Κραυγή πάντων, κατά Χριστόφια.

http://cyprusactionnetwork.org/christofias_usa_visit

Ελληνο-αμερικανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα και Κυπριακός Τύπος για την επίσκεψη Χριστόφια στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
Για άμεση κυκλοφορία: 29 Σεπτέμβριος 2010.

http://www.sigmalive.com/simerini/politics/reportaz/310869 «
Κραυγή οργής από τους πάντες» Simerini 30.1.2010 report on reactions in Cyprus to Christofias statements in America by Michaella Loizou.

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/310317 «Εγκωμιασμό Τουρκίας «πέτυχε» ο Χριστόφιας» Simerini 29.9.2010 by Lazaros Mavros
http://www.philenews.com/digital/ report to Fileleftheros by Michalis Ignatiou in Washington on the statements by Christofias « Εισέβαλαν και δύο μητέρες»

http://www.philenews.com/digital/ Leader article by Chief Editor of Phileleftheros Aristos Michaelides
«ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Μα, χρειάζονται και εξηγήσεις;»

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/310672 «Εθελοτυφλία και… τουρκικά συμφέροντα» Simerini 30.9.2010 by Lazaros Mavros
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/310717 Leader article
«Δικαιώνει τον Αττίλα!»
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/antistaseis/310718 by Savvas Iacovides
«Με Πρόεδρο τον Χριστόφια, «δεν έχουμε πραγματικά υπόθεση»!»
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/stigma/310701 article by Costakis Antoniou «Προς Θεού, Πρόεδρε, σταμάτα να μιλάς!»

http://www.metopo.org.uk/dt2010009029-diplieisvoli.html Είδε και ελληνικό «Αττίλα» ο Πρόεδρος Χριστόφιας! (Press release by Students Front in the United Kingdom , (METOPO)

Κατωτέρω μία απάντηση του τέως ΥΠΕΞ της Κύπρου επί Τάσσου Γιώργου Λιλλήκα για τις αχαρακτήριστες δηλώσεις του κ. Χριστόφια ότι και η Ελλάδα εισέβαλε και αυτή στην Κύπρο.
Διαφωνώ όμως με τον κ. Λιλλήκα για το ότι ο κ. Χριστόφιας πρέπει μόνον να απλογηθεί. Δεν φτάνει.
Για τη σωτηρία της Κύπρου είναι προφανές ότι πρέπει να παραιτηθεί. Όσον πιο γρήγορα το αντιληφθεί τόσο μεγαλύτερη θα είναι η προσφορά του στον Ελληνισμό της Κύπρου και στον απανταχού Ελληνισμό.
Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ


Απάντηση στη τοποθέτηση Δημήτρη Χριστόφια για εισβολή της Ελλάδος στην Κύπρο
Δήλωση Γιώργου Λιλλήκα*
30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εδώ και δυόμισι χρόνια προσπαθεί να μας πείσει ότι εμείς φέραμε τη Τουρκία στην Κύπρο και κατά συνέπεια πρέπει να "το χωνέψουμε", και ότι οφείλουμε να πληρώσουμε το τίμημα. Δεν πληρώνουμε, φαίνεται, κατά τον Πρόεδρο, αρκετά ψηλό τίμημα εδώ και 36 χρόνια από τη προδοσία της ξενοκίνητης Χούντας.

Τώρα δεν αρκείται να λέει μόνο σ' εμάς τα ανιστόρητα και ατεκμηρίωτα λεγόμενα του εν σχέση με το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974. Από την Ουάσιγκτον, με τον πλέον επίσημο τρόπο επιχειρώντας να εξισώσει τις ευθύνες της κατοχικής Τουρκίας με το προδοτικό πραξικόπημα της Χούντας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι εισέβαλε και αυτή στην Κύπρο υπονομεύοντας την νομική και πολιτική βάση δικαίου της ελληνοκυπριακής πλευράς!!!

Κάποτε το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας έλεγαν πως "το πραξικόπημα και η εισβολή είναι οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ενός σχεδίου που οργάνωσαν οι ΗΠΑ, για να επιτρέψουν στην Τουρκία να εισβάλει στη Κύπρο. Τώρα ξαφνικά ταυτίζει την εγκάθετη και ξενοκίνητη Χούντα με την Ελλάδα.

Βαφτίζει το πραξικόπημα ως εισβολή, όπως το παρουσιάζει εξίσου και η Τουρκική διπλωματία, ξεπερνώντας έτσι κάθε πολιτικό προηγούμενο αυτό-υπονόμευσης του Κυπριακού Ελληνισμού για Εθνική επιβίωση. . Δεν θα μπορούσε η Τουρκία και οι σύμμαχοι της να εξασφαλίσουν πιο αποτελεσματική αθώωση και άφεση αμαρτιών.

Οφείλει ο Πρόεδρος Χριστόφιας να απολογηθεί στην Ελλάδα και στον Ελληνικό λαό γι' αυτό του το πολιτικό ατόπημα. Η Ελλάδα και ο Ελληνικός λαός αποτελούν τον πιο ανιδιοτελή μας σύμμαχο στον αντικατοχικό μας αγώνα. Τις σχέσεις μας με την Ελλάδα πρέπει να τις προστατεύσουμε ως κόρη οφθαλμού, ενώ την Τουρκική εισβολή και κατοχή οφείλουμε να την καταγγέλλουμε και όχι να της βρίσκουμε ανιστόρητα ελαφρυντικά.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι αυτά που λέει ως πρόεδρος έχουν ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα και ότι μπορούν να τύχουν άμεσης εκμετάλλευσης από χώρες οι οποίες στρώνουν τον δρόμο της πλήρους από-ενοχοποίησης της Τουρκίας στο Κυπριακό.
*Πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.
http://www.yiorgoslillikas.com/

4 σχόλια:

nikos είπε...

http://oikonikipragmatikotita.blogspot.com/2010/10/na.html

andreas είπε...

Πολύ καλή η αλλαγή χρωμάτων, φόντου και παρουσίασης. Η θεματολογία εξίσου καίρια και εμβόλιμη. Ό,τι καλύτερο για τη συνέχεια...

Ο νοών...νοείτω είπε...

@nikos
Νικόλα σε ευχαριστώ για τον σύνδεσμο.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ Ανδρέα καλημέρα.
Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Εύχομαι και σε εσένα ότι καλύτερο, αν και μας έχεις συνηθίσει μόνο σε πολύ σημαντικές αναρτήσεις.
Να είσαι πάντα καλά.