Μαριάνο Ραχόϊ...από εδώ παν' και οι άλλοι

Εφιαλτική ημέρα για τη δεξιά κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι, πρωθυπουργού της Ισπανίας, ήταν η Τετάρτη. Προηγήθηκε ο αυτοδιασυρμός του στο κοινοβούλιο της χώρας του: «Εμείς οι Ισπανοί δεν μπορούμε να επιλέξουμε αν θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε θυσίες. Δεν έχουμε αυτή την ελευθερία» ομολόγησε δημοσίως ενώπιον των βουλευτών. «Με τον πρόεδρο της κυβέρνησης να παραδέχεται ότι δεν υπάρχει για τη χώρα ελευθερία ούτε οικονομική ούτε της πολιτικής», δεν υφίσταται πλέον καμία αμφιβολία για την (άθλια) κατάσταση της Ισπανίας, έγραφε σοκαρισμένη η μεγαλύτερη εφημερίδα της Ιβηρικής, η «Ελ Παΐς», αναφερόμενη στα εξοντωτικά μέτρα λιτότητας που εξήγγειλε ο Μαριάνο Ραχόι και τα οποία παραβίαζαν όλες τις προεκλογικές του υποσχέσεις!
Η είδηση από το Έθνος

Όταν προ καιρού είχε διαδεχθεί στην κυβέρνηση τους εκεί σοσιαληστές, οι εδώ δεξιοί και τα μέσα τους, πανηγύριζαν λέγοντας ότι, επιτέλους, η Ευρώπη στρέφεται ξανά προς την Εθνική πολιτική.
Επίσης παρότρυναν τον Σαμαρά να εδραιώσει την προσπάθειά του για συμμαχία του Νότου απέναντι στον Βορρά.
Έτσι, σήμερα που κρατούν τις κυβερνήσεις δύο "Δεξιοί" Πρωθυπουργοί, μαζί με τον τεχνοκράτη Πρόντι τρεις, είναι μοναδική ευκαιρία να επαληθευτούν.
Το ότι η επαλήθευσις αφορά τις δηλώσεις τύπου...Δεν έχουμε αυτήν την ελευθερία, μπορεί να αντικρούει την Εθνική πολιτική, αλλά για τους εδώ δεξιούς και των μέσων τους, αυτά είναι λεπτομέρειες.
Επίσης είναι λεπτομέρειες όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις που δεν θα γίνουν πράξεις.
Άλλωστε στην Ελλάδα, με μοναδική εξαίρεση την κυβέρνηση του ΓΑΠ, όλα έρχονται με καθυστέρηση αλλά πάντα φθάνουν αυτούσια.

Τώρα λοιπόν που οι διαχωριστικές γραμμές είναι...αόρατες, ίσως και να ξεκολλήσουν από τις "φωτεινές" ταμπελίτσες που κοιτάνε και χαζοχαίρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: