Επιτέλους, σταματήστε τον πλήρη εξευτελισμό του βουνού των Θεών!

ΟΛΥΜΠΟΣ: Με θηρία 4Χ4 εντός του πυρήνα του Εθνικού Δρυμού, εντός του αρχαιολογικού χώρου και της διεθνώς προστατευμένης περιοχής Natura!!!


10 Ιουλίου 2010:
• Η καλύβα «Χριστάκη» και το αυθαίρετο κτίσμα (αριστερά)
με δεκάδες 4 Χ 4 στην …αυλή τους.
• Το αυθαίρετο, ενώ έχει κριθεί ως κατεδαφιστέο, συνεχίζει να υπάρχει,
πλέον με σκεπή και χώρο ...παρκινγκ!
• Ποιοι φέρουν την ευθύνη της μη υλοποίησης της απόφασης κατεδάφισης;

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

Κυρία Μπιρπίλη, κύριε Γερουλάνε

Σίγουρα θα έχετε πληροφορηθεί, πως από το καλοκαίρι του 2009, στον Όλυμπο, σε υψόμετρο περίπου 2.500 μέτρα, γίνεται απόπειρα να ανεγερθεί κτίσμα 81 τ.μ. Η παρακάτω φωτογραφία, σίγουρα δεν θα έχει διαφύγει της προσοχής σας, μιας και φιλοξενήθηκε μέχρι και σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας μεγάλης κυκλοφορίας. Βλέπετε, πρόκειται για αυθαίρετο στο ψηλότερο σημείο της χώρας, μόλις λίγα μέτρα κάτω από το θρόνο του Δία!

Όπως επίσης σίγουρα θα γνωρίζετε, σύμφωνα με το Πολεοδομικό Γραφείου Ελασσόνας, την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009, σε απάντηση που έστειλε στη WWF Hellas, το Δασαρχείο Ελασσόνας, επιβεβαίωσε την ύπαρξη της αυθαίρετης κατασκευής, «συνέταξε πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, επέβαλλε πρόστιμο αυθαιρέτου και …έκτοτε βρίσκεται σε εξέλιξη η συγκρότηση συνεργείου κατεδαφίσεως».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ.

Στηρίξτε το αίτημα της άμεσης νομικής προστασίας του Ολύμπου, εδώ!


Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.
Η ομάδα στο διαδίκτυο: Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ, και στο Facebook

2 σχόλια:

nikos είπε...

ΞΥΠΝΑTE ΒΡΕEEEEEEE !!!!..XARY KLIN
http://antigoldgreece.wordpress.com/2010/07/12/mavropigi/

Ανώνυμος είπε...

η πολεοδομία μπορεί να επιβάλει ημερήσιο πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ (αν θέλει) έτσι ώστε να αναγκαστεί ο "ιδιοκτήτης " να το ξηλώσει με δικά του έξοδα,όσο γίνεται πιό γρήγορα.....
αλλά αυτό δεν είναι παράνομο μανάβικο στην άκρη επαρχιακού δρόμου.......εκεί ο κακομοίρης μεροκάματο ήθελε να βγάλει....και τώρα πουλάει τα χωράφια του να πληρώσει το πρόστιμο...

χρηχα