Πουλημένα τομάρια!


Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας.


Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 € καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!

Οι Ελβετοί συνάδελφοι των φίλων μας δεν μπορούσαν να το πιστέψουν, λέγοντας: «Αυτό λέγεται κλοπή!». Οι δε πολιτικοί που υπέγραψαν την παραχώρηση της χρήσης των εθνικών μας δρόμων, κάτω από τέτοιους όρους, είναι πουλημένα τομάρια!

Αυτό, το τελευταίο, δεν είπαν οι Ελβετοί! Το είπαν οι Τσέχοι που καθόταν στο ίδιο τραπέζι! Κι εμείς βέβαια τους εξηγήσαμε, πως… απλά «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ».

Πηγή: Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας4 σχόλια:

MAKEDON είπε...

Νευρίασα μόλις το διάβασα και το έκανα αναδημοσίευση

Ανώνυμος είπε...

Το έκανα share σε FB και Twitter. Όταν ανέβηκα Θεσσαλονίκη τελευταία φορά έπεσα επάνω στα παιδιά που διαδήλωναν στα διόδια, και πιο πριν οδηγούς που δεν πλήρωναν. Ευτυχώς αρχίζει και διαδίδεται το πράγμα. Έλεγα του πατέρα μου να περάσει έτσι και να μην πληρώσει αλλά κώλωσε γμτ και δεν ήθελε. :-S

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλησπέρα Μακεδόνα.
Να είσαι καλά.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλησπέρα αγαπητή.
Κακώς κώλωσε, δεν μπορούν να κάνουν κάτι εναντίον αυτών που δεν πληρώνουν.
Από ότι διαβάζω, μέχρι και οι της τροχαίας, δεν ασχολούνται πλέον καθόλου.
Καλό απόγευμα.