλανδία έως τις μεσογειακές χώρες και την Ελλάδα βέβαια, αντιμετωπίζεται με όρους χρηματοπιστωτικούς και όχι όρους πολιτικούς.
Διάτρητοι οίκοι αξιολόγησης και κερδοσκοπικά funds, επικουρούμενα από μονομερή μίντια, επηρεάζουν, αν δεν ορίζουν ολοκληρωτικά, τη συμπεριφορά των Βρυξελλών έναντι των εταίρων που τελούν εν αδυναμία.
Είναι λοιπόν η σειρά μας να επαναπροσδιορίσουμε τη στάση μας απέναντί τους.

6 σχόλια:

botilastopelagos είπε...

Αγαπητέ φίλε νοών...νοείτω:
Σε ζητήματα ανατροπών οφείλουμε να κάνουμε διαχωρισμό μεταξύ αντικειμενικών και υποκειμενικών παραγόντων. Αναμφίβολα οι αντικειμενικές συνθήκες ωριμάζουν για πολλές στοχεύσεις. Δυστυχώς, όσο αφορά το υποκείμενο, βαδίζουμε ακόμη με το δεκανίκι.
Δεν υπάρχει χειρότερο από το χάος και την ελεγχόμενη από την υπερεξουσία κοινωνική αναταραχή.
Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων σήμερα απαιτεί να μην περιοριζόμαστε στο διαδίκτυο. Η εικονική πραγματικότητα προσφέρει αναμφίβολα μεγάλη βοήθεια και είναι σημαντικός τομέας ανάπτυξης δραστηριοτήτων και προβολής εκτιμήσεων, αναλύσεων και μηνυμάτων.
Ακόμη όμως απέχουμε πολύ από το να υπάρχει επεξεργασμένη στρατηγική, δομημένη τακτική και συντονισμός στην πράξη.

Ανώνυμος είπε...

"Δεν υπάρχει χειρότερο από το χάος και την ελεγχόμενη από την υπερεξουσία κοινωνική αναταραχή." συμφωνω & επαυξανω.αλλα θα μπορουσαμε τουλαχιστον να "Οραματιστουμε" ..και τι ενοω..:
η Υπηρεσία Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής ειναι μια νεοσύστατη υπηρεσία του τότε υπουργείου Δικαιοσύνης που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007 με έδρα την Ερμούπολη και περιφέρεια αρμοδιότητας τα νησιά των Κυκλάδων και τη Σάμο.Ο Δήμος Ερμούπολης εφάρμοσε πρώτος το εν λόγω πρόγραμμα από τα τέλη του 2008, με την Υπηρεσία Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής (ΥΕΚΑ) Σύρου (Βοκοτοπούλου 18 και Ανδρου, Ερμούπολη Σύρου, τηλ.: 2281089310) να επιμελείται του συντονισμού, της οργάνωσης και της εποπτείας του όλου προγράμματος.
Εχει τον χαρακτήρα μιας κοινωνικής υπηρεσίας των δικαστηρίων και παρέχει πληροφόρηση, συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη σε άτομα που έχουν εμπλακεί με την ποινική δικαιοσύνη.
«τα άτομα που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις χρηματικές ποινές (..υποψιάζομαι πως θα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο..) έχουν πλέον τη δυνατότητα να μετατρέψουν την ποινή τους σε παροχή δωρεάν εργασίας σε κρατικούς φορείς που έχουν πιστοποιηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για την επιλογή του είδους της εργασίας που παρέχεται, λαμβάνονται υπ’ όψιν η φύση και οι συνθήκες τέλεσης της αξιόποινης πράξης, η ηλικία και η υγεία του καταδικασμένου, καθώς και το επάγγελμα και οι δεξιότητές του. Ευελπιστούμε δε ότι στο μέλλον και οι λοιποί νησιωτικοί δήμοι των Κυκλάδων θα δρομολογήσουν διαδικασίες για την ένταξή τους στο πρόγραμμα»....
Ισως μπορουμε μεσα απο την κριση ..να δουμε ..?.."το θαυμα της ζωης"....
θα μπορούσε να είναι η εναλλακτική ...της εθελοντικής εργασίας ?... η μήπως κάτι καλλίτερο....όπως πχ: ένα καλά μελετημένο,διαρθρωμένο και κοινωνικά καταξιωμένο... Κοινωνικό Κρατος... για να έχει κάποιος μια αξιοπρεπή διαβίωση δηλαδή στέγη με φως ,νερό,τηλ, + & κάποιο μισθό (θα βοηθήσει στην κατανάλωση...τουτέστιν ΦΠΑ)
Ισως..ειναι ενας τροπος ανατροπης της εννοίας Δουλεία , σε εργασία , απασχόληση..(που είναι απαραίτητη για την ισορροπία ..)...Ίσως μια ποιο αναβαθμισμένη προσέγγιση...οδηγήσει στο Όραμα.
..Υπαρχει ο πλουτος και η τεχνογνωσια..
αλλα δεν ξερουμε αν οι κοινωνιες ειναι ώριμες να το δεχτουν. Εν ετη 2010.
Ο Καπιταλισμος ομως εχει πολυ μα παρα πολυ μεγαλο ΚΥΚΛΟ ΖΩΗΣ..στην μακροχρονη πορεια του δεν μπορει ολο και κατι αλλο εκτος απο χρηματα & εξουσια θα συνελεξε...την εμπειρια & γνωση ισως ?
ο νεο-καπιταλισμος ειναι αναποφευκτο να μην δεν ερθει απο εκει που ξεκινησε..αριστερα...και ίσως ξεκινήσει μια ποιο αναβαθμισμένη πορεία ...με προσδοκία αν είναι τα κέρδη παλι...τότε πρέπει να φροντίσει.. οι ΛΑΟΙ να μπορούν και να τα παράγουν .

και θα τα παραγουν οσοι θα κανουν παρα-πολυ καλα..(μερακλιδικα)... με οτι θα καταπιανονται...

όλοι οι άλλοι τουλάχιστον δεν θα τρώει ο ένας τον άλλον...για επιβίωση.

zame

ellinida είπε...

Ναι οι μάσκες έπεσαν. Ελλάδα τέλος. Ούτε θαύμα δεν μας σώζει. Θα ήταν πράγματι μία ευκαιρία αλλά όπως είδες μας πέταξαν το Μεταναστευτικό γιά να σκοτωθούμε μεταξύ μας. Η διχόνοια δεν ήταν εξάλλου πάντα η τροχοπέδη μας;
Καλημέρα.

botilastopelagos είπε...

Η Ελλάδα επιβιώνει γενετικά, άρα σε όλα τα επίπεδα, όσο υπάρχουν δυο προϋποθέσεις:
- Η Ακρόπολις
- Η Ελληνική Γλώσσα
Την πρώτη την κατέστρεψαν ήδη. Η δεύτερη υπάρχει και θα δοθούν ακόμη πολλές μάχες.
Εξωτερικά είμαστε σε υποχώρηση, εσωτερικά σε έφοδο. Τελικά θα κριθούμε από αυτό μας ωρίζει εσωτερικά.

Ανώνυμος είπε...

zame: εξαιρετικό σχόλιο πολύ ενημερωτικό
@αλλενάκι

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Αντί να απαντήσω ξεχωριστά στον κάθε έναν, στα εποικοδομητικά σχόλιά σας, ανεβάζω μία ανάρτηση που εμπεριέχει στοιχεία έμπνευσης από όλους εσάς, αλλα και της παρούσας αναδημοσιευμένης ανάρτησης.

Εύχομαι σε όλους καλό τριήμερο.