Αρχαιοπτέρυγας

Αξιότιμοι κύριοι Γ. Παπανδρέου και Κ. Καραμανλή

Δεν θα συμμετάσχω στα προεκλογικά σας, αλλά, όπως όλοι οι άλλοι, θα σας δώσω λίγες συμβουλές και παρακαλώ να τις σκεφτείτε πριν τις απορρίψετε.

Όποιος από εσάς βγει, σταματήστε επί τέλους την ανοησία του «φταίει ο προηγούμενος». Φταίμε όλοι. Εμείς που σας ψηφίζουμε, εμείς που κτίζουμε αυθαίρετα, εμείς που ανεχόμαστε τις φαύλες υπηρεσίες… Εμείς φταίμε. Δεν «φταίει ο προηγούμενος».

Όποιος από εσάς βγει, χωρίς να τα φορτώσει στον προηγούμενο, να πει την αλήθεια στον κόσμο με απλά λόγια, να τα καταλάβει η θεία μου στο χωριό.
Όποιος από εσάς τους δύο βγει, θα δηλώσει ότι θα κάνει 2-3 πραγματάκια, και θα παραιτηθεί ο ίδιος και κάθε βουλευτής του που είναι κληρονομικός, ή έχει καθίσει πολύ καιρό στην καρέκλα, 12 μήνες αργότερα. Αλλά πριν παραιτηθείτε:

Θα αναθέσετε σε κάποιον υπουργό Οικονομίας να διαχειριστεί τα οικονομικά. Αυτή την φορά είναι δύσκολο. Δεν θέλετε παπαρολόγους. Θα βάλετε ένα πολιτικό πρόσωπο (κατά προτίμηση όχι την Λούκα ή τον Αρσένη, έλεος) να εποπτεύει, έναν τεχνοκράτη να αναμορφώσει το φορολογικό, και ένα μη πολιτικό πρόσωπο να διαχειριστεί την κρίση. Όχι ακαδημαϊκό. Ξέρω, έχετε καλούς θεωρητικούς συμβούλους, αλλά θέλετε κάποιον σαν τον Timothy Geithner ή τον Felix Rohatyn. Να καταλαβαίνουν από αναδιαρθρώσεις και αγορές (και λίγο από Ελλάδα).

Να αναμορφώσετε λίγο το Σύνταγμα: Από εκεί ξεκινάνε όλα. Φέρτε δύο τρεις ξένους, σιωπηλά, να σας πουν τι να κάνετε. Το Σύνταγμα, δεν πρέπει να ασχολείται με εκτελεστικά ή διαχειριστικά θέματα, ούτε με ακάλυπτους χώρους και ανοησίες. Δεν ντρέπομαι να σας πω να ρίξετε μια ματιά στην δομή του Αμερικάνικου, θα πάρετε ιδέες.

Δεν θα δώσετε κανένα δημόσιο έργο ή πράσινες αναπτύξεις. Μόνη σας μέριμνα η άμυνα και η αναμόρφωση. Ό, τι ρευστότητα μαζέψετε, ούτως ή άλλως θα πάει στο ασφαλιστικό και στα ταμεία ανεργίας.

Ένα χρόνο, 12 μήνες, ούτε μία ώρα παραπάνω, αφού εκλεγείτε, και έχετε κάνει τα βασικά, να παραιτηθείτε. Εκλογές με νέο ελεύθερο Σύνταγμα, και νέους ανθρώπους.
Θα είναι βραχύβια η θητεία σας, αλλά θα μείνετε στην ιστορία σαν οι πολιτικοί που μας έβγαλαν από τον ραγιαδισμό.

(σας διαβεβαιώ ότι δεν είμαι υποψήφιος για καμία θέση).

Αrchaeopteryx

πηγή: www.antinews.gr

22 σχόλια:

archaeopteyrx είπε...

καλημέρα φίλε νοών...νοείτω

Unknown είπε...

Αρχαιοπτέριξ
Από όσα διάβασα πάρα πάνω, θα συμφωνήσω μερικώς με δύο βασικά σου:
Τις πταίει?
Φταίμε όλοι μας
Βέβαια εδώ η γενικότητα δεν «κουμπώνει» απόλυτα και αυτό, γιατί η άφεση αμαρτιών σε ανομήματα και εγκληματικές παραλείψεις που κατά βάση καθιστούν υπόχρεο να πληρώσει το λογαριασμό, τον απλό πολίτη του μόχθου και της καθημερινής αγωνίας, είναι μέγιστη κοινωνική απρέπεια. Για αυτά τα φταιξίματα υπάρχουν «ένοχοι με ονοματεπώνυμο».Είναι πανκοίνως γνωστό ότι οι ένοχοι όταν μένουν ατιμώρητοι και δεν πληρώνουν, τότε βάζεις δυναμίτιδα στα θεμέλια της όποιας προσπάθειας για ανάταξη και ανασύνταξη των κακώς κειμένων
Ποιος θα διορθώσει τα οικονομικά?
Συμφωνώ με τον συλλογισμό σου
Ασφαλώς κανένας «λόγιος» ή «ακαδημαϊκός» ή «καθηγητής» δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
Τα οικονομικά μας θα τα διορθώσει και θα τα θεραπεύσει, εκείνος που γνωρίζει πως γίνονται και πως λειτουργούν τα πράγματα, αλλά και τι πρέπει να κάνει για να τα επαναφέρει στην πρότερη κατάσταση ή σε μια άλλη προηγμένη διάσταση. Βλέπε Timothy Geithner ή Felix Rohatyn.
Συγνώμη που σε παραφράζω λίγο αλλά προσπαθώ να κρατάω πάντα την ουσία των γραφόμενων σου.
Βεβαίως και για το Σύνταγμα δεν είναι άσχημο να κάνουμε μερικά "δάνεια" από αλλά Συντάγματα προηγμένων χώρων.
Επειδή δεν «κλικάρω» πλέον στον «Antinews» λόγω εμμονής του να με στέλνει στον «κάδο», ελπίζω να διαβάσεις το σχόλιο μου εδώ…που τυγχάνω της ευγενικής φιλοξενίας… του φίλου «νοών νοείτω»

Ο νοών...νοείτω είπε...

@archaeopteryx,
Καλημέρα φίλε Αρχαίε.
Για να γυρίσει ο Ήλιος θέλει δουλειά πολύ.
Αγάντα.

@Δωδωναίος,
Αγαπητέ φίλε, σωστή η επισήμανσή σου για το τσουβάλιασμα όπως και για την ατιμωρησία.
Σίγουρα είναι θέματα που τα έχει, κατά καιρούς, θίξει και ο Αρχαίος και ευτυχώς αρκετοί άλλοι.

Εδώ όμως, νομίζω, βάζει κάποιες προτεραιότητες που φωνάζουν ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσει η έξοδος από τα αδιέξοδα που έχουν δρομολογήσει.

Και σκέψεις και προτάσεις υπάρχουν, που ξεφεύγουν από τα σάπια πλέον επιχειρήματα των πολιτικών.

Θέλει επιμονή και υπομονή, αλλά κυρίως βήμα για να διαχυθούν σε μία νοοτροπία βαθιά άρρωστη που μας κρατάει τόσο χαμηλά.

Καλή σου μέρα.

arcaheopteryx είπε...

Αγπητέ Δωδωναίε, δεν νομίζω ότι θα προθυμοποιηθεί κανένας να αλλάξει το Σύνταγμα και να παραιτηθεί (αλλά αν είχαν κουκούτσι μυαλό θα έβλεπαν ότι μια τέτοια κίνηση, μπορούσε, δημαγωγικά να τους ανακυρήξει ισόβιους ήρωες). Μάσα, φαϊ, βόλεμα... τα κίνητρα είναι απλά.

Όσο για το antinews, νομίζω ότι έχουν πολλά τεχνικά προβλήματα τελευταία, πολλά σχόλια πάνε στο υπερπέραν χωρίς λόγο και αιτία, δεν νομιζω ότι πεφτει λογοκρισία, αλλά κάθε καφενέιο για συζήτηση, καλό είναι...

νήπιος γερων είπε...

KΑΛΗ- ΜΕΡΑ,
πέρα ώς πέρα,
στους παλιούς και καλούς, σαν το κρασί, e- φίλους!

Με αφορμή τα:
α) "Επειδή δεν «κλικάρω» πλέον στον «Antinews» λόγω εμμονής του να με στέλνει στον «κάδο»",
β) "Όσο για το antinews, νομίζω ότι έχουν πολλά τεχνικά προβλήματα τελευταία, πολλά σχόλια πάνε στο υπερπέραν χωρίς λόγο και αιτία, δεν νομιζω ότι πεφτει λογοκρισία, αλλά κάθε καφενέιο για συζήτηση, καλό είναι...", και, ΚΥΡΊΩΣ,
γ) "Και σκέψεις και προτάσεις υπάρχουν, που ξεφεύγουν από τα σάπια πλέον επιχειρήματα των πολιτικών.

Θέλει επιμονή και υπομονή, αλλά κυρίως βήμα για να διαχυθούν σε μία νοοτροπία βαθιά άρρωστη που μας κρατάει τόσο χαμηλά"...

*****
"Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΑΘΩΌΤΗΤΑΣ" στο antinews:

Ψάχνοντας στα αρχεία μου, χθες, γι' αυτό εδώ,

"νήπιος γέρων" Says:
June 28th, 2008 at 2:53 pm

“Το καλύτερο Ελληνικό blog είναι οι σχολιαστές του antinews.gr !”, greekpoliticalreview έφα, (: ήταν ανάρτηση του e- φίλου greekpoliticalreview, που "ανέβηκε", μετά, και στο Αντινιούζ),

γιατί λακωνικά και σοφά ορίζει το "τι" ήταν το παλιό αντινιούζ, ήμουν τυχερός, γιατί βρήκα στο ίδιο ποστ και αυτό:

archaeopteryx Says:
June 28th, 2008 at 11:48 am

Καλοί μου άνθρωποι, ήρθε η ώρα της εξομολόγησης: «γιατί μου αρέσει το antinews».
Μου αρέσει γιατί έχει την αίσθηση της ελευθερίας. Δεν έχει προφανείς ταμπέλες. Δεν είναι ΚΚΕ ή Συριζα ή Πασοκ, ή ΕΡΕ ή τέτοια. Φαίνεται να είναι κάτι άλλο που δεν επιδέχεται ταμπέλα.

Συγνώμη factorx, μιλάω για το σπίτι σου τώρα. Η ταμπέλα εδώ μάγκες, μυρίζει «ελευθερία». Για αυτό χαίρομαι να σας διάβάζω και να γράφω ό,τι μου κατέβει και να προσπαθώ να συμβιβάσω τα ασυμβίβαστα.

Δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, αλλά προσπαθούμε να καταλάβουμε που το πάει το αφεντικό εδώ και που το πάει ο καθένας. Εγώ το πάω στο «Ελευθερία ή Θάνατος», και στο “make love not war”. Ακούγονται ασυμβίβαστα; Σας διαβεβαιώ όχι. Σας μοιάζω, πασόκος; εκσυγχρονιστής; ακρονεοφιλελεύθερος; αμοραλιστής; (κομμουνιστής δεν είμαι αυτό το ξέρω).
Κάποτε με έψαξαν οι «εξουσίες» και κατέληξαν ότι είμαι λίγο παλαβός και μάλλον αναρχοαυτόνομος.

Δεν με προσβάλει το «αμερικανοπτέρυξ», απεναντίας, μου φέρνει άλλα τραγούδια στο κεφάλι μου για φαρδιές πεδιάδες και μεγάλους ουρανούς…μαζί με τα άλλα για το πότε θα κάνει ξαστεριά.

Δεν τσιμπάω σε Φαλούτζες. Ξέρω ότι όλοι οι λαοί και όλες οι χώρες έχουν δύσκολα ή μελανά σημεία στο παρελθόν τους και έχουν και τους ήρωές τους. Αφελώς αγαπώ την Χώρα μου. Και αυτήν και όποιαν άλλην.

Οι μάυροι στην Αμερική; Ο λευκός αρχαιοπτέρυξ (ή αμερικανοπτέρυξ) φωνάζει με τον Richie Havens: “FREEDOM”.

νήπιος γερων είπε...

Και μετά βρήκα αυτό:
"νήπιος γέρων" Says:
November 9th, 2008 at 12:46 am

Με την ευκαιρία,
να πω κάτι γενικότερο επί του θέματος. Έχω εντυπωσιασθεί με σχολιαστές στο antinews που γούσταρα πάρα πολύ τις ιδέες τους, και “έπεσα από τα σύννεφα” όταν μετά από καιρό έτυχε να δηλώσουν “δεξιοί”! (Προσωπικά, πιστεύω στην Ένοπλη Εξέγερση, στην Επανάσταση, για να αλλάξουν "τα πράματα”. Όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. Είμαι, δηλαδή, πολιτικά, εντελώς αντίθετός τους). Αυτό είναι και ένα από τα πλεονεκτήματα της συν-ζήτησης στο Διαδίκτυο! Άνθρωποι που δεν υπήρχε ποτέ πιθανότητα να εκθέσουν τις θέσεις- σκέψεις τους απέναντι σε αντίστοιχου γνωστικού επιπέδου συν-ανθρώπους τους, ώστε να ελεχθούν αυτές ανάλογα και αντί-στοιχα, ΤΩΡΑ, μπορούν να το κάνουν! Τώρα, μπορούν να αντι-παρα-τεθούν οι απόψεις και να αρχίσει ο (από μηδενική βάση) διάλογος. Και έτσι, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, θα δούμε “πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος” των κομμουνιστών, των σοσιαλιστών, των νεοφιλελεύθερων, των αναρχικών, των φασιστών και όλων των ανω-κατω-δεξιο-αριστερο-κεντρόων.

Ο κομμουνισμός κατέρρευσε, ο νεοφιλελευθερισμός έτρεχε 20 χρόνια μόνος του κι ήρθε …δεύτερος, ενώ, τώρα, ο …κομμουνιστικός καπιταλισμός της Ρωσο-Κίνας “γαμά..μπιπππ και δέρνει”. Πού πάμε; Τι γίνεται; Λέτε η Επανάσταση να είναι “Αστική”, τελικά; Γιατί όχι; Στην Εποχή της “Θεωρίας του Χάους” δεν ζούμε; "Τα πάντα ρει", λοιπόν! Βάλτε να πάνε!! Καπιταλισμός- καζίνο, ρουλέτα- Επανάσταση!!! Και όπου κάτσει…

Είναι προφανές, από τα σημάδια της Εποχής μας, πως οδεύουμε σε συν-θεση πολιτικών απόψεων. Δεν μπορεί η Εποχή να εκπροσωπηθεί από τα υπάρχοντα πολιτικά ιδεολογήματα. Γι’ αυτό:

ΣΥΝ-ΖΗΤΗΣΗ: ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ -> ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ => “ΛΟΓΟΣ”

*****

νήπιος γερων είπε...

"Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ" στο antinews, ή «Αρχαιοπτέρυγος ...αποκαθήλωσις»,
(@“Κοινωνία κατά εξω-θεσμικών”, του «Θ.Κ.»)

Όλοι ξέρουμε το τι και πόσα έχει προσφέρει ο "Αρχαιοπτέρυξ" στο αντινιούζ, όπως και το τι πρεσβεύει. Γι' αυτό και δεν περίμενά ΠΟΤΈ να έχει τέτοια μεταχείριση από το μπλογκ αυτό. Έτσι κι αλλοιώς, σχόλιο τού Αρχαίου ήταν η αφορμή τού “Το καλύτερο Ελληνικό blog είναι οι σχολιαστές του antinews.gr !”.

Factorx says:
27/08/2009 at 1:12 pm

archaeopteryx says: “Μου είναι εμμονή ο,τιδήποτε σκάσει από την πίσω πόρτα και κλείσει τα σύνορα ή επαναφέρει τα πιστοποιητικά φρονημάτων, ή, θου Κύριε, το ρεστινόλαδο, αφού διώξαμε την χούντα. Εμμονή να ψάχνω για leading indicators, για ίχνη. Ξέρεις, για να προλάβω να βγω από το ΧΑ, τώρα που άρχισε να ανεβαίνει…”

(: Του απαντάει). Την ίδια εμμονή έχει βεβαίως και ο Λαλιώτης και ο Τσίπρας και όλοι όσοι προωθουν τον διχασμό με βάση τις γνωστές ταμπέλες που μονίμως προβάλεις ως επιχείρημα. Κι αυτα τα “πίσω απο την πόρτα” κλπ είναι βαθέως προσβλητικά και για εμένα που ανέβασα το άρθρο του ΘΚ. κατα τα άλλα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ανοίξουμε έναν διάλογο για το ποιοί έδιωξαν τη χούντα και ποιοί οχι.

archaeopteryx says:
27/08/2009 at 3:09 pm

Προφανώς, ούτε την άποψή μου θέλω να επιβάλω, ούτε καθορίζω θεματολογία, αλλά θεωρείστε ότι αυτοδιορίστικα σαν litmus paper σε ορισμένα θέματα. Κοκκινίζω στα οξέα, γίνομαι μπλε στα αλκαλικά, και χωρίς καμμία έκφραση “συμφωνώ — δεν συμφωνώ” σας παίζω πίσω, λίγο ενισχυμένο, αυτό που λέτε. (: Τους "έστειλε ...διαβασμένους"! Αλλά κι αυτοί δεν κάθονται με σταυρωμένα χέρια...)

archaeopteryx says:
30/08/2009 at 6:43 pm

χμμ… συγγνώμη, έφυγαν και τα δύο (: διαμαρτυρόταν, λίγο πριν, ότι δεν ανεβαίνουν τα σχόλιά του).. Πώς έγινε αυτό; (: Ήταν σε moderation, αλλά ΟΤΑΝ είδαν πως πέρασε αλλού το [παρακάτω] σχόλιο που του έκοβαν σε αυτό το ποστ, τα ανέβασαν, για να φανεί, «και καλά», ότι ...δεν ήταν έτσι που λέει).

Φταίει η γραμμή ή φταίει το λογισμικό… Διάλεξε όποιο σου αρέσει, when in doubt υπερισχύει η δεύτερη εκδοχή, η ουσία είναι η ίδια.

archaeopteryx says:
30/08/2009 at 4:29 pm (@“Ο Καραμανλής θα κάνει εκλογές μόνο αν θέλει να αυτοκτονήσει πολιτικά”):

Συγγνώμη, άσχετο, αλλά αδυνατώ να συγχαρώ τον Θ.Κ. στην σχετική ανάρτηση, (: γιατί τον είχαν σε moderation), όποτε ήρθα εδώ

@Θ.Κ.
Σου είπα άσε την Αμερική, θα εκτεθείς. Μας σέρβιρες μακαρονάδα με τα «reaganomics που έχουν το αντιτράστ σαν κορυφαίο πρόταγμα», και πέταξες και το διακομματικό homeland security για πρόσθετο εφέ. Αρλούμπες λειράτες και παπα_ολογίες ακατάσχετες ...

s.manolakis says:
27/08/2009 at 4:19 pm

μπραβο ρε θηρίο! (: απευθύνεται στον "αλλενάκι"), και έλεγα τι μου θυμίζει αυτό το στυλ;
Μόνο από το ύφος των απαντήσεων το έπιασες ("λυτρώστε το μυαλό σας από τις άναθρες κραυγες"); Το όνομα είναι διαφορετικό -και τα αρχικά.

Reply

αλλενάκι says:
27/08/2009 at 4:24 pm

δεν καταλαβαίνω …, ειλικρινά
;;;

s.manolakis says:
27/08/2009 at 4:35 pm

Η "αειφορία" ήταν ως Χρύσανθος Λαζαρίδης όχι ΘΚ, (: Ο ΧΛ ήταν και είναι φίλος και σύμβουλος του "καραμανλικού" Σαμαρά, τον οποίο υιοθετεί και προβάλει, μανιωδώς, πλέον, το αντινιούζ...)

νήπιος γερων είπε...

Άλλο το αντινιούζ, ΤΟΤΕ, και άλλο, ΤΩΡΑ.

Τότε, περιποιούσε ΤΙΜΗ σε κάποιον να σχολιάζει και τα γραπτά του να γίνονται αναρτήσεις εκεί. Τώρα, αποτελεί ΜΟΜΦΗ. Όσο για τα σχόλια, η λογοκρισία μόνο μια φορά θα επιτρέψει να περάσει αντίθετο ή επικριτικό τής προπαγάνδας τους σχόλιο. Μετά, "φακελώνεται" το νικ ή η ΙΡ. Και σιγά μην κάθεται σοβαρός άνθρωπος να επιμένει να αντιμάχεται τέτοιες ηλίθιες, (ως μικρονοϊκές και αντιαισθητικές ούσες), πρακτικές. Απλώς, φεύγει.

Να ένα καλό σχόλιο για το θέμα:

pk Says (@"Περί συνηγόρων"):
January 13th, 2009 at 8:27 am

"Πού το καταντήσατε ρε Φάκτορα !!!
Πού !!!!

Άντε λοιπόν γιά να τελειώνουμε ….
α) Ας δημιουργήσουμε επιτέλους το Πατριωτικό Κόμμα.
β) Έχουμε αρκετή μαγιά με την σύγκλιση ΛΑΟΣ και ΚΚΕ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα σύγκλισης των τριών (Πατριωτισμός, ΛΑΟΣ, ΚΚΕ) την μέγιστη Λιάνα.
γ) Από αρχηγό δεν πάσχουμε είναι προφανής η προτίμησή μας εδώ και καιρό. Παίρνουμε τον Αντώνη Σαμαρά και καθαρίζουμε.
δ) Η ανταπόκριση είναι προφανής. Ήδη εδώ και καιρό μέσα στον χώρο των σχολιαστών σας, έχουν ήδη εμφυλοχωρήσει και τα απαραίτητα μελλοντικά στελέχη.

Άντε επιτέλους γιά να εμφανισθούν τα πραγματικά πρόσωπα και να ξεμπερδεύουμε από τις καταχρήσεις ονομάτων, πολιτικών και οραμάτων. Αυτά ήταν γι’ άλλες εποχές. Δύσμοιρε Παπουτσάκη..

Τέλος πρέπει κι εγώ (κι όποιοι άλλοι) να ξαναβρούμε έναν τόπο ενημέρωσης. Δύσκολο, ανύπαρκτο μέχρι τώρα, αλλά όπως γεννήθηκε και ενηλικιώθηκε το antinews (παλιότερα blog.anti.gr γιά να θυμίζει την ιστορία), γιά να γεράσει μέσα σε Νίκους και Ορέστιους κι άλλους συμπαραμαρτούντες, έτσι θα ξαναβρεθεί κάτι νέο με όρεξη.

Περιμένοντας γι αυτό, άντε γειά…….

ΥΓ : Σαν το τσιγάρο χρειάζεται λίγος χρόνος να το κόψεις.
Σαν το τσιγάρο, όταν αρχίσεις να συχαίνεσαι γίνεται ευκολότερο".

Σωστόοοοοος!

νήπιος γερων είπε...

YΓ1. Μπερδεύτηκα με τον τεμαχισμό του κειμένου και ...έχασα το τελευταίο και κρισιμότερο κομμάτι. Θα το ξαναγράψω, αργότερα, και θα το στείλω, γιατί τώρα έχω δουλειά.

ΥΓ2. "Νοών...νοείτω", e- φίλε, καλέ και γλαφυρέ, κατασυγκινήθηκα μ' αυτό:

ο νοών...νοείτω says:
14/08/2009 at 1:37 pm

"Μπράβο και σε εσένα!!!!!!

Η αισθητική είναι ηθική.

Το πρωτοείπε εδώ μέσα ο Νήπιος Γέρων".

Τελικά, τίποτα δεν πάει χαμένο! ΠΟΤΈ!!!

Α! Και σου είμαι υπόχρεος, γιατί από σένα έμαθα για την "Χώρα των Λάιονς"!

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ και φίλτατε νήπιε γέροντα,
Καλή σου μέρα και καλώς σε βρήκαμε και πάλι!!!

Ετεροχρονισμένα απαντώ, διότι όπως έχω καταστήσει γνωστό, από το Σάββατο το μεσημέρι και μέχρι την Δευτέρα δεν ασχολούμαι με το διαδίκτυο καθ' ότι αρνούμαι να βάλω υπολογιστή σπίτι μου.

Η χαρά μου είναι μεγάλη που σε ξαναβρίσκω και μεγαλύτερη που αυτό έγινε εδώ.

Τιμή μου η παρουσία του λόγου σου.

Για την κριτική στο antinews, θα περιμένω την ολοκλήρωση των σχολίων σου και θα τοποθετηθώ.

Τίποτα δεν πάει χαμένο! ΠΟΤΕ!!!

Και εγώ με την σειρά μου είμαι υπόχρεος στον πελαγοφύαλο από όπου ανακάλυψα τους «Πολέμιστές»!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ακριβώς έτσι.
Δεν υπήρξε ποτέ καμία αποκαθήλωση του αρχαιοπτέρυγα, συμφωνεί δεν συμφωνεί κάποιος μαζί του. Το άλλο που αναφέρεις είναι φαιδρό υποκείμενο, και ψιλοτομάρι. Συνομοταξία διανοούμενου-μάστιγα. Τον έχω στη φέρμα, αλλά έχω υπομονή. Είναι και άλλοι όμως που υπερκέρασαν άλλους. Παράδειγμα: σχόλιο ... ψύχραιμο δεν έχει αναρτήσει ποτέ. Αυτος πτοείται όμως; Δεν πτοείται. Η αρένα προς το παρόν είναι εκεί. Έχει και ο οικοδεσπότης τα ζόρια του.

archaeopteryx είπε...

γεια σου νήπιε...

δεν υπάρχουν αποκαθηλώσεις, άλλοι γράφουν άλλοι βαριούνται, αλλοι παρακολουθούν ήσυχοι... Χάθηκε ο εξάκτινος; δεν νομίζω, υπάρχει να'ναι καλά ο άνθρωπος.

Εξ άλλου ή εκεί ή εδώ ή αλλού εδώ είμαστε, οι 20 γκρινιάρηδες που λέει και ο greekpoliticalreview, αυτή είναι η δύναμη του διαδικτύου. Εδώ είμαστε. Τα ειδησεογραφικα blogs έχουν ζόρια καμιά φορά, εγώ σχολιάζω που και που στο αντινιουζ αλλά με τα προεκλογικά δεν έχω τι να πω (ή μάλλον ότι προσωπικό είχα να πω το είπα, σιγά μην πω σε κανέναν τι να ψηφίσει...)

Να είστε όλοι καλά.

νήπιος γερων είπε...

ΚΑΛΗ- ΜΕΡΑ!

@Ο νοών...νοείτω: Πιστεύω, e- φίλε, ότι υπάρχει μια κρίσιμη μάζα Ελλήνων που, αν και έχει ξεκινήσει από δεξιά, κεντρώα ή αριστερή ιδεολογική πολιτική αφετηρία, δεν μπορεί να αντιπροσωπευθεί από τις ήδη υφιστάμενες κομματικές παρατάξεις.

Αυτό συμβαίνει γιατί τα κόμματα αυτά και η Ιδεολογία τους είχαν δημιουργηθεί για να καλύψουν ανάγκες εκπροσώπησης των τότε κοινωνικών και γεωπολιτικών δεδομένων, πού, ΣΗΜΕΡΑ, είτε δεν υφίστανται καν, είτε έχουν αλλάξει ριζικά.

Το φαινόμενο αυτό δεν είναι, φυσικά, ελληνικό, ΑΛΛΆ διεθνές. Διότι ο "θαυμαστός καινούργιος κόσμος" της Τεχνολογίας έχει, ήδη, υβριδικά, ενοποιήσει τον πλανήτη σε ένα και το αυτό "παγκόσμιο χωριό". Ή, αλλιώς, έχουμε ΟΛΟΙ οι γήινοι μπει, πλέον, κάτω από τις επιρροές ΚΟΙΝΗΣ μοίρας.

Είναι φυσιο-λογικό να επικρατεί σύγχυση, ασυνεννοησία και, με μία λέξη, "ΧΑΟΣ", στο "χωριουδάκι" μας. Αυτό που μας λέει, όμως, ΣΗΜΕΡΑ, η επιστήμη των Μαθηματικών, είναι ότι το "Χάος" κυοφορεί την "Τάξη". (: Από το 1932, με τον Πουανκαρέ, το έχει πει, αλλά, τέλος πάντων, ΤΩΡΑ, γίνεται πλατιά- "λαϊκά" γνωστό).
Κατά έναν παράξενο- περίεργο- θαυμαστό ΛΟΓΟ, η Κοσμογονία, ή το Κοσμοείδωλο, ή η Κοσμοθεωρία, των Ελλήνων αρχίζει, ακριβώς, από κει: «Ἤτοι μέν πρώτιστα Χάος γένετο, αὐτάρ ἔπειτα Γαἶ' εὐρύστερνος, κλπ κλπ».

Ο Δυτικός Κόσμος, που είναι στα θεμέλιά του "ΕΛΛΗΝΟ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ", αυτή τη στιγμή ηγεμονεύει στον πλανήτη. Κύριο χαρακτηριστικό του είναι η έλξη που προκαλεί στους μη μετέχοντες αυτού. Αυτό που τον κάνει ελκυστικό, είναι η Ελληνικότητά του. Δηλαδή, ο ελληνικός "ΛΟΓΟΣ". Που κωδικοποιείται σε μια λέξη: "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ". Και η οποία μπορεί να υφίσταται, ΜΟΝΟ, ως "Άμεση". Αυτή που δημιούργησε τον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους και των Αθηναίων. Ο οποίος είναι η αισθητική κορύφωση- peak τού ανθρωπίνου γένους, (: "Η Αισθητική είναι Ηθική").

Άρα: οι ΑΡΧΑΙΟΙ Έλληνες είναι επίκαιροι, (όπως πάντα, βέβαια, ΑΛΛΆ, αυτή την εποχή), και στην "Driver's seat" της Οικουμένης, -για όσους βλέπουν και δεν κοιτούν, απλώς, χαζεύοντας.

Οι αρχαίοι (= παλαιοί) Έλληνες εξέλειπαν φυλετικά. Πριν, ΟΜΩΣ, έστω και ...παραπονούμενοι, μας άφησαν τον ορισμό τού έκτοτε Έλληνα: "ο της ημετέρας/ελληνικής Παιδείας μετέχων". Αυτό κάνει δυνητικά "Έλληνες" όλους τους γήινους και απογειώνει την ελληνικότητα σε ολόκληρο τον ορίζοντα του μπλε πλανήτη. Ο καθένας, πλέον, ανεξάρτητα από αίμα, χρώμα και χώρα, μπορεί να είναι "ΕΛΛΗΝ-ΑΣ τω πνεύματι", στην Ιδεολογία, στο "ΦΡΟΝΗΜΑ".

Το "τι", ακριβώς και ορθολογικώς, σημαίνει "Έλλην-ας", ΣΗΜΕΡΑ και ΧΘΕΣ και ΠΑΝΤΑ, είναι "το ζητούμενον" της Εποχής μας. Αν δεν το βρούμε, θα καούμε, -μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Για να βρεθεί αυτός ο ορισμός- "ζητούμενον" , απαιτείται, προφανώς, "ΣΥΝ- ΖΗΤΗΣΙΣ". Συν- λογική προσπάθεια, συν- ανθρώπων και συν- αγωνιστών. Για να γίνει αυτή χρειάζεται ΑΝΤΙ- ΛΟΓΟΣ. Για να προχωρήσει η διαδικασία της συν-ζήτησης, δηλαδή, ο "ΔΙΑ- ΛΟΓΟΣ", απαιτούνται ελεύθερα πνεύματα = μη δογματικά. Τότε, -και μόνο τότε, ΑΛΛΆ, σίγουρα-, μπορεί να βρεθεί ο "ΛΟΓΟΣ", ή το "Ζητούμενον", της κάθε συζήτησης.

ΕΜΕΙΣ, οι νυν Έλληνες, είμαστε οι καλλίτερα εξοπλισμένοι γήινοι στην ερμηνεία, την εξήγηση και την κατανόηση των αρχαίων Ελλήνων. ΓΙΑΤΙ, α) μιλάμε την ίδια ΓΛΩΣΣΑ, και β) μας επηρεάζει το ίδιο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Είμαστε, ΟΜΩΣ, και οι πλέον ...μπουρδο-μπερδρμενο-μπλεγμένοι στο τι σημαίνει "Έλλην-ας", ΛΌΓΩ "Ελληνο-χριστιανισμού". Αντίθετα, πολλοί ξένοι, που δεν κατασυνθλίβονται και καταδυναστεύονται από το βάρος του γοήτρου της κληρονομικής κατοχής τού εθνικού προσδιορισμού "Έλλην-ας", έχουν μπορέσει να βρεθούν πλησιέστερα στην έννοια της "Ελληνικότητας".

(Συνεχίζεται)

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ νήπιε,
Αναγκάζομαι να αφαιρέσω προσωρινά το τελευταίο σου σχόλιο, διότι με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση.
Μεταφέρεις ανάρτηση της σίβυλλας που αναφέρεται σε στοιχεία που είναι άγνωστα σε εμένα.
Όπως καταλαβαίνεις δεν μου επιτρέπεται να δώσω βήμα σε απόψεις κάποιου μονομερώς, και ιδιαίτερα όταν ενυπάρχουν σε αυτές σκληρές φράσεις, άσχετα εάν αληθεύουν ή όχι.
Θα εκτιμούσα δεόντως να ξαναστείλεις το σχόλιό σου μέχρι το σημείο που ξεκινά η αναδημοσίευση της επίμαχης ανάρτησης.
Ελπίζω να κατανοείς ότι προσπαθώ να διαφυλάξω αυτό που όλοι μας επιζητούμε.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Συνέχεια από το τελευταίου σχολίου του νήπιου γέροντα.

Το Διαδίκτυο, ΣΗΜΕΡΑ, μέσω των μπλογκ- σάιτ- πόρταλ, μας εξασφαλίζει ΚΑΙ την απαιτούμενη "ΣΥΝ- ΣΗΤΗΣΗ", για απόρριψη ή σύνθεση ιδεολογιών, ΚΑΙ την δυνατότητα επίτευξης "ΑΜΕΣΗΣ" Δημοκρατίας.

Το antinews, (: για λόγους που δεν είναι, μεν, της παρούσης, ΚΑΘΟΛΟΥ συνωμοσιολογικοί, δε), ήταν ένας χώρος που υπήρχε μια τέτοια ΣΥΝ- ΖΗΤΗΣΗ. Ήταν η εποχή τού "Η ταμπέλα εδώ, μάγκες, μυρίζει «ελευθερία»", (archaeopteryx), και του “Το καλύτερο Ελληνικό blog είναι οι σχολιαστές του antinews.gr !”, (greekpoliticalreview).

Όποιος άλλαξε αυτό το καθεστώς, είναι εχθρός κάθε ΕΛΕΎΘΕΡΑ σκεπτόμενου Έλληνα...

ΥΓ1. Έχω να γράψω πολύ καιρό και, συν τοις άλλοις, είμαι εκτός μπλογκικού ρυθμού και ειρμού. Επίσης, είναι τόσο πολλά αυτά που είναι ...stand by στην σκέψη μου και περιμένουν να εκδηλωθούν ως γραφή, ώστε υπάρχει ...αφόρητος συνωστισμός στην έξοδο, για το ποιο θα πρωτοβγεί. Ευελπιστώ στην κατανόησή σας, e- φίλοι, και, e- φίλτατε, οικο- ...δέσποτα.

Σύμφωνα με τη μόλις παραπάνω παράγραφο, ελπίζω να έγινα κατανοητός στο "ΓΙΑΤΙ ΤΟ ANTINEWS ΜΆΣ ΠΡΟΔΩΣΕ". Όπου "ΜΑΣ", όχι μόνον η e- παρέα των τότε σχολιαστών και αναγνωστών, αλλά, "ΕΝ ΔΥΝΆΜΕΙ", όλοι οι αδογμάτιστα (= ελεύθερα) σκεπτόμενοι νυν Έλληνες (: οι κατοικούντες και οι καταγόμενοι από την Ελλάδα)...

νήπιος γέρων

Ο νοών...νοείτω είπε...

Ελπίζω να μην σε ενοχλεί που το ανέβασα εγώ, έστω και ημιτελές.

νήπιος γερων είπε...

ΓΕΙΑ και ΧΑΡΑ σου, αρχαιοπτέρυξ!!!

Όταν λέω "...αποκαθήλωσις" εννοώ ότι ...υπουργός στην κυβέρνηση του αντινιούζ, πια, δεν είναι ο Αρχαιοπτέρυξ, αλλά κάποιος γνωστός/άγνωστος "ΘΚ".

Θυμάσαι τις "Διακηρύξεις" σου; -που μας ενθουσίαζαν, ρομαντικά, και μας ξεσήκωναν, αγωνιστικά, όλους. Τις οικονομικές σου αλλεπάλληλες αναρτήσεις, όταν έσκασε η χρηματοπιστωτική φούσκα της νυν παγκόσμιας οικονομικής "Κρίσης"; Τι έγινε, ΞΑΦΝΙΚΑ, και κάποιος άγνωστος λοιδορούσε τις κάποτε πολύτιμες και αδιαμφισβήτητες για το αντινιούζ γνώσεις σου; Ποιος ήταν ο Λόγος αυτής της αλλαγής- "...αποκαθήλωσης";;;

Τέλος πάντων,

προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που τα ξαναλέμε από ...κοντά. Μάλιστα, είχα μετανιώσει πολύ, που δεν είχα έρθει, τότε, στο ΚΕΒΟΠ. Και η φάση είναι ότι το ποστ για εκείνη την πρόσκληση, το βρήκα τυχαία, προχθές, μαζί με το σχόλιό σου που αναφέρω! (Ήταν σε ανάρτηση για την απαγόρευση της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ).

Συγνώμη, πάντως, αν το "αποκαθήλωσις" ακούστηκε άσχημα, ή, κατά οποιοδήποτε τρόπο, υποτιμητικά. Απλώς, εννοούσα το "κατέβασμα", την απόρριψη, την υπο- βάθμιση. Ο σεβασμός μου στο πρόσωπό σου είναι δεδομένος. Ορθολογικά. Αλλά και συναισθηματικά, ΛΟΓΩ γραφής, ΛΟΓΩ ύφους, ΛΟΓΩ e- Αύρας...

Ο νοών...νοείτω είπε...

Επί του προκειμένου τώρα.
Δεν θα διαφωνήσω καθόλου με την παρατηρούμενη αποχή από το antinews, αρκετών αξιόλογων σχολιαστών.
Δεν θα διαφωνήσω επίσης ότι υπάρχει στροφή των διαχειριστών τον τελευταίο καιρό προς την νεοφιλελεύθερη παράταξη με συγκεκριμένες αναρτήσεις και αρθρογράφους.

Επίσης είναι δεδομένη η συχνότερη κριτική κατά του Παπανδρέου, αν και τις περισσότερες φορές όχι αδίκως. Ο τρόπος όμως έχει σημασία.
Αλλά σε τελευταία ανάλυση είναι επιλογή των και ποτέ δεν ανάγκασαν κανέναν να τις ασπαστεί.
Αποτέλεσμα αυτών βέβαια οι λιγοστές πλέον παρουσίες αξιόλογων, κατά την υποκιμενική μου άποψη, σχολιαστών.

Είναι γεγονός επίσης ότι έχουν πληθύνει οι σχολιαστές παπαγαλάκια.
Αλλά είναι και γεγονός ότι αναδεικνύει θέματα που δεν τα αναδεικνύει άλλη ιστοσελίδα, από όσο γνωρίζω, με τόση απήχηση, δίνοντας βήμα σε διαφορετικές απόψεις, άρα και συγκρούσεις.

Θεωρώ απαράδεκτο φαινόμενο την συνέχιση παρουσίας σχολιαστών τύπου Ορέστιου.
Και αυτό διότι παρ' όλο που τους έχει γίνει παρατήρηση μετ' απειλής, αυτοί συνεχίζουν απτόητοι την "γραφικότητά" τους.

Τέλος θεωρώ ότι εάν διαφωνείς με κάποιον και ιδιαίτερα σε καίρια θέματα, είναι προτιμότερο να το εκφράσεις στον ίδιο χώρο μέχρι εσχάτων.
Αν εξαιρέσεις τους κολλημένους που πάντα θα υπάρχουν, οι υπόλοιποι είναι σε θέση να καταλάβουν τις διαφορές και ας είναι και εξαρτημένοι από την επιλογή τους.

νήπιος γερων είπε...

@Ο νοών...νοείτω: κανένα απολύτως πρόβλημα. Καλά έκανες, και επιβαλόταν, αφού δεν ξέρεις, μεν, και ζούμε σε καιρούς υπο- παρα- πληροφόρησης, δε. Γνωρίζω πως είσαι καλοπροαίρετος. Έγραφα στον Αρχαίο, γι' αυτό δεν σε είδα και δεν απάντησα πιο πριν. Τσεκάρισε τα στοιχεία του Σίμπυλλα. "ΟΥΔΕΝ ΚΡΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟΝ ...ΓΟΥΓΛΙΟΝ", mate! Σε παρακαλώ να με ενημερώσεις, αν μάθεις ότι κάποιο ΔΕΝ είναι σωστό.

Ο νοών...νοείτω είπε...

@νήπιος γέρων,
Αγαπητέ, σε διαβεβαιώ ότι θα το ψάξω και θα σε ενημερώσω.

νήπιος γερων είπε...

@Ο νοών...νοείτω: ΟΚ, ευχαριστώ!

ΥΓ. "Τέλος θεωρώ ότι εάν διαφωνείς με κάποιον και ιδιαίτερα σε καίρια θέματα, είναι προτιμότερο να το εκφράσεις στον ίδιο χώρο μέχρι εσχάτων".

Από μένα έγινε ακριβώς αυτό που λες.

Συγνώμη, πάντως, αν σε έφερα σε δύσκολη θέση.

Ο νοών...νοείτω είπε...

Αγαπητέ νήπιε,
Κανένα πρόβλημα, απλά περισσότερο με πείραξε που αναγκάστηκα να κουτσουρέψω ένα σχόλιο και μάλιστα δικό σου στην πρώτη σου εμφάνιση εδώ.
Το πιστεύω αυτό που λες ..."Από μένα έγινε ακριβώς αυτό που λες".
Να είσαι καλά και να μας επισκέπτεσαι, αφήνοντας κάθε φορά και λίγη από την πολύτιμη σκέψη σου.