Το μυστήριο του 122



Στο Α΄ τεύχος του ΦΕΚ δημοσιεύονται Νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πράξεις Υπουργικού Συμβουλίου.
Στις 16 και 17 Μαΐου ετέθησαν εν κυκλοφορία τα εξής φύλλα του Α΄ τεύχους:
* υπ’ αριθμ. 121, την 16η Μαΐου, στο οποίο δημοσιεύονται τα Προεδρικά Διατάγματα 68
«Αποδοχή παραίτησης του Πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου του Δημητρίου», και 69
«Διορισμός του Παναγιώτη Πικραμμένου του Όθωνα, Προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, ως Πρωθυπουργού».
Το ΦΕΚ 121 καταλαμβάνει τις σελίδες 3299-3300 του Α΄ τεύχους.
* υπ’ αριθμ. 123, την 17η Μαΐου, στο οποίο δημοσιεύεται το Προεδρικό Διάταγμα 70 «Αποδοχή παραίτησης Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών», στις σελίδες 3303-3304/3306 του Α΄ τεύχους.
* υπ’ αριθμ. 124, την 17η Μαΐου, στο οποίο δημοσιεύεται το Προεδρικό Διάταγμα 71 «Διορισμός Υπουργών», στις σελίδες 3307-3308 του Α΄ τεύχους.
Τι προκύπτει από την αλληλουχία φύλλων και σελίδων;
Ότι «λείπει» το ΦΕΚ υπ’ αριθμ. 122, στο οποίο αντιστοιχούν οι σελίδες 3301-3302 του Α΄ τεύχους.
Το ΦΕΚ αυτό ΔΕΝ έχει εμφανιστεί εισέτι στον δικτυακό τόπο του Εθνικού Τυπογραφείου και μέχρι στιγμής (απόδειπνον της 19ης Μαΐου) παραμένει άγνωστον το περιεχόμενόν του.

Άραγε τι μπορεί να δημοσιεύεται μεταξύ αλλαξοπρωθυπουργίας και «αποδοχής παραίτησης / διορισμού» Υπουργών;

Πάντως, ούτε Νόμος, ούτε Προεδρικό Διάταγμα είναι δυνατόν προκύψει στο ΦΕΚ 122, οψέποτε αυτό εκτυπωθεί: η ασύστολή παραγωγή Νόμων των μνημονιακών κυβερνήσεων τερματίστηκε με την προκήρυξη των εκλογών της 6ης Μαΐου, ενώ στην αρίθμηση των Προεδρικών Διαταγμάτων δεν υπάρχει κενό (68, 69, 70, 71) – χώρια που, με την παραίτηση Πρωθυπουργού και Υπουργών, δεν μπορεί να τεθεί η απαραίτητη υπουργική προσυπογραφή σε Προεδρικό Διάταγμα με ημερομηνία δημοσίευσης 16 ή 17 Μαΐου.

Άρα, τι μένει;

Είτε η αφιέρωση του ΦΕΚ 122 σε πραγματική ή προσχηματική «διόρθωση ημαρτημένων», είτε η περίπτωση μιας συγγνωστής αβλεψίας περί την αρίθμηση, οφειλόμενης στην αναστάτωση και την ένταση των ημερών, είτε -όπερ απευκταίον- κάποια Πράξη («Νομοθετικού Περιεχομένου» -προσφιλής μέθοδος παπαδημείου διακυβερνήσεως- ή «Υπουργικού Συμβουλίου»), δηλαδή κάποια Πράξη της τελευταίας στιγμής, που, μέσα στην αναμπουμπούλα της νέας προεκλογικής (και έτι περισσότερον πολωτικής) περιόδου θα καταβληθεί προσπάθεια να «περάσει» κατά το δυνατόν απαρατήρητη… Μακάρι να πρόκειται περί λάθους…

Και με την ευκαιρία, μια ερώτηση για τα σαΐνια της «καλής νομοθέτησης»: Πώς γίνεται στις 17 Μαΐου, ημέρα κατά την οποία δεν ασκεί πλέον καθήκοντα Πρωθυπουργού ο κύριος Παπαδήμος, να δημοσιεύεται Προεδρικό Διάταγμα με την υπογραφή του;

Αλλά θα μου πείτε: εδώ πρόκειται για το Διάταγμα της «παραίτησης» του συνόλου των μνημονιακών Υπουργών, και συ κολλάς σε «τυπικές» λεπτομέρειες;

Και θα έχετε απόλυτο δίκιο…
Ας ξεκουμπιστούν, και (όπως θα ‘λεγε παραφραζόμενος, ο μέγας Λογοθετίδης) ας ξεκουμπιστούν «και με κλάσματα»…

ΠΗΓΗ: thesecretrealtruth

Δεν υπάρχουν σχόλια: