15χρονοι μαθητές αντιστέκονται στην Νέα Τάξη.

Όσοι βιάστηκαν να προδικάσουν ότι ο αγώνας ενάντια στα διεθνή αρπακτικά της Νέας Τάξης είναι καταδικασμένος, ας το ξανασκεφτούν. Η νέα, εκκολαπτόμενη γενιά επαναστατών δεν διαθέτει μόνο ακλόνητα ιδανικά, ευφυία, ηθική και πάθος, αλλά και φωτισμένες ηγετικές φυσιογνωμίες.

Ας παρακολουθήσουμε πολύ προσεκτικά αυτά που αναφέρει ο 15χρονος Άγγλος μαθητής για τα πρόσφατα βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των φοιτητών στην Αγγλία και ας παραδειγματιστούμε...

Οι σημερινοί έφηβοι είναι πανέξυπνοι, ελεύθεροι, ακομπλεξάριστοι και "υποψιασμένοι" για τις παγίδες του συστήματος. Με όπλα τους την αλληλεγγύη, το διαδίκτυο και μια βαθιά -ενστικτώδη θα λέγαμε- κατανόηση και αντίληψη για τα πράγματα, έρχονται αποφασισμένοι να αλλάξουν τον κόσμο και οφείλουμε να τους βοηθήσουμε να τα καταφέρουν... (διαβάστε περισσότερα στο http://www.imerologio.info/ )



Eπειδή ο χώρος που μας παρέχεται από το YouTube για σχολιασμό και συζήτηση είναι πολύ περιορισμένος, η φίλη και συνεργάτιδά μας Vasoula2908 έχει ανοίξει ένα ειδικό τόπικ εδώ: http://www.ideografhmata.gr/forum/vie...

4 σχόλια:

Ζάχαρη είπε...

Πολυ συγκινητικο να βλεπεις την ζωη να γεννιεται αλλα και να προδιδεται ξανα.Ο μικρος το ειπε μονος του."Οι ιδιοι που μας κατηγορουσαν για το facebook τωρα μας συναντουν εκει".Δεν ξερει οτι αρχιζει το καπελωμα και το τελος .

NOSTOS είπε...

Aψογη η αναρτηση σου..ποιοτικη και ανθρωπινη και πολυ επικαιρη..ενα απομενει σε μας να ανοιξουμε τον δρομο στους νεους και τα ονειρα τους.Εχουν οραματα μα πανω απ'ολα εχουν αλλυλεγγυη οπως πολυ σωστα αναφερεις κι εσυ..Καλο σας βραδυ κι ευχαριστω για την φιλοξενια σας εδω.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλημέρα Ζάχαρη.
Εμείς οι "μεγάλοι", έχουμε κατηγορήσει ουκ ολίγες φορές τους νέους για ένα σωρό πράγματα.
Αδιαφορία, απολιτικοποίηση, ελαφρότητα, κ.ο.κ.
Τελικά κάθε γενιά έχει τον δικό της τρόπο και χρόνο για να εκφραστεί.
Και οι "μεγάλοι" επειδή ζηλεύουν την νεότητά τους, πάντα θα βιάζονται να τους σπρώξουν στην δική τους ηλικιακή περιχαράκωση.
Ας ελπίσουμε ότι το ατίθασο της ηλικίας τους, σε συνδυασμό με την ορμή που τους χαρακτηρίζει, να σταθεί ικανό να κρατήσει ανοικτές τις πόρτες των δικών μας προσδοκιών.
Διότι, κακά τα ψέματα, σε αυτούς βλέπουμε την χαμένη μας ευκαιρία του μη συμβιβασμού.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλημέρα αγαπητέ Nostos.
Εγώ σε ευχαριστώ για την επίσκεψη και για το όμορφο σχόλιό σου.
Όραμα και αλληλεγγύη δύο λέξεις, δύο έννοιες που μαζί με άλλες ξεχάσαμε μεγαλώνοντας.
Ας γίνουμε αρωγοί στις ανησυχίες τους, αφήνοντας στην άκρη τον εγωϊσμό της πολυπραγμοσύνης μας, και ας προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε το διάβα τους.