Σοσιαλισμός, φιλελευθερισμός, λιμός, σεισμός, κατακλυσμός...

Τα οικονομικά συστήματα
------------------------

Σοσιαλισμοί-κομμουνισμοί, καπιταλισμοί-φιλελευθερισμοί, λιμοί, λοιμοί, σεισμοί και καταποντισμοί και λοιποί συνδυασμοί είναι μόνο οικονομικά συστήματα. ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Οικονομικά συστήματα που ΜΑΣΚΑΡΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ.

Τα οικονομικά συστήματα αυτά για να εφαρμοστούν, η σωστότερα για ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ, μια και οι θεωρίες τους, οι "προφήτες" και οι "ιερές γραφές" τους μας τα λένε όλα μια χαρά και ροζ συννεφάκια και μας τάζουν λαγούς με πετραχείλια, απαιτούν πάντα το ένα, το ίδιο και το αυτό, ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ. Δηλαδή αντιπροσώπους με ΜΑΚΡΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ.

[Μια χαρά είναι ολουνών τα “ιερά βιβλία”. Μια χαρά τα λένε όλοι. Αριστεροί και δεξιοί. Ισορροπία των δυνάμεων της αγοράς και υγιής ανταγωνισμός ο ένας. Κεντρικός σχεδιασμός και έλεγχος των παραγωγικών δυνάμεων από την κοινωνία ο άλλος.]

Παντού αντιπρόσωποι με μακρές θητείες.
------------------------
Αντιπροσώποι με ΜΑΚΡΕΣ θητείες στην Βουλή.

Αντιπροσώποι με ΜΑΚΡΕΣ θητείες στα κόμματα ή στο κόμμα, αν τυχαίνει να είναι μονοκομματικά συστήματα. Δηλαδή ακόμη και οι Κεντρικές ή Πολιτικές Επιτροπές τους, τα Πολιτικά Γραφεία τους και τα παρόμοια, στελεχώνονται με ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ με μακρές θητείες.

Αντιπροσώποι με ΜΑΚΡΕΣ θητείες στους Δήμους, στα Σωματεία-Συνδικάτα.

[Τα συστήματα αυτά χρησιμοποιούν ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ για να κάνουν την δουλειά τους οι επικεφαλής. Πρόεδροι, Δήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς, Πρωθυπουργοί. Οι κεφαλές κάνουν κουμάντο και ελέγχουν τους “αντιπροσώπους του λαού” ΟΠΩΣ ΘΕΛΟΥΝ. Οι κεφαλές υποδύονται τους δημοκράτες. Ελέγχουν τους "αντιπροσώπους του λαού" με ένα σωρό τρόπους. Τους υποχρεώνουν, τους τρομοκρατούν, τους διαφθείρουν... Και τους καθιστούν συντεταγμένη διμοιρία έγκρισης προ-ειλημμένων αποφάσεων. Γραμμή παραγωγής κανονική.]

Παντού αντιπρόσωποι. Πουθενά άμεση συμμετοχή του λαού.
ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΜΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.

Ωστε να μπορούν ελεύθερα να εξουσιάζουν και να εξουσιάζονται, μακριά από τον ΑΜΕΣΟ λαϊκό έλεγχο.

Ψευδής δημοκρατία
------------------------
Χωρίς άμεση συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις, στον έλεγχο των πεπραγμένων των αρχόντων, στη νομοθετική διαδικασία, στην απονομή δικαιοσύνης, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μην ξεχάσουμε κι εκείνα που μάθαμε στο δημοτικό από τους δασκάλους μας. Τίποτε δεν έχεις ΧΩΡΙΣ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Γίνεται δημοκρατία χωρίς άμεση παρουσία του λαού;

[Τα οικονομικά συστήματα αυτά, ΟΛΑ ΟΜΩΣ, διατείνονται ότι εφαρμόζουν την δημοκρατία. Αλλά φυσικά και ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Στην καλύτερη περίπτωση πλασάρουν ένα σύστημα ως δημοκρατία ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ. Η έστω έχει κάποια “στοιχεία δημοκρατικού πολιτεύματος” (τύπος, ελευθερία έκφρασης, εντάλματα, κλπ) ίσα-ίσα για τα προσχήματα και μόνο.]

Τα συστήματα αυτά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ άμα υπάρχει δημοκρατία. Γι’αυτό ρέπουν προς την ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΑ και τον ΔΕΣΠΟΤΙΣΜΟ. Προς τον ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ. Είναι όλα Ολιγαρχίες. ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΛΙΓΑΡΧΙΕΣ.

[ΗΠΑ, Καναδάς, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Σκανδιναβία, πρώην ΕΣΣΔ, τώρα Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Ιαπωνία, Κούβα, Βιετνάμ, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα. ΠΑΝΤΟΥ. Το ίδιο παντού: Δεν έχουν δημοκρατία. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ λέμε.]

Για να κάνουν την δουλειά τους τα συστήματα αυτά ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Μόνο μέσω του ΕΞΟΥΣΙΑΣΜΟΥ κάνουν την δουλειά τους. ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Τα οικονομικά συστήματα λοιπόν, ΟΛΑ, μασκαρεύονται σε πολιτεύματα. Και μάλιστα "δημοκρατικά". Και υποστηρίζουν ότι τάχαμου έχουν και διαφορές μεταξύ τους. Δεν έχουν διαφορές. Δημιουργούν όλα δούλους και βαστάζους. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΜΑΣΚΑΡΕΜΕΝΑ ΣΕ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΑ, ΚΑΘΙΣΤΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΔΟΥΛΟ ΚΑΙ ΒΑΣΤΑΖΟ.

Η δημοκρατία
------------------------
Η δημοκρατία είναι πολιτικό σύστημα ελεύθερων και αυτόνομων ανθρώπων με δυναμική (συνεχή) ΑΥΤΟ-ΘΕΣΜΙΣΗ. Δεν έχει ευθύς εξαρχής κάνα οικονομικό σχέδιο να εφαρμόσει. Το βρίσκει στην πορεία.

Η ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΤΟ-ΚΑΘΟΡΙΖΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΑΡΚΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Η Δημοκρατία είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟ σύστημα. Είναι μηχανισμός. Μηχάνημα, μηχανάκι. Είναι συγκεκριμένη ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΗΨΗΣ, ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ με συμμετοχή ΟΛΩΝ και ΑΜΕΣΑ χωρίς αντιπροσώπους.

[Ενας τέτοις μηχανισμός σαφώς και θα διαρρυθμίσει κΑΙ τα οικονομικά ζητήματα της κοινωνίας στην οποία θα εφαρμοστεί με κάποιον τρόπο. Ποιον; Αυτόν που όλοι φανταζόμαστε. Τι οικονομικά μέτρα θα ψήφιζαν οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ σήμερα ή και χτες, αν είχαν την δυνατότητα να το κάνουν; Θα ενέκριναν οι πολίτες όλα αυτά τα δάνεια του παρελθόντος; Οχι φυσικά.]

Οσο λιγώτερη δημοκρατία, τόσο περισσότερη βαρβαρότητα.

Θραξ Αναρμόδιος

1 σχόλιο:

nikos είπε...

ΧΡΟΝΗΣ ΜΙΣΣΙΟΣ ‎"Καμιά εξουσία δεν μπορούμε να ανατρέψουμε με μέσα που την αναπαράγουν,όπως η βία, η ιεραρχία,η ηθική, οι φιλοσοφικές και ιδεολογικές αλήθειες....Γιατί η εξουσία δεν ανατρέπεται.Αχρηστεύεται.!!!!!!"