Ο Ιθαγενής




Στον αγαπητό φίλο ΘΚ, πιστεύω ότι η νομιμότητα και η νομιμοποίηση είναι τα μέσα που η εξουσία χρησιμοποιεί για να πετύχει αυτό που θεωρεί ότι εξυπηρετεί τη διατήρησή της στην εξουσία.
Οι ηθικές αξίες καθορίζονται από πολλούς παράγοντες κατά την ταπεινή μου γνώμη, όπως πχ:

-παιδεία
-θρησκεία
-παραδόσεις
-τεχνολογικές καινοτομίες
-βιώματα
-φυσικό περιβάλλον
-προσωπικότητα, στο βαθμό της ανάλυσης και επεξεργασίας των ερεθισμάτων που ο δέκτης έχει τη δυνατότητα και την ικανότητα να αποκωδικοποιεί.

Στο ζητούμενο:

-δεν υποστηρίζω το ΠΑΣΟΚ, γιατί απλά είχε μια τεράστια ευκαιρία το 1981, με την εισροή χρημάτων από την ΕΟΚ, να προχωρήσει σε δομικές και διαρθρωτικές αλλαγές στην παιδεία και την οικονομία, αντί για αυτό προτίμησε να αναλωθεί στην ανακάλυψη τρόπων μοιράσματος της πίτας.
Χάσαμε 9 χρόνια που δεν ξέρω αν είχαμε γίνει Δανία του Νότου, αλλά θα μπορούσαμε να μην είμαστε Ελλάδα του σήμερα.
-δεν υποστηρίζω πλέον ΝΔ, όχι γιατί έφαγε περισσότερα ή λιγότερα από το ΠΑΣΟΚ, είχε καλύτερη ή χειρότερη διανομή, αλλά έχασε μια ανάλογη ευκαιρία το 2004 όπως κάποιοι άλλοι το 1981.
Σηκώνοντας την σημαία της καθαρότητας, κατέλαβε την εξουσία για να πάρει σειρά στο φαγοπότι.
ΟΚ το ΠΑΣΟΚ έφαγε, η νομιμότητα του 2004 νομιμοποίησε το προηγούμενο φαγοπότι φίλοι.
Ούτε ένας φυλακή, ούτε μια δικαστική απόφαση για το κόστος της Ολυμπιάδας, για τις προμήθειες του ΟΤΕ, για τις αμυντικές δαπάνες που σαν έξυπνοι Ελληναράδες αποδεχόμαστε όχι Διεθνείς Διαγωνισμούς αλλά απευθείας αναθέσεις.

Το να μπω στη διελκυστίνδα ποιο από τα δύο κόμματα έχει καλύτερο Logistic για το μοίρασμα των μαύρων με αφήνει αδιάφορο.
Σε αυτή τη συζήτηση θα μπορούσε να συμμετέχει πχ ο κ Πάγκαλος με τις θεωρίες περί εντιμότερων ή περιστασιακών κλεφτών.
Η ουσία όμως είναι ότι η βάση της συζήτησης θα ήταν οι κλέφτες, ο επιθετικός προσδιορισμός θα διέφερε.

Για να καταθέτουμε και λύσεις προσωπικά πιστεύω ότι μόνο κυβερνήσεις συνεργασίας θα μπορούσαν να επιτύχουν κάτι σε αυτή τη χώρα. Τα προβλήματα όμως είναι ότι τα κόμματα εξουσίας έχουν καταλληλότερους και σε αναμονή ικανότερους πρωθυπουργίσιμους καθώς όλοι θέλουν την αρχηγία και από την άλλη οι εναλλακτικές φωνές πχ ΣΥΡΙΖΑ ή ΛΑΟΣ είναι τουλάχιστον γραφικά φαιδρές.
Οπότε προκύπτει ο κάθε Αλμούνια για να σου επιβάλλει τα αυτονόητα, ενώ εμείς προβάρουμε κουστούμια εξουσίας.
Αιώνιοι Γραικύλοι Αρχοντοχωριάτες είμαστε, ο περίγελος της Ευρώπης….

Ο Ιθαγενής

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τους πιό σοβαρούς ο Ιθαγενής... Μακάρι όλοι οι ιθαγενείς να του έμοιαζαν

νήπιος γέρων είπε...

ΕΜΕΙΣ, οι "ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ μεν, ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ δε", και το e- ΚΟΜΜΑ

• archaeopteryx says:
(19/09/2009)

Μου αρέσει η ιδέα της β ε λ τ ί ω σ η ς, και αυτή είναι και η δουλειά μου, να βελτιώνω. Όταν βελτιώνεις κάτι, εντοπίζεις κατ’ αρχάς τι χρήζει βελτίωσης, ρωτάς τους ιδιοκτήτες αν θέλουν να το βελτιώσουν και να θέλουν να πληρώσουν το κόστος, βλέπεις τις εσωτερικές και τις εξωτερικές συνθήκες, τους συμμάχους και τους εχθρούς, την διάταξη του στρατού σου και των εφοδίων του… Πεπατημένη. Με μία διαφορά… Στην δουλειά μου, ενώ αναγκάζομαι να κάνω τακτικούς ελιγμούς που ενέχουν διαχείριση της πληροφόρησης προς τρίτους, στο τέλος της ημέρας, δεν λεώ ψέμματα στους ιδιοκτήτες.

Εδώ, έχει πολλή μυθολογία και ψέμμα, αλλά δεν είναι καν αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι 1) Η διάγνωση του προβλήματος και 2) η θέληση του πελάτη. Για το πρόβλημα, δεν μιλάμε πλέον εμείς, μιλάει ο κάθε Αλμούνια, και οι κατατάξεις στην παγκόσμια διαφθορά. Το δεύτερο είναι το βαρύ. Τι θέλει ο πελάτης. Πελάτες είμαστε εμείς, και δεν έιναι καθόλου σαφές σε μένα τι θέλουμε ή τι θέλει η πλειοψηφία μας, έστω η μαγειρεμένη πλειοψηφία μας.

Θες οι δημόσιοι υπάλληλοι να είναι στο τωρινό ποσοστό τους;

Θες το σημερινό βιωτικό επίπεδο;

Θες το βιωτικό επίπεδο να είναι αξιοκρατικό, με βάση απόδοση και όχι με κλήρο ή κάτι άλλο;

Δέχεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί και να μην πρέπει να πάνε πανεπιστήμιο;

Πόση ανεργία δέχεσαι;

Πόση εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύ θες; Ιδιώτες; Το κράτος; Η ΔΕΗ; Έλληνες; Ξένοι;

Δεν ζητάω να μου απαντήσεις, αλλά εικάζω ότι μέσα σου ξέρεις τι προτιμάς. Και εγώ ξέρω.
Έχω την αίσθηση ότι η πλειοψηφία του κόσμου είτε επειδη έχουν βολευτεί είτε επειδή δεν ξέρουν καλύτερα, πορεύονται με αυτά που έχουν. Ας πόυμε, τους βολεύει να καθαρίζουν με το πενηντάρικο. Ωστόσο αν αυτό είναι το συμέρασμα του εφικτού, και δεν με εκφράζει εμένα, γιατί να εμπλακώ;

Ενεπλάκην: Είπα ότι έχουμε πρόβλημα με την Δημοκρατία μας: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ μεν, ΜΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ δε.

Όλες οι εξουσίες συγκεντρωμένες σε ένα άτομο που και αυτός μπορεί να είναι αχυράνθρωπος. Βουλευτές που δεν έχουν Βούληση. Πρόεδρος που είναι διακοσμητικός. Εκτελεστική εξουσία που δεν ξέρει τι της γίνεται αλλά περνάει και έναν “Νόμο” όταν κολλάει. Δικαστική εξουσία που δυστυχώς έχει ανοιχτά μάτια και αυτιά και καμιά φορά απλωμένο χέρι. Αυτά είναι συνταγματικά θέματα, οι μόνοι “συνταγματολόγοι” που έχω ακούσει Ο Τσάτσος και ο Μπένης (τους χαρίζω), ΔΕΝ μπορώ εγώ να αλάξω το Σύνταγμα, και κανένας δεν ενδιαφέρεται.

Η επιλογή είναι ανάμεσα στον κηλρονόμο τάδε και τον κληρονόμο δείνα. Αυτός που είναι πιο αθλητικός και δεν τα λέει καλά μου είναι πιο συμπαθής, αλλά έχει ένα περιβάλλον χ.ψ.α. Ο άλλος, τα λέει καλά, αλλά, φίλε, παχεια λόγια και δηλώσεις σε μένα… Όσο για το περιβάλλον… Τα τρία άλλα κόμματα, γραφικά είναι αλλά όχι ευχαριστώ.
Δεν έκανα πλάκα όταν είπα τι θέλω εγώ: να αλλάξουν το Σύνταγμα, διαχείρίση μέχρι τέλους κρίσης, 2 χρόνια max και παραίτηση, αλλά ξέρω ότι δεν είναι εφικτό και είμαι γραφικός που το ζητάω.

(: ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ)

Όταν φτιάξει κόμμα ο greekpoliticalreview, ο ιθαγενής, ο νοών, ο σουχόϊ, ο εξάκτινος που τον έχω χάσει, ο ψυχραιμίας, θα προσφερθώ εγώ και άλλες 3-4 ψυχές να κάνουμε καφέδες (αν δεν κατάλαβες, προτιμώ τις κυρίες). Θα ψήσω και τον Προφήτη τον Π-Π και τον άτακτο να έρθουν. Μπορεί να έρθει και ο Παράξενος ελκυστής και ο τιραμόλα, και οι factorx αν τους ξεκολλήσουμε από το αντινιουζ. Θα είμαστε αριστεροκεντροδεξιοί, νεοφιλελευθεροσυντηριτκοί, άκαρδοπονόψυχοι, ελληνοδιεθνιστές, με γνώμονα το προφανές, τον κοινό νου, και απαγορεύονται οι εργολάβοι και τα ΜΜΕ.

Ενδιαφέρεσαι;

============

NAI! Γιατί "Aν μη έλπηται ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΝ, ουκ εξευρήσει"- Αν δεν ελπίζεις στο ανέλπιστο, δεν πρόκειται να σε βρει, είπε και ο προπαππούς, Ηράκλειτος).

νήπιος γέρων είπε...

"IMAGINE", ρε, σεις, "IMAGINE"! Τι σας ζητάνε;

Η e- ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΗ



«Πιστεύω στην ΔΗΜΟ- ΚΡΑΤΙΑ. Το ηλεκτρονικό κάτι ή ψηφιακό κάτι είναι απλώς για να μας κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη. Η δημοκρατία είναι παράδειγμα κατανεμημένου συστήματος και όλες οι ατέλειές της αυτήν την στιγμή έχουν να κάνουν με πρακτικούς λόγους έλλειψης επικοινωνίας, (: δηλαδή) έχουμε δημιουργήσει ιεραρχικές δομές και τα κέντρα αποφάσεων έχουν απομακρυνθεί από την βάση. Με αποτέλεσμα η βάση να σταματήσει να ενδιαφέρεται»

-Αρα, με μέσα όπως η ηλεκτρονική ψηφοφορία ή τα φόρουμ…

«Την ηλεκτρονική ψηφοφορία, χωρίς να θέλω να την υποβιβάσω, τη θεωρώ το λιγότερο. Τα φόρουμ και τα μπλογκ (: ομάδες ΣΥΝ- ΖΗΤΗΣΗΣ) είναι το μεγάλο όφελος. Η βασική επίδραση που μπορεί να έχει το διαδίκτυο σήμερα είναι η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ».

- Υπάρχει διέξοδος;

«Χρειάζεται μια τολμηρή πολιτική ηγεσία (: πχ, “EMEIΣ”, το e- Κόμμα) που να μπορεί να κοιτάξει τον κόσμο στα μάτια και να πει «ξέρετε, ΧΑΣΑΤΕ! Α λ λ ά έχετε α κ ό μ α τη δυνατότητα να βοηθήσετε τα ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ». Επειδή οι Έλληνες σ κ ί ζ ο ν τ α ι για τα παιδιά τους, πρέπει να τους πεις ότι προτεραιότητά μας είναι η ΠΑΙΔΕΙΑ, η ΕΡΕΥΝΑ και οι ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ»,

[από συνέντευξη του Μιχάλη Μπλέτσα (MIT), στον Γιάννη Μπογιόπουλο, «Ε»- «Κυρακάτικη Ελευθεροτυπία», 10-1-06. Ο χανιώτης Μιχάλης Μπλέτσας, είναι διευθυντής Πληροφορικής του Media Lab στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT), από το 1996 και σε ηλικία 28 ετών! Μαζί με τον Νικόλα Νεγρεπόντε σχεδίασαν και κατασκευάζουν έναν φορητό υπολογιστή 100 δολαρίων (!), που μέσω του ΟΗΕ θα διανεμηθεί δωρεάν στους μαθητές όλου του κόσμου κι ιδίως του Τρίτου!. Και συνεχίζει...]

