ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΙΛΗΣΤΕ Ή ΚΑΘΗΣΤΕ ΣΤ' ΑΥΓΑ ΣΑΣ...


Να' ΣτΕ καλά...

«Σανίδα σωτηρίας» αποτελεί για τους «προστάτες της ΒΑ Χαλκιδικής», η προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του 5ου τμήματος  του ΣτΕ για αναστολή κάθε υλοτομικής εργασίας τηςΕλληνικός Χρυσός, εώς ότου εκδοθεί η απόφαση της επιτροπής αναστολών του ΣτΕ στην σχετική προσφυγή, που μεταξύ αλλων έχει κατατεθεί  εναντίον του επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας.

Λέμε «σανίδα σωτηρίας» καθώς φαίνεται να τους γλυτώνει από τις ακτιβιστικές ακροβασίες, που φήμες τους ήθελαν να κάνουν μέσα στο Σαββατοκύριακο. Όπως μαθαίνουμε πανηγυρίζουν εν χορδαίς και οργάνοις για την μεγάλη τους νίκη απέναντι στους «άρπαγες του πλούτου του τόπου τους», όπως πολλές φορές τους αρέσει με στόμφο να λένε...

Σε επικοινωνία που είχαμε με εργαζομένους της εταιρίας διαπιστώσαμε ότι αυτή η εξέλιξη τους δένει τα χέρια και παγώνει προς το παρόν όλες τις εργασίες, που συνιστούν « επέμβαση σε δασική βλάστηση».


 Μεταφέρουμε τις πιο χαρακτηριστικές κουβέντες ενός εξ όσων μιλήσαμε... 

«Ούτε κρύο, ούτε ζέστη νιώθουμε. Είμαστε μαθημένοι. Πάνω από 20 χρόνια είμαστε στο ίδιο έργο θεατές.Θα σεβαστούμε και αυτή τη διαταγή, όπως έχουμε κάνει αντίστοιχα και με άλλες δικαστικές αποφάσεις. Κανείς δεν είναι πάνω από το νόμο. Ωστόσο, θέλουμε η συγκεκριμένη επιτροπή να εκδικάσει αυτήν την αίτηση το συντομότερο δυνατόν για να δούμε πώς και με ποιά μορφή θα προχωρήσει τελικά αυτή η επένδυση». 

Δεν αναφέρουμε το όνομα του, καθώς όπως μας είπε, «η εταιρεία έχει μάθει να απαντάει με έργα και όχι με λόγια. Οι κάτοικοι της περιοχής και οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ποιοί είμαστε και τι έργο έχουμε προσφέρει και συνεχίζουμε να προσφέρουμε».

Κατά την άποψη μας δεν έχει άδικο. Συμφωνούμε μάλιστα με την βούληση της εταιρείας, να τελεσιδικήσει αυτή η ιστορία το συντομότερο δυνατόν. 

Με αφορμή αυτή την προσωρινή διαταγή του προέδρου του 5ου τμήματος του ΣτΕ δίνεται και μια ευκαιρία σε όλους εμάς, να δείξουμε με τη στάση μας, ως κοινωνία, τι ακριβώς θέλουμε.  

Σε μια χώρα που έχει εισέλθει κι αυτή σε μνημονιακή κατάσταση, στην Πορτογαλία, η κυβέρνηση της χώρας, ψάχνει τρόπους αλλά και επενδυτές, για να αξιοποιήσει τους ορυκτούς της πόρους, που θα φέρουν έσοδα και θέσεις εργασίας, δηλαδή ανάπτυξη.(Κάντε κλικ εδώ )

Εμείς στην Ελλαδα και ειδικότερα στη Χαλκιδική, ως κοινωνία, δείχνουμε μια αυτοκτονική διάθεση. Έχουμε ορυκτούς πόρους. Έχουμε μεταλλευτική παράδοση. Έχουμε επενδυτή και 700 θέσεις εργασίας. Κι όμως, αφήνουμε σε κάποιους επιτήδειους και επαγγελματίες παρασιτικούς να κρίνουν και να ορίζουν τις τύχες μας. 

Οι γνωστοί εκφραστές της νέας αριστεράς μας έχουν δείξει πως οραματίζονται το μέλλον αυτής της χώρας. Οι ντόπιοι αναμεταδότες τους (βουλευτές, εκπρόσωποι ΜΚΟ, παρατρεχάμενοι, παπαγάλοι κλπ) έχουν πάρει εντολές τις οποίες εφαρμόζουν κατά γράμμα, αδιαφορώντας για τις παρούσες ανάγκες της κοινωνίας.

Ο άκοπος και λαικίστικος ιδεολογισμός τους είναι πάνω απ’ όλα. Η επιχειρηματικότητα που δεν περνάει από τον έλεγχο τους, πρέπει να στηθεί στο απόσπασμα, εως ότου υποκύψει στις ορέξεις τους. Όποιος δεν υποκύπτει στην πατρονία αυτού του επιπέδου, δεν είναι περιβαλλοντικά και πολιτικά ορθός. 

Δεν μπορούμε να προδικάσουμε τις εξελίξεις, ούτε θα μπούμε στη διαδικασία να μιμηθούμε και  τα καραγκιοζιλίκια, που στηλιτεύαμε τους προηγούμενους μήνες. Ήρθε όμως η ώρα να μιλήσουμε δυνατά και να πούμε θαρρετά την άποψη μας. 

Έχουμε μια εταιρεία, που εδώ και μια σχεδόν οκταετία, παρά τις υστερικές και εμμονικές πρακτικές και αντιλήψεις των αυτόκλητων προστατών μας και τα φοβικά σύνδρομα της δημόσιας διοίκησης, στηρίζει την τοπική μας οικονομία. Σε τέτοιο βαθμό, που τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας λόγω της ανέχειας, μας δίνεται η αίσθηση ότι συμβαίνουν σε κάποια άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα...

Θα συνεχίσουμε να παραμένουμε η βουβή πλειοψηφία, που έχει δείξει απεριόριστη ανοχή σ΄όλους αυτούς που ανέξοδα δηλητηριάζουν και συκοφαντούν τον τόπο μας και τη μεταλλευτική δραστηριότητα, ή θα προστατεύσουμε ένα κεκτημένο αιώνων; Ας αποφασίσουμε λοιπόν. Για να μην καταντήσουμε ανέκδοτο στην καλύτερη των περιπτώσεων και των επιπτώσεων που μας περιμένουν, αν φύγουν και αυτοί οι επενδυτές από τη Χαλκιδική...

Η ζωή όμως συνεχίζεται και γι αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο. Μεταξύ αυτών, ας είναι προετοιμασμένοι και αυτοί που μας μιλάνε για ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και έσοδα στο δήμο χωρίς τη μεταλλευτική δραστηριότητα. 

Οι ίδιοι βέβαια δεν έχουν προσφέρει τίποτα στην περιοχή, εκτός από τεράστια δυσφήμιση. Νομίζουμε όμως, πως μέσα στο πλαίσιο του «κοινωνικού αυτοματισμού», που υπηρετούν, όπως λένε, θα πρέπει επιτέλους να μας αποδείξουν πως γίνονται πράξη όλες αυτές οι εναλλακτικές μορφές ανάπτυξης, που ευαγγελίζονται, σε άμεσο χρονικό διάστημα και όχι απροσδιόριστα μέσα στο χωροχρόνο... και στην εικονική πραγματικότητα!

Έφτασε η μεγάλη τους στιγμή. Όλοι θα εκτιμήσουμε τις κερδοφόρες εργασίες, τις παραγωγικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες που θα μας υποδείξουν... Αυτοί ξέρουν!

6 σχόλια:

nikos είπε...

ταιριάζει με το ρητό

όταν πρόκειται για κέρδος αυτό είναι… ιδιωτικό (άσχετα αν ο επί 8 χρόνια δημοσιευμένη ισολογισμοί είναι αρνητικοί)
η ζημιές πάντα της….. κοινωνίας

nikos είπε...

και το άμεσο αποτέλεσμα της ανακοινώσεις του γραφείου τύπου της εταιρίας ήταν..ο μηχανικός έργου στης Σκουριές πήγε στην Μ. Παναγιά και ανακοίνωσε προφορικά πάντα..... απολύσεις . Εξαγριωμένοι απολυμένοι βγήκαν στους δρόμους της Μ. Παναγιάς και ξυλοκόπησαν 2 γυναίκες και δυο άντρες . Τύφλα να έχει ο Κατσιδιαρης

nikos είπε...

και το ....trafficking σε τοπικό επίπεδο πάει σύννεφο

nikos είπε...

ότι αφορά τον τίτλο του δελτίου τύπου της εταιρίας ταιριάζει απόλυτα αυτό που λέει ο σοφός λαός μας "η βλακεία είναι ποιο επικίνδυνοι από την κακία "

nikos είπε...

Όταν ο άνθρωπος χάσει την αξιοπρέπειά του χρησιμοποιεί άλλα μέσα: τη ρουφιανιά,το γλύψιμο και την υποταγή.

http://proevla.blogspot.gr/2012/07/blog-post_01.html

nikos είπε...

Διαίρει και βασίλευε


http://ierissos.blogspot.gr/2012/07/blog-post.html

Ποιος ωφελείται από την εμπλοκή της τοπικής κοινωνίας σε καταστάσεις εμφυλίου;