ΑΙΤΗΣΗ - ΑΠΑΙΤΗΣΗ

Βουλή των Ελλήνων, αρ.πρωτ. (4163/30-11-10)

Υπουργείο Οικονομικών, αρ. πρωτ. (14895/30-11-10)

 Προς: τον κ. Πρόεδρο της Βουλής

Στο πλαίσιο της υπηρεσίας “Ανοιχτή Διακυβέρνηση” (http://www.opengov.gr/home/?page_id=99) που προωθεί η κυβέρνηση*.    

                                                                                                                                                Πειραιάς 30/11/2010

                                                                  ΑΙΤΗΣΗ / ΑΠΑΙΤΗΣΗ

 

Θέμα: Κορυφαίοι οικονομολόγοι, Έλληνες και ξένοι, υποστηρίζουν ότι ένα μέρος του χρέους μας είναι επαχθές (καταστροφικά δάνεια με τοκογλυφικά επιτόκια που δεν εμπίπτουν στο ελληνικό δίκαιο) και ότι έχουμε δικαίωμα ως χώρα να μην το αναγνωρίσουμε (παραγραφή του χρέους).

Επειδή η αναδιάρθρωση του χρέους μας πρέπει να γίνει άμεσα, για να σταματήσει να ανταλλάσσει η Ελλάδα εκκρεμή χρέη, που είναι νομικά και λογιστικά εύκολο να αναδιαρθρωθούν με συμφέροντες όρους, με νέα δάνεια που είναι δύσκολο ή αδύνατο να αναδιαρθρωθούν,

ΖΗΤΩ

Να ανοιχτούν τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να δει η κοινωνία τι πραγματικά συμβαίνει με το χρέος. Ποιο μέρος είναι απεχθές, ποιο παράνομο, ποιο παράτυπο. Να δούμε επίσης ποιοι έχουν τις ευθύνες για/και να τους επιρριφθούν.

Επίσης,

ΖΗΤΩ

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που πήρε η Eurostat και υπολόγισε το έλλειμμα για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ (Η Eurostat -Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία-, ενώ είναι ο κορυφαίος ελεγκτικός μηχανισμός, προχώρησε σε τρίτη αναθεώρηση του ελλείμματος. Και, σημειωτέων, αναθεώρησε τα αποτελέσματα που η ίδια είχε βγάλει).

*“Στόχος της υπηρεσίας OpenGov.gr. είναι η άμεση ενημέρωση του πολίτη ώστε να μπορεί να συμμετέχει άμεσα”. Πρέπει να γνωρίζουμε το πρόβλημα για να το επιλύσουμε.

Η αιτούσα

ΥΠΟΓΡΑΦΗ

Στεφανία Λυγερού

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Υπουργείο Οικονομικών, υπόψη κ. Υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου

 





Δεν υπάρχουν σχόλια: