Μισές αλήθειες και ολοκληρωμένα ψεύδη.

Έλαβα πριν μερικές ημέρες την παρακάτω επιστολή, την οποία και αναδημοσιεύω στα πλαίσια της ανάδειξης απόψεων και άλλων αναγνωστών του διαδικτύου εν γένει.
Διατηρώ αυτοτελώς το ύφος και τον τρόπο γραφής, θεωρώντας ότι εκπροσωπεί καίρια τον συντάκτη.

Γράφει ο zame.

Λένε οι Προπαγανδιστές του Σημιτισμού ότι επί Καραμανλή έπεσε ο ρυθμός ανάπτυξης ....Μισές αλήθειες & ολοκληρωμένα ψεύδη.
Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης επί "εκσυγχρονισμού" οφειλότανε σχεδόν Αποκλειστικά στα <μεγάλα έργα> που Επιβληθήκαν λόγω Ολυμπιακών Αγώνων....(μήπως εδώ είναι & η μεγάλη μαύρη διαπλεκόμενη , διεφθαρμένη & ελλειμματική τρυπά)..?
Ξεχάσθηκε το ....C4i η ......Σι φορ αη ...μάλλον συμφορά μεγάλη μας βρήκε με τους χουβαρδάδες......που έμειναν στην Ιστορία
Φυσιολογικά λοιπόν μειώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης....μια και ούτε η επταετία Σημίτη διέθετε η είχε θέσει σε λειτουργία κάποιο Σχέδιο Ανάπτυξης, η χώρα βάδιζε τυφλή & άπορη στο άγνωστο, με το 3πτιχο ενός συγχρόνου κράτους
(α) το πρώτο αφορά το πλεόνασμα από την παραγωγική δραστηριότητα, το
(β) συνδέεσαι με τα φορολογικά έσοδα και το
(γ) εξαρτάται από την πηγή δανεισμού. Το τελευταίο προφανώς χρεοκόπησε και ξεπεράστηκε σαν ένα οικονομικό μοντέλο που αναδιένειμε δανεικά από τις επόμενες γενιές στην σημερινή.
Ξεπεράστηκε επίσης το πολιτικό σύστημα που αναθεωρεί συνεχώς τις <κόκκινες γραμμές> των εσχάτων υποχωρήσεων στα εθνικά θέματα, χωρίς ποτέ να χαράζει <γαλάζιες γραμμές>, χωρίς να θέτει εθνικούς στόχους, χωρίς να αναζητά εθνικούς ρόλους στον σύγχρονο κόσμο.
( Η Ελλάδα δεν είναι off shore για παραγωγή ευρωπαίων πολιτών!) και ούτε μπορεί να γίνει ο επόμενος <ρόλος> στον σύγχρονο κόσμο.
Και ας ΖΟΥΜΕ σε μια Απροκάλυπτη οικονομική τρομοκρατία.
(.....ίσως τυχαία σήμερα δημοσιοποίησε το Ποντίκι την πληροφορία που έδωσε "ξένη" δύναμη στην ελληνική κυβέρνηση περί αξιολογοτάτων κοιτασμάτων πετρελαίων στην ΖΟΕ (Ζώνη Οικονομικής Εκμετάλλευσης) του Καστελόριζου (Μεγίστη).
Πετρέλαια. όσμιο και πλήθος άλλων μετάλλων, όλα τα "εθνικά ασημικά" με πλήρη λεπτομέρεια χαρτογραφημένα και καταγεγραμμένα από τις "μεγάλες ξένες δυνάμεις".)
Ένας απρόσωπος μηχανισμός κατευθυνόμενος από το άνευ ταυτότητας διεθνές κεφαλαίο και το ασύδοτο τραπεζικό σύστημα να επιβάλλει όρους επιβίωσης και οικονομικής πολιτικής στις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς η ιδία να είναι σε θέση να αντιδρά και να επιλέξει τις δικές της πολιτικές λύσεις.
Είναι δε τόση η ισχυροποίηση του μηχανισμού αυτού , ώστε η ΕΕ έχει αναγκαστεί ως Οργανισμός να εκπροσωπείται αυτόν. (Βλέπε Μπαρόζο, Αλμούνια, και αλλά υψηλόβαθμα στελέχη κυβερνήσεων) ..προκειμένου να νομιμοποιούνται οι αποφάσεις του μηχανισμού και να περνούν ομαλά στους λαούς των χωρών - μελών.
Το τραγικό σχήμα που προέκυψε (ως αποτέλεσμα αλλεπαλλήλων υποχωρήσεων των Ευρωπαίων σε επώνυμα και μη οικονομικά συμφέροντα) , διοικεί σήμερα το Ευρωπαϊκό οικοδόμημα που έχει χάσει την ταυτότητα τον ρολό & τις προοπτικές που του έδωσαν οι ιδρυτές του & οι συνεχιστές του Ευρωπαϊκού Οράματος.
ΟΧΙ μόνον δεν πείθει κανέναν αλλά καθίσταται όλο και πιο αντιπαθές σε όλο και περισσότερο κόσμο, ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής και διαμονής!
(ποσό προφητικό είναι το παρακάτω δημοσίευμα )!

(.....Το 1932 άρθρο του διάσημου οικονομολόγου Τζον Μειναρντ Κεινς. Δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τα μέσα ενημέρωσης ίσως γιατί ακούγεται πολύ (αριστεριστική).
Έγραφε λοιπόν η εν λόγω Προσωπικότητα: <Είμαστε πασιφιστές> …Αλλά δεν είναι σαφές ότι η συγκέντρωση των προσπαθειών ενός έθνους στην απόσπαση του μέγιστου δυνατού μεριδίου από το διεθνές εμπόριο, η διείσδυση ξένων καπιταλιστών στις πρώτες ύλες και τις οικονομικές δομές της χωράς και η στενή εξάρτηση της οικονομικής μας ζώνης από τις διακυμάνσεις των οικονομικών πολιτικών άλλων χωρών, διασφαλίζουν την παγκόσμια ειρήνη. Η πείρα δείχνει ότι το αντίθετο είναι πιθανότερο. Η προστασία των συμφερόντων μια χώρας στο εξωτερικό, η κατάκτηση νέων αγορών, η ενίσχυση του οικονομικού ιμπεριαλισμού, ιδού η σχεδόν αναπόφευκτη συνεπεία ενός μοντέλου που επιδιώκει τη μέγιστη γεωγραφική διάχυση του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από την έδρα της ιδιοκτησίας….)

Μαζί με αυτό καθίστανται αντιπαθείς και οι Πολιτικές Ηγεσίες που το δημιούργησαν και το στηρίζουν (ίσως επειδή δεν μπορούν να κάνουν και αλλιώς αλλά αυτό λίγο ενδιαφέρει, ας πρόσεχαν), μια και θεωρούνται ευθέως υπεύθυνες για όσα συμβαίνουν.
Οι πολίτες της κάθε χωράς ψήφισαν συγκεκριμένους ανθρώπους για να τους κυβερνούν, και αυτούς χρεώνουν λάθη & παραλείψεις, όπως και σε αυτούς τα θετικά..(όπως χρεώθηκε ο Καραμανλης όλη την βρώμικη δουλειά που χρειάσθηκε... ώστε να "σπάσει το απόστημα της διαφθοράς").
Δεν ξέρουν (και δεν διάλεξαν) κανένα τραπεζικό σύστημα, επιτόκια spread, κερδοσκόπους & σκοτεινά συμφέροντα....και όλο τον συρφετό που αποδεικνύεται ότι ελέγχει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με έκπληξη και αγανάκτηση παρακολουθούμε τον διασυρμό χωρών από ανώνυμα συμφέροντα, & μαζί την αδυναμία των Πολιτικών Ηγεσιών να κάνουν κάτι ...πειστικό και σημαντικό ...
Αν η κρίση είναι πολύπλευρη, βαθιά και επικίνδυνη, ακόμα πιο βαθύ και επικίνδυνο είναι το πηγάδι που ανοίγει που μέσα πρώτες Αυτές θα πέσουν βλέποντας τον ρόλο και την χρησιμότητά τους συνεχώς μειούμενες.
Και τότε θα είναι αργά για να κάνουν κάτι...Αλλά δεν χάνουν τίποτα να δοκιμάσουν...Η μήπως χάνουν...? (λέει ο παρατηρητής 7/2/10 στο Παρόν) χάνουν ίσως την "ευτυχή" κατάληξη της στήριξης οικονομικά της χώρας μας με το αζημίωτο φυσικά...βλπ. φρεγάτες...κλπ. δηλαδή ακόμα ποιό "μέσα" και αυτό το "βαφτίζουνε" επιτυχία.
Ως ύποπτο τουλάχιστον εμφανίζεται επίσης το ταυτόχρονο άνοιγμα τόσων θεμάτων όταν η αγορά βιώνει, την μεγαλύτερη ύφεση των μεταπολεμικών ετών.
Ίσως μια δεξιόστροφη επαναπροσέγγιση επαληθεύσει τους κομμουνιστές που είναι οι πρώτοι που υποστήριξαν πως ο καπιταλισμός ήταν τεράστιο βήμα στην ιστορία.

zame

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ζame
έκανες ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση για την κοινωνική εργασία. Επειδή προβλέπω ότι σε λίγο δεν θα χωράνε οι φυλακές οικονομικους κρατούμενους αν ήθελες και έχεις καιρό μπορείς να δώσεις περισσότερα στοιχεία. Είναι χρηστικό θέμα και νομίζω ενδιαφέρει όλους.
Ευχαριστώ, @αλλενάκι

Ανώνυμος είπε...

(προς @αλλενακι)
σχετικα με το προγραμμα κοινωνικης εργασιας...η Υπηρεσία Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής ειναι μια νεοσύστατη υπηρεσία του τότε υπουργείου Δικαιοσύνης που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007 με έδρα την Ερμούπολη και περιφέρεια αρμοδιότητας τα νησιά των Κυκλάδων και τη Σάμο.Ο Δήμος Ερμούπολης εφάρμοσε πρώτος το εν λόγω πρόγραμμα από τα τέλη του 2008, με την Υπηρεσία Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής (ΥΕΚΑ) Σύρου (Βοκοτοπούλου 18 και Ανδρου, Ερμούπολη Σύρου, τηλ.: 2281089310) να επιμελείται του συντονισμού, της οργάνωσης και της εποπτείας του όλου προγράμματος.
Εχει τον χαρακτήρα μιας κοινωνικής υπηρεσίας των δικαστηρίων και παρέχει πληροφόρηση, συμβουλευτική και κοινωνική υποστήριξη σε άτομα που έχουν εμπλακεί με την ποινική δικαιοσύνη.
«τα άτομα που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις χρηματικές ποινές (..υποψιάζομαι πως θα πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο..) έχουν πλέον τη δυνατότητα να μετατρέψουν την ποινή τους σε παροχή δωρεάν εργασίας σε κρατικούς φορείς που έχουν πιστοποιηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Για την επιλογή του είδους της εργασίας που παρέχεται, λαμβάνονται υπ’ όψιν η φύση και οι συνθήκες τέλεσης της αξιόποινης πράξης, η ηλικία και η υγεία του καταδικασμένου, καθώς και το επάγγελμα και οι δεξιότητές του. Ευελπιστούμε δε ότι στο μέλλον και οι λοιποί νησιωτικοί δήμοι των Κυκλάδων θα δρομολογήσουν διαδικασίες για την ένταξή τους στο πρόγραμμα»....
zame