Τα χειρότερα έπονται...

Μακάριοι οι υπομένοντες ό,τι στον άλλο κόσμο δικαιωθήσονται


Του Κ. Μπετινάκη
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3232

Όλα ήταν πολύ καλά προγραμματισμένα. Από την πρώτη κιόλας μέρα, όταν βγήκε εκείνο το «Εθνικής» από το Παιδείας. Εδώ υπήρχε βαθύτερο σχέδιο διάλυσης του κράτους και υποταγής σε ξένα συμφέροντα, θα κρατούσαμε την "εθνική" μας συνείδηση;

Τι δηλαδή θα επιτρέπαμε να ψάχνουμε για σύμβολα τύπου Κολοκοτρώνη, (χώρια που οι νέοι ΣΚΑσμένοΙ «ιστορικοί» αμφισβητούν πλέον και αυτόν τον άνδρα) όταν η νέα τάξη μας επιβάλλει την πολυεθνικότητα; Μια νέα τάξη που δεν ξέρεις καλά – καλά ποιος την εκπροσωπεί. Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τους μετανάστες, ή η λεγόμενη αριστερά που τους θέλει όλους «νόμιμους».

Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας και του αλλαλούμ, το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίησης είναι αντισυνταγματικά, έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας... Μα αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα, των όσων έχουν συμβεί στη χώρα που το σύνθημα που προβάλλεται πλέον είναι «δεν πληρώνω».

Η φράση «αποδόμηση αξιών», βρίσκει την πλήρη εφαρμογή της πλέον.

Το τεράστιο δημόσιο χρέος ήταν η πρόφαση. Η αλήθεια είναι πως ήθελαν να χρωστάει η χώρα για να βάλουν στο χέρι οι ξένοι τοκογλύφοι τον ορυκτό της πλούτο. Και η –ας πούμε- «βιαστική» υπογραφή του μνημονίου, χωρίς δεύτερη ανάγνωση, και χωρίς νομική μελέτη των επιπτώσεων, μας έχει φέρει σε μια κατάσταση που είχε χαραχθεί από καιρό. Απλώς εκτελεστικό όργανο βρέθηκε να είναι ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Και να εφαρμόσει στη χώρα το πλέον ακραίο καπιταλιστικό πρόγραμμα. Κάτι που ακόμα κι οι αποκαλούμενες δεξιές κυβερνήσεις είχαν φανεί διστακτικές. Κι είχαν κάνει κάποιες απόπειρες τύπου Πετραλιά...


Αλίμονο στη χώρα που θα πέσει στα δόντια του μαφιόζικου διεθνούς πιστωτικού συστήματος.

Η «θεωρία» που εφαρμόζεται αρχίζει με τη χορήγηση ενός τεράστιου δανείου από την Παγκόσμια Τράπεζα ή κάποιον από τους αδελφούς οργανισμούς - βλέπε ΔΝΤ. Τα χρήματα του δανείου, δεν πάνε στην πραγματικότητα στη χώρα που δήθεν δανειοδοτήθηκε, αλλά εξυπηρετούν το υπέρογκο χρέος της.
Έτσι η πλειοψηφία του λαού υποφέρει για την αποπληρωμή του χρέους, χωρίς κάποιο όφελος στην πραγματικότητα. Επιπλέον ξεπουλιούνται εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, υποδομές (βλέπε ΟΤΕ –ΔΕΗ κλπ) ώστε να ωφεληθούν πολυεθνικές και ολίγοι έχοντες και κατέχοντες, στη χώρα.

Αλλά το χρέος είναι υπέρογκο και αδύνατο να εξοφληθεί. Τότε, αρχίζουν να πέφτουν «δεύτερες σκέψεις στο τραπέζι». Με την απειλή πάντα της χρεοκοπίας να διαλαλείται από τους παπαγάλους, ακούγονται διάφορες προτάσεις για παράταση αποπληρωμής, εξαγοράς ομολόγων κλπ.

Εδώ έρχεται το «μετά»:

«Μα χρωστάτε πολλά χρήματα, δεν μπορείτε νε ξοφλήσετε το χρέος σας, αλλά μην ανησυχείτε, θα έρθουν κάποιες δικές μας εταιρίες να εκμεταλλευτούν τους πλουτοπαραγωγικούς σας πλούτους, για συμψηφισμό.

Πρέπει γι’ αυτό να ιδιωτικοποιηθεί η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, το σύστημα ύδρευσης κλπ. Προσφέρονται ακόμα να αναχρηματοδοτηθεί το χρέος ώστε να πληρωθούν με περισσότερο τόκο. Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα οικονομικά τερτίπια. Το πλήρωσαν πανάκριβα και το κατάλαβαν ως το μεδούλι τους στην Αργεντινή, πριν από μας και επί δεκαετίες.

Φυσικά για αντάλλαγμα ο λαός δεν πρέπει να ασχοληθεί με την απόλυτη εξάρτηση της χώρας, αφού θα γνωρίζει «σωστή διακυβέρνηση». Αυτό που θα του πουλάνε δηλαδή από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης. Χωρίς φυσικά «καλή διακυβέρνηση» να σημαίνει ότι θα έχει διατηρήσει τις κοινωνικές υπηρεσίες που είχε, ή εκείνο που αποκαλούσαν «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας». Χέρι μπαίνει και στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Άρχισαν ήδη οι «συγχωνεύσεις σχολείων», και παίρνει σειρά εκείνο που κάποτε είχε ονομαστεί «δωρεάν παιδεία». Ήδη αποδομήθηκε το Ασφαλιστικό σύστημα, το συνταξιοδοτικό πήρε τον ανήφορο, και πραγματοποιήθηκε το εργοδοτικό όνειρο για ελεύθερες απολύσεις και τέρμα στις συλλογικές συμβάσεις.

Δεν είναι κακό όνειρο. Χρειάστηκε μόλις ενάμιση χρόνος «σοσιαλιστικής διακυβέρνησης».

Μπράβο παιδιά. Και να τους δώσουμε και μια ακόμα ευκαιρία όταν τη ζητήσουν. Για να μην έχουμε πια σκάνδαλα, τύπου «παρακολούθησης τηλεφώνων», «δομημένων», «Ζήμενς», «Βατοπαιδίου» κλπ. Επειδή αυτά ανήκουν στο κακό παρελθόν. Άσχετο αν δεν βρέθηκαν ένοχοι, επειδή έπεσε παραγραφή.

Τι παραπονιόμαστε. Οι άνθρωποι έχουν την έξωθεν καλή μαρτυρία. Και μας έβαλαν στον σωστό δρόμο της παγκοσμιοποίησης, από τον οποίο φαίνεται πως είχαμε παρεκκλίνει. Και ήδη θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε πού να βάλουμε τον ανδριάντα του ΓΑΠ του ελάσσονα. Του Σωτήρα μας!

Όλα τ’ άλλα είναι στείρα προπαγάνδα. Σε λάθος κατεύθυνση, Όπως λάθος ήταν ο δρόμος που είχε χαραχθεί, με τους αγώνες τόσων χρόνων. Με τις στρατιές των ανέργων να περιμένουν, και το νόμο των ελεύθερων απολύσεων, μακάριοι οι τολμηροί - ό,τι θα δικαιωθούν στην άλλη ζωή.

Εκτός κι αν σφίξουν κάποια οπίσθια όταν θ’ αρχίσει να πέφτει όχι μόνο γιούχα, αλλά οι βουλευτάδες δεν θα τολμούν να κυκλοφορήσουν στις γειτονιές των ψηφοφόρων τους. Για να μην μιλήσουμε για τον τρόμο που προκαλούν τα γεγονότα τύπου Αιγύπτου…

Αλλά ίσως αυτά δεν είναι ακόμα στον προγραμματισμό για εδώ. Επειδή ακόμα δεν έχει βρεθεί καλύτερος από το σημερινό για εκείνους που ελέγχουν την «ανεξαρτησία» ενός «ελληνόφωνου έθνους» που γεννήθηκε τόσο πρόσφατα. Μόλις το 1821. Τόσο νεαρό. Και ας πάνε στην ευχή τα παλιά.

Πηγή: Δελτίο των 11

Δεν υπάρχουν σχόλια: