Αναζητώντας, Ανακαλύπτω



Σήμερα θα σας κουράσω, αλλά λόγω καιρού δεν προβλέπονται πολλές βόλτες, οπότε υπάρχει και περισσότερος χρόνος.
Με αφορμή μία ανάρτηση του antinews, που θα βρείτε εδώ, πήγα αρκετά πίσω και συγκεκριμένα σε μία ανάρτηση πάλι του antinews, με τίτλο: «Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν χαρίζει το όνομά της».

Διαβάζοντας την ανάρτηση και όλα τα σχόλια, μιας που ήταν περίπου και ο χρόνος που πρωτοεπισκέφθηκα αυτήν την ιστοσελίδα, αλίευσα ένα σχόλιο του σχολιαστή Γιώργου Κούρβα που σημειωτέον μου θύμισε πάρα πολύ έναν άλλον αγαπητό φίλο.
Το σχόλιό του απευθυνότανε στον Εξάκτινο, και το παραθέτω αυτούσιο καθώς και την απάντηση το Εξάκτινου. Έχει πολύ ενδιαφέρον, μέρες που είναι, η ανάρτηση και τα σχόλια, αλλά κυρίως έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, για εμένα, τα γραφόμενα του κ. Κούρβα και του Εξάκτινου.
Τέλος θα σημειώσω με παράπονο.
Γιατί χάθηκαν τέτοιοι σχολιαστές (Γιώργος Κούρβας, Εξάκτινος);
Πρέπει να ψάξω να τους βρω.

Ακολουθούν τα σχόλια.

…Εξάκτινε,

συμφωνούμε. Μπορεί να ‘χεις δίκιο και στο άλλο που είπες πριν κάτι μέρες: “Η επόμενη επανάσταση θα είναι αστική”! Όλα είναι ρευστά από δω και πέρα. Έρχονται τα πάνω κάτω και τα αριστερά δεξιά. Δεν εννοώ, βέβαια, αύριο ούτε του χρόνου. Θα πάρει καιρό. Αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν υπάρχουν, πλέον, ιδεολογίες που τα λένε όλα σωστά, ΑΛΛΑ άνθρωποι όλων των ιδεολογιών που μιλάνε σωστά. Κατά την γνώμη μου…

“Βιώνουμε, ήδη, την δημιουργία του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού! Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία του ανθρωπίνου γένους, που δημιουργείται πολιτισμός με μη τοπικά, μη φυλετικά και μη θρησκευτικά χαρακτηριστικά. Χώρα, ο πλανήτης Γη. Φυλή, το ανθρώπινο γένος. Θρησκεία και Πολίτευμα, ό,τι ήθελε προκύψει. Η ενιαία- παγκόσμια Αγορά κι η συνακόλουθη κατάργηση των συνόρων, η χρήση της αγγλικής ως παγκόσμιας γλώσσας και η ύπαρξη του παγκόσμιου ιστού του Διαδυκτίου/Internet, (στο οποίο, ήδη, εμπεριέχονται και τα ΜΜΕ), πιστοποιούν ως βάσιμη, πλέον, την αρχή του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού.
Η «Εποχή» αυτή ταυτίζεται στους Oυρανούς με το τέλος της «Εποχής του Ιχθύος» και την αρχή της «Εποχής του Υδροχόου», -“This is the Age of χύθηκαν τα νερά, τα πάντα είναι ρευστά,Aquarius”! «Ύδωρ» και «χέω» «βάλτε να πάνε», τα πάντα ρει, έρχονται τα πάνω κάτω! Ταυτόχρονα, η κορύφωση, το “peak” τής διανόησης πάνω στον πλανήτη, σήμερα, ενημερώνεται μέσω της επιστήμης των Μαθηματικών, για την «Θεωρία του Χάους»: ο Κόσμος, η Φύση, η Ζωή, θα γίνονται από ’δω και ’μπρος αντιληπτά μέσω …14 διαστάσεων, -όπως λένε και προσδοκούν οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι επιστήμονες-, κι όχι με τις τρεις, ή τις τέσσερις – συν τον Χρόνο-, που μας είναι αναγκαίες, σήμερα.
Κάθε άνθρωπος, ως ένα κύτταρο της Παγκόσμιας Συνείδησης, νοιώθει κι αντιλαμβάνεται σαν δίκαιο κι ωφέλιμο, ή καλόν καγαθόν, το να προσπαθήσει ν’ α γ ω ν ι σ θ ε ί, ώστε το ανθρώπινο γένος να κατακτήσει αυτή την Γνώση, κερδίζοντας, ακολούθως, την βιωματική αντίληψη αυτού του …δεκατετραδιάστατου Κόσμου! Η ενδόμυχη, υποσυνείδητη κι ενστικτώδης αυτή τάση, θα συν-ασπίσει, ως πυρήνας, την Ανθρώπινη Κοινωνία και θα δημιουργηθεί, συν τω χρόνω, η «πόλις», οι «πολίτες» της, η «πολιτική» τους και, κατ’ επέκτασιν, η «πολιτεία» της Κοινωνίας των Λαών του Α΄ Παν-γήινου Πολιτισμού.
Το «Παγκόσμιο Χωριό» μας έχει μια θαυμαστή δυνατότητα – πλεονέκτημα στην επιλογή πολιτεύματος: μπορεί να ενεργοποιηθεί και πάλι, 2500 χρόνια μετά την εφεύρεσή της στην αρχαία Αθήνα, η «ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», το τελειότερο πολιτικό επίτευγμα του ανθρωπίνου γένους, το οποίο είχε ακυρωθεί, εκ των πραγμάτων, λόγω της τεράστιας αύξησης του πληθυσμού πόλεων και κρατών. Σήμερα, ό μ ω ς, «Αγορά», ή «Τόπος» που καλείται να συγκεντρωθεί η Γενική Συνέλευση του Λαού» = η «Εκκλησία του Δήμου», υπάρχει κι είναι το «Δια-δίκτυο». Επίσης, «Γλώσσα» επι-κοινωνίας κοινή για όλους μας υπάρχει κι είναι τ’ αγγλικά. Μόνον αυτά τα δύο, τόπο και κοινή γλώσσα, απαιτεί η Άμεση Δημοκρατία «για να λάβει χώρα», (: αντικειμενικές συνθήκες). Για ν΄ αρχίσει κ-α-ι να λειτουργεί, χρειάζεται «Πολίτες», (: υποκειμενικές συνθήκες). Υποκειμενικά έτοιμοι ως έτυμοι (= αληθινοί) Πολίτες, σήμερα, υπάρχουν ελάχιστοι. ΑΝ, ό μ ω ς, αυτοί οι …ελάχιστοι, γίνουν η «μαγιά» που θα ενεργοποιηθεί σε κοινό Σκοπό = πολιτική θέση- στάση => «Ιδεο-λογία», -πράγμα εύκολο, πλέον, λόγω Internet-, κι αποτελέσουν τους «δασκάλους», τους «αφυπνιστές», τους «Δια-φωτιστές» του ανθρωπίνου γένους σε οικουμενική κλίμακα, τότε, μ ε τ ά τ ρ ι ά ν τ α χ ρ ό ν ι α α π ό σ ή μ ε ρ α, η μαγιά θα έχει γίνει καρβέλι για το στομάχι και οινό-πνευμα για τον Θυμό της Ψυχής μιας κρίσιμης μάζας «πολιτών-οπλιτών», ικανών για το -νυν ανέλπιστο και τότε εφικτό- τέλος της Εποχής των «Πολιτισμών του Πολέμου» και την αρχή της Εποχής των «Πολιτισμών της Ειρήνης», ή: του Α΄ ΠΑΝ-ΓΗΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!..
(: Αρκεί να «λέει» η Ιδέα, κατ’ Αρχήν, ώστε να είναι ο καταλύτης, κατ’ αρχάς, in the first place, που θα συν-σπειρώσει και πολώσει, ως πυρήνας, την νυν εν υπνώσει, αλλά, πάντα, εν δυνάμει, «μαγιά» …)

Αφού αυτή η προοπτική για παν-γήινο, παν-ανθρώπινο πολιτισμό είναι «καλή κι αγαθή», τότε, είναι δίκαιο για κάθε πολίτη Γήινο της πόλης- Γης, ν’ αγωνισθεί για την επίτευξη αυτού του καλού, αγαθού, δίκαιου και, άρα, ωφέλιμου Σκοπού. Διαφορετικά, είναι προδότης της Πόλης – Πατρίδας μας Γης, εφιάλτης για τους συμπολίτες αδελφούς μας Γήινους και, προ πάντων, εχθρός της Πολιτικής βούλησης της Πολιτείας του πλανήτη μας, που είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, η οποία μπορεί να εκφρασθεί αυθεντικά, μ-ό-ν-ο, μέσω της Άμεσης Δημοκρατίας. Όποιος δεν αγωνίζεται, από ’δω και πέρα, με αυταπάρνηση υπέρ της σύστασης αυτής της Πανγήινης e- Άμεσης Δημοκρατίας, διαπράττει «Ύβριν». Αν, ό μ ω ς, τυγχάνει να είναι κ α ι Έλληνας, διαπράττει δυο φορές Ύβριν, αφού οι άλλοι λαοί δεν γνωρίζουν, αυτομάτως και παραχρήμα, τι σημαίνουν «πόλις», «πολίτης», «πολιτεία», «πολιτική» και «δημο-κρατία». “It’s all…Greek to them”, «είν’ όλα …κινέζικα γι’ αυτούς», κι έχουν απόλυτο δίκιο, – οι άνθρωποι!..
Το «Έλλην», τώρα, δεν είναι μόνο προνόμιο υπερηφάνειας για τους νυν- Έλληνες. Είναι, πρωτίστως, καθήκον κι υποχρέωση! Ας γίνει κατανοητό κάτι πολύ σημαντικό: η Ελλάς, είναι η μ ο ν α δ ι κ ή χώρα του «Χριστιανικού» Δυτικού Κόσμου, ή Πολιτισμού, που έχει Ιστορία π ο λ ύ π ρ ι ν τον «Χριστό» και τους «Χριστιανούς». Ιστορικά, μόνον η Ελλάς κι οι Έλληνες, απ’ όλη την «Χριστιανοσύνη» και τους «Χριστιανούς», μπορούν να συν-κ ρ ί ν ο υ ν τον Χρόνο των π.Χ. αιώνων της Παλαιάς Διαθήκης, με τον της δικής τους χώρας- έθνους. Όπου ΧΡΟΝΟΣ = ΙΣΤΟΡΙΑ. Παράδειγμα: ο Ιταλός, ο Ρώσος, ο Ελβετός, ο Αμερικανός, ο Γερμανός, ο Ούγγρος, ο Σουηδός, ο Σέρβος, ο Ισπανός, ο Βέλγος κι όλοι οι Άγγλοι- Γάλλοι- Πορτγάλλοι, -για να πούμε μερικούς-, δεν δυσανασχετούν όταν τους λένε ότι κατάγονται απ’ τον Αβραάμ, γιατί το γένος τους ήταν ι-στο-ρι-κά ανύπαρκτο επί Αβραάμ. Όταν λες το ίδιο σ’ έναν Έλληνα, -τουλάχιστον!-, θα πρέπει να ψάξει να δει αν είναι έτσι, αφού υπάρχουν Δευκαλίωνες, Ηρακλείς, Προμηθείς, Ιαπετοί, όπως και Πελασγοί, Ηλιάδες, Τελχίνες, Ιδαίοι Δάκτυλοι, Κ(υρήτες, Κορύβαντες και πολλοί άλλοι στην προ- Ιστορία του γένους των Ελλήνων, οι οποίοι είναι σύγχρονοι, α-λ-λ-ά, και π ο λ ύ π α λ α ι ό τ ε ρ ο ι του Χαλδαίου Άβραμ!
Οι νυν Έλληνες, – δηλαδή, οι κάτοικοι της Ελλάδας κι οι καταγόμενοι απ’ αυτήν -, έχουν την ευθύνη, το καθήκον και την υποχρέωση, λόγω ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ, να ανακαλύψουν και να προτείνουν όπως, επίσης,τον Σκοπό και τους Στόχους του Α΄ Πανγήινου Πολιτισμού και να προσδιορίσουν τον τρόπο, την τεχνική, το «Know How» και, ά ρ α, την «Πολιτική», με την οποία θα πραγματοποιηθούν αυτά. Γιατί: η Πολιτική Τέχνη είναι αυτή που κάνει εφικτό, -μέσω προσωπικών αγορεύσεων και συν-λογισμών συν-λογικών συν-ζητήσεων-, τον «Λόγο της Ιδέας» τού κάθε φορά επιδιωκόμενου Σκοπού των πολιτών. Δηλαδή, με την Πολιτική, οι πολίτες-οπλίτες, κάνουν πραγματικότητα αυτό που είναι το «Ιδεα-τόν» ζητούμενό τους, ή υλοποιούν την «Ιδεο-λογία» τους, και, μέσω αυτής, εν τέλει, καθ-ιερώ-νουν το «Πολίτευμα» που επι-θυμεί η Ψυχή τους…

Η αδιάλειπτη καθημερινή εν-θυμ-ηση κι ο επακόλουθος εν-θουσιασμός, όταν η εικόνα απ’ τις «πύλες» τής Ψυχής περνάει στα «δώματα» της Καρδιάς, καθώς κοιτάμε απ’ την Πατησίων προς …, απ’ την Πειραιώς προς …, απ’ την Συγγρού προς …, απ’ την Ηλιουπόλεως προς …, απ’ την Κηφισίας προς …, απ’ την Βασ. Σοφίας προς …, απ’ τα Τουρκοβούνια προς …, απ’ τον Λυκαβητό προς …, απ’ τον Βύρωνα προς …, απ’ την Πετρούπολη προς …, απ’ το Αιγάλεω προς …, απ’ το Κερατσίνι προς …, ή απ’ το Πέραμα προς… την μαρμαρόπετρα του δαχτυλιδιού του «Χρυσού Αιώνα» της ανθρωπότητας, τον Παρθενώνα της Ακρόπολης, plus και συν, ο θυμός που αναβλύζει μέσα μας και στάζει αγίασμα εξέγερσης φιλότιμου στο θυμικό μας, ένεκα της συνειδητοποίησης της μη ύπαρξης, πια, σήμερα, στις ημέρες μας, αυτού του Πολιτεύματος της Άμεσης Δημοκρατίας, -που παρήγαγε Φειδίες, Σωκράτες, Περικλήδες και Κυναίγειρους-, μας υπενθυμίζουν, ότι: «Βοήθα τον εαυτό σου, φιλαράκι, κι ο Θεός των Θεών του Θείου θα σε βοηθήσει», ή, …ινδο-ευρωπαιο-φοινικιστί, «συν Αθηνά κ-α-ι χείρα κίνει», άνθρωπε! Γιατί:

«Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ»”…

Πολύ θα ήθελα την γνώμη σου πάνω σ’ αυτά, -όπως και όποιου άλλου φίλου.

Και η απάντηση του εξάκτινου..

Μεγάλο το πόστ σου και δε μπορώ να σου απαντήσω τμήμα τμήμα. Αλλά:
1) Δεν ξέρω αν η επόμενη επανάσταση θα είναι αστική ή όχι πάντως όπως έγραψα σε ένα σχόλιο στο μπλογκ μου ”Πάντα οι επαναστάσεις είναι σαν τον έρωτα. Η μετατρέπεται σε αγάπη ή εκφυλίζεται σε μίσος ή ξεφουσκώνει τόσο που δεν τον θυμάσαι πια. Εξαρτάται λοιπόν σε τι θα μετατραπούν. ”
.
.
2)Για τον πανγήινο ή παγκόσμιο πολιτισμό, επειδή έχω φάει στο ίδιο τραπέζι μα πολλές εθνικότητες ποτέ δε μπόρεσα να χαλαρώσω τόσο όσο με Έλληνες και μάλιστα με Έλληνες, που εμπιστευόμουν κι όχι με άτομα τα οποία φοβόμουν ή με τα οποία δε μπορούσα να χαλαρώσω γιατί μην ξεχνάς ότι έχουμε σκαρτέψει τώρα τελευταία. συνεπώς δεν πιστεύω σε παγκόσμιο πολιτισμό. Το πολύ πολύ να υπάρξει ένα μείγμα των λευκών ευρωπαίων γιατί αν καθίσεις να φας με αφρικανό, κινέζο, γιαπωνέζο, κορεάτη και λοιπούς εξωτικούς θα κόψεις τις φλέβες σου. Αφού δε μπορείς να φας και δε μπορείς να συνεννοηθείς δεν μπορείς να έχεις και κοινό πολιτισμό με αυτούς.
3)Οι ιδεολογίες και οι Θρησκείες έχουν καταρρεύσει γιατί έχουν προσπαθήσει να νοθεύσουν τη φύση του ανθρώπου. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν προσπάθησαν να αλλάξουν τον άνθρωπο. Τον αποδέχτηκαν όπως ήταν. Ο άνθρωπος είναι έτσι. ερωτεύεται πολεμάει μεθάει έχει σπίτι κλπ. όλα αυτά τα αναγνώρισαν και δεν τα καταπίεσαν. Μετά ήρθαν οι διάφορες θρησκείες και ιδεολογίες, που φασιστικά προσπαθούν να πουν ότι επειδή έτσι όπως λειτουργεί ο άνθρωπος δεν είναι καλό θα πρέπει να τον αλλάξουμε και να τον κάνουμε αλλιώς. Τώρα πια όμως είναι κατανοητό ότι οι στρεβλώσεις αυτές δε μπορούν να λειτουργήσουν και γι αυτό περνάνε κρίση τα πάντα. Η κρίση θα σταματήσει αν ο καθένας αποδεχτεί τον εαυτό του χωρίς να προσπαθεί να είναι ή να φαίνεται κάτι διαφορετικό. Αυτό δηλ. που τελικά είναι ο Ελληνικός τρόπος σκέψης. Γενικά πάντως εγώ σε όποια ανάλυση κάνω προσπαθώ να φτάσω μέχρι την πρωταρχική μήτρα για να βγάλω συμπέρασμα.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστά κατάλαβες ...

Για αυτό που γράφει ο κος Εξάκτινος έχει δίκιο. Ο Μ. Χατζηδάκης είχε πει - το αναπαράγω στο περίπου - "όπου και να ταξίδεψα στον κόσμο όταν έπρεπε να νοιώσω, να ζήσω, να χαρώ, να λυπηθώ, να ερωτευθώ, να θυμώσω, να μαλώσω, κατάλαβα ότι αυτό θα μπορούσε να γινει μόνο με όσους μιλούν την ίδια γλώσσα με μένα".

Έβαλα δική μου σάλτσα ... αραμπιάτα :)

@αλλενάκι

Υ.Γ. Πολύ ωραία φωτό!

Αυτός/ή πηγαίνει ή έρχεται άραγε;

αμμοδύτης είπε...

μερικοί σιωπούν όταν ό,τι είχαν αν πουν το είπαν. Ίσως δεν θέλουν να επαναλαμβάνονται και δεν τους αρέσει να λένε I told you so.

Έχω ένα κακό προαίσθημα ότι για πολλούς και διαφορετικούς λόγους θα είμαστε αρκετοί με το κεφάλι κάτω, αλλά ίσως είναι η ...ύφεση.

"νήπιος γέρων" είπε...

ΠΕΡΙ "ΞΙΝΏΝ" και "ΞΥΝΟΎ ΛΟΓΟΥ"

(Κυριακή, 30 Νοεμβρίου 2008)


Σύμφωνα με έρευνες της ΕΕ, η ΕΛΛΑΔΑ κατέχει την π ρ ώ τ η θέση σε ΙΔΙΟΚΑΤΟΙΚΗΣΗ, ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ και ΠΑΡΑ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Σε αυτά τα σωστά και μετρήσιμα μεγέθη, ας προσθέσουμε κι εμείς ότι, αν ανήκεις σε ελληνική ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ, …«τύφλα να ‘χουν» οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και οι κοινωνικές Πρόνοιες του κόσμου όλου!

Αλλά και πέρα απ’ όσα υποκειμενικά λέμε ΕΜΕΙΣ, μια έρευνα του Economist, το 2005, όπου αξιολογείται η «ποιότητα ζωής» σε όλες τις χώρες του κόσμου, (”The Economist Intelligence Unit’s quality-of-life index”), παρουσιάζει την Ελλάδα στην 22η θέση (!). Υστερα από Ιρλανδία, Ελβετία, Νορβηγία, Λουξεμβούργο, Σουηδία, Αυστραλία, Ιταλία, Δανία, Ισπανία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ κλπ.

Σήμερα, βέβαια, ύστερα από τα αποτελέσματα της "Κρίσης", πολλές απ’ αυτές τις χώρες πρέπει να διαγραφούν από την λίστα. Επίσης, πολλές έχουν τέτοιο κλίμα, που θα προτιμούσες να ζεις στην Ελλάδα πάμπτωχος, παρά σ’ αυτές πάμπλουτος. Κάποιες άλλες, πάλι, ήταν μεταξύ των «Μεγάλων Δυνάμεων» που μας έκαναν κράτος, πριν 187 χρόνια, -μόλις!

Στο εξωτερικό, ως γνωστόν, τα υπόλοιπα 10.000.000 ΕΛΛΗΝΩΝ τα πάνε ακόμα καλύτερα! Το PBS (Public Broadcasting Service), -το μ ο ν α δ ι κ ό κρατικό κ α ι εκπαιδευτικό τηλεοπτικό δίκτυο στις ΗΠΑ με εκατομμύρια τηλεθεατές, ΚΥΡΊΩΣ δασκάλους, φοιτητές, μαθητές, ακαδημαϊκούς και ΓΕΝΙΚΑ ανθρώπους των γραμμάτων και της τέχνης-, θέλοντας να παρουσιάσει τις εθνικοπολιτιστικές μειονότητες της Βόρειας Αμερικής, ξεκίνησε από του Ελληνοαμερικανούς, τους οποίους χαρακτήρισε ως «ΠΡΩΤΟΥΣ στο θέμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ από όλες τις εθνότητες και δεύτερους σε πλούτο μετά τους Εβραίους».

Το βασικό χαρακτηριστικό των ΕΛΛΗΝΩΝ της Αμερικής είναι κατά το ίδιο ότι: «ξεκίνησαν από το ΤΙΠΟΤΑ, δηλαδή, με δυο βαλίτσες, και κατέληξαν να υλοποιήσουν το αμερικάνικο ΟΝΕΙΡΟ».

Το PBS έδωσε ακόμα έμφαση στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ, «the Greek Spirit», που δεν έχασαν Π Ο Τ Έ οι Έλληνες, ακόμα κι όταν πουλούσαν ...κάστανα στους δρόμους της Νέα Υόρκης! Και καταλήγει: «Greek-Americans (: 1.110.373 άτομα ελληνικής καταγωγής, σύμφωνα με την απογραφή 1990), exceeded the income of the total population in all categories tabulated by the census» = «οι Ελληνοαμερικανοί ξεπέρασαν σε εισόδημα το συνολικό πληθυσμό σε όλες τις κατηγορίες της απογραφής», (πηγή: “Greece-Salonika”, 28-1-08).

«ΑΙΣΙΟ-ΔΟΞΩ!», λοιπόν -που έλεγε κλείνοντας τα κείμενά του κι ο e- φίλος μας, ο «νοών…νοείτω».

Δεν θα έπρεπε; Γιατί; Επειδή είναι σήμερα main stream η …”ξινίλα”; Σιγά, ρε, ...μοδάτοι και "προχώ" ξινοί! Πειράζει που ΕΜΕΙΣ είμαστε κλασικοί παλαιομοδίτες και τού ηρακλείτιου “Ξυνού Λόγου” αφοσιωμένοι θεράποντες;

“νήπιος γέρων”

ΥΓ. ΚΑΛΗ- ΜΕΡΑ σε όλους!!!

Αυτά σαν ένα πρώτο σχόλιο, για το "παράπονο" του "ο νοών...νοείτω" και τα κακά προαισθήματα λόγω ύφεσης, του "αμμοδύτη". Τα πάντα είναι θέμα διάθεσης, παίδες! (: Πάντως, εγώ, αμμοδύτη, άμα δεν είμαι στα επάνω μου, το μπλογκάκι σου επισκέπτομαι! Καταπληκτική η αίσθηση που προσφέρουν οι φωτογραφίες σας! Ηρεμώ, ξεκουράζομαι και γουστάρω. Αχ! αυτά τα ερημικά "χωριά" και η ύπαιθρος χώρα της Τήνου γύρω τους! Θέλω ένα τέτοιο, χωρίς ηλεκτρικό και νερό. Υπάρχει;).

Θα τα πούμε αργότερα, αναλυτικά, γιατί, τώρα, που είναι καλός ο καιρός, πρέπει να καθαρισθεί και τακτοποιηθεί η αυλή.

ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ μας!!!

"νήπιος γέρων" είπε...

(Αισιοδοξίας συνέχεια Α΄)

"ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΥΣΕ ΤΟΝ ΓΡΙΦΟ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΤΖΟΝ ΝΑΣ",

Ο 28χρονος Κ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ έλυσε τον γρίφο του νομπελίστα Τζον Νας.

«Πληροφορική δεν είναι μόνο ο προγραμματισμός ή το Εxcel, όπως ο περισσότερος κόσμος πιστεύει. Πίσω από αυτά κρύβεται ένα πολύπλοκο αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό σύστημα, οι δυνατότητες του οποίου είναι σε μεγάλο βαθμό ανεξερεύνητες. Αυτό λοιπόν καλούμαστε οι επιστήμονες να κάνουμε, να ρίξουμε φως στις… σκοτεινές πλευρές της πληροφορικής».

Είναι μόλις 28 ετών κι όμως το βιογραφικό του είναι πλούσιο σε επαγγελματική και ακαδημαϊκή εμπειρία. Απόφοιτος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με βαθμό 9,98 στα 10, με μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης θεωρείται ένα από τα πιο λαμπρά μυαλά διεθνώς. Μάλιστα σε περίπου έναν μήνα θα μπει στις αίθουσες του Πανεπιστημίου ΜΙΤ της Βοστώνης για να διδάξει. Πριν από μερικές εβδομάδες ο Κωνσταντίνος κατάφερε να ξεδιαλύνει έναν δύσκολο γρίφο της πληροφορικής, που έμενε άλυτος από το 1950. Το αντικείμενο με το οποίο ασχολείται, όπως παραδέχεται, είναι αρκετά δύσκολο για τον περισσότερο κόσμο. Η διδακτορική του διατριβή μελετά το Θεώρημα του Νας, στη θεωρία των παιγνίων, θεώρημα για το οποίο το 1994 ο Νας κέρδισε το Νόμπελ Οικονομίας.

«Την επιστήμη μου την ενδιαφέρει κυρίως το ΙΝΤΕΡΝΕΤ. Πρόκειται για ένα μέσο που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και ελέγχεται από διάφορες εταιρείες, οργανισμούς και κράτη. Όλοι όμως έχουν διαφορετικά συμφέροντα, που μερικές φορές επηρεάζουν την ελεύθερη κίνηση της πληροφορίας. Έτσι, αυτό που καλούμαστε να κάνουμε είναι να σχεδιάσουμε ένα “γερό” Ίντερνετ, όπου η πληροφορία θα ταξιδεύει όσο πιο ΓΡΗΓΟΡΑ γίνεται με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ενώ παράλληλα θα προστατεύεται η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του ΛΟΓΟΥ», λέει στα «ΝΕΑ» ο 28χρονος επιστήμονας.

«Θα χαθώ στην Ελλάδα…»

Στην ερώτηση αν σκοπεύει να αφήσει την ακαδημαϊκή καριέρα στη Βοστώνη για να επιστρέψει στην Ελλάδα, απαντά αρνητικά. «Το αντικείμενό μου είναι τέτοιο που φοβάμαι ότι αν ερχόμουν στην Ελλάδα δεν θα μπορούσα να συνεχίσω τις έρευνές μου. Το πιο πιθανό είναι ότι δεν θα υπήρχαν οι κατάλληλες συνθήκες, ενδεχομένως ούτε η απαραίτητη υποστήριξη στο ερευνητικό μου έργο. Φοβάμαι ότι μπορεί να χαθώ στην ελληνική γραφειοκρατία» λέει. Αυτό που του αρέσει ιδιαίτερα στη Βοστώνη είναι ότι είναι ένας τεράστιος ακαδημαϊκός χώρος. «Ο μισός πληθυσμός της πόλης έχει σχέση με τον πανεπιστημιακό κόσμο». Αν και η επιστροφή στην Ελλάδα δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του, όπως τονίζει, «θέλω να δώσω πίσω στην Ελλάδα, γιατί κι αυτή μου έδωσε τις βάσεις για να φτάσω ως εδώ. Έρχομαι στην Ελλάδα δύο φορές το χρόνο για περίπου δύο μήνες. Σίγουρα στην καθημερινότητά μου υπάρχουν στιγμές που μου λείπει η οικογένειά μου και το σπιτικό φαγητό».

"νήπιος γέρων" είπε...

50 χρόνια έψαχναν τη λύση.

Πριν από μερικές εβδομάδες, ο 28χρονος Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τράβηξε τα βλέμματα της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας- και όχι μόνο- πάνω του καθώς βραβεύθηκε από τον διεθνή οργανισμό ΑCΜ (Αssociation for Computing Μachinery), την Ένωση δηλαδή ΟΛΩΝ όσων ασχολούνται με την ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ, η οποία δίνει ένα βραβείο για την καλύτερη διδακτορική διατριβή κάθε χρόνο. Αφετηρία ήταν ο γρίφος που παρέμενε άλυτος από την εποχή που ο Τζον Νας διατύπωσε το θεώρημα για τη "Θεωρία των παιγνίων".

Ο Αμερικανός επιστήμονας τη δεκαετία του ΄50 έφτιαξε ένα απλοποιημένο σύστημα των σχέσεων και των ενεργειών κάποιων ανθρώπων που βρίσκονταν σε καταστάσεις με διαφορετικά συμφέροντα, όπως το να είναι αντίπαλοι σε ένα παιχνίδι. «Κι έδειξε ότι σε κάθε αγορά, ακόμη κι όταν υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα, υπάρχει τρόπος να βρεθεί η ισορροπία». Μετά τη διατύπωση της θεωρίας του Νας- η οποία δεν βρίσκει εφαρμογή μόνο στα παιχνίδια αλλά και στην αγορά ή το Ίντερνετ- ξεκίνησαν πολλοί επιστήμονες να ψάχνουν με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να προβλέψει την ισορροπία Νας, όπως για παράδειγμα τι θα γίνει στην αγορά ή το να προβλέψει κανείς ποιος θα κερδίσει στο σκάκι ή ποια στρατηγική είναι καλύτερη στο πόκερ. Όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος, πέρασαν πέντε δεκαετίες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Υπολογιστικά αδύνατο…

Έναν χρόνο χρειάστηκε ο νεαρός επιστήμονας με τους καθηγητές του, Χρίστο Παπαδημητρίου από το Πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ και τον καθηγητή Πολ Γκόλντμπεργκ του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, μέχρι τελικά να βρουν τη λύση στον γρίφο. Όπως λέει ο 28χρονος, οι μέχρι τότε προσπάθειες ουσιαστικά στρέφονταν προς λάθος κατεύθυνση. Η έρευνά τους έδειξε ότι η ισορροπία αυτή, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι υπολογιστικά αδύνατη. «Ουσιαστικά αποδείξαμε ότι δεν υπάρχει τρόπος για να προβλεφθεί η ισορροπία. Μπορεί να χρειάστηκε έναν χρόνο να δουλέψουμε σκληρά, ωστόσο το ερώτημα αυτό μας βασάνιζε περισσότερο καιρό. Είναι πάντως μεγάλη τιμή για έναν νέο επιστήμονα να βραβεύεται από τον διεθνή αυτό οργανισμό. Ανάμεσα σε χιλιάδες διατριβές από τα πανεπιστήμια του κόσμου, επιλέχθηκε η δική μου».

Πηγή: Τα Νέα

(http://tapantaleme.wordpress.com:80/2009/06/12/5454812/)

"νήπιος γέρων" είπε...

(Αισιοδοξίας συνέχεια Β΄)

"ΧΡΥΣΟΣ" ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ

Κονταροχτυπήθηκε με αριστούχους φοιτητές Μαθηματικών, που σπουδάζουν στα μεγαλύτερα και καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου -ανάμεσα σ' αυτά και το Χάρβαρντ- και βγήκε νικητής.
Ο λόγος για έναν τριτοετή Βολιώτη φοιτητή του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών, τον ΓΙΩΡΓΟ ΣΑΚΕΛΛΆΡΗ, ο οποίος είχε να συναγωνιστεί 480 αριστούχους υποψηφίους των μεγαλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πανεπιστημιακό μαθηματικό διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 25-30 Ιουλίου 2009 στη Βουδαπέστη.

Ο 20χρονος Γιώργος Σακελλάρης από τον ΒΟΛΟ απέσπασε την υψηλότερη διάκριση σε ακαδημαϊκό πλαίσιο μεταξύ φοιτητών, στον χώρο των Μαθηματικών και γι' αυτή την επιτυχία του βραβεύεται σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

ΤΑ ΜΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ... ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ... ΚΑΙ ΜΑΘΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.

ΜΠΡΑΒΟ ΑΠ'ΟΛΟΥΣ!!!

http://prezatv.blogspot.com/2009/10/20_14.html

"νήπιος γέρων" είπε...

"ΤΑ ΜΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ...", το σωστό. Τώρα το είδα. Συγνώμη.

(: Μεγάλο πλήγμα για την Γλώσσα, τελικά, η ορθογραφία και το συντακτικό ΟΛΩΝ των ...κορυφαίων ελλ. ειδησεογραφικών μπλογκ. Οι συντάκτες του "τρωκτικού", πχ, δεν θα πέρναγαν με τίποτα από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο του '70. ΚΙ ΟΜΩΣ! Ο κ. Γκιόλιας, -ή όπως λέγεται, τέλος πάντων-, έγινε, προχθές, Γενικός Διευθυντής [!!!] στον "ΘΕΜΑ FM"- παλιό Αλφα Ράδιο...)

"νήπιος γέρων" είπε...

@skeftikos- o νοών...νοείτω: ο "κ. Γιώργος Κούρβας", λέει, έχει αφήσει στο πόδι του, εν τέλει, τον "νήπιο γέροντα".

Όταν άρχισα να γράφω στα μπλογκ, -τότε, με το πραφ τού πρες-γρ-, έβαζα το ονοματεπώνυμό μου, γιατί χρησιμοποιούσα καμιά φορά και κείμενα της 17Ν και δεν ήθελα να κρύβομαι, "και καλά", πίσω από το δάκτυλό μου. Έτσι κι αλλιώς, αν θέλουν να βρουν ποιος γράφει τι στο Διαδίκτυο, το βρίσκουν. Το μόνο σίγουρο. Ε, αν έψαχναν και για μένα, θα έβλεπαν ότι το κάνω, απλώς, για ακαδημαϊκούς λόγους.

Χρησιμοποιούσα, τότε, όπως και τώρα, κομμάτια από ένα υπό έκδοση βιβλίο μου, (: "ΟΥΧ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΤΟ ΠΡΟΣΚΥΝΕΙΝ ιδέες- Δόγματα & ανθρώπους- Δεσπότες"), -το οποίο αρχίζει με το κομμάτι που έβαλες. Κάποια μέρα, όμως, ένας κακόβουλος σχολιαστής μού είπε ότι θα έπρεπε να ...πληρώνω στο ΑΝΤΙ για την διαφήμηση στον εαυτό μου, οπότε κι εγώ το σταμάτησα.


ΚΑΛΗ- ΜΕΡΑ & ΚΑΛΗ- ΒΔΟΜΑΔΑ, σε όλους!

Ο νοών...νοείτω είπε...

ΚΑΛΗ- ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ- ΕΒΔΟΜΑΔΑ, σε όλους και από εμένα!

Ένα μικρό πρόβλημα στο μάτι, με αναγκάζει σε όσο το δυνατόν λιγότερη έκθεση στην οθόνη, για αυτό και η καθυστέρηση στις απαντήσεις.

@αλλενάκι,
Χαίρομαι που το επιβεβαίωσες.

Ιδιαίτερα εύγεστο το πιάτο σου (σημειωτέον είμαι μακαρονάς).

Αυτή/ός για άλλους πηγαίνει και για άλλους έρχεται.
Εδώ μου φαίνεται ταιριάζει μία παράφραση της σπουδαίας φράσης σου.
Ότι νοιώθει βλέπει ο καθένας.

@αμμοδύτης,
Φίλτατε, εύχομαι η διάθεση μας που αλλάζει προς το καλύτερο, επισκεπτόμενοι το ιστολόγιό σου, να λειτουργήσει το ίδιο θετικά και προς εσένα.
Άλλωστε η θεματολογία σου βγάζει ΑΙΣΙΟ-ΔΟΞΙΑ.
Συνιστώ δε σε αυτούς που λες, να επαναλαμβάνονται, διότι υπάρχουν πολλά αυτιά ανοικτά που ίσως δεν προλαβαν να τους ακούσουν.


Αγαπητέ κ. Κούρβα, αγαπητέ και φίλτατε νήπιε γέροντα.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ταυτοπροσωπεία.
Η ΑΙΣΙΟ-ΔΟΞΙΑ, ένα από τα βέλη στην φαρέτρα μας.
Α-νόητοι σχολιαστές έχουν εμφανισθεί σχεδόν παντού, λες και θέλουν να αναδειχθούν μέσα από την ανυπαρξία τους.
Ας είναι.
Εγώ δηλώνω εδώ υπέυθυνα, ότι είναι τιμή μου να φιλοξενώ παρόμοια κομμάτια.
Η διάδοση δε, και γιατί όχι και η διαφήμηση, υποχρέωσή μου.
Αυτή εδώ η σελίδα, μπορεί να ξεκίνησε από εμένα, αλλά δεν είναι πλεόν μόνον δική μου.-

Unknown είπε...

Σημαδεύεις τον καιρό περπατώντας στην βροχή ανάμεσα σε κίτρινα φύλλα e-φίλτατε "Ο Νοών - νοείτω".
Και η φωτογραφία σου απαράμιλλα πειστική, μας κάνει να νοιώθουμε λίγα πριν από την επαφή της φθινοπωριάτικης σταλαγματιάς στο μέτωπο.
Έλλειψα και ήτανε κάτι που δεν τόθελα.
Μα θες λίγο η τενοντίτιδα στο δεξί (που με ταλαιπωρεί μήνες τώρα), λίγο της επιβίωσης οι υποχρεώσεις, λίγο η αδυναμία απάντησης στο σχόλιο του ογκόλιθου που ακούει στο προσωνύμιο «Νήπιος γέρων», με κράτησαν μακράν του πληκτρολογίου.
Όμως θα επανέλθω και πάλι κοντά στις σκεπτόμενες και σκεπτόμενους e-φίλες και φίλους μου.
Θα επανέλθω και θα «συν –ομιλήσω» και με τον προαναφερόμενο, όντας έτοιμος και απαλλαγμένος από την πνευματική μου δυστοκία των ημερών.
Χάνονται τέτοιες ευκαιρίες;
Νοιώθω και εγώ της οικογένειας έστω και σαν αιρετικό αποπαίδι (λόγω πολιτικών προσανατολισμών και της μη κατοχής ενός Blogg)
Δεν μιλάω σοβαρά επεξηγώντας τον τελευταίο των λόγων.

Ο νοών...νοείτω είπε...

@Δωδωναίος
Καλησπέρα φίλτατε και περαστικά.
Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
Όντως, δεν χάνονται τέτοιες ευκαιρίες.
Εσύ αποπαίδι;
Στυλοβάτης θα έλεγα πλέον.
Οι πολιτικοί προσανατολισμοί είναι αναφαίρετο δικαίωμά σου.
Εάν δημιουργούσες και ένα ιστολόγιο θα ήταν ακόμα καλύτερα γιά όλους.

Ανώνυμος είπε...

@Νήπιε Γέροντα: καλησπέρα.

@Δωδωναίε: γιατί το λες αυτό; Είθε όλοι οι "σύντροφοί" σου στον ίδιο πολιτικό φορέα με σένα να ΗΤΑΝ σαν και σένα!! Το blog στον Blogger με τρεις κινήσεις είναι έτοιμο, στην αρχή δεν χρειάζεται παρά μόνο την κατάθεση των σκέψεων, τίποτα άλλο.
@αλλενάκι

"νήπιος γέρων" είπε...

ΚΑλΗΜΕΡΑ, -όλη μέρα, παίδες!

@Δωδωναίος: Περαστικά, e- φίλε! Αφιερωμένο...

*****

ΕΘΝΙΚΟ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ, -”και τα σκυλιά δεμένα”…


Μας ενδιαφέρει, για το γενικό καλό, να καταρρίπτονται ανιστόρητοι μύθοι. Το αν ευκαιριακά βολεύουν τους πράσινους, τους κόκκινους ή τους μπλε, ποσώς μας ενδιαφέρει. Ορίστε, ένα …medley με «κομματάκια» έξω από μονόχρωμα, ή πολύχρωμα, κομματάκια, -δηλαδή, κάτι που ενώνει αντί να χωρίζει, ήτοι: ΕΘΝΙΚΟ. Έχει να κάνει με το ποιος είναι Έλληνας και την καθαρότητα της νυν ελληνικής φυλής. Όλα από το ίδιο βιβλίο του μέγιστου Καζαντζάκη…

*****“ΒΑΡΒΆΡΟΙ”

«Το σόι του κυρού μου αποσέρνει από ένα χωριό, δυό ώρες από το Μεγάλο Κάστρο, (σ.σ. Ηράκλειο), που το λεν ΒΑΡΒΆΡΟΙ∙ όταν ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Νικηφόρος Φωκάς πήρε πίσω τον δέκατο αιώνα την Κρήτη από τους ΑΡΑΒΕΣ, μάντρωσε σε μερικά χωριά όσους Α ρ α β ί τ ε ς απόμειναν από την σφαγή, και τα χωριά αυτά ονομάσθηκαν Β α ρ β ά ρ ο ι», Καζαντζάκης, «Αναφορά στο Γκρέκο», εκδ. Ελ. Καζαντζάκη, 1962, σελ. 32.

****“ΤΑ ΠΆΤΡΙΑ”, αδερφέ, “ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ”!!!

«Την ώρα που ετοιμαζόμουν να μπω στο βαπόρι, ένας γέρος Πόντιος με ζύγωσε:
- Έχω ακουστά, αφεντικό, πως είσαι γραμματιζούμενος. ένα πράμα θέλω να σε ρωτήσω, με την άδεια σου: Οι ΛΥΔΟΊ που πολέμησαν στον Τ ρ ω ι κ ό πόλεμο ήταν ΈΛΛΗΝΕΣ;

Ξ*α*φ*ν*ι*ά*σ*τ*η*κ*α*∙ ποτέ δεν μου ’ρθε στο νου πως μπορεί κι αυτό να γίνει πρόβλημα να παιδεύει τον άνθρωπο.
- ΕΛΛΗΝΕΣ; Αποκρίθηκα. ΚΑΘΟΛΟΥ∙ ήταν Λυδοί, Ανατολίτες.
Ο γέρος κούνησε το κεφάλι:
- Καλά λοιπόν μου το ’παν πως απαρνήθηκες ΤΑ ΠΆΤΡΙΑ. Χαίρετε!
Ετούτη ήταν η τελευταία φωνή που άκουσα στον Καύκασο … Το βαπόρι ήταν γεμάτο ψυχές που ξεριζώθηκαν από τα χώματά τους και πήγαινα να τις μεταφυτεύσω στην Ελλάδα…», Καζαντζάκης, «Αναφορά στον Γκρέκο».

Η πλάκα είναι, ότι «ο γερο- Πόντιος» είχε δίκιο!!! Παράδοση, γιά! «Τα πάτρια», αδέρφια, «τα πάτρια»! Δείτε: «ΧΕΤΤΑΙΟΙ αναφέρουσιν ΕΛΛΗΝΙΚΑ ονόματα κυριάρχων (: στην Λυδία) και σχέσεις προς ισχυρούς εκεί οργανισμούς κατοίκων. Ούτως ερμηνεύονται και τα ΠΑΛΑΙΟΤΑΤΑ εκεί ΘΕΣΣΑΛΙΚΑ ονόματα της Μαγνησίας, του τε Σιπύλου και του Μαιάνδρου, της Λαρίσης κ.ά.δ..

ΑΚΡΙΒΏΣ δε τοιαύτας πληροφορίες παρέχουσι και οι αρχαίοι Έλληνες από του Εκαταίου και του Ηροδότου περί κυριαρχίας των ΕΛΛΗΝΩΝ εν τη Λυδία δια βασιλικων οίκων καθαρώς ελληνικών: διότι βασιλείς της χώρας .. ήσαν ΗΡΑΚΛΕΊΔΑΙ, βασιλεύοντες επί 22 γενεάς ανθρώπων, παραδίδοντες την βασιλείαν ο πατήρ εις τον υιόν συνεχώς.

Ιδρυτής της βασιλείας ταύτης υπήρξεν ο Άγρων, υιός του Νίνου, έγγονος του Βήλου, δισέγγονος του Αλκαίου, τρισέγγονος του Ηρακλέους (νοείται δε Ηρακλής ο πρώιμος Μυκηναίος- Τιρύνθιος, ο αποθεωθείς ήρως*, ουχί ο γενάρχης των Ηρακλειδών). Εννοείται ότι οι βασιλείς εκείνοι .. ήρχον λαού αναμείκτου, πλέον …», (Ελευθερουδάκης, λ. «Λυδία»)

--------------
*«Οι ήρωες και οι ημίθεοι ήσαν άνθρωποι, άνθρωποι που εν ζωή είχαν κάνει αξιόλογα πολεμικά έργα, πολλές και μεγάλες ανδραγαθίες σε καιρό πολέμου ή που σε καιρό ειρήνης ευεργέτησαν πάρα πολύ το βίο του συνόλου των ανθρώπων κάνοντας ανακαλύψεις ή θεσμοθέτησαν νόμους κ.τ.λ. και οι μεταγενέστεροι τους τίμησαν, άλλους ως θεούς και άλλους ως ήρωες…», ([: συμπερασματικά, από] Διόδωρος, βίβλος 4, και 5), πηγή το καταπληκτικό www.krassanakis.gr.

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ -Ο ΑΓΩΝΑΣ και το γραπτό!)

"νήπιος γέρων" είπε...

...Παρεμπιπτόντως, ο λασιθιώτης κ. Κρασανάκης, -απ’ τα συμφραζόμενα- φαίνεται να είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ, αλλά, πρωτίστως, -πάλι απ’ τα συμφραζόμενα-, Έλλην-ας και επιστήμων. Όπως οι ΙΕΡΕΙΣ και ΔΙΑΦΩΤΙΣΤΕΣ τού Έθνους «Πλήθων», Βούλγαρης, Γεώργιος Ανθρακίτης, Βενιαμίν Λέσβιος, Ιγνάτιος Ουγγροβλαχίας. Ή ο Παπαφλέσας, ο Διάκος κι ο Σαμουήλ στο Κούγγι. Αλλά, ΕΠΙΣΗΣ, …χριστιανάρες ήταν και ο Κοραής, ο Καποδίστριας, ο Μακρυγιάννης! Συν, κι όλοι της Β΄ Εθνοσυνέλευσης που έγραψαν, υπέγραψαν και διακήρυξαν, ότι:

«Έλληνες είναι οι εις Χριστόν πιστεύοντες κάτοικοι της Ελλάδος».

ΕΛΛΗΝ-ΑΣ = ΠΑΡΑΔΟΣΗ. Δεν μπορούμε ό,τι συνάδει στα ιδεο-λογικά μας συμφέροντα να το οικιοποιούμαστε, κι ό,τι αντιτίθεται να το διαγράφουμε. Αυτό είναι Δ ο γ μ α τ ι κ ό = Ανθελληνικό. Όπως Έλληνας ήταν

ο ΜΕΤΑΞΑΣ, (: «ΟΧΙ», στους ομοδόξους του Γερμανούς),

αλλά, και

ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ, (: ΟΧΙ, στους ομοδόξους του τού Κ. Κ. Ε. [-c/o Σ.Ε.]),

ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, (: ΟΧΙ, στους ομοδόξους του Αμερικανούς, στον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ, το ’67),

αλλά, και

οι κομματικά A- ΔΕΣΠΟΤΟΙ, ανένταχοι, αναρχο-αυτόνομοι φοιτητές τής εξέγερσης του «Πολυτεχνείου»: «ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ» – «ΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΣΤΟ ΛΑΟ» - «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» => «Ε.Ο. 17Ν- “ΟΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ”, 1975 - 2002».

Επίσης, στους 59 πληρεξούσιους της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, (: μπορεί να είναι και του Άστρους. Δεν μπόρεσα να βρω, τώρα, την πηγή), ο ένας (1) αντιπροσώπευε τους «Αλβανούς συμμάχους» (!?!). Ο δε μεγαλύτερος πεζογράφος τής νυν Ελλάδος, ο Καζαντζάκης, ήταν ΚΑΙ ζηλωτής χριστιανός, στο ξεκίνημά του, ΚΑΙ κομμουνιστής ένθερμος, αργότερα, καταγόμενος, δε, απ’ το χωριό …«Βαρβάροι»! Κι αυτές οι μέχρι ειρωνείας αντιφάσεις, τις οποίες ΕΜΕΙΣ, ως Έλληνες του σήμερα, καλούμαστε να συγκεράσουμε, αφορούν, …ΜΟΝΟ, 549 χρόνια!

+ΠΕΡΑΣΜΑ & ΠΡΟΤΑΣΗ

Το 1821, το 98% των Ελλήνων, -πάνω κάτω-, ήταν αναλφάβητοι, το 1944, το 48%, και, ΣΗΜΕΡΑ, όλοι γνωρίζουμε γράμματα. Έχουμε, μ’ άλλα λόγια, σαν Έθνος, ΜΟΛΙΣ, μάθει …ανάγνωση. Και φερόμαστε σαν να ’χουμε τελειώσει …Πανεπιστήμιο, αντί ν’ ανοίξουμε κανά βιβλίο!

Ώς τα τώρα,

Ό,ΤΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ,
(: α) συνέταιροι, πλέον, ισότιμοι κι ομόσπονδοι, μ’ αυτούς που μας έκαναν κράτος, β) οι για 400 χρόνια κατακτητές μας βρίσκονται , τώρα, στο έλεος του veto μας, και γ) Αφρικανοί, Ασιάτες και Βαλκάνιοι, που βρίσκονταν σε ίδια μοίρα με μας το ’40, πνίγονται, ανιτινάζονται και ξεπαγιάζουν μέχρι θανάτου, οι καϋμένοι!, για να μπουν στην Ελλάδα),

ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ
έ ν ε κ α
ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΕΝΣΤΙΚΤΟΥ- ΚΥΤΤΑΡΟΥ- ΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ- ΨΥΧΗΣ.

Ήρθε, ΠΛΕΟΝ, η ώρα και τής μετά “ΛΌΓΟΥ ΓΝΏΣΕΩΣ” καταξίωσης. Ή, διαφορετικά, της αφομοίωσης, ΈΩΣ ΚΑΙ εξαφάνισής μας, ως είδους- έθνους…

Κάτι παλαιο- ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ Νέο-απολογητές πρέπει, πρώτα, να να γίνουν Η σ υ χ α σ τ έ ς- Ο μ φ α λ ο σ κ ό π ο ι στα Καντουνάκια, (: και «παίζεται» αν δουν …φως!), ενώ κάτι παρορμητικοί «ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ» Νέο- εθνικοί οφείλουν να πέσουν, κατ’ αρχάς, σε πενταετή …πυθαγόρεια σιωπή, και άλλα τόσα, ύστερα, να γίνουν Α κ ο υ σ μ α τ ι κ ο ί, ώστε «να μιλούν με τ’ αυτιά». Ίδιον του νεοφώτιστου, γιά!, ο ενθουσιασμός κι ο φανατισμός!

Είπαμε: ξεβόλεμα, κουπί και τράβηγμα, για «30 ΧΡΟΝΙΑ σκληρής ΕΚ- ΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», πρώτα, αδερφέ, και, μετά, θα είμαστε ικανοί να δούμε, ξεκάθαρα, πλέον, και σωστά, τότε, τι πρέπει ν’ αλλάξει και τι όχι…

«ΧΑΛΕΠΑ ΤΑ ΚΑΛΑ»,
είπε ο προ- προ- πρόγονος Χείλων, και

«Ο,ΤΙ ΑΞΙΖΕΙ, ΠΟΝΑΕΙ ΚΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ»,
έγραψε η δικιά μας, κ. Βαμβουνάκη…


ΕΠΙΜΥΘΙΟΝ

«Όπου πάω κι όπου σταθώ, κρατώ, ανάμεσα στα δόντια μου, σα φύλλο δάφνης,τ ην Ελλάδα»,

Νίκος Καζαντζάκης

"νήπιος γέρων" είπε...

@o νοών...νοείτω, -και πιο πολύ στον "Σκεφτικό": Τα μάτια σου, "σαν τα μάτια σου", e- φίλε! Για σένα, ...σπεσιάλε, αυτό:

"Ε Λ Λ Η Ν Ε Σ", (: χμμμμ!..)

Μην ξεχνάμε, ΠΟΤΈ, ότι αυτά τα φιλήσυχα ανθρωπάκια που σκύβουν το κεφάλι στον έφορο, στον αστυνόμο στο αφεντικό και, τώρα, τελευταία, στον λαθρομετανάστη που χτυπάει με ΑΝΑΊΔΕΙΑ το παράθυρο του αμαξιού τους στα φανάρια, για να πάρει αυτό που κατάλαβε ότι μπορεί να πάρει με τη ΒΙΑ και την ΕΝΟΧΛΗΣΗ και όχι την ΑΝΘΡΩΠΙΆ του άλλου,

ΑΥΤΟΣ,
Ο ΙΔΙΟΣ άνθρωπος,

έχει στο DNA του τόση δύναμη και πολεμική αντρειοσύνη, που όλοι οι λαοί του κόσμου δεν μπορούν να την φτάσουν.

Ο Έλληνας στους αιώνες που πέρασαν έδειξε τον υψιπετή εαυτό του με τα ΓΡΑΜΜΑΤΑ και τις ΤΕΧΝΕΣ και σημάδεψε για πάντα την παγκόσμια κοινότητα Χ Ω Ρ Ι Σ να υπάρχει τρόπος να ξεπεραστεί. Όταν ΟΜΩΣ χρειάστηκε, έδειξε την άλλη πλευρά του, αυτή τού ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΦΑΓΕΑ που έχει αντικρύσει η ανθρωπότητα.

Η Εθνική ΕΠΙΣΗΜΗ Ιστορία, πιστή στις σύγχρονες επιταγές του π ο λ ι τ ι κ ά ο ρ θ ο ύ, ξεχνάει τις ΣΦΑΓΕΣ ολόκληρων στρατών από την εποχή των ΠΛΑΤΑΙΏΝ και του ΓΡΑΝΙΚΟΎ περνώντας στην μεγαλύτερη ΣΦΑΓΗ της Ιστορίας, την ΣΦΑΓΗ της Τριπολιτσάς, οδηγούμενη από τον ΠΑΤΕΡΑ του ΕΘΝΟΥΣ Θεόδωρο Κολοκοτρώνη και στα ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ χρόνια στα βουνά της Αλβανίας, ΔΙΑΛΎΟΝΤΑΣ και ΜΑΚΕΛΕΎΟΝΤΑΣ κάποιους ά φ ρ ο ν ε ς που προσπάθησαν να καταλάβουν τα ΙΕΡΑ εδάφη της, καταλήγοντας πρόσφατα στον εμφύλιο που οι ΣΦΑΓΕΣ και το ΜΑΚΕΛΕΜΑ έγινε μεταξύ ΑΔΕΛΦΩΝ με ακόμα μεγαλύτερη αγριότητα.

Παιδιά και εγγόνια ΑΥΤΩΝ των ανθρώπων είμαστε,

ΜΗΝ το ξεχνάει ΚΑΝΕΝΑΣ αυτό,

και ειδικά όσοι λαθραία περνάνε στην ιερή χώρα ελπίζοντας και προσδοκώντας μελλοντικά οφέλη βοηθούμενοι από γείτονες που στο άκουσμα και μόνο του ονόματος του Έλληνα κατεβάζουν το κεφάλι.....

(http://favlos.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=17314&blid=31#commentsstart )

"νήπιος γέρων" είπε...

Και για το e- φίλτατο "αλλενάκι" τους εικαστικούς μου χαιρετισμούς! Και αυτά τα ...ολίγα περί μπλόγκινγκ, για να 'χουμε να λέμε:

1) Anonymous Says:
April 9th, 2009 at 3:45 pm

Ή στραβός είν’ ο γυαλός ή στραβά αρμενίζουμε, φίλοι συνbloggers.

Ελληνικά -επιπέδου- καφενείου,
επιχειρήματα -επιπέδου- δημοτικού,
εικόνα και αναρτήσεις-επιπέδου- κίτρινης μεσημεριανής εκπομπής της τηλεόρασης.
Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε τον ευτελισμό των Ελληνικών blogs μέσα από τις αναρτήσεις θεωρητικά “μεγάλων ενημερωτικών Ιστολογίων” του κέντρου.

Είναι αισχρή πλέον η εκμετάλλευση της αμεσότητας αλλά και της ανωνυμίας που προσφέρει το blogging για προώθηση προσωπικών επιδιώξεων, και αντεγκλήσεων ακόμα και αν αυτή η κατάσταση προσφέρει μια εφήμερη άνοδο στην επισκεψιμότητα λόγω της περιέργειας των αναγνωστών.

Μακροπρόθεσμα θίγεται ανεπανόρθωτα η όποια εγκυρότητα προσπαθούμε να διατηρήσουμε όσοι πραγματικά αγαπούμε το νέο αυτό μέσο.

Οι ψίθυροι στη blogoσφαιρα για εμπλοκή και “εξαγορά” δύο τουλάχιστον ιστολογίων (ενός μεγάλου στην Αθήνα και ενός νέου στη Θεσσαλονίκη) από γνωστό επιχειρηματία αμαυρώνουν ακόμα περισσότερο την “αθώα” εικόνα..

Πιστεύουμε πάντως πως οι περισσότεροι αναγνώστες και χρήστες του διαδυκτίου έχουν ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα όπως και ελπίζουμε πως η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, πριν καταφέρουν κάποιοι να μεταφέρουν αυτούσια την παθογένεια των παραδοσιακών ΜΜΕ στα Ελληνικά ενημερωτικά Ιστολόγια.

Greece Salonika.
http://greece-salonika.blogspot.com/


2) Anonymous Says:
April 9th, 2009 at 8:44 pm

Όσοι είστε δημοσιογράφοι σοκάρεστε αν και ξέρετε ότι στον χώρο δεν υπάρχεις χωρίς ‘πατερίτσες’. Εμεις οι απλοί αναγνώστες απλά διασκεδάζουμε το ξεκατινιασμα τους, όσοι δεν είμαστε τοσο κομματικοποιημενοι και με ανώτερη μόρφωση καταλαβαίνουμε τα παιχνιδάκια τους κάθε φορά, μπορεί να μην ξέρουμε λεπτομέρεις (για ποιο λόγο το κάνουν, ποιος έίναι ο εκδότης και τι τον συμφέρει να υποστηρίξει ο δημοσιογράφος κλπ).

Τα ιστολόγια των δημοσιογράφων μας δίνουν αυτές τις λεπτομέρειες μέσα απο την αντιπαλοτητά τους και καθαρίζει η εικόνα μας για κάθε είδηση. Άλλωστε θέματα που θα έπρεπε να αναστατώτουν την ζωή του τόπου απλά αναφαίρονται απο τα ιστολόγια ενώ τα ‘επώνυμα’ ΜΜΕ τα πνίγουν, μόνο από αυτό λες ότι κανένα από τα τυπάκια στο γυαλί δεν είναι ‘δημοσιογράφος’ αλλά ορντινάτσα.΄

Οι μπλογκερς κρίνονται και αυτοί, και έχουμε αίσθηση τι ρόλο βαράνε, οπότε οι ‘αγνοι’ που γράφουν την ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ αποψή άσχετα με το αν συμπιπτει με την δική μας ή οχι είναι εμφανέστατοι μετά από λιγο καιρό και καλά θα κάνουν ούτε να προσβάλλονται, ούτε να στενοχωριούνται από την στάση των άλλων και πολυ περισσότερο να μην νιώθουν ότι έχουν να απολογηθούν.

Είναι απίστευτα διασκεδαστικό το στριπτιζ των ηλιθιων για εμας τους απλούς αναγνώστες και μας μπαζουν στα δημοσιογραφικά ενδότερα.

"νήπιος γέρων" είπε...

3) neos agrotis Says:
April 9th, 2009 at 10:04 pm

«Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ», «Information wants to be free»
(ρητό των χάκερ των ’80s). Η Πληροφορία και η ΓΝΩΣΗ δεν ανήκουν σε ιδρύματα. Δεν ανήκουν σε κράτη. Δεν ανήκουν στις αυθεντίες και στους ειδικούς. Για αυτό δεν πρέπει να δέχεσαι να σου τα προσφέρουν έτοιμα. Την πληροφορία οφείλεις να τη ΦΙΛΤΡΑΡΕΙΣ, να την ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΕΙΣ, να την ΑΝΑΣΥΝΘΕΣΕΙΣ μέσα σου.

Τη Γνώση πρέπει να τη δημιουργήσεις εσύ μέσα στον εαυτό σου. Η Γνώση όμως δεν είναι μια στατική αξία που έχεις ή δεν έχεις. Δεν είναι τα λιγοστά βιβλία που διάβασες ή τα χαρτιά που λένε ότι γνωρίζεις αυτό ή εκείνο. Η Γνώση είναι διαρκής εξέλιξη, διαρκής εξερεύνηση, διαρκής ερμηνεία και διαρκής αμφιβολία.

Είναι ένας τρόπος να ζεις, ένα εργαλείο επιβίωσης, και όχι μια ταμπέλα. Ταμπέλες έχουν μόνο τα απολιθώματα στα μουσεία. Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΥΣΤΙΚΟ της Εξουσίας τους πρόσφατους αιώνες είναι ότι παρεμποδίζει και ελέγχει την Πληροφορία και, κατα συνέπεια, τη Γνώση. Σου ΕΠΙΒΑΛΕΙ ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα ξέρεις, ενώ άλλα όχι. Ότι κάποια πράγματα σε αφορούν, ενώ άλλα όχι. Ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα εξερευνάς, ενώ άλλα όχι. Ότι «γνωρίζεις» κάποια πράγματα και δεν γνωρίζεις κάποια άλλα.

Και έτσι, σε όλη τη διάρκεια της ζωής σου, ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της αντίληψής σου! Για αυτό το ΛΟΓΟ σήμερα δεν υπάρχουν πανεπιστήμονες. Για αυτό το ΛΟΓΟ δεν γίνονται πραγματικές επαναστάσεις. ΓΙΑΤΙ οι ΜΟΝΕΣ πραγματικές επαναστάσεις, είναι αυτές που γίνονται ΜΕΣΑ στο κεφάλι μας. Όλες οι άλλες ακολουθούν…

Και ένα γενικότερου ενδιαφέροντος, που συνάδει με το προηγούμενο ρηθέν "ξεβόλεμα, κουπί και τράβηγμα, για «30 ΧΡΟΝΙΑ σκληρής ΕΚ- ΠΑΙΔΕΥΣΗΣ», Π Ρ Ω Τ Α, αδερφέ, και, ΜΕΤΑ, θα είμαστε ικανοί να δούμε ξεκάθαρα και σωστά, ΠΛΕΟΝ, ΤΟΤΕ, τι πρέπει ν’ αλλάξει και τι όχι…":

Aurora Says:
April 9th, 2009 at 5:35 pm

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ δεν ειναι φαινομενο των μπλε και πρασινων σημερα, αλλιως θα μιλουσαμε για μια γαλαζοπρασινη διαφθορα.

Η διαφθορα της Ελληνικης ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ κουλτουρας εχει τις ριζες της βαθεια στα προΧουντικα χρονια εκει οπου απανταται να ειναι εμφανης ο λικνος της καλλιεργειας αυτου του επικινδυνου παρασιτου, το οποιο σημερα εχει λαβει επικινδυνες διαστασεις.

Αυτο ομως που εχει σημασια ειναι οτι οι ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣαντι να το καταπολεμησουν με τα καταλληλα αντιβιωματα, το καλλιεργησαν με επιμελεια και φροντιδα σε σημειο να εχει φουντωσει σημερα, θετοντας και αυτη την ιδια τους τη ζωη σε κινδυνο.

Η εποχη αυτη στο πρωτο δεκατο του 21 αι. θυμιζει πολιτικη εποχη Κραξι και Αντρεοττι στην Ιταλια με τις πολυποικιλες και δριμυτατες πολιτικες σατυρες στο Ραι ουνο, στο καναλι οπου ολη η Ευρωπη παρακολουθουσε το ανεβοκατεβασμα των επιπολαιων Ρωμαιων στην πολιτικη σκακιερα και γελουσε.

ΑΝ δεν γινει και δεν εφαρμοστει σημερα στην ΕΛΛΑΔΑ η επιχειρηση Μανι Πουλιτι δηλ. Καθαρα Χερια η κατι αλλο παρομοιο θα ειμαστε απο χερι χαμενοι.

ΚΑΝΕΙΣ ξενος δε θα μας συμπαρασταθει να μας προσφερει χειρα βοηθειας. ΚΑΝΕΝΑΣ δεν εμπλεκετε για λογους ευνοητους στο πολιτικο γιγνεσθαι μιας δημοκρατικης Ευρ. χωρας.
Το λακο που σκαψαμε και μονοι μας μπηκαμε θα πρεπει να τον πολεμησουμε, και με ολες μας τις δυναμεις να εξελθουμε ανανεωμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ αρχαιους Λυρικους ποιητες
οπως ΤΥΡΤΑΊΟ, ΘΈΟΓΝΗ, ΣΙΜΩΝΙΔΗ, ΤΈΡΠΑΝΔΡΟ, ΣΤΗΣΑΪΧΟΡΟ, ΑΛΚΜΑΝ να εμπνευστειτε κουραγιο και να ανδρωθειτε.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΣΕΥΟΥΝ, ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑΣΙΜΕΣ...

(: Σχόλια από το Αντινιούζ)

"νήπιος γέρων" είπε...

Διόρθωση: ΣΤΗΣΊΧΟΡΟΣ

Unknown είπε...

@
«Νήπιος γέρων»
Με απλωμένα μερικά μόνο από τα του προικιά σου, με σάστισες…..και μέκανες τούτο να σιγουρέψω στο μυαλό μου:
Όταν οι Έλληνες έχουμε ανάμεσά μας «σκεπτόμενους», «περίσκεπτους», «ανήσυχους», και «καντηλανάφτες» της ιστορικής μας μνήμης, δεν υπάρχει επικείμενος φόβος αλλοτρίωσης της ιθαγένειας μας και απώλειας της ακεραιότητας τούτης της μικρής «λωρίδας γης» που πατάμε..
Εμείς, αιώνες τώρα παραφουσκώνουμε τα «τεφτέρια» μας με τα της «ζωής τα σπουδαία και «σκαλίζουμε τα μάρμαρα» με τα όμορφα για να ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ…και να ταξιδεύουμε…
Ευχαριστώ για τα αφιερώματα και σου ανταποδίδω με την εκτίμηση μου και την παραδοχή μου για τα όσα τόσα «λυσιτελή» που με ανιδιοτέλεια μας προσφέρεις
@
αλλενάκι
Η ιδιαίτερα σημαίνουσα, φιλόκαλη και αυστηρή στάση γραφής σου μαζί με τις περιβαλλοντικές σου ανησυχίες, σε ξεχωρίζουν εδώ στην αχανή μπογκόσφαιρα.
Σε ότι αφορά τώρα το δικό μου blog.
Πίστεψε με δεν ξέρω τι είναι αυτό που με κάνει να νοιώθω σαν τον κούκος σε περίοδο αναπαραγωγής… (αφήνει τα αυγά του στις φωλιές των άλλων πουλιών) αλλά…μέχρι εκεί….Κάποτε θα το προσπαθήσω (αν και «σκράπας» στα ηλεκτρονικά…όπως σου έχω ξανά ομολογήσει..)
Πάντως και πάλι πολλές ευχαριστίες…
@
«Ο Νοών νοείτω»
Είσαι για νάσαι και με τα όλα σου, ένας άρχοντας οικοδεσπότης…

Ανώνυμος είπε...

@Δωδωναίε: η εντολή είναι www(.)blogger(.)com
Μετά σε καθοδηγεί η οθονη σε 3 βήματα.

@Νήπιε Γέροντα: επιγραμματικά 3 απαντήσεις στα 3 θέματα που θέτεις:

Α. δημοσιογράφοι.
Υπάρχουν δημοσιογράφοι και πληρωμένοι αποπροσανατολιστές-παπαρολόγοι. Ο διαχώρισμός πανεύκολος.
Ο μη παπαρολόγος δημοσιογράφος επειδη αποκαλύπτει, μεταδίδει (ρεπορτάζ) και διερευνά επιτελεί μια πολύ υπευθυνη και ΟΡΙΑΚΗ λειτουργία. ΣΧΕΔΟΝ ΑΚΡΟΒΑΤΕΙ.
Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επαφή με την εξουσία (εκτελεστική/δικαστική/νομοθετική). Αν είναι σωστός θα ξέρει να θέσει τα σωστά όρια.

β. Εξουσία-απόκρυψη της αλήθειας. Εκ των ουκ άνευ της κυρίας. Το χειρότερο είναι η εμφάνιση μιας αλήθειας για να αποκρυβεί κάποια άλλη.

γ. ΕΛΛΗΝΕΣ. Η ήρεμη δύναμη.
Για καιρό το εφάρμοζα αυτό. Όχι σύμβολα. Ηπιότητα. Συνεργασία. Φιλικότητα.
Ο δυνατός -λένε- δεν έχει ανάγκη να υπογραμμίζει την παρουσία του και τη δύναμή του.
Κάποια στιγμή όμως κατάλαβα ότι αυτό εκλαμβάνεται ως αδυναμία.

Επομένως: ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΠΛΕΟΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΛΩΝ, ΟΡΑΤΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΩΝ, ΡΗΤΩΝ ΤΕ ΚΑΙ ΑΡΡΗΤΩΝ.

ΚΑΙ Σ'ΟΠΟΙΟΝ ΑΡΕΣΟΥΜΕ!
Στο κάτω κάτω της γραφής δεν είναι η Ελλάδα υποχρεωμένη να δέχεται άλλο στην επικράτειά της ορδές Ασιατών γεννημενων και εθισμένων στην κουλτούρα της καλλιέργειας ναρκωτικών, ε;
Ούτε και άλλων με επίσημα εργοστάσια επεξεργασίας στο κράτος τους και τον συμπαρομαρτούντα εξοπλισμό!

@αλλενάκι