«Τα δυο τρίτα των χωρών του κόσμου έχουν έρθει σε επαφή μαζί μας. Δεν υπάρχει θέμα ζήτησης, υπάρχει θέμα παραγωγής. Θα φτιάχνουμε δεκάδες εκατομμυρίων λάπτοπ το χρόνο»!..

Έτσι, σε λίγο καιρό, έμπρακτα κι όχι θεωρητικο-φανταστικά, η e- ΕΚΚΛΗΣΙΑ των e- ΠΟΛΙΤΏΝ τού e- ΔΗΜΟΥ τού πλανήτη Γη, θα είναι πραγματοποιήσημη και, άρα: η Παγκόσμια e- Άμεση Δημοκρατια εφικτή!

ΥΓ. AN, όμως, πρώτα, και για τριάντα χρόνια (= μια γενιά), εκ- παιδεύσουμε τις «επενδύσεις μας στην Αιωνιότητα» στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ + ΙΣΤΟΡΙΑ, ώστε να γίνουν «έτυμοι (= αληθινοί) πολίτες των εθνών», κι όχι “έτοιμοι micro-…πωλητές” polyεθνικών”!..

+

«ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ του ΔΗΜΟΥ- Ο όρος είναι ακόμη άγνωστος στο ευρύ κοινό. Ωστόσο, τα ιστολόγια, περισσότερο γνωστά από τον αγγλικό όρο blog, κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Ήδη, ακόμη κι εδώ στην Ελλάδα, .. τα ι σ τ ο λ ό γ ι α κερδίζουν πόντους ως η πλέον σύγχρονη πράξη δ η μ ο κ ρ α τ ι κ ή ς έκφρασης. Κάθε ιστολόγιο .. αποτελεί π-ε-δ-ί-ο παράθεσης α π ό ψ ε ω ν, ι δ ε ώ ν, α ν τ ι λ ή ψ ε ω ν είτε και δ-ί-ο-δ-ο ε π ι κ ο ι ν ω ν ί α ς και διαδικτυακής σ υ ν α ν α σ τ ρ ο φ ή ς .. Η λεγόμενη μπλογκόσφαιρα δημιουργεί νέα επικοινωνιακά ήθη, σαφώς ..

Θα μπορέσουν, ά ρ α γ ε, τα ιστολόγια να κάνουν την διαφορά, να εξελιχθούν σε ουσιώδες ΒΗΜΑ έκφρασης; Ο χρόνος, σύντομα, θ α δ ε ί ξ ε ι…»,

Βασίλης Ρούβαλης, "Προσωπική ματιά", «Ελευθεροτυπία», 14-9-06.

(: «Για ποιόν κτυπά η καμπάνα;». e-σύ, φίλe, «την άκουσες», e-σύ, πια, ξέρεις!!!)

νήπιος γέρων είπε...

Παίδες,

ξέρει κάποιος να μου πει πόσους ψήφους απαιτεί η εκλογή ΕΝΟΣ βουλευτή στην ευρωβουλή ή εδώ;

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους.

Είμαι ευτυχής, διότι είμαι αισιόδοξος.
Ήδη η 4η Οκτωβρίου είναι παρελθόν.
Μία ημερομηνία που θα αφήσει το σημάδι της, ως άλλη μία εκλογική διαδικασία.
Τα κόμματα παρουσιάστηκαν, ομίλησαν, υποσχέθηκαν, και εισακούστηκαν.
Από όλους;
Όχι.
Ως συνήθως η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος επιτέλεσε το ύψιστo πολιτικό της καθήκον.
Υπάρχουν και κάποιοι που δεν επείσθησαν, που δεν συμμορφώθηκαν, που δεν αφομοιώθηκαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.
Υπάρχουν και αυτοί που ψήφισαν αλλά δεν είναι ικανοποιημένοι με την επιλογή τους.
Και υπάρχουν και κάποιοι που ήδη αναζητούν την επόμενη μέρα.
Όχι μέσα από ομιλίες τηλεοπτικών παραθύρων ή εφημερίδες ή από τα νέα τους κυβερνητικά ανήλια γραφεία.
Αλλά μέσα από δια-βουλεύσεις και συν-ζητήσεις που μεταφέρονται τάχιστα από το ηλεκτρικό ρεύμα με την μορφή του 0 και του 1.