Τι κρύβεται πίσω από τα προγράμματα λιτότητας των τραπεζιτών: Η αρπαγή της Δημόσιας περιουσίας των κρατών από τις πολυεθνικές.

Αυτό που διατίθεται στο «μαγαζί», και προέρχεται από την Ελλάδα, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, την Ιταλία και σύντομα τις ΗΠΑ, είναι το ξεπούλημα, χονδρικώς, της Δημόσιας περιουσίας στις ιδιωτικές εταιρείες, σε τιμές ξεπουλήματος. Αυτό που οι δεσπότες, που συγκεντρώνονται σε Davos, Cernobbio, Bilderberg και G8/G20, επιβουλεύονται είναι, ένας κόσμος όπου τα κράτη δεν θα έχουν οιαδήποτε περιουσία, το οποίο σημαίνει ότι οι πολίτες δεν θα έχουν οιαδήποτε περιουσία. Απόλυτος εταιρικό έλεγχος σε κάθε πτυχή της ζωής, που ισούται με ακραίο φασισμό.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, είναι ο προπομπός για ότι πρόκειται να επακολουθήσει στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, εάν οι τραπεζίτες το κατορθώσουν. Και στην Ελλάδα, οι πολίτες γνωρίζουν πως γενιές επενδύσεων που πληρώθηκαν από αυτούς ως φορολογούμενοι, παραδίδονται στα καπιταλιστικά βαμπίρ που έχουν την πλήρη υποστήριξη του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και της ΕΚΤ.
Οι Ευρωπαίοι αλλά και οι παγκόσμιοι τραπεζίτες, απαιτούν από την Ελληνική κυβέρνηση να ξεπουλήσει εξ’ ολοκλήρου ή να παραμείνει με μειοψηφική συμμετοχή, σε μία σειρά από κρατικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας.

Για παράδειγμα, φέτος οι παγκόσμιοι καπιταλιστές, στρώνουν το έδαφος για να αποκτήσουν το 84% του ΟΤΕ. Παράλληλα επιδιώκεται από τις ιδιωτικές Τράπεζες να αποκτήσουν το 66% του Τ.Τ, το 51% του Εθνικού λαχείου, το 60% της ΕΥΑΘ, το 68% της ΔΕΠΑ και το 25% του ΟΛΠ.
Του χρόνου, έχουν σκοπό να αρπάξουν τον Διεθνή Αερολιμένα προκειμένου να αυξήσουν τα υπό κατοχή ακίνητα. Οι παγκόσμιοι καπιταλιστές σκοπεύουν επίσης να αποκτήσουν το 100% της Εγνατίας οδού, το 60% των ΕΛΤΑ, το 66% του ΟΠΑΠ, το 73% της ΕΥΔΑΠ. Το 83% της ΔΕΗ και το 51% των περιφερειακών Αεροδρομίων.

Το ΚΚΕ έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει την αρπαγή της Δημόσιας περιουσίας από τον ιδιωτικό τομέα. Πράγματι, τα κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης, είναι αυτά που φωνάζουν περισσότερο ενάντια στην αρπαγή της εξουσίας αλλά η εναντίωσή τους στην ιδιωτικοποίηση ελάχιστα προβάλλεται από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ.

Μαζικές λίστες ξεπουλήματος, Δημόσιας περιουσίας, καταρτίζονται από τις κυβερνήσεις της Πορτογαλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και της Ιρλανδίας. Στις ΗΠΑ, ήδη ακούγονται φωνές για ιδιωτικοποίηση των Ταχυδρομείων, της Κοινωνικής ασφάλισης και της περίθαλψης.

Ένας Λίβυος κυβερνητικός αξιωματούχος, όπου μίλησε μαζί του ο δημοσιογράφος, κατά την διάρκεια βομβιστικής επίθεσης του ΝΑΤΟ, εκτίμησε ότι η ίδια μοίρα επιφυλάσσεται για το Λιβυκό Σοσιαλιστικό Jamahiriyah. Με το υψηλότερο επίπεδο διαβίωσης στην Αφρική, οι Λίβυοι θα γίνουν μάρτυρες του ξεπουλήματος των περιουσιακών τους στοιχείων, από την υποστηριζόμενη, από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, κυβέρνηση των ανταρτών, στους παγκόσμιους καπιταλιστές. Ο Λίβυος αξιωματούχος είπε, «Οι παγκόσμιοι τραπεζίτες θα μπορούσαν να πουλήσουν και τον αέρα, εάν δεν είχαν συνέπειες».

Πηγή: Activist Post

Δεν υπάρχουν σχόλια: