Οι επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής για τον Εμίρη



Ο εξαφανισμένος εδώ κι εβδομάδες Πρωθυπουργός εμφανίστηκε ξαφνικά το απόγευμα του Σαββάτου ως διαμεσολαβητής και χειροκροτητής της “μεγάλης επένδυσης” που θα σώσει την Ελλάδα. Ο κύριος Πρωθυπουργός ήθελε να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε η κυβέρνηση του κόμματος του το Δεκέμβριο του 2003, με τον τότε Υφυπουργό Οικονομίας τον κύριο Χρήστο Πάχτα (σημερινό Δήμαρχο Αριστοτέλη).
Αδιαφορώντας για την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που απέρριπτε αντίστοιχη «επένδυση» στην Ολυμπιάδα, ως μη συμβατή με το δημόσιο συμφέρον, πούλησαν επί πινακίου φακής τα μεταλλευτικά δικαιώματα σε 317.000 στρέμματα στη Β.Α. Χαλκιδική (11 εκατομμύρια € =35 € το στρέμμα!!!)και στη συνέχεια επιδότησαν την εταιρεία με 15 εκατομμύρια € .Μετά από αυτό το σκανδαλώδες αλισβερίσι Κυβέρνησης και Μπόμπολα σήμερα χρησιμοποιούν τη Χαλκιδική ως πιλότο στα σχέδια ξεπουλήματος της Χώρας στα μεγάλα ξένα κεφάλαια.



Θριαμβολογούν για την επένδυση μαμούθ, αγνοώντας τα πορίσματα του Α.Π.Θ. και του Τ.Ε.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και τον κώδωνα κινδύνου που χτυπούν έγκριτοι επιστήμονες για τις καταστροφικές συνέπειες της “επένδυσης” στο περιβάλλον και στην οικονομία της Χαλκιδικής.

Χειροκροτούν για τις υποτιθέμενες θέσεις εργασίας υποτιμώντας τις πολλαπλάσιες θέσεις που θα χαθούν. Εξάλλου το χρυσό δεν θα τον δούνε ούτε θα τον ακουμπήσουν οι Έλληνες. Το Ελληνικό Δημόσιο δεν δικαιούται ούτε γραμμάριο από τον εξορυσσόμενο χρυσό σύμφωνα με τον Ελληνικό Μεταλλευτικό Κώδικα ο οποίος κατά λέξη στο άρθρο 176 αναφέρει: « Επί μεταλλείων ή των προϊόντων αυτών απαγορεύεται η επιβολή οιασδήποτε μορφής τοπικής οικονομικής επιβαρύνσεως, υπέρ οιασδήποτε τοπικής, Δημοτικής ή Κοινοτικής αρχής ή Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου ή και υπέρ οιουδήποτε ειδικού ταμείου ή κοινωφελούς σκοπού.».

Μέσα στη λαίλαπα της κρίσης και του Μνημονίου άλλη μια φορά κλείνουν τα αυτιά τους στη φωνή των κατοίκων της περιοχής που αγωνίζεται για να σώσει τον τόπο της από τους επίδοξους χρυσοθήρες. Η Χαλκιδική είναι από μόνη της χρυσάφι και δεν χρειάζεται Εμίρηδες και πετροδολάρια για να αναπτυχθεί. Το σίγουρο είναι ότι η θανατηφόρα επένδυση στη Χαλκιδική θα μπει σε ΕΦΕΔΡΕΙΑ και αυτό γιατί η τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να πολεμήσει για τη ΖΩΗ & ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ.

Απαντώντας στις θριαμβολογίες της Κυβέρνησης και των ΜΜΕ, οι κάτοικοι της περιοχής ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις το τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου, στην Ιερισσό.

ΟΙ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Πηγή: ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

1 σχόλιο:

nikos είπε...

http://topontiki.gr/article/23155#.To3bxDNk-H0.facebook