Οι Έλληνες που δεν γνώρισε ο ΓΑΠ...

…γι’ αυτό θέλει να κάνει την Ελλάδα νεοοθωμανική αποικία.

Έξι χρόνια μετά το λουτρό αίματος που προκάλεσαν Τσετσένοι τρομοκράτες σε σχολικό συγκρότημα της πόλης Μπεσλάν –όπου σκοτώθηκαν περισσότερα από 350 άτομα, μεταξύ των οποίων και 155 μικρά παιδιά–, ένα νεόδμητο σχολείο στην πόλη αυτή της Βόρειας Οσετίας θα θυμίζει σε όλους την ηρωική πράξη του 74χρονου ομογενή δάσκαλου γυμναστικής, Γιάννη Κανίδη, που εκτελέστηκε από τους τρομοκράτες.

Ο πολυαγαπημένος σε όλους Έλληνας δάσκαλος –ο μεγαλύτερος σε ηλικία όμηρος των τρομοκρατών– σκοτώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2004 υπερασπιζόμενος τα παιδιά που λάτρευε. Ο Γιάννης Κανίδης άφησε την τελευταία του πνοή στο σχολείο, όπου γενιές και γενιές μεγάλωσαν στα χέρια του. Το νήμα της ζωής του έκοψαν οι σφαίρες των τρομοκρατών στο γυμναστήριο του σχολείου, όταν ο ίδιος προσπάθησε να τους εμποδίσει να πυροδοτήσουν τα εκρηκτικά για να ανατινάξουν το σχολικό συγκρότημα.

Φέτος στις 6 Σεπτεμβρίου θα γίνουν στο Μπεσλάν τα εγκαίνια ενός σύγχρονου σχολείου – οικοτροφείου, αθλητικής κατεύθυνσης, που θα φέρει το όνομα του Γιάννη Κανίδη, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της περιφέρειας Πραβομπερεζνί της Βόρειας Οσετίας.

Το σχολείο κατασκευάζεται με συγχρηματοδότηση των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Νορβηγίας. Πριν από λίγες ημέρες, το Μπεσλάν επισκέφθηκαν διπλωμάτες των πρεσβειών των δύο χωρών στη Ρωσία, για να επιβλέψουν την πρόοδο των εργασιών. Η αντιπροσωπεία, μαζί με τον επικεφαλής της περιοχής Πραβομπερεζνί, Ρουσλάν Νταούροφ, επισκέφθηκαν την «Πόλη των Αγγέλων», όπου κατατέθηκαν λουλούδια στο μνημείο «Το Δέντρο της Θλίψης», αλλά και το μαρτυρικό σχολείο.

Γιάννης Κανίδης
Το σχολείο – οικοτροφείο «Γιάννης Κανίδης» έχει σχεδιαστεί για να υποδεχτεί 200 μαθητές. Το οικοτροφείο θα μπορεί να φιλοξενεί 72 παιδιά, ενώ έχουν προβλεφθεί μεγάλοι χώροι άθλησης. «Πρόκειται για ένα πολύ καλό σχολείο, που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές», τόνισε ο πρώτος γραμματέας της πρεσβείας της Ελλάδα στη Μόσχα, Δημήτριος Σκαούτας. «Από την ποιότητα των εργασιών φαίνεται ότι οι οικοδόμοι εργάστηκαν από την καρδιά, δεν φείδονταν ούτε δύναμη, ούτε χρόνου. Ως εκπρόσωποι των δωρητριών – χωρών, ανυπομονούμε να δούμε τα χαρούμενα πρόσωπα των παιδιών στα επίσημα εγκαίνια του ιδρύματος», πρόσθεσε.
http://www.agelioforos.gr/

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2010/07/blog-post_9658.html#ixzz0vBvkbixK


Πηγή: www.olympia.gr

6 σχόλια:

andreas είπε...

Εύγε που το αναδεικνύετε. Το αναδημοσιεύουμε

Ο νοών...νοείτω είπε...

@andreas,
Να είστε καλά.
Μακάρι να αναδεικνύονται αυτά που προσπαθούν να ξεχάσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ συγκινητικό θέμα, μπράβο που το ανέβασες φίλε μου.

nikos είπε...

αγαπητέ φίλε ..σε προσκαλώ στο χωρίο μου Στανος Χαλκιδικής ..με την μεγαλύτερη πληθυσμιακή γεννητικότητα ..για να δεις τον ρόλο του "δασκάλου" δημόσιου υπάλληλου Ελληνικής Δημοκρατίας ..και τον ύπουλο και μπαμπέσικο ρόλο στην συνδιαλλαγή με το σεξιστικό και σχιζοφρενικό Ελληνικό Κράτος ένα δείγμα σημερινού δημόσιου διαλόγου και της λογοκρισίας ..που δέχτηκα http://somporo.blogspot.com/2010/07/11.html

nikos είπε...

αυτόπτης μάρτυρας στο δικαστήριο ο φίλος μας του antinews Φ.Κ.

nikos είπε...

με αγάπη... http://www.youtube.com/watch?v=ikKmxrl3Jsc&feature=player_embedded