Οίκος...αν(τ)οχής

Μία Ελληνική λέξη, «απείλησε» όλο το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, εδώ και έξω από εδώ.

Μία λέξη βγαλμένη από την σκέψη χιλιάδων ετών πριν, και προορισμένη για πολίτες και όχι λαούς.
Σήμερα η λέξη πολίτες ευνοεί κάποιους να ταυτίζεται με τους νεοταξίτες, ενώ η λέξη λαός, αναδεικνύεται σε κυρίαρχη λέξη παρόλο που αφορά ένα κοπάδι ανθρώπων που σπάνια μεγαλουργούν και σχεδόν πάντα βελάζουν, μόνο και μόνο επειδή αναγράφεται στο Σύνταγμα και αρέσκεται να επικαλείται από διάφορους πολιτικούς ταγούς και εργατοπατέρες.

Το γεγονός ότι εκστομίσθηκε από τον ΓΑΠ, είχε μόνον έναν σκοπό.
Να την παρασύρει και ως λέξη και ως έννοια στον καιάδα της πολιτικής μιζέριας που μας έχει οδηγήσει εδώ και δύο χρόνια.

Πανικόβλητο και σύσσωμο όλο το πολιτικό φάσμα, εκτός ΚΚΕ που συνεχίζει να βρίσκεται στην χρονοκάψουλά του, αντέταξε σθεναρή αντίσταση κατά της όποιας απόπειρας, έστω και πονηρής όπως διατυπώθηκε, έκφρασης του λαού, και όχι των πολιτών, για μία σοβαρή πτυχή του μέλλοντός του.
Καθόρισαν από μόνοι τους και αυθαίρετα το ερώτημα, μόνο και μόνο για να τρομοκρατήσουν τον λαό, και όχι τους πολίτες, για τι μπορεί να πάθουν.

Τόσο πολύ φοβάστε την κρίση των ψηφοφόρων σας, εκτός εκλογικής διαδικασίας, ακόμα και εάν έχετε εσείς την δυνατότητα να θέσετε το ερώτημα σε χρόνο πολιτικά ήρεμο;

Αυτοί που κατηγορούν δύο χρόνια τώρα τον ΓΑΠ για τον κατήφορο που μας έχει βάλει, μας πέταξαν στα μούτρα ότι η δική τους θέληση πάντα θα προέχει του λαού, και όχι των πολιτών.

Οι διάφοροι σχολιαστές του παλιού καλού καιρού, οι σκεπτικιστές ντε του Ευρώ, μόνο και μόνο στην θέα του ΓΑΠ πίσω από την πρόταση λούφαξαν.
Και βέβαια πως να μην λουφάξουν, όταν ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, απευθύνθηκε στο πρώην νόμισμά μας με απαξιωτικό τρόπο λέγοντας στον ΓΑΠ ότι θα γίνει ο Πρωθυπουργός της δραχμής.
Ναι ο πατριώτης ΑΣ, λοιδορεί την δραχμή και προσκυνά το ευρώ τρέμοντας στην ιδέα απώλειάς του.

Βέβαια το γεγονός ότι για άλλη μία φορά ο ΓΑΠ έδωσε λαβή στην Γερμανία και Γαλλία να μας εξευτελίσουν, και αυτό γιατί αυτήν την φορά τους ξεβράκωσε όσο αφορά την συνοχή και τις αντοχές τους, και την επομένη το έπαιξε κινέζος δεν προκαλεί έκπληξη από κάποιον που έχει αποδείξει ότι είναι ανθέλληνας.

Σήμερα στην συνέχεια της παράστασης που δίνει σύσσωμο το πολιτικό κουκλοθέατρο της άμοιρης Πατρίδας μας, καταδείχθηκε ότι μόνο με αυτόν τον ύπουλο τρόπο θα μπορούσε ο Σαμαράς να συρθεί δήθεν και να δεχθεί να ψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση.
Αυτός ο ύπουλος διοπτροφόρος, ο δήθεν πατριώτης, ο έτερος τυχοδιώκτης της Λαϊκής δεξιάς, που κάλεσε τον πολιτικό κόσμο να δεχθεί το πολιτικό πραξικόπημα που πρότεινε.

Πρότεινε λοιπόν αυτός ο έτερος άθλιος, να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση κοινής αποδοχής, μικρής χρονικής διάρκειας, άνευ πολιτικών στελεχών από τα δύο κόμματα, με σκοπό αφ’ ενός να ψηφίσει την δανειακή σύμβαση που υποτίθεται ότι μέχρι εχθές ήταν επαχθέστατη αλλά αναπόφευκτη, αλλά κυρίως μη ξεκάθαρη ακόμη, προκειμένου να μην φέρουν ευθύνη τα κόμματα και ιδίως το δικό του και αφ’ ετέρου να μας οδηγήσει σε εκλογές.
Ποιοι κύριε Σαμαρά;
Κάποιοι που δεν έχουν ψηφισθεί, άρα δεν εκπροσωπούν νόμιμα τον λαό, και όχι τους πολίτες, θα υπογράψουν κάτι που θα μας δεσμεύει για τα επόμενα 10, τουλάχιστον, χρόνια μόνο και μόνο για να γλυτώσεις την ρετσινιά και να το παίζεις αδύναμος να αντιδράσεις όταν και εάν θα γίνεις Πρωθυπουργός;

Ή μήπως με αυτόν τον τρόπο σου ξεπληρώνει ο «φίλος» σου το γεγονός ότι την προηγούμενη φορά τον έκανες ρεζίλι λέγοντας ότι παραιτήθηκε σε εσένα;

Μας εμπαίζουν κανονικά, και δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία των βουλευτών, είτε είναι σε μεγάλο βαθμό ηλίθιοι, είτε απλά, απλούστατα, καιροσκόποι και εαυτούληδες.

Ο Σαμαράς έχει τον τρόπο και την δύναμη να τον ρίξει τον ΓΑΠ.
Το γεγονός ότι δεν το έχει κάνει ακόμα τον καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνο από τον ΓΑΠ.
Εάν αύριο πάρει ο ΓΑΠ ψήφο εμπιστοσύνης, και δεν κάνει ο ΑΣ την κίνηση που του επιβάλλεται, θα αναδείξουν μαζί και οι δύο το πρώτο προδοτικό δίδυμο στην Ιστορία μας.

Όλοι εσείς που λοιδορούσατε και λοιδορείτε τον ΓΑΠ και που ονειρεύεστε ελικόπτερα, αντιγράφοντας τις μαλακίες του CNN, είστε εσείς που έχετε καταντήσει πολλούς επισκέπτες του διαδικτύου τυφλούς οπαδούς του μίσους και σύγχρονους κυνηγούς επικηρυγμένων, συσκοτίζοντας την ορθή κρίση που προέρχεται μόνο μέσα από ψύχραιμη αντιμετώπιση και όχι μέσα από φωνές και υπερβολές που μόνο σκοπό έχουν την προσέλκυση εύκολων αναγνωστών, πράγμα που δικαιολογείται μόνο από την προσπάθεια ανόδου της επισκεψιμότητας και όχι την παροχή πατριωτικής υπηρεσίας.
Και για εσάς ταιριάζει μόνο η ρετσινιά των υποστηρικτών του πολιτικού συστήματος που δήθεν πολεμάτε.
Είστε τα νέα παπαγαλάκια του ελεύθερου διαδικτύου.
Οι αφεντάδες σας δεν σας επέλεξαν τυχαία για την θέση των τσατσάδων που θα εκδίδουν την πληροφόρηση στους πεινασμένους αλλά και εθισμένους ανόητους για δήθεν ανεξάρτητη και ελεύθερη είδηση, έκφραση και σχολιασμό.

5 σχόλια:

nikos είπε...

‎"Στις 4 Δεκεμβρίου, τη μέρα που γιορτάζει το Πυροβολικό, θα γίνει το δημοψήφισμα. Έτσι, για να τιμήσουμε το βλήμα που το σκέφτηκε."

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλημέρα Νίκο.
Να μία εξήγηση για αυτά που κάνει το βλήμα.

Ο GAP είναι ο τέλειος πρωθυπουργός αλλά σε REWIND !!!
Δες αυτή τη σειρά :
Αρχικά μας ζητάει δημοψήφισμα,
μετά κουρεύει το χρέος 50%,
τέλος παίρνει 110 δις από ΔΝΤ
και μετά ανακοινώνει πως "Λεφτά υπάρχουν " !
Λοιπόν ! Ποιός μαλάκας του έδωσε ανάποδα το ντοσιέ ???????!!!!?????

Unknown είπε...

Σκεφτικέ είναι μαστόρια στην προπαγάνδα, δυστυχώς ο όγκος της (παρα)πληροφόρησης καθημερινά είναι τόσο μεγάλος που ακόμα και ανιδιοτελής να είσαι θα σε ΄θολώσουν΄ .Το ίδιο κατά την ταπεινή μου άποψη γίνεται και με τα blog που δημοσιεύουν συνεχόμενα post με διαφορετικές απόψεις. Εκεί για μένα χάνεται η ορθή λογική ανάλυση και στοχεύουν το θυμικό την επιθυμία συνεπώς το 'άλογο' .
Η επιθυμία, η οποία είναι η όρεξη του ηδέος (ηδονικού, ευχάριστου) και ως εκ τούτου, επειδή εμποδίζει τον δρώντα άνθρωπο να διακρίνει το αληθές αγαθόν και να προγραμματίσει κατά τρόπο ορθό το μέλλον και την ζωή του, είναι άλογη.
Καλή δύναμη

nikos είπε...

και την "πονηρή" μεταβατική διάταξη που ισχύει:

"Μέχρι την έκδοση της απόφασης της παραγράφου 3 του άρθρου 8 του παρόντος,
για τα έργα και δραστηριότητες της κατηγορίας Β ακολουθούνται οι διαδικασίες
της υποκατηγορίας Β4 της κ.υ.α. 11014/703/Φ104/2003 (Β` 332), ή άλλες
διαδικασίες που τυχόν προβλέπονται σε ειδικότερες διατάξεις, όπως αυτές
ισχύουν.... 4. Πλήρεις φάκελοι ΠΠΕ, ΜΠΕ, καθώς και αντίστοιχοι φάκελοι αιτημάτων για ανανέωση ή τροποποίηση ΑΕΠΟ, που έχουν υποβληθεί πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, ολοκληρώνονται ως προς την αξιολόγηση τους και εκδίδονται αντίστοιχα οι ΠΠΕΑ και ΑΕΠΟ, καθώς και αποφάσεις ανανέωσης ή τροποποίησης ΑΕΠΟ, σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις, εκτός εάν ο φορέας του έργου ή της δραστηριότητας ζητήσει την υπαγωγή του στις διατάξεις του παρόντος νόμου. Για τις περιπτώσεις αιτημάτων ανανέωσης ή τροποποίησης ΑΕΠΟ, που υποβλήθηκαν πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου, διατηρείται σε ισχύ μέχρι την
ολοκλήρωση της διαδικασίας η υφιστάμενη ΑΕΠΟ, ανεξάρτητα από το χρόνο
υποβολής των αντίστοιχων φακέλων. 5. Από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, η έγκριση, ανανέωση ή τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων των έργων και δραστηριοτήτων, που έχουν υποβληθεί
πριν από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου και σύμφωνα με τις προϊσχύουσες διατάξεις εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας
και Κλιματικής Αλλαγής, γίνεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος,
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Δεν απαιτείται η συνυπογραφή τους από
άλλους Υπουργούς που θεωρούνται συναρμόδιοι σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου
4 του ν. 1650/1986 (Α΄ 160), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει...."

Ο νοών...νοείτω είπε...

@Little fighter
Αδερφέ καλησπέρα.
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει.
Έχουν χαζέψει τον κόσμο.
Με ελάχιστες εξαιρέσεις, όσα ασχολούνται με πολιτικά θέματα, στοχεύουν μόνο στο θυμικό δημιουργώντας πάθη και ανύπαρκτες ελπίδες.
Ο κόσμος πρέπει να προσέχει πολύ τι διαβάζει και τι αποδέχεται ως πληροφορία ή ως εξέχουσα άποψη αρθρογράφων.

Καλή δύναμη και σε εσένα.