Εισαγγελική παρέμβαση για την ΕΛΣΤΑΤ μετά το δημοσίευμα της «Ε»


Την παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπονή προκάλεσε σήμερα το δημοσίευμα της «Ε» (16 -9-2011) στο οποίο η καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μακεδονίας και μέλος του Δ.Σ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ζωή Γεωργαντά κατήγγειλε σκόπιμη διόγκωση του ελληνικού ελλείμματος με σκοπό την επιβολή σκληρότερων οικονομικών μέτρων.
Ο εισαγγελέας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών και δεύτερον να διαπιστωθούν ενδεχόμενα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα σε βάρος της εθνικής οικονομίας.
Την έρευνα ανέλαβε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου και ως πρώτη μάρτυρα κάλεσε την καθηγήτρια Ζωή Γεωργαντά.

Διαβάστε επίσης:
Το Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010 είχαν περάσει μόλις δύο μήνες από την ώρα που η Ελληνική Στατιστική Αρχή είχε επισήμως πιάσει δουλειά. Την ίδια ημέρα ο πρόεδρός της, χωρίς ακόμα να έχει διακοπεί η υπαλληλική του σχέση με το ΔΝΤ, φέρεται να απέστειλε email στον επικεφαλής του Διεθνούς Ταμείου Πολ Τόμσεν, με το οποίο τον ενημέρωνε για την άμεση ανάγκη τροποποίησης του ιδρυτικού νόμου της Ανεξάρτητης Ελληνικής Αρχής.
Νέες αποκαλύψεις
Με κάθε συγκλονιστική λεπτομέρεια, που ξεπερνά τα όρια των προσωπικών διαφορών μεταξύ των μελών του Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και του προέδρου της και αγγίζει αυτά του μείζονος πολιτικού σκανδάλου, περιγράφει μέλος του Δ.Σ. την «πραξικοπηματική» ένταξη των ΔΕΚΟ στη διαδικασία αναθεώρησης του ελλείμματός τους με φανερή μόνο την πρωτοβουλία του Ανδρέα Γεωργίου.


Πηγή: Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: