Ούτε επί Χούντας: Συναγερμός σε όλη την Επικράτεια για τις παρελάσεις...


Αστυνομικές δυνάμεις, δήμοι, κοινότητες είναι όλοι υπ' ατμόν για τις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου. Οι εντολές που έχουν δοθεί από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Αστυνομίας επικεντρώνονται στην ομαλή διεξαγωγή της παρέλασης και στις προληπτικές προσαγωγές!

Οι οπαδοί του Ηρακλή ετοιμάζονται να δώσουν το "παρών" στην παρέλαση της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν "για τα δεινά της ομάδας αλλά και της χώρας". Η ανακοίνωση προβλημάτισε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι οργανώνουν σχέδιο επιτήρησης για τους οπαδούς.

Η Συνομοσπονδία Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Ελλάδας ανακοίνωσε ότι για πρώτη φορά τα μέλη της δεν θα συμμετάσχουν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.

Διαμαρτυρία όμως ετοιμάζει και η Πρωτοβουλία Πρωτοβάθμιων Σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Ακόμα, σε "σιωπηλή πολιτική διαμαρτυρία" θα προχωρήσουν την Κυριακή οι δάσκαλοι και οι καθηγητές Ημαθίας, με πρωτοβουλία των συλλόγων τους, ενώ η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Τρικάλων (ΕΛΜΕΤ) μέσα από ανακοίνωσή της ζητά να μην ανέβουν οι πολιτικοί στην εξέδρα των επισήμων στον εορτασμό της εθνικής επετείου.

Eν τω μεταξύ οι αστυνομικές διευθύνσεις σε Βόλο, Τρίκαλα, Πάτρα, Ηράκλειο, Τρίπολη, Αγρίνιο, Γιάννενα και Πύργο έχουν λάβει εντολή να μην δοθεί κανένα ρεπό στους ενστόλους. Η Αθήνα ετοιμάζεται "βγάζοντας" στους δρόμους 7.000 αστυνομικούς, ένστολους αλλά και με πολιτικά, να περιφρουρούν όλα τα γύρω σημεία για την αποφυγή επεισοδίων.

Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Όσον αφορά το πλάνο της ΕΛ.ΑΣ. για την αποφυγή των επεισοδίων, αυτό έχει να κάνει τόσο με την πρόληψη, όσο και με την αντιμετώπιση:

Όπως αναφέρει το "Βήμα", ετοιμάζεται καταγραφή ομάδων πολιτών που πιθανόν θα προσπαθήσουν να χλευάσουν τους επισήμους ή να προκαλέσουν επεισόδια, με ιδιαίτερη έμφαση σε παρελάσεις «υψηλής επικινδυνότητας» σε διάφορες περιοχές της Αττικής, αλλά και εκτός Αθηνών, για τις οποίες έχουν προαναγγελθεί κινητοποιήσεις. Ακόμα, θα πρέπει να υπάρχουν προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι πολιτών -ανάμεσα σε αυτούς και ομάδες αντεξουσιαστών- για τους οποίους υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια. Κανένας υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. δεν θα δώσει το παρών στην εξέδρα των επισήμων και δεν θα καταθέσει στεφάνι σε μνημείο.

Δόγμα μηδενικής ανοχής θα εφαρμοστεί από τις αστυνομικές δυνάμεις που, όπως αναφέρεται, θα έχουν ως κύριο μέλημά τους να ανταποκριθούν στις 300 παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν..

Η ρητή εντολή που έχει δοθεί σε όλους τους αστυνομικούς διευθυντές της χώρας είναι ότι "Καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό,τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων πολιτών. Η αστυνομία αν χρειασθεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή".

Αξιοσημείωτη είναι η εντολή που αναφέρει πως αν πολίτες εισέλθουν στο χώρο της παρέλασης ή στραφούν κατά των επισήμων δινεται "ελευθερία δράσης", έτσι ώστε να αποκατασταθεί η τάξη και να συνεχισθεί η παρέλαση. Έχει δοθεί άδεια να χρησιμοποιηθούν γκλομπ από όλους τους αστυνομικούς.

Πηγή: Akous

Δείτε επίσης στα Κατοχικά Νέα: 
Όντως ελεύθεροι σκοπευτές (παρατηρητές) της ΕΛ.ΑΣ στην μεθαυριανή παρέλαση;

7 σχόλια:

nikos είπε...

To “ηρωικό” χρονικό της κατάληψης των Σκουριών
http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/03/25/xroniko-skouries/

nikos είπε...

θαυμάστε ΠΑΡΑΚΑΛΏ την περιγραφή τον γεγονότων από τους ... μισθωτούς "εργαζομένους" "εταιρίας" ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ http://politesaristoteli.blogspot.com/2012/03/blog-post_25.html
τι αίσχος !!!
τι κατάντια ζούμε ...

nikos είπε...

είναι δυνατών να μας κυβερνούν Αιουνουχη !!!!Ναι αιουνουχη τύπου Αρ.Παχτας στην Χαλκιδική ,ΓΑΠ , Παπαδημος ,Βενιζελς,Σαμαρας στην Ελλαδα !!!ΑΙΣΧΟΣ!!

nikos είπε...

η Προχθές 30 .. έγιναν σήμερα 3000 ....η αστυνομία του Αρ.Παχτα επέβαλε στρατιωτικό Νόμο .. Ζήτω η Ελλάδα !!!!!Ζήτω η ελευθεριά !!!

nikos είπε...

τώρα είδατε με τα μάτια σας .. πως και με ποια μέσα (καταστολής) το “κράτος” του “τεχνοκράτη -σοσιαλιστί “…Παπαδημα …..προστατεύει έναν αιουνουχο και άχρηστο βιολογικά Αρ.Παχτα….. ήμουν κατά διαβολική τύχη εκεί και σας το μετέφερα.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_fiyucSWqZY

nikos είπε...

μαζική χρήση χημικών από την Ελληνική Αστυνομία

http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/03/25/skouries-video1/
http://antigoldgreece.wordpress.com/2012/03/26/ximika/

nikos είπε...

Η 25η Μαρτίου έδειξε ότι οι αγώνες, οι διαμαρτυρίες, οι αποδοκιμασίες, το γιαούρτι και τα αυγά των πολιτών, δεν πήγαν χαμένα.
Tο καθεστώς φοβάται, γιατί κατανοεί τη δύναμη που ορθώνεται απέναντί του. Κι ακόμη ότι κατανοεί κάτι που πολλοί από εμάς δεν κατανοούν – δηλαδή ότι έχουμε δύναμη….