Η φαντασία απέναντι στην μα_ακία...


Όταν υπάρχει φαντασία , για την προβολή των αιτημάτων σου κάνεις μια πρωτότυπη εκδήλωση και παίρνεις τον κόσμο με το μέρος σου αναγκάζοντας την εξουσία να σε ακούσει και πιθανόν να σου λύσει τα προβλήματα που έχεις. (από εδώ)

Η διάσημη παρισινή λεωφόρος Σανζ Ελιζέ μεταβλήθηκε σε οικολογικό παράδεισο για ένα διήμερο, χάρη στην αυθεντική πρωτοβουλία 600 γεωργών που εγκατέστησαν σε έκταση 1,2 χλμ. έναν γιγάντιο κήπο για «να ακουστεί η φωνή της γεωργίας».
Τα Ηλύσια Πεδία, από την Αψίδα του Θριάμβου μέχρι την πλατεία Ομόνοιας, απαλλαγμένα από αυτοκίνητα, μεταβλήθηκαν σε εξοχικό τοπίο, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης γοητείας για την παρουσίαση της γεωργίας και των προβλημάτων του κλάδου στο πλατύ κοινό.
Οι γεωργοί μετέφεραν και εγκατέστησαν τη νύχτα του Σαββάτου ένα φυτεμένο χαλί με πάνω από 100 είδη καλλιεργειών, δέντρα, λουλούδια, σιτηρά, αμπελώνες, φρουτόδεντρα. Σε ειδικούς χώρους τοποθετήθηκαν ζώα, πρόβατα και βόδια. Στην πλατεία Rond Point σε πυραμίδα 7 μέτρων, εκτέθηκαν φρούτα και λαχανικά προς πώληση. Η όλη επιχείρηση βαφτίστηκε «Nature Capitale».
Η επιτυχία της ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Την Κυριακή και χθες πάνω από δύο εκατομμύρια άτομα επισκέφθηκαν και φωτογράφησαν το γιγάντιο χάπενινγκ.
Ο πρόεδρος Σαρκοζί, που έχει αντιμετωπίσει έντονες επικρίσεις των γεωργών, πραγματοποίησε επίσκεψη-έκπληξη με τη σύζυγό του Κάρλα στη γιγάντια φάρμα των Ηλυσίων Πεδίων. Αντάλλαξε φιλοφρονήσεις με το κοινό και υποσχέθηκε στους οργανωτές ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την υποστήριξη του κλάδου. «Η επίσκεψη του προέδρου μάς ευχαριστεί, αλλά πρέπει να ακούσει τα αιτήματά μας», δήλωσαν οι γεωργοί.



Αντίθετα όταν δεν έχεις ίχνος από φαντασία κάνεις μια κλασσική πλέον νεοελληνική μα..ακία και με μερικούς ακόμα "συναγωνιστές" πετυχαίνεις ακριβώς το αντίθετο από αυτό που επιδιώκεις ,δηλαδή να στρέψεις εναντίον σου όλο τον κόσμο που χωρίς λόγο ταλαιπωρείς. (από εδώ)

Την εθνική οδό Τρικάλων - Ιωαννίνων απέκλεισαν συμβολικά οι κάτοικοι της Βασιλικής, διαμαρτυρόμενοι για τον «Καλλικράτη»

Κλειστό επ' αόριστον θα παραμείνει από σήμερα το λιμάνι της Κυλλήνης από τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που διαμαρτύρονται για την αλλαγή του ονόματος του νέου «καλλικρατικού» δήμου, από Δήμο Κυλλήνης σε Δήμο Ανδραβίδας...

Εκατοντάδες δημότες απέκλεισαν για μία ώρα το λιμάνι της Κυλλήνης προκαλώντας δυσφορία στους πολίτες που είχαν προορισμό τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

«Μπλόκο» στην Πατρών-Κορίνθου, στο ύψος της Πούντας, έστησαν χθες το μεσημέρι (12.30 μ.μ. - 2.40 μ.μ.) απροειδοποίητα κάτοικοι και φορείς της Αν. Αιγιαλείας, αντιδρώντας στη συνένωση των Δήμων Αιγείρας, Ακράτας και Διακοπτού με το Αίγιο. Τα οχήματα σχημάτισαν ουρές χιλιομέτρων, καθώς στην περιοχή είναι υπό εξέλιξη και τα έργα για τον νέο αυτοκινητόδρομο.

Σε δίωρο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ της Αμφίκλειας και της Τιθορέας προχώρησαν χθες το απόγευμα κάτοικοι της περιοχής, μετέχοντας στις κινητοποιήσεις της Επιτροπής Αγώνα του Δήμου Αμφίκλειας ενάντια στον «Καλλικράτη». Λόγω των κινητοποιήσεων σημειώθηκαν καθυστερήσεις σε τρία δρομολόγια του ΟΣΕ.

Πηγή: atheofobos2.

4 σχόλια:

Artanis είπε...

Εγώ το λέω και το παραδέχομαι, τον Καλλικράτη τον έχω γραμμένο στα παλιά μου τα παπούτσια και δεν με νοιάζει ποιοι δήμοι θα συμπτυχθούν και γιατί...Όσο για τις "αντιδράσεις" αποσπούν τη προσοχή των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα...Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν...

t είπε...

Ίσως τελικά να μην μπορέσουν να τον εφαρμόσουν, γιατί οι αντιδράσεις είναι πάρα πολλές, και από αρκετούς δικούς τους που θίγονται.
Καλησπέρα φίλε μας.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Καλησπέρα κυρίες μου.
Αν και δεν έχω εντρυφήσει στον Καλλικράτη, θεωρώ ότι η εκ νέου συγκέντρωση εξουσιών, και ιδιαίτερα στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν είναι το σωστό, ασχέτως εάν κύριο σύνθημα είναι η περικοπή περιττών θέσεων και εξόδων.
Εάν πραγματικά τους ενδιέφερε αυτό, θα είχαν θεσπίσει προϋπολογισμούς και εκθέσεις πεπραγμένων σε κάθε διοίκηση και χρήση.

Αντί να διορθώνουν τις στρεβλώσεις του δημόσιου τομέα, δημιουργούν νέες.
Δεν στέκομαι στις αντιδράσεις, διότι θεωρώ ότι οι περισσότερες υπάρχουν επειδή θίγονται "κεκτημένα".
Ο συνήθης όμως τρόπος αντίδρασης είναι αυτός που καυτηριάζεται από τον αθεόφοβο, σε σχέση με τι σκέφθηκαν οι Γάλλοι γεωργοί.

botilastopelagos είπε...

Μια πολύ επιτυχής ανάρτηση, που θέτει την προβληματική της εύστοχης επιλογής μεθόδων αντιπαράθεσης.
Αξίζει πράγματι να μας προβληματίσει όλους, αν θέλουμε μια προσπάθεια να μην εξαντλείται στον ακτιβισμό αλλά να αποδίδει καρπούς.