Ποιος είναι ο κ. Αντωνίου;

Ο Μπρέχτ είχε πει κάποτε … «Αλλοίμονο στη χώρα που έχει ανάγκη από ήρωες»
Αυτό ας το κρατήσουμε καλά στο μυαλό μας για να έχουμε το μέτρο της συνενοχής αυτής της κατάστασης που ζούμε ως ηθική και οικονομική εξαθλίωση.


Στην συνέχεια του άρθρου δεν θα ασχοληθούμε με το πώς, γιατί και τα λοιπά που έχουν αναλυθεί κατά κόρον από πληροφορημένους και μη πολίτες, αλλά θα μείνουμε στην επικαιρότητα του ερωτήματος «και τώρα τι γίνεται;»
Ένας λοιπόν ήρωας έρχεται να αναλάβει το κόστος της δικής μας ανικανότητας να έχουμε πολιτικό λόγο.
Όλα τα κόμματα στην Ελλάδα αρκετοί υποστηρίζουν ότι είναι το μέσον συντήρησης μιας όζουσας πραγματικότητας έστω και αν φαίνονται ως αντίπαλα με ιδεολογικές προσεγγίσεις.
Δεν ήθελα να το πιστεύω και αγωνίζομαι φοβερά να μην το ενστερνιστώ, αλλά όσο μαθαίνω τόσο απογοητεύομαι…
Ο πολιτικός λόγος είναι πάντα υπεύθυνος και με ονοματισμένη παρρησία.
Οι γραφές που βρίσκονται πίσω από μια ανωνυμία ή μια πέτρα που φεύγει από ένα ακαθόριστο πλήθος είναι συμπεριφορές δούλων που σίγουρα μακράν απέχουν από την Ελευθερία.
Ο λόγος για τον ιατρό Δημήτρη Αντωνίου που ανέλαβε το κόστος της μήνυσης αυτής της Κυβέρνησης για εσχάτη προδοσία.
Ελεύθερος πολίτης είναι μόνο ο Ενημερωμένος… αλλά σε αυτή την σωστή σκέψη θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν φτάνει μόνο η ενημέρωση. Απαραίτητη είναι και η στοιχειώδης κριτική σκέψη με ένα αίσθημα ευθύνης στον εαυτό μας τουλάχιστον.

Βρήκα στο διαδίκτυο, την δανειακή σύμβαση των 80 δισεκατομμυρίων Ευρώ με τα οποία μας διευκόλυνε η Τρόικα να ξεπεράσουμε την καταναλωτική μας συνήθεια…
Φυσικά δεν την βρήκα από διασταυρωμένη πηγή της αντίστοιχης υπηρεσίας, αλλά δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω για την γνησιότητα της , εκτός και αν οι καθ ύλην αρμόδιοι κυκλοφορήσουν την ενδεχόμενα διαφορετική που λέει κάτι άλλο.

Αν θελήσει κάποιος να του στείλω το αρχείο, μπορεί να το ζητήσει με e-mail μια και είναι αρκετά μακροσκελής για ανάρτηση σε αυτό το χώρο.
Επιγραμματικά σύμφωνα με μια ανάλυση που μου στάλθηκε για τα γραφόμενα της θα την επισυνάψω για να έχετε μια αρχική ενημέρωση πριν γνωρίσετε τον κύριο Αντωνίου από την πολιτική του δράση ως μοναχικός και τίμιος καβαλάρης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν...

---σελ.119-ΔΕΝ μπορεί η Ελλάδα να πάρει δάνειο από άλλο δανειστή (Κίνα-Ρωσία) καθώς επίσης δεν μπορεί να υποθηκεύεσαι ούτε να ενεχυριάσει για άλλον περιουσία ή έσοδα ή να μεταφέρει το... χρέος της...
(Γι' αυτό όταν είπε η Ρωσία να μας δανείσει με χαμηλό επιτόκιο αντέδρασε η κυβέρνηση!!!!)
---σελ 129.παραγρ.13.υποπαραγρ.1.
Αντίθετα ο δανειστής επιτρέπεται να μεταβιβάσει τα δικαιώματα κ τις υποχρεώσεις του.
Δηλ. μπορεί να δανειστήκαμε από τη Γερμανία άλλα να βρεθούμε χρεωμένοι στην Τουρκία ή τα Σκόπια!!! Γιατί η Γερμανία θα τους έχει πουλήσει τα δανειακά δικαιώματα τις Ελλάδος
---Σελ.129.παραγρ.14.υποπαραγρ.1
Η σύμβαση διέπεται από το Αγγλικό δίκαιο
---σελ΄121.παραγρ.5
Το επιτόκιο για τα 80 δις ευρωπαϊκών δανείων είναι 5,2 κυμαινόμενο για την πρώτη 3ετία.6,2 για τα επόμενα χρόνια κ +2% τόκοι υπερημερίας εάν έχει λήξει το δάνειο, επαναπροσδιοριζόμενο ΑΝΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!!!
---Σελ 123
Η Ελλάδα εάν δεν πληρώσει κάποιο από τα παλαιότερα δάνεια κ όχι τα 110 που παίρνουμε τώρα, που λήγουν ή προβεί σε αναστολή πληρωμών παλαιότερου δανείου, δεν μπορεί να εκταμιεύσει χρήματα από το μηχανισμό κ υποχρεούται να πληρώσει άμεσα το υπόλοιπο κεφάλαιο του δανείου του μηχανισμού μαζί με όλες τις επιβαρύνσεις.
---Σελ.130,παραγρ.15+σελ 140,παραγρ 5...
Για να είναι νόμιμη, για να ενεργοποιηθεί και να ισχύει η σύμβαση, δεν χρειάζεται καμιά άλλη πράξη παρά μόνον την υπογραφή του Παπακωνσταντίνου κ τη νομική γνωμοδότηση του νομικού συμβουλίου του κράτους του υπουργείου οικονομικών κ του υπουργείου δικαιοσύνης(χούντα έχουμε κ θα υπογράφει ο υπουργός εν αγνοία της κυβέρνησης? ο υπουργός θα υπογράφει, ούτε καν ο πρωθυπουργός για να εκταμιεύεται το δάνειο? ούτε ψήφιση στη βουλή ούτε καν υπογραφή από τον πρόεδρο της δημοκρατίας, ούτε καν γνωμοδότηση!!!!)
---σελ 123,παράγραφος 5...
Μόνο το δικαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης κ τα συνταγματικά δικαστήρια των δανειστών μπορούν να ακυρώσουν τη σύμβαση γιατί παραβιάζεται το ευρωπαϊκό δίκαιο ή το σύνταγμα του δανειστή αντίστοιχα.
Σύμφωνα με τη σύμβαση στην Ελλάδα δεν επιτρέπει κανένα δικαστήριο να εκδικάσει τέτοια προσφυγή! Αφήστε που δεν έχουμε κ συνταγματικό δικαστήριο στη χώρα μας, αλλά από κει κ πέρα υπάρχει το διεθνές αλλά μας δένει τα χέρια πρέπει να απευθυνθούμε για τους Γερμανούς στο δικαστήριο της Γερμανίας, για τους Άγγλους στης Αγγλίας!!!
-----Με την παρούσα ο δανειολήπτης αμετάκλητα κ άνευ όρων, παραιτείται από κάθε ασυλία την οποία έχει ή πρόκειται να αποκτήσει όσον αφορά τον ίδιο ή τα περιουσιακά του στοιχεία από νομικές διαδικασίες σε σχέση με την παρούσα σύμβαση. Όσον αφορά κατάσχεση, διαταγή κ όσον αφορά την εκτέλεση κατά των περιουσιακών στοιχείων του στο βαθμό που δεν το απαγορεύει δικαστικός νόμος. Ούτε ο δανειολήπτης, ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία !!!
Με λίγα λόγια θα μας πάρουν και τα σ..... Θα τους αφήσουμε ???

Αφού πήραμε μια αίσθηση του τι γίνεται σε αυτή τη μικρή γωνιά του πλανήτη μπορούμε να παρακολουθήσουμε τις πληροφορίες για την προσωπική αντίδραση του κου Αντωνίου.
Το γιατί γίνεται όλος αυτός ο χαμός παγκόσμια και απλά ήρθε τώρα η σειρά μας, είναι ένα άλλο θέμα που για την τοπική του εκδοχή μπορείτε να πάρετε μερικές πληροφορίες από ένα προηγούμενο άρθρο που φιλοξένησε τη σκέψη ενός άλλου μοναχικού στοχαστή του Κου Γλυκοφρύδη. (ΕΔΩ)

Χαρείτε την παρρησία έκφρασης κατά την ομιλία του γιατρού χωρίς ιδιαίτερες παράτες και κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Αστείος; Φαιδρός; Ανόητος ο Κύριος Αντωνίου;
Η προσέγγιση όμως της απάντησης στο ερώτημα μπορεί να έχει στο σκέλος των επιθέτων που προανέφερα με ερωτηματικά τον εαυτό μας … ως ζώντες μια πραγματικότητα συνενοχής.
Άρα μήπως είμαστε Αστείοι , Φαιδροί , Ανόητοι εμείς όλοι που δεν ασχολούμαστε παρά μόνο με την έλλειψη μας και απαιτούμε να μας δώσουν μια ευζωία;

Πάντα τα ζώα τα παχαίνουν πριν τη σφαγή …αλλά αυτά δεν το ξέρουν.



Στοιχεία από μια παλαιότερη συνέντευξη του για τό ίδιο θέμα μόλις είχε αρχίσει να το κινεί (εδώ)

Πηγή: Δραγασιά

ΥΓ. Υπενθυμίζω, στις 11-01-2011, την κατάθεση του κ. Αντωνίου στο Πρωτοδικείο της Χαλκίδας. Επίσης την συνεύρεση όσων ενδιαφέρονται έξω από τα Δικαστήρια, αλλά και τις ομιλίες που θα γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: