Νήπιος Γέρων




Πιστεύω, ότι υπάρχει μια κρίσιμη μάζα Ελλήνων που, αν και έχει ξεκινήσει από δεξιά, κεντρώα ή αριστερή ιδεολογική πολιτική αφετηρία, δεν μπορεί να αντιπροσωπευθεί από τις ήδη υφιστάμενες κομματικές παρατάξεις.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα κόμματα αυτά και η Ιδεολογία τους είχαν δημιουργηθεί για να καλύψουν ανάγκες εκπροσώπησης των τότε κοινωνικών και γεωπολιτικών δεδομένων, πού, ΣΗΜΕΡΑ, είτε δεν υφίστανται καν, είτε έχουν αλλάξει ριζικά.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι, φυσικά, ελληνικό, ΑΛΛΆ διεθνές. Διότι ο "θαυμαστός καινούργιος κόσμος" της Τεχνολογίας έχει, ήδη, υβριδικά, ενοποιήσει τον πλανήτη σε ένα και το αυτό "παγκόσμιο χωριό". Ή, αλλιώς, έχουμε ΟΛΟΙ οι γήινοι μπει, πλέον, κάτω από τις επιρροές ΚΟΙΝΗΣ μοίρας.

Είναι φυσιο-λογικό να επικρατεί σύγχυση, ασυνεννοησία και, με μία λέξη, "ΧΑΟΣ", στο "χωριουδάκι" μας. Αυτό που μας λέει, όμως, ΣΗΜΕΡΑ, η επιστήμη των Μαθηματικών, είναι ότι το "Χάος" κυοφορεί την "Τάξη". (: Από το 1932, με τον Πουανκαρέ, το έχει πει, αλλά, τέλος πάντων, ΤΩΡΑ, γίνεται πλατιά- "λαϊκά" γνωστό).
Κατά έναν παράξενο- περίεργο- θαυμαστό ΛΟΓΟ, η Κοσμογονία, ή το Κοσμοείδωλο, ή η Κοσμοθεωρία, των Ελλήνων αρχίζει, ακριβώς, από κει: «Ἤτοι μέν πρώτιστα Χάος γένετο, αὐτάρ ἔπειτα Γαἶ' εὐρύστερνος, κλπ κλπ».

Ο Δυτικός Κόσμος, που είναι στα θεμέλιά του "ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ", αυτή τη στιγμή ηγεμονεύει στον πλανήτη. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η έλξη που προκαλεί στους μη μετέχοντες αυτού. Αυτό που τον κάνει ελκυστικό, είναι η Ελληνικότητά του. Δηλαδή, ο ελληνικός "ΛΟΓΟΣ". Που κωδικοποιείται σε μια λέξη: "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". Και η οποία μπορεί να υφίσταται, ΜΟΝΟ, ως "Άμεση". Αυτή που δημιούργησε τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους και των Αθηναίων. Ο οποίος είναι η αισθητική κορύφωση- peak τού ανθρωπίνου γένους, (: "Η Αισθητική είναι Ηθική").

Άρα: οι ΑΡΧΑΙΟΙ Έλληνες είναι επίκαιροι, (όπως πάντα, βέβαια, ΑΛΛΆ, αυτή την εποχή), και στην "Driver's seat" της Οικουμένης, -για όσους βλέπουν και δεν κοιτούν, απλώς, χαζεύοντας.

Οι αρχαίοι (= παλαιοί) Έλληνες εξέλειπαν φυλετικά. Πριν, ΟΜΩΣ, έστω και ...παραπονούμενοι, μας άφησαν τον ορισμό τού έκτοτε Έλληνα: "ο της ημετέρας/ελληνικής Παιδείας μετέχων". Αυτό κάνει δυνητικά "Έλληνες" όλους τους γήινους και απογειώνει την ελληνικότητα σε ολόκληρο τον ορίζοντα του μπλε πλανήτη. Ο καθένας, πλέον, ανεξάρτητα από αίμα, χρώμα και χώρα, μπορεί να είναι "ΕΛΛΗΝ-ΑΣ τω πνεύματι", στην Ιδεολογία, στο "ΦΡΟΝΗΜΑ".

Το "τι", ακριβώς και ορθολογικώς, σημαίνει "Έλλην-ας", ΣΗΜΕΡΑ και ΧΘΕΣ και ΠΑΝΤΑ, είναι "το ζητούμενον" της Εποχής μας. Αν δεν το βρούμε, θα καούμε, -μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Για να βρεθεί αυτός ο ορισμός- "ζητούμενον" , απαιτείται, προφανώς, "ΣΥΝ- ΖΗΤΗΣΙΣ". Συν- λογική προσπάθεια, συν- ανθρώπων και συν- αγωνιστών. Για να γίνει αυτή χρειάζεται ΑΝΤΙ- ΛΟΓΟΣ. Για να προχωρήσει η διαδικασία της συν-ζήτησης, δηλαδή, ο "ΔΙΑ- ΛΟΓΟΣ", απαιτούνται ελεύθερα πνεύματα = μη δογματικά. Τότε, -και μόνο τότε, ΑΛΛΆ, σίγουρα-, μπορεί να βρεθεί ο "ΛΟΓΟΣ", ή το "Ζητούμενον", της κάθε συζήτησης.

ΕΜΕΙΣ, οι νυν Έλληνες, είμαστε οι καλλίτερα εξοπλισμένοι γήινοι στην ερμηνεία, την εξήγηση και την κατανόηση των αρχαίων Ελλήνων. ΓΙΑΤΙ, α) μιλάμε την ίδια ΓΛΩΣΣΑ, και β) μας επηρεάζει το ίδιο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Είμαστε, ΟΜΩΣ, και οι πλέον ...μπουρδο-μπερδρμενο-μπλεγμένοι στο τι σημαίνει "Έλλην-ας", ΛΌΓΩ "Ελληνο-χριστιανισμού". Αντίθετα, πολλοί ξένοι, που δεν κατασυνθλίβονται και καταδυναστεύονται από το βάρος του γοήτρου της κληρονομικής κατοχής τού εθνικού προσδιορισμού "Έλλην-ας", έχουν μπορέσει να βρεθούν πλησιέστερα στην έννοια της "Ελληνικότητας".

νήπιος γέρων

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δεν νομίζω ότι ο Δυτικός κόσμος είναι ελληνοχριστιανικός. Ο Δυτικός κόσμος έχει κρατήσει στοιχεία του ελληνικού ορθολογισμού αλλά αυτό που εμείς λέμε ελληνοχριστιανικό, αυτοί το βλέπουν σαν μια πιο ήπια εκδοχή του ιρανομουλισμού (και σε αντίθεση με τους μουλάδες, δεν έχουμε πετρέλαιο). Έχουν και στην Δύση ιερά κοκκαλάκια και χάντρες και θυμιατά και παπάδες με γένια, αλλά δεν τα έχουν κάνει μέρος του πολιτισμού τους ή της παράδοσής τους.

Εμείς σε αντίθεση αποβάλαμε καθε ίχνος ορθολογισμού, αλλά κρατήσαμε τον σκοταδισμό, τους εμφύλιους, και το ξεπούλημα στους Μήδους.

Τώρα, αν έχεις ο συγγραφέας κατανόηση των αρχαίων και αν από αυτό αντλεί δύναμη ή αρμονία, καλό, υποθέτω, είναι.

Unknown είπε...

Βεβαίως ο παιδεμός του νου με τα ανώτερα περί της καταγωγής μας , των επιρροών που διαχέονται σε παγκόσμια κλίμακα από τα "νάματα" της κλασσικής Ελλάδας, τα της «θεωρίας του χάους» και των θεωρήσεων της Παγκοσμιοποίησης, είναι καλά και άγια για τους «μυημένους» ενός πεπαιδευμένου status, αλλά είναι όμως και βαρετά έως αδιάφορα για τον απλό και καθημερινό άνθρωπο.
Σήμερα έχει μεγάλη σημασία όσο ποτέ άλλοτε νομίζω, η ενασχόληση με τα «κοινά» και οπωσδήποτε όχι απαραίτητα μέσα από στενά και ασφυκτικά κομματικά μετερίζια.
Πρέπει να διαμορφωθεί «εν αρχή», η απλή αντίληψη του τι σημαίνει να είσαι και να συμπεριφέρεσαι σαν «σωστός άνθρωπος» της «κοινωνίας των πολιτών».
Ίσως θα πρέπει να ξεσκονίσεις από το ράφι της βιβλιοθήκης σου την «Πολιτεία του Πλάτωνα», την «Αθηναίων Πολιτεία»του Αριστοτέλη, την «Ηθική» και την «Αισθητική» του Παπανούτσου, το «Τρίτο κύμα» και το «Σόκ του μέλλοντος» του Αλβιν Τόφλερ και άλλα πολλά «πονήματα» που δίνουν «πνευματική δύναμη» και «φώτιση» αλλά και δείχνουν τα φωτεινά περάσματα προς το «ευ ζείν»
Αυτό είναι νομίζω το αντίδοτο μπροστά στην τάση του αχαλίνωτου και χυδαίου καταναλωτισμού που εξαπλώνεται στις μέρες μας σαν την «πανούκλα» του Αλμπέρ Καμύ
«Πολίτες» λοιπόν με τις αρχές του κοινωνισμού όπως είναι η συνέργια, η αγάπη στην εργασία και τη μάθηση, η φιλαλληλία, η εμπέδωση της έννοιας της ειρηνικής συνύπαρξης, η έγνοια και η φροντίδα του φυσικού μας περιβάλλοντος και ο σεβασμός της πνευματικής μας κληρονομιάς.
Αυτό πρέπει να γίνουμε:
«ΠΟΛΙΤΕΣ»

Ανώνυμος 8:25 είπε...

Εγώ δεν ειμαι μυημένος για να διαβάσω όλα αυτά τα σοφά, ταξιτζής στην Δυτική Ευρώπη είμαι, και δεν βλεπω τίποτα το ελληνοχριστιανικό εδώ. Μερικά δημόσια κτίρια μοιάζουν με αρχαία ελληνικά,μ και δεν μου ζητάνε μπαξίσι όπου βρεθώ και όπου σταθώ. Έχουν άλλα κουσούρια βέβαια.

EL.ZIN είπε...

"Υπάρχει μια κρίσιμη μάζα Ελλήνων που, αν και έχει ξεκινήσει από δεξιά, κεντρώα ή αριστερή ιδεολογική πολιτική αφετηρία, δεν μπορεί να αντιπροσωπευθεί από τις ήδη υφιστάμενες κομματικές παρατάξεις".

Όχι! Δεν μπορεί να αντιπροσωπευθεί από την υπάρχουσα παράλογη «λογική»,
στείρα αντινοϊκή, καταναλωτικά ανοϊκή και
και τις σκουριασμένες αντιλήψεις αιώνων
μιας φάρμας δουλοπάροικων...


"Εμείς σε αντίθεση αποβάλαμε καθε ίχνος ορθολογισμού, αλλά κρατήσαμε τον σκοταδισμό, τους εμφύλιους, και το ξεπούλημα στους Μήδους."

Αυτό κάναμε!
Και φτιάξαμε το εργοστάσιο παραγωγής
τεχνητών Εβραίων.

"«Πολίτες» λοιπόν με τις αρχές του κοινωνισμού όπως είναι η συνέργια, η αγάπη στην εργασία και τη μάθηση, η φιλαλληλία, η εμπέδωση της έννοιας της ειρηνικής συνύπαρξης, η έγνοια και η φροντίδα του φυσικού μας περιβάλλοντος και ο σεβασμός της πνευματικής μας κληρονομιάς.
Αυτό πρέπει να γίνουμε:
«ΠΟΛΙΤΕΣ»"

Πολίτες να γίνουμε!
Ταξιτζήδες, οικοδόμοι, ξυλουργοί αγροκαλλιεργητές…

Πανγήϊνε πολεμιστή, και ώριμο παιδί,
τι χαρά να σε συναντούμε στο σπίτι του αξιαγάπητου Οικοδεσπότη μας
με την καταπληκή σου γραφή!

Καλό μεσημέρι σε όλους!

Ο νοών...νοείτω είπε...

Το συμπλήρωσα μόλις τώρα, τον συντάκτη της ανάρτησης.
Οι παλιοί αναγνώστες του antinews τον γνωρίζουν, εγώ δηλώνω ευτυχής που επανεμφανίσθη.

νήπιος γερων είπε...

ΓΕΙΑ + ΧΑΡΑ,
παίδες!


Ένα από τα πλεονεκτήματα της συν-ζήτησης στο Διαδίκτυο είναι ότι άνθρωποι που δεν υπήρχε ποτέ πιθανότητα να εκθέσουν τις θέσεις- σκέψεις τους απέναντι σε αντίστοιχου γνωστικού επιπέδου συν-ανθρώπους τους, ώστε να ελεχθούν αυτές ανάλογα και αντί-στοιχα, ΤΩΡΑ, μπορούν να το κάνουν! Τώρα, μπορούν να αντι-παρα-τεθούν οι απόψεις και να αρχίσει ο (από μηδενική βάση) διάλογος. Και έτσι, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα δούμε “πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος” των κομμουνιστών, των σοσιαλιστών, των νεοφιλελεύθερων, των αναρχικών, των φασιστών και όλων των ανω-κατω-δεξιο-αριστερο-κεντρόων.

Ο κομμουνισμός κατέρρευσε, ο νεοφιλελευθερισμός έτρεχε 20 χρόνια μόνος του κι ήρθε …δεύτερος, ενώ, τώρα, ο …κομμουνιστικός καπιταλισμός της Ρωσο-Κίνας “γαμά..μπιπππ και δέρνει”. Πού πάμε; Τι γίνεται; Λέτε η Επανάσταση να είναι “Αστική”, τελικά; Γιατί όχι; Στην Εποχή της “Θεωρίας του Χάους” δεν ζούμε; "Τα πάντα ρει", λοιπόν! Βάλτε να πάνε!! Καπιταλισμός- καζίνο, ρουλέτα- Επανάσταση!!! Και όπου κάτσει…

Είναι προφανές, από τα σημάδια της Εποχής μας, πως οδεύουμε σε συν-θεση πολιτικών απόψεων. Δεν μπορεί η Εποχή να εκπροσωπηθεί από τα υπάρχοντα πολιτικά ιδεολογήματα. Γι’ αυτό:

ΣΥΝ-ΖΗΤΗΣΗ: ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ -> ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ => “ΛΟΓΟΣ”

Το Διαδίκτυο, ΣΗΜΕΡΑ, μέσω των μπλογκ- σάιτ- πόρταλ, μας εξασφαλίζει ΚΑΙ την απαιτούμενη "ΣΥΝ- ΣΗΤΗΣΗ", για απόρριψη ή σύνθεση ιδεολογιών, ΚΑΙ την δυνατότητα επίτευξης "ΑΜΕΣΗΣ" Δημοκρατίας.

νήπιος γερων είπε...

@Ανώνυμος 8:25: όταν λέμε, φίλε, ότι ο Δυτικός Κόσμος είναι στα ΘΕΜΈΛΙΆ του "ελληνοχριστιανικός", εννοούμε ότι έχει στηριχθεί στην αρχαία ελληνική Επιστήμη (: τον ορθολογισμό, που λες) και Τέχνη (: πχ, τα κτίρια που βλέπεις), και στην χριστιανική Θρησκεία. Έχει, δηλαδή, νου ελληνικό και ψυχή εβραϊκή, αφού οι Χριστιανοί είναι αίρεση ή παρακλάδι των Ιουδαίων- Ισραηλιτών- Εβραίων. Πιο σωστά, βέβαια, θα έπρεπε να λέγεται "ελληνο-ιουδαϊκός".

Επειδή ο Ελληνισμός και ο Ιουδαϊσμός, ή η ελληνική και η εβραϊκή Σκέψη, είναι ασύμβατα- αντικρουόμενα- αλληλοαναιρούμενα μεγέθη, ο Δυτικός Κόσμος είναι, φυσιο-λογικά, ...ΣΧΙΖΟ-ΦΡΕΝΙΚΟΣ. Ο υπόλοιπος, βάρβαρος. Κι εδώ που έχουμε φτάσει, σήμερα, με τα πυρηνικά και το "θερμοκήπιο" καθημερινή απειλή πάνω από τα κεφάλια μας, το ερώτημα είναι: ...σχιζοφρενής ή βάρβαρος;

(Οι βάρβαροι, πάντως, ψηφίζουν "σχιζοφρένια". Μάλλον, γιατί το βλέπουν σαν το δίλλημα: "σχιζοφρενής και πλούσιος" ή "βάρβαρος και φτωχός";;;)

@Δωδωναίος: Συμφωνούμε, φίλε. Το δίλλημα εδώ είναι:

"ΈΤΟΙΜΟΙ ΠΩΛΗΤΈΣ ή ΈΤΥΜΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ;?;"

Και απαιτούνται 30 χρόνια εκπαίδευσης στην ελλ. Γραμματεία και Ιστορία, για να λυθεί ορθά, -πιστεύω...

@EL.ZIN: χαιρετώ τους ιερούς πολεμιστές του Φωτός! Και προσεύχομαι στον Θεό των Θεών τού Θείου, για πάντα ούριους άνεμους στην οδύσσεια Σκέψη τους...

@Ο νοών...νοείτω: σ' ευχαριστώ, φίλε, για την ανοιχτόκαρδη υποδοχή και την άπλετη φιλοξενία σου!

Ατείχιστη Πόλη είπε...

Όχι, δε θ΄αλλάξουν τίποτα οι εκλογές, αν και θεωρώ ότι χρειάζεται να συμμετέχουμε έστω και δίχως ελπίδα.
Τα θάρρη μας τα έχουμε μονάχα στα ανήσυχα αστέρια, σε γέροντες νήπια και σε πολεμιστές ακαταπόνητους!
Καλό φθινόπωρο σε όλους!