Φοβού τους Γερμανούς

Deutsche Bank : Οι ...οπτικές ίνες της οργής

Την υπαγωγή της Ελλάδας σε πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, και μάλιστα καθ’ υπόδειξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναμένει εντός των επόμενων μηνών η Deutsche Bank όπως προκύπτει από έκθεσή της με ημερομηνία 23 Νοεμβρίου 2009. Τι κρύβεται όμως πίσω από αυτήν την επίθεση; Γιατί τώρα; Ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι πουλάνε συνεχώς ελληνικά ομόλογα δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στην ελληνική κυβέρνηση;
Η τελευταία επίθεση της Deutsche Bank έπεσε σαν κεραυνός εν’ αιθρία όχι τόσο για τα στοιχεία τα οποία περιλαμβάνει που είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους όσο για την οξύτητα με την οποία αντιμετωπίζει τα ελληνικά δημοσιονομικά χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς που δεν έχουν τολμήσει να χρησιμοποιήσουν ούτε τα πιο επίσημα χείλη της ευρωπαϊκής ένωσης.
Είναι προφανές ότι τα κίνητρα που κρύβονται πίσω από αυτή την επίθεση κάθε άλλο παρά αγαθά είναι. Έγκυροι οικονομικοί αναλυτές αναφέρουν ως ένα από τα πιθανά κίνητρα είναι και η πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία δικτύου οπτικών ινών στη χώρα. Μια τέτοια κίνηση όπως είναι γνωστό καταργεί ουσιαστικά το μονοπώλιο του Ο.Τ.Ε. που είναι πλέον θυγατρική της γερμανικής εταιρίας τηλεπικοινωνιών DT απαξιώνοντας έτσι την επένδυση της ύψους άνω των 30 δισ.€. Είναι προφανές ότι η γερμανική «μηχανή» δεν επρόκειτο να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά σε αυτή την εξαιρετικά δυσοίωνη προοπτική.
Έτσι τονίζουν οι ίδιοι κύκλοι έχουμε τα πρώτα δείγματα ενός υπογείου πολέμου που έχει ξεσπάσει αμέσως μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης η οποία είχε κάνει εμφανείς τις προθέσεις της για το μέλλον του Ο.Τ.Ε..
Εδώ το πλήρες άρθρο.

Πηγή: Σοφοκλέους 10

Δεν υπάρχουν σχόλια: