Επιβεβαιωμένο: Ο πόλεμος στην Λιβύη είναι επιχείρηση της CIA, 30 χρόνια στα σκαριά.



Tony Cartalucci
Prisonplanet.com
Aug 27, 2011


Ο David Icke, ακτιβιστής εναλλακτικών μέσων ενημέρωσης, ο οποίος είχε προειδοποίησει για την ψευδή χαρακτήρα της "Αραβικής Άνοιξης" από τότε που ξεκίνησε πριν από έξι μήνες, έχει επισημάνει ένα εκπληκτικό «φλας μπακ» σχετικά με ένα άρθρο στις 3 Αυγούστου 1981 του Newsweek με τίτλο, "Ένα πρόγραμμα για την ανατροπή του Καντάφι».

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου ήταν ατελείς, αλλά φαινόταν να είναι μία κλασική εκστρατεία αποσταθεροποίησης της CIA. Ένα στοιχείο ήταν πρόγραμμα "παραπληροφόρησης" που έχει σχεδιαστεί για να φέρει σε δύσκολη θέση τον Καντάφι και την κυβέρνησή του. Ένα άλλο ήταν η δημιουργία μίας «αντι- κυβέρνησης" που θα αμφισβητούσε την αξίωσή του για εθνική ηγεσία. Ένα τρίτο - δυνητικά το πιο επικίνδυνο - ήταν μια κλιμακούμενη εκστρατεία παραστρατιωτικών, πιθανότατα από δυσαρεστημένους Λίβυους υπηκόους, με το να ανατινάξει γέφυρες, τη διεξαγωγή μικρής κλίμακας ανταρτοπόλεμου και να αποδείξει ότι Καντάφι ήταν αντίθετος σε μια εγχώρια πολιτική δύναμη".

Η συνέχεια και όλόκληρο το άρθρο εδώ


Διαβάστε επίσης το τρίτο άρθρο του δικού μας ακτιβιστή, Μποτίλια στο Πέλαγος, και ίσως του μόνου που ασχολήθηκε διεξοδικά και σε βάθος με την υποχθόνια επέλαση των νεοταξιτών στην Λιβύη, στην Ελληνική μπλογκόσφαιρα.

VICTORY OR DEATH - ΜΙΑ ΠΑΡΤΙΔΑ ΣΚΑΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΕΣ

Σχετικό άρθρο: Brookings Institution’s “Which Path to Persia?”

2 σχόλια:

Μποτίλια στο πέλαγος είπε...

Εύγε για την εμμονή στο θέμα. Ευχαριστώ για τα εύσημα, αλλά το "διεξοδικά και σε βάθος" δεν το δικαιούμαι. Αδράνησα πολλούς μήνες σε σχέση με ένα θέμα μεγάλης σημασίας - ενώ αρκετοί άλλοι ιστολόγοι είχαν κάνει αναφορές - μέχρι που τα ψέμματα υπερχείλισαν κάθε όριο απραξίας.
Δυστυχώς όμως στην εκστρατεία παραπληροφόρησης του ΝΑΤΟικού ψυχολογικού πολέμου πράγματι η αντιπληροφόρηση, ενώ σε άλλες χώρες υπήρξαν αρκετές προσπάθειες, η ελληνική μπλογκόσφαιρα υστέρησε.
Σημαντική ενημερωτική σελίδα για το θέμα είναι και το Mathaba.net.
Ένα θέμα επίσης, για το οποίο ευτυχώς αντιδράς μονίμως, αλλά το οποίο βρίσκεται πολύ πίσω γενικότερα, όσο αφορά μια ορθή πληροφόρηση, είναι η συναίνεση Σαμαρά / Πασόκ. Και σε αυτό νομίζω ότι είναι αναγκαία μια σφαιρική αναφορά.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ αδερφέ, είσαι ο μόνος που ασχολήθηκε με την υποχθόνια πλευρά του θέματος.
Σε ευχαριστώ για τον σύνδεσμο.
Αντιδρώ, διότι ενώ, υποτίθεται, η πληροφόρηση και ο τρόπος σκέψης έχουν εμπλουτισθεί, η πολιτική επικαιρότητα συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με οπαδικά κριτήρια.
Να είσαι γερός.