Σκάκι



Αναδημοσίευσις από alkimosarchive.

Ένα σκίτσο ηλικίας 100 ετών, που θα δημοπρατηθεί τον Οκτώβριο, αποθανατίζει τον Αδόλφο Χίτλερ σε ηλικία 20 ετών να παίζει σκάκι με τον κατά 20 χρόνια μεγαλύτερό του Βλαντιμίρ Λένιν.
Το περιστατικό αυτό συνέβη στη Βιέννη γύρω στο 1909, όπου ο Χίτλερ εργάζονταν ως περιστασιακός καλλιτέχνης, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις σπουδές του στην Σχολή Καλλών Τεχνών, και όπου βρέθηκε για ένα διάστημα και ο Λένιν, κατά την περίοδο που ήταν εξόριστος.
Το συγκεκριμένο σκίτσο έγινε από την εβραία δασκάλα του Χίτλερ, στη Σχολή Καλλών Τεχνών, ονόματι Emma Lowenstramm, και υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την γνησιότητά του. Αρκετά διαφωτιστικό είναι το πρόσφατο άρθρο του βρετανικού Telegraph, εδώ.
Μπορεί να μην έχει βέβαια καμιά ιδιαίτερη πολιτική σημασία η συγκεκριμένη εικόνα καθώς και το περιστατικό που απεικονίζει, μπορεί να αποτελεί όμως, εντούτοις, μια από αυτές τις περίεργες συγκυρίες που διαμορφώνουν τελικά τους ανθρώπους και καθορίζουν το μέλλον.
Όμως, αξιοσημείωτο είναι, ότι οκτώ χρόνια μετά (1917), ο αρχηγός του Β’ Ράιχ, ο Κάιζερ Wilhelm II, θα χρηματοδοτήσει την Οκτωβριανή επανάσταση των Μπολσεβίκων, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό DER SPIEGEL (50/2007).


Πόσο τυχαία είναι αυτή η «φιλία» μεταξύ των αρχηγών του Β’ και του Γ’ Ράιχ, με τον ιδρυτή της Σοβιετικής Ένωσης;
Ο καθένας που ενδιαφέρεται για την αλήθεια πίσω από την πολιτική, και τη σημερινή της μετεξέλιξη, ας ψάξει, βάζοντας τα κομμάτια του πάζλ, όμως, στην σωστή τους θέση, διότι η προπαγάνδα και η παραπληροφόρηση καταφέρνουν να καμουφλάρουν την πραγματικότητα, κάνοντας τους πολίτες να ακολουθούν αυτό, που ίσως στην πραγματικότητα μισούν.

5 σχόλια:

glenn είπε...

Φοβερό!

Agilulfo είπε...

Εμένα στο σκίτσο της καθηγήτριας δεν μου φαίνεται και πολύ για 20αρης ο Αδόλφος. Τέλος πάντων. Δεν είναι εκεί το θέμα. Λέει "υπάρχουν αρκετές αποδείξεις που επιβεβαιώνουν την γνησιότητά του" ότι υπάρχουν και αρκετές αμφιβολίες γιατί δεν το λέει? Και πως φτάνει να γράφει "Το περιστατικό αυτό συνέβη..."? Και το Spiegel όταν προπαγανδίζει εναντίων της Ελλάδας είναι επικίνδυνο και όταν προπαγανδίζει υπέρ της Γερμανίας είναι έγκυρο? Όσο και να προσπαθεί το Spiegel, ό ύπουλος ρόλος των Γερμανών στην Ιστορία, από τους νεότουρκους μέχρι την Γιουγκοσλαβία, και από τα όπλα που πουλάγανε στους μπολσεβίκους μέχρι τη Siemens είναι γνωστός. Τα μέσα της διαφθοράς μόνο αλλάζουνε. (Συγνώμη αν γίνομαι λίγο επιθετικός, το Spiegel φταίει!!, δεν είχα σκοπό να γράψω τπτ για μερικές βδομάδες, αλλά δεν άντεξα :)

Ανώνυμος είπε...

φοβερός συμβολισμός
@αλλενάκι

EL.ZIN είπε...

Εξαιρετικός συμβολισμός ακόμη...
και αν δεν υπήρξε σαν γεγονός!

Μόνο που η εβραία δασκάλα του Χίτλερ
έπρεπε να προσθέσει στο έργο τέχνης
και μερικούς σταυρούς
αγκυλωτούς και απλούς,
γιατί η "λατρεία των σταυρών"
πάει μαζί με την «αγάπη» των Γιάχβε θεών
και την «ελευθερία» των σφυριών
στο όνομα της αντινοϊκής εξουσίας αυτών.

Καλημέρα στοχαστικέ μας…

αμμοδύτης είπε...

δεν θέλω να κάνω τον έξυπνο αλλά η επανάσταση του 1917 ήταν γάντι για τους γερμανούς. Υποτιμάμε τις Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες. Ο Κάϊζερ, λίγο πριν τον Α’ ΠΠ είχε δηλώσε μουσουλμάνος και προστάτης των απανταχού μουσουλμάνων. Σχετικό φυλλάδιο είχε κυκλοφορήσει στην Πολη λίγο πριν το 1900. Στόχος, οι φίλοι τους οι Τούρκοι, εναντίον των Αγγλων και αργότερα των Αράβων του Λωρενς της Αραβίας. ΟΛΑ στο μεγάλο παιχνίδι αρχικά για τον έλεγχο της Ινδίας, αργότερα του Καυκάσου και τώρα του πετρελαίου. Οι γερμανοί, ελλείψει μαλαγανιάς, προσπαθούν και αυτοί. Ο Λένιν την δουλειά του έκανε αλλά τα εισητήριά του διόλου απιθανον να τα πλήρωναν γερμανοί.

Οι Ριμπεντροπ Μολότοφ έκαναν τα ίδια παραμονές του Β’ ΠΠ για την μοιρασιά της Πολωνίας. Εξ ου και η ανησυχία μερικών για το τι στην ευχή μαγειρεύεται στας ενωμένας ευρώπας, όπου είμαστε και μέλος.

Τώρα για τα δικά μας. ΔΕΝ έχω ιδέα τι κάνουν οι μυστικές υπηρεσίες στην χώρα μας, αλλά ποιοί λάμπουν δια της απουσίας τους; Η μάυρη τρύπα οι γερμανοί. Μια μάυρη τρύπα φαίνεται από το ότι δεν φαίνεται τίποτα γύρω της.

Περισσότερα για το Μεγάλο Παιχνίδι (αναφέρει και το 22 σαν μικρό κομμάτι του), στην τριλογία του Peter Hopkirk, The Great Game, Like Hidden Fire, Setting the East Ablaze. Εξαιρετικά ενδιαφέροντα, paperbacks, σαφής η αγγλοσαξονική προκατάληψη μεν, απόλυτα πιστευτά δε.