Της ΕΡΤ...τα εννιάμερα.


Η απόφαση για το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, έχει πολλές απαντήσεις και εξηγήσεις.
Θεωρώ δεδομένο, ότι κανείς νοήμων πολίτης, δεν ήταν υπέρ της συνέχισης, κάτω από αυτές τις συνθήκες, της λειτουργίας της.
Επίσης θεωρώ δεδομένο ότι η πολλοί από τους νοήμονες θα αράδιαζαν δεκάδες τρόπους για τον πως θα μπορούσε να γίνει η αναδιάρθρωση.
Εδώ τελειώνει η ουσία και αρχίζει η συνουσία της πολιτικής σκηνής.

Η απόφαση βεβαιώνει την ανικανότητα του θίασου που κυβερνά, στο να πράξει πολιτικά.

Η απόφαση δείχνει την δειλία της κυβέρνησης να συγκρουστεί μετωπικά με τα πρωτότοκα παιδιά της, παρ' όλο που έδειξε περίσσιο θάρρος, με τις επιστρατεύσεις, σε άλλα αποπαίδια.

Η απόφαση κρύβει μεγάλο δόλο από τον Πρωθυπουργό προσωπικά, με αφορμή το προσωπικό στραπάτσο από την Gazprom και την προσπάθεια να διοχετεύσει τα απόνερα σε άλλο πεδίο μακρυά από του Μαξίμου.

Η απόφαση, και ο τρόπος που διαχειρίζεται πλέον, κρύβει κινδύνους, που είτε δεν λήφθηκαν υπ' όψιν λόγω πλέριας συμβουλευτικής ηλιθιότητας, είτε λόγω αλαζονείας του "ηγέτη".

Η απόφαση εμπεριέχει εκδικητικότητα απέναντι σε αυτούς που στερούσαν την δημοσιότητα των ταξιδιών, αλλά και των καλεσμένων, του Πρωθυπουργού.

Η απόφαση αναδεικνύει την απόλυτη προχειρότητα με την οποία λειτουργεί αυτή η κυβέρνηση.

Δεν με εκπλήσσει που το μόνο κόμμα που "επικρότησε" την απόφαση ήταν η Χ.Α.
Εάν ήταν στα πράγματα, θα ανάσταινε την ΥΕΝΕΔ πάραυτα.

Όλο το πανηγύρι που στήθηκε στην πορεία της απόφασης και οι αντιδράσεις από όλον τον συρφετό, καταδεικνύει με απόλυτο και παραστατικό τρόπο, τον λόγο που θα αργήσουμε πολύ, εάν ποτέ τα καταφέρουμε, να γίνουμε κάποια στιγμή Πολιτεία με αληθινούς πολίτες, και όχι περιοδεύων θίασος με κομπογιαννίτες, αρλεκίνους και άγρια θηρία.

Την συνέχεια θα την πληροφορηθείτε από τις δημοσκοπήσεις.
Βέβαια, εάν δεν ήταν τόσο χάλια ο καιρός αυτές τις ημέρες, ελάχιστοι θα ασχολούνταν.
Καλό καλοκαίρι, αν και δεν είμαι τόσο σίγουρος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